• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Joystick in loc de roata pentru aburi

#1
Cat de greu este scoti sistemul cu roata de pe majoritatea espressoarelor cu E61 si sa pui joystick cu blocaj direct pe maxim la ridicare?

Daca ar fi simplu, chiar merita modificarea.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
De ce merita modificarea ?
Ce avantaje/dezavantaje are fiecare sistem, robinet, joystick ?
 
Reply
#3
Dpmdv robinetul cu roata prezinta niste avantaje .
Joystick-ul arate mai cool !

in cazul in care acel joystick , despre care vorbim , are pozitie de blocare doar pe maxim , acest lucru ar face dificila frotarea cantitatilor mici de lapte , in latiere mici .
Aburul , eliberat brusc , la parametri maximi , va arunca laptele in afara latierei sau in timpul frotarii il va rostogoli foarte tare ridicandu-l peste peretii unei latiere mici .

La VBM , eu am in mod concret aceasta situatie .
In latiera mica trebuie sa folosesc cam 70% din volumul aburului .
Rezolv situatia rotind de mai putine ori rozeta robinetului dedicat , scazand astfel volumul de abur si implicit presiunea acestuia in latiera .
Cu un joystick cred ca ar fi mai dificil de realizat acelasi lucru .

Parerea mea de utilizator a unui expresor dotat cu robinete cu rozeta !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#4
Liviu probabil se refera la un potentiometru liniar cu maneta (joystick-ul are pozitia de nul pe miloc si maxim in 4 directii, cu variatie liniara sau nu intre min si max) intre un minim si un maxim, cu mijlocul la 50%.
In esenta nu ar trebui sa fie mare lucru de modificat daca "rozeta" e tot un potentiometru (circular de data asta). Daca e un robinet se complica putin situatia.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
(31-10-2014, 10:48)amarok Wrote: Liviu probabil se refera la un potentiometru liniar cu maneta (joystick-ul are pozitia de nul pe miloc si maxim in 4 directii, cu variatie liniara sau nu intre min si max) intre un minim si un maxim, cu mijlocul la 50%.
In esenta nu ar trebui sa fie mare lucru de modificat daca "rozeta" e tot un potentiometru (circular de data asta). Daca e un robinet se complica putin situatia.

Asta este altceva !
Daca exista posibilitatea de a controla presiunea aburului mi se pare ok .

Sa fie diferenta de pret intre o varianta si alta ?
De ce , oare , la expresoarele home use majoritatea producatorilor prefera robinetele
cu rozeta in locul celor cu joystick , dar cu control asupra presiunii de abur ( nici nu stiu sa existe asemenea optiune , controlabila , la expresoare de casa ) .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#6
Sunt unele modele de casa care au si joystick, de exemplu bezzerele sau alte marci. La cele profesionale aparute de cativa ani, au cam disparut actionarile prin invartire, fiind preferate joystick-urile sau manetele.

Nu am pus aceasta problema pentru design ci doar pentru a nu mai da multe ture. E o chestie de comoditate mai mult, poate si de eficienta. Desigur, un joystick cu niste pozitii intermediate ar fi ideal, dar probabil mai greu de gasit. Macar sa aiba pozitie de maxim in sus si progresiv in jos sau daca nu, varianta "premium", cu 3 pozitii intermediare de sus pana jos. Nu gasesc pe home barista modificarea aceasta facute de nimeni pe Brewtus...
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#7
(31-10-2014, 13:10)Lyvyoo Wrote: Nu am pus aceasta problema pentru design ci doar pentru a nu mai da multe ture. E o chestie de comoditate mai mult, poate si de eficienta. intermediare de sus pana jos.
............Nu gasesc pe home barista modificarea aceasta facute de nimeni pe Brewtus...

Sa intelegem , din asta , ca ai inceput sa bei cu crema de lapte ?Big Grin
Nu-i nici o rusine , poti recunoaste . Ramane intre noi Wink

Mie a ajuns sa imi placa atat de mult sa fotez si sa ma joc cu crema , incat am inceput sa prefer bauturile cu diferite cantitati de lapte .Tongue
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#8
Asa de amorul artei Smile Totusi m-au pus si oamenii ăstia pe gânduri Smile

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-M...4#pid18164
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#9
(31-10-2014, 16:36)Lyvyoo Wrote: Asa de amorul artei Smile Totusi m-au pus si oamenii ăstia pe gânduri Smile

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-M...4#pid18164

Am vazut , frumos !

De aici porneste totul , de la zgandarirea dracusorului din noi .
Ca sa-l linistesti , hai sa faci o proba !
Stabilim pe PM sau , mai simplu la telefon ( sa prajesc ceva din timp , sau luam ceva gata prajit si rezolvam ) .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#10
ca solutie pro, ramane achizitia unui ansamblu joystick pentru alta masina, prin care se rezolva si partea mecanica de fixare pe panoul frontal, plus, in spatele acestuia o reductie pentru conectarea tevii ce vine de la boilerul de aburi;
piesa se poate comanda si prin firme din tara: furnizor Bezzera, Quick Mill, sau la piese-espressor.ro (Elektra) etc.;
costurile pentru intregul ansamblu, inclusiv bagheta de abur cu manson izolator si varf, sunt probabil de 80-100 euro;

joystick-ul, sau variantele comerciale de robinet cu levier, nu sunt alternative, ci solutii moderne, mai costisitoare decat robinetul clasic cu rozeta; in plus, un asemenea ansamblu de robinet cu levier e mai pretentios in intretinere (garnituri de schimbat, ungere etc.);
altfel, ca ergonomie, nu vad decat avantaje, cel putin intr-un context... prosumer;
pozitia de blocaj pe complet deschis, poate fi fixata pe oricare din cele 4 directii, iar celelalte 3 pozitii au efect de deschidere progresiva a robinetului - e adevarat, fara 'automentinere' (o mana blocata);
dar n-am intalnit pana acum o situatie in care sa am nevoie de alta utilizare decat complet deschis/complet inchis; si fac zilnic macar 5 'cappuccino' din duble shot-uri;
plus... shrinking-ul de la 5 la 3 litrii, pentru peturile de Bucovina (cumpar in ele lapte de vaca, nu industrial) Smile

cam tot ce mi-a retinut atentia ca tutoriale/demo de frotare lapte iti indica deschiderea completa si cat mai rapida a aburului;
si nu numai deschiderea rapida full steam, dar si inchiderea brusca, sunt de mare ajutor in workflow;
la cantitati mici, sa zicem 150 ml. e nevoie de latiere mici, de ex. Motta Europa 250 ml; cat priveste stropitul cu lapte, ok, asta depinde nu numai de debitul aburului Smile
dar eu folosesc numai latiere mai mari, de 590ml (Concept Art), 600ml (WMF) si 750ml (Motta Eu);

si iarasi am alunecat off-topic;
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#11
(31-10-2014, 17:02)RaduCarutasu Wrote: De aici porneste totul , de la zgandarirea dracusorului din noi .
Ca sa-l linistesti , hai sa faci o proba !
Stabilim pe PM sau , mai simplu la telefon ( sa prajesc ceva din timp , sau luam ceva gata prajit si rezolvam ) .

Este nevoie sa lamuresc povestea cu dracusorul .
Lyvyoo a scris dupa vizita la Guido :

"Toate aceste lucruri ma fac inca sa tin pe loc rasnita Vario din dotare, desi ma gandeam sa trec spre K30. Din ce am vorbit si cu RaduCarutasu (care e un fel de dracusor pe umarul drept )) ) schimbarea merita din plin, insa la acest test cu EK, "plinul" nu a fost asa cum ma asteptam, diferenta fiind de o nuanta extrem de fina.
Nu am facut insa ceva esential - testare in paralel pe Brewtus, cu o K30 si un Vario home. Abia dupa acest pas voi lua eventuale decizii. Oricum, experienta de ieri mi-a confirmat ca popularitatea foarte mare la nivel mondial a lui Vario nu vine doar din marketing, rezultatele in ceasca fiind la inaltime."

De aici a pornit invitatia pe care i-am adresat-o !
Si eu sunt la fel de curios daca acum , cu o alta experienta , dobandita dupa inca un an si ceva in plus de extractii aproape zilnice , diferenta generata de macinatura ce rezulta de la o Vario sau o K30 este sesizabila in ceasca .
Daca exista vreo diferenta , se pune intrebarea daca este aceasta suficienta incat sa merite sa ne gandim la un upgrade peste Vario ( nu neaparat K30 ) .

Vom reusi sa satisfacem , probabil , curiozitatea multor espressomani si sa furnizam o informatie utila multora .
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#12
(31-10-2014, 20:12)RaduCarutasu Wrote: ... Daca exista vreo diferenta , se pune intrebarea daca este aceasta suficienta incat sa merite sa ne gandim la un upgrade peste Vario
departe de orice malitie, sau tentativa de descurajare a experimentului Smile,
dar o comparatie home-made, chiar un blind test oficial, K30 vs. Vario home, nu cred ca poate rasturna un common sense tehnic acceptat, de la entuziasti la profesionisti: K30 inseamna performanta profesionala de competitie, in timp ce vario home e doar un popular entry level cu, poate, cel mai bun raport pret/performanta;
fiecare rasnita in liga ei;

de 2 ani fac in fiecare zi, 6-7 duble espresso si am inregistrarile regimurilor termice ale ultimelor cateva sute de sesiuni, pe care le analizez si adnotez; ei bine, desi folosesc de fiecare data o aceeasi cantitate de cafea, cantarita de 2-3 ori, desi merg pe rata de extractie, mai putin pe blondire sau timp, si nu am probleme serioase de channeling, early blonding etc.,
totusi fiecare extractie e o intamplare, rasnita nu-mi asigura consistenta necesara a macinaturii, pentru ca, per ansamblu, toate espresso-urile sesiunii sa aiba acelasi gust!
altfel spus, doze identice ca greutate, aceeasi rutina de distributie, aceeasi temperatura de extractie etc., nu dau acelasi debit, acelasi grad de extractie; si sigur, ce e in ceasca difera putin;
sunt convins ca folosind un Vario Home, as avea practic aceleasi rezultate: suntem doar, in zona discurilor de 48-54 mm si a unei mecanici pentru preturi de 270-380 euro;

printre caracteristicile hotaratoare ale rasnitei in realizarea unei macinaturi de calitate pentru espresso, numar in primul rand (1) consistenta distributiei dimensiunilor particulelor, (2) distributia bimodala si cu un anume procent de particule mici (fines, in zona 50 um). (3) precizia si robustetea mecanismului de mentinere constanta a paralelismului intre cele 2 suprafete de macinare ale cutitelor;

sunt curios care ar fi rezultatele comparative de distributie dimensionala a particulelor (difractie laser, sau macar analiza software a fotografiilor) la niste sample-uri de macinaturi de la rasnitele entry-level folosite in majoritate de forumisti; asta n-ar spune nimic de consistenta macinaturii, ci numai de calitatea cutitelor;

altfel, orice experiment impartasit comunitatii e, cred, binevenit, mai ales cand e din categoria celor pline de fun pentru cei ce-l fac Smile
Bezzera STREGA (PID grup, dimmer pompa, dataloger), rasnita Macap M7 (900rpm), site IMS, Hario V60, prajitor DIY cu Artisan
 
Reply
#13
(01-11-2014, 03:51)radudani Wrote: sunt curios care ar fi rezultatele comparative de distributie dimensionala a particulelor (difractie laser, sau macar analiza software a fotografiilor) la niste sample-uri de macinaturi de la rasnitele entry-level folosite in majoritate de forumisti; asta n-ar spune nimic de consistenta macinaturii, ci numai de calitatea cutitelor;

altfel, orice experiment impartasit comunitatii e, cred, binevenit, mai ales cand e din categoria celor pline de fun pentru cei ce-l fac Smile

Wow !

Cele scrise in postul tau de mai sus si ,in general , in toate posturile tale super analitice , super documentate si frumos scrise , citite de musafiri sau colegi noi pe forum , pot conduce la ideea ca etapele unei operatiipe creier sau a uneia pe cord deschis sunt nimicuri pe langa manopera si echipamentele necesare punerii in valoare , la potential maxim , a capacitatilor diferitelor soiuri de cafele de a furniza in ceasca un lichid complet si complex .

Acum , lasand gluma deoparte si punand , in mod natural , la locurile lor chirurgia si tehnicile de preparare a unui espresso complet , in fata atator argumente corecte trebuie sa admitem ca un rezultat constant bun , cu un maxim de complexitate se obtine plecand de la un nivel ridicat de cunostinte teoretice , combinate cu o practica suficienta , acompaniate de o dotare tehnica corespunzatoare , toate aduse la un loc de pasiune , un pic de nebunie ( costuri ) si dorinta de a cauta mereu acest maxim de complexitate .

Obiectivele enumerate de tine , ca fiind utile in comparatia pe care intentionam sa o facem , sunt corecte deoarece rezultanta fiecaruia dintre acestea are importanta si influenta in rezultatul final obtinut in urma extractiei .
Din pacate dotarile tehnice , profesionale , pentru evaluarea rezultatului final vor lipsi si singurele instrumente , la indemana , vor fi aparatul foto ( lyvyoo) si simturile noastre .

In rest totul va fi distractie , relaxare si placere !
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#14
(31-10-2014, 19:59)radudani Wrote: piesa se poate comanda si prin firme din tara: furnizor Bezzera, Quick Mill, sau la piese-espressor.ro (Elektra) etc.;
costurile pentru intregul ansamblu, inclusiv bagheta de abur cu manson izolator si varf, sunt probabil de 80-100 euro;

Uite aici un pret. Sad
 
Reply
#15
(01-11-2014, 03:51)radudani Wrote: ...ei bine, desi folosesc de fiecare data o aceeasi cantitate de cafea, cantarita de 2-3 ori, desi merg pe rata de extractie, mai putin pe blondire sau timp, si nu am probleme serioase de channeling, early blonding etc.,
totusi fiecare extractie e o intamplare, rasnita nu-mi asigura consistenta necesara a macinaturii, pentru ca, per ansamblu, toate espresso-urile sesiunii sa aiba acelasi gust!
altfel spus, doze identice ca greutate, aceeasi rutina de distributie, aceeasi temperatura de extractie etc., nu dau acelasi debit, acelasi grad de extractie; si sigur, ce e in ceasca difera putin;
sunt convins ca folosind un Vario Home, as avea practic aceleasi rezultate: suntem doar, in zona discurilor de 48-54 mm si a unei mecanici pentru preturi de 270-380 euro;
Hmm...cam asa am zis si eu inainte sa trec pe vario. Totusi, cutitele lui vario sunt diferite de cele ale lelit-ului sau bezzer-ei. Vario aduce plusuri referitor la gust/arome/zgomot/etc...
Pe de alta parte sunt convins ca vario home nu ofera repetabilitatea pe care o ofera K30. Si asta o confirma si faptul ca multi utilizatori sunt nevoiti sa recalibreze dupa o curatare sau scuturare mai temeinica, lucruri normale avand in vedere tipul de mecanism de pe vario.
Ca sa nu stam prea mult offtopic, avand in vedere ca prin mana mea au trecut 5 rasnite, vario home ramane preferata mea din toate punctele de vedere.
 
Reply
#16
(01-11-2014, 09:17)astinga Wrote:
(31-10-2014, 19:59)radudani Wrote: piesa se poate comanda si prin firme din tara: furnizor Bezzera, Quick Mill, sau la piese-espressor.ro (Elektra) etc.;
costurile pentru intregul ansamblu, inclusiv bagheta de abur cu manson izolator si varf,  sunt probabil de 80-100 euro;

Uite aici un pret. Sad

Sunt si mai ieftine: http://cupandbrew.com/products/steam-and...he-vetrano .
A incercat cineva modificarea?
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#17
Ma mananca Smile Mai ales acum cu nickso in plina forma Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#18
La banii ăștia, dacă transportul e ok (scriu ei ca e gratis la comenzi peste 50$, dar nu se știe dacă și internațional), cu siguranță merita încercat. Maxim un adaptor sa mai ai nevoie...
Dip Dks65 || Nuova Simonelli Oscar 
 
Reply
#19
Magazinul din link nu trimite international dar gasisem zilele trecute un altul care trimite ..... respectiv http://www.spagsespresso.com/product_p/jt995stm.htm . Nu gratis din pacate, costa $28 expedierea cea mai ieftina. Am vazut ca vand si un adaptor dar nu stiu exact pentru ce expresoare.

Imi place ce reducere au la cana de spumare Espro toroid:  "List Price: $29.95     Our Price: $35.95 "  [Image: 24.gif] [Image: 24.gif] [Image: 24.gif]
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#20
Am impresia ca facand o comanda de grup, vom fi nevoiti sa platim TVA si taxe vamale, caci depasim limita de 150E. Corect?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#21
http://www.home-barista.com/espresso-mac...34040.html
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#22
(02-02-2015, 23:45)Lyvyoo Wrote: http://www.home-barista.com/espresso-mac...34040.html

liviu stii cumva daca acest upgrade duce la pierderea garantiei? in fond nu se intervine asupra circuitelor electrice, asupra boilarelor sau in vreun fel in interiorul espresorului.
Expobar Brewtus IV, Quamar Q13(75mm flat), Espro Calibrated Tamper, Pitcher - Espro, site: VST 18g, IMS 14/21 etc
 
Reply
#23
Nu am de unde sa stiu. Dar si un PID poate fi montat astfel incat sa nu pierzi garantia. Totul e ca schimbarea sa nu fie ireversibila.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
Pana la urma am facut saltul si am comandat ansamblul tip joystick, partea pentru abur, de la http://www.spagsespresso.com/product_p/jt995stm.htm . A durat ceva pana sa-l primesc intrucat nu era in stoc cand am facut comanda. Cei de la Spag au fost ok, mi-au scris sa-si ceara scuze ca nu e in stoc si mi-au dat toate informatiile legat de cand ajunge urmatorul transport, etc.

Montajul ansambului pe expresorul meu a fost relativ fara peripetii. Zic relativ intrucat a trebuit sa indoi putin teva de cupru care merge de la boiler la robinetul de abur, tubul filetat al noului ansamblu fiind ceva mai scurt decat cel vechi.


Fata de ansamblul meu vechi am castigat urmatoarele: teava de abur mai lunga, anti-burn si care se poate roti si misca, joystick in loc de robinet (pe care pentru a-l deschide la maxim trebuia sa-l invart de ma plictiseam) si abur mai puternic. De fapt aburul puternic nu stiu daca e neaparat o chestie buna pt. mine, nu spumez decat putin lapte odata.

Odata cu comanda am primit si un cupon de reducere de 10% pentru comenzi ulterioare, cupon ce il pot pasa cuiva interesat.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#25
Bravo!
Cat te-a costat transportul? Nu pui si o poza cu noua jucarie?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#26
Transportul a fost 29USD.

Pun si poze ca nu ma doare mana Smile 

[Image: 4vY2neJ.jpg][Image: ip4xapI.jpg] 
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#27
Revin cu un update.

Am astupat una din cele 2 gauri ale varfului tevii si pot sa spun ca sunt impresionat de ce poate face o simpla schimbare de teava de abur. Acum pot fara efort sa spumez lapte de un cappuccino in nici 10 secunde si sa il aduc la aspectul de vopsea alba, ceea ce inainte imi iesea foarte rar. Nu stiu care e aspectul care contribuie cel mai mult la aceasta imbunatatire, faptul ca teava are diametru mai mare si produce un volum mai mare de abur sau ca varful tevii are un design mai bun.
Ce pot sa zic e ca desi joystick-ul e proportional, respectiv volumul de abur e cu atat mai mare cu cat misc maneta mai spre exterior, inca nu l-am folost la mai putin de maxim (blocat pe abur maxim).

Nu regret deloc achizitia.
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#28
Utile impresii! 
Ai pus si pe apa fierbinte joystick? Parca asa se vede.
Stii cumva care a fost diametrul tevii vechi si care este a celei noi?
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#29
Apa fierbinte a ramas pe robinet pe motiv ca nu o folosesc.

Aburul l-am schimbat din doua motive: unul major, ca incepuse sa se duca inoxul de pe teava si alama de dedesubt intra in contact cu laptele si unul minor ca se invechisera garniturile si incepea sa picure condens. Interesant e ca am contactat fabricantul expresorului si le-am cerut un pret pentru o teava de aburi originala. Pretul cerut de ei doar pt. teava, plus garnituri si surub de prindere a fost aproape cat am dat ulterior pe ansamblul cu joystick, asta avand in vedere ca teava originala e fixa, nici macar nu se roteste Smile .

Diametrul exterior a tevii de abur noi e cam cu vreo 3 mm mai mare ca a celei vechi. Dar avand in vedere ca cea noua are un tub de plastic inauntru, cred ca diametrul efectiv interior e la fel. Probabil ca deschiderea robinetului la ansamblul nou e considerabil mai mare, altfel nu imi explic volumul sensibil mai mare de abur lasat sa treaca. Teava pe care e montat joystick-ul e de doua ori mai mare in diametrul decat teava ansambului original (30mm vs 15mm).
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#30
intereseaza pe cineva sa puna joystick la brewtus? eu as vrea doar la abur, costa $80.

https://www.chriscoffee.com/Joystick_Ass...jt995g.htm

transportul pt 1-2 pcs este $75
pt 3-5 este $97
peste 6 devine absurd de scump.

vorbisem cu Liviu acum ceva vreme sa punem doar pe abur, oricum fiind exagerat de scump ansamblul + transport sa punem si pe apa calda, unde oricum nu conteaza cat de rapid opresti. Si as mai avea o problema legata de folosirea duzei tidaka, problema referindu-re la faptul ca nu stiu daca merge sau nu pe teava noua.

daca am raspunsuri pozitive pun post in achizitii de grup.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)