• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Start-up: Prajitoria de Cafea

#1
Am in plan sa inaugurez un curs destinat celor care doresc sa-si deschida o prajitorie de cafea.

Cursul va avea urmatoarele "capitole":
1. Piata de cafea din Romania: structura si concurenti. Oportunitati
2. Echipamente necesare. Furnizori (cafea verde, ambalaje, etc.)
3. Autorizarea activitatii (ANSVSA, DSP, Primarie, Metrologie, etc.).
4. Cafeaua Verde: cultivare, culegere, procesare, sortare. Defecte, standarde, calitate.
5. Prajirea cafelei. Aspecte teoretice si exemple practice.

Pret: 1000 lei / participant
Cursanti: maxim 3 participanti.
Durata: 6 ore.
Locul: prajitoria Papa Jacques.

Primul curs se va tine pe 11 octombrie 2014 apoi in fiecare sambata a lunii, in functie de doritori.
Inscrierile se fac pe mail la office@papajacques.ro pana pe data de 06 octombrie.
Plata se face in avans, pe baza de factura proforma intre 06.10.2014 - 10.10.2014.

(Rog moderatorul sa mute topic intr-un loc mai potrivit, daca este cazul. Multumesc frumos.)
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
#2
Buna ziua,

A participat cineva la curs ? Eu nu am mai intrat de ceva vreme pe forum si am descoperit tocmai acum anuntul lui PJ. As fi dorit sa particip.

Cu bine,
Cosmin
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...
 
#3
Buna ziua Cosmin,

Am vorbit zilele trecute la telefon aproape 1 ora cu o persoana care doreste sa vina la curs. Nu parea foarte decis pentru ca nu avea foarte multe referinte din piata despre mine. Mi-a promis ca ma contacteaza cand se hotaraste. 

Pot face cursul si cu o singura persoana. 
Eu am cam intrat in febra sarbatorilor de iarna (Mos Niculae si Mos Craciun) dar cred ca putem gasi o sambata mai libera. 
Desi daca stau bine sa ma gandesc, as prefera duminica pentru ca sambata sa ma pot duce la masa rotunda (http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Masa-rotunda). Poate n-ar strica sa vii si tu la masa rotunda. Daca iti place cum ma prezint Smile mergi mai departe la curs.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
#4
Felicitari pentru initiativa Radu , va recomand a participa , chiar aveti ce invata !
 
#5
Buna Initiativa Radu.Sper sa ai sala plina Smile si vreodata sa ma numar printre participanti
Izzo Alex Duetto III, Mahlkonig Vario, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
#6
Oferta referitoare la cursul destinat celor care vor sa isi deschida o prajitorie se suspenda pe termen nedefinit. 

Multumesc frumos tuturor celor interesati. 
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)