30-10-2014, 14:26
Ieri am avut o experienta tare frumoasa cu Paul si Flori la Guido, pret de cateva ore testand gramaje ridicate de cafea buna la grade de macinare mai grosiere si incercand la final si o frotare corecta plus o inimioara :)
[Image: IMAG1951_zps43da7506.jpg]
Scriu pe acest topic pentru ca am adus cu mine rasnita Vario de acasa. Acolo am gasit un Mahlkonig EK de 3-4000E, dedicata volumului in special, dar descoperita ca fiind foarte tare pe espresso de catre un campion mondial barista (legenda sau nu). Vestea buna pentru mine si pentru posesorii de Vario este ca pe acelasi espressor cu doua grupuri Dalla Corte, la aceeasi temperatura de 93 de grade, folosind acelasi tamper, acelasi gramaj (20g) si acelasi timp de extractie 25s pentru 60ml (la doua cesti), diferenta de gust dintre shot-uri a fost minimala si total de nerecunoscut de cineva care nu are exercitiul cafelei de calitate preparata corect. A existat intr-adevar "o codita" / o prelungire a gustului resimtit initial, care pe in mod evident pe EK tinea mai mult, iar pe Vario era mai scurta. Sunt pareri impartasite si de Flori si de Paul. Interesant este ca la unul dintre testele blind, Flori a remarcat ca fiind mai buna ceasca Vario. Dar la urmatoarele doua a castigat Ek cu acea diferenta de nuanta amintita mai sus. Par putine 3 teste dar ne-a luat mult timp sa sincronizam rasnitele cat de cat.
Toate aceste lucruri ma fac inca sa tin pe loc rasnita Vario din dotare, desi ma gandeam sa trec spre K30. Din ce am vorbit si cu Radu Carutasu (care e un fel de dracusor pe umarul drept :))) ) schimbarea merita din plin, insa la acest test cu EK, "plinul" nu a fost asa cum ma asteptam, diferenta fiind de o nuanta extrem de fina.
Nu am facut insa ceva esential - testare in paralel pe Brewtus, cu o K30 si un Vario home. Abia dupa acest pas voi lua eventuale decizii. Oricum, experienta de ieri mi-a confirmat ca popularitatea foarte mare la nivel mondial a lui Vario nu vine doar din marketing, rezultatele in ceasca fiind la inaltime.
[Image: IMAG1951_zps43da7506.jpg]
Scriu pe acest topic pentru ca am adus cu mine rasnita Vario de acasa. Acolo am gasit un Mahlkonig EK de 3-4000E, dedicata volumului in special, dar descoperita ca fiind foarte tare pe espresso de catre un campion mondial barista (legenda sau nu). Vestea buna pentru mine si pentru posesorii de Vario este ca pe acelasi espressor cu doua grupuri Dalla Corte, la aceeasi temperatura de 93 de grade, folosind acelasi tamper, acelasi gramaj (20g) si acelasi timp de extractie 25s pentru 60ml (la doua cesti), diferenta de gust dintre shot-uri a fost minimala si total de nerecunoscut de cineva care nu are exercitiul cafelei de calitate preparata corect. A existat intr-adevar "o codita" / o prelungire a gustului resimtit initial, care pe in mod evident pe EK tinea mai mult, iar pe Vario era mai scurta. Sunt pareri impartasite si de Flori si de Paul. Interesant este ca la unul dintre testele blind, Flori a remarcat ca fiind mai buna ceasca Vario. Dar la urmatoarele doua a castigat Ek cu acea diferenta de nuanta amintita mai sus. Par putine 3 teste dar ne-a luat mult timp sa sincronizam rasnitele cat de cat.
Toate aceste lucruri ma fac inca sa tin pe loc rasnita Vario din dotare, desi ma gandeam sa trec spre K30. Din ce am vorbit si cu Radu Carutasu (care e un fel de dracusor pe umarul drept :))) ) schimbarea merita din plin, insa la acest test cu EK, "plinul" nu a fost asa cum ma asteptam, diferenta fiind de o nuanta extrem de fina.
Nu am facut insa ceva esential - testare in paralel pe Brewtus, cu o K30 si un Vario home. Abia dupa acest pas voi lua eventuale decizii. Oricum, experienta de ieri mi-a confirmat ca popularitatea foarte mare la nivel mondial a lui Vario nu vine doar din marketing, rezultatele in ceasca fiind la inaltime.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
