• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Masa rotunda

#1
Ma gandeam zilele astea in ce masura ar fi util sa ne facem un obicei din a organiza periodic, in zilele de sambata-duminica, o masa rotunda pe subiectul cafea. 

Un astfel de demers ar fi poate foarte util membrilor mai tineri ai forumului. Fiecare dintre ei aduce in forum o colectie de informatii, unele corecte, altele mai putin corecte iar membri cu state vechi ai forumului ar putea impartasi din experienta lor. Eu as vedea astfel de intalniri desfasurate intr-un cadru si intr-un format cat mai relaxat.

Mie mi-ar placea sa pot raspunde la intrebarile si problemele legate de boabele de cafea (cultivare, prelucrare uscata vs. prelucrare umeda, defecte de cultivare-prelucrare-prajire, conservare, etc.) dar si de antreprenoriat. Am ales aceste doua subiecte pentru ca la astea consider eu ca ma pricep cat de cat. 

Sunt convins ca sunt multi alti colegi espressomani care au competente in multe alte domenii si care ar putea contribui la acest demers. 

Asadar, in masura in care prezinta sau nu interes, va rog lasati un comentariu. Daca se strang suficienti doritori, pornim la treaba.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#2
O singura problema. Unde ne-am putea intalni.
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#3
La o cafea, evident... :-)
 
Reply
#4
Mi se pare o idee foarte buna, sunt pentru!
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#5
O idee foarte buna! Cred ca duminica ar fi mai bine decat sambata. Asteptam cu interes! Smile
Aeropress, Moka pot, Hario Mini Mill, Concept Art thermometer
 
Reply
#6
(23-11-2014, 17:25)Pascalau Wrote: O singura problema. Unde ne-am putea intalni.
Sunt absolut convins ca vom gasi un locusor linistit, discret si usor accesibil pentru toata lumea.
N-o sa fie la prajitorie pentru ca acolo conditiile sunt mai spartane (nu se fumeaza, n-am scaune suficiente, etc.) dar cred ca putem gasi o cafenea primitoare.

(24-11-2014, 01:21)adgeorgescu Wrote: O idee foarte buna! Cred ca duminica ar fi mai bine decat sambata. Asteptam cu interes! Smile
N-am nimic impotriva sa fie duminica.

Daca doriti, masa rotunda pe care o organizez poate fi considerata un preview gratuit pentru cursul meu de prajitorie http://www.espressoman.ro/forum/Thread-S...a-de-Cafea
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#7
Buna idee. Ma bag.intalnirile astea m-ar ajuta mult.
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#8
Mie mi-ar placea sambata
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#9
Ca sa trecem la fapte, ce spuneti sa ne vedem pt. prima oara weekendul urmator (w/e asta e cu 1 Decembrie, lumea mai pleaca, etc.)?

Ca locatie propun Coftale. Mi se pare atat incapatoare, dar si linistita, cu incaperi delimitate astfel incat sa ne putem aduna si sa vorbim.
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#10
Eu sunt pentru.
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#11
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#12
Ok.
As vrea sa facem echipe de maxim 4 oameni. Intr-o intalnire cu mai mult de 4 participanti s-ar fragmenta foarte tare discutia.
Mi-ar placea sa veniti fiecare cu o mostra din cafeaua pe care o aveti acasa. Comparam, discutam, analizam etc. 
Daca ne ajuta locatia putem chiar organiza un mic cupping. 
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#13
Super. Am 2 tipuri și as fi curios sa aud ce credeți
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#14
Asa facem. Locatia ne permite, zic eu
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#15
Frumoasa initiativa, dar v-as ruga sa publicati si aici cate ceva din ce ati discutat acolo. Eventual trageti si cateva blind teste, daca tot analizati cafele ale altor prajitorii, ca sa vedem cum le diferentiati in ceasca.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#16
Yep
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#17
Daca in w-end ul urmator, intalnirea se va realiza in ziua de duminica, 7 decembrie, atunci vreau sa particip.
Sab Antica Levetta HX (rotary pump), Eureka Mignon, La San Marco 92/A, sita IMS
 
Reply
#18
Cred ca ar trebui sa stabilim deja ziua pt. w/e viitor, daca va fi sambata sau duminica.
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#19
Sâmbăta ar fi ok pt mine
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#20
Si pt. mine
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#21
Pai hai sa stabilim o oră. Prefer în prima jumătate a zilei.
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#22
La fel si eu. 10:30-11:00?
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#23
Pt mine e ok
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#24
Sambata, 06 decembrie: Alin T. si Mihai.B. Ar mai fi doua locuri. 

Duminica, 07 decembrie: Silvio. Ar mai fi trei locuri. 

adgeorgescu, Mihai L si Pascalau ?

Am rezervat deja masa la Coftale pentru sambata dimineata (10:30).
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#25
M-as baga duminica, dar cu oarece rezerve. Inca nu stiu sigur daca ajung...
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#26
Eu nu pot sa vin sambata. Ramane pt. duminica. La ce ora?
Bezzera Strega, Mazzer Major, Lelit PL41PlusT, Mahlkonig Vario.
 
Reply
#27
Eu am presupus ca tot dimineata... Dar sa vedem.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#28
Mihai.B, iti aduc si Puro Caff-ul sambata Smile
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#29
Aş participa şi eu la întâlnirea de sâmbătă 06 decembrie, este posibil? Adică mai este un loc liber încă?
Mokita (un fel de Lelit PL41E varianta canadiană), Mahlkönig Vario Home 2015, Hario Skerton, tamper
 
Reply
#30
@Alin.T Merci
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)