Hello There, Guest! Login Register


CEADO E37s

#31
revin cu completari dupa o perioada de utilizare, m-au si intrebat cativa colegi si vreau sa sintetizez aici, poate sunt si altii care vor sa cumpere aceasta rasnita. e37s, este o rasnita foarte buna care produce o macinatura extraordinara, din pacate nu este una dintre cele pe care o iei, o bagi in priza si functioneaza perfect din prima (cum este de ex K30-ul, sau altele). Insa, cu putine modificari, cred ca dimensiunea cutitelor isi spune spune cuvantul in fata altora.
Bineinteles, reclama lor cu SCC-ul este un bullshit total, exact dupa camera de rasnire este o usita care atarna si care strange cafea, pe care o arunca din cand in cand afara sub forma de bulgari mari si f mari. Usita de la SCC nu le sparge, sau creeaza prea mult static, depinde unde se afla plasata. Ca sa nu mai vorbesc ca doza variaza de la 15g-19g, inconsistenta totala, oricum trebuie sa masori doza tot timpul.
Eu am scos prima usita (cea care atarna) si tin deschis la maxim SCC-ul, efectul este f vizibil in bine – doza mult mai consistenta, nu mai face clumps deloc, doza este putin electrificata, dar daca o bati putin se duce de tot.
Alte problema pe care am intalnit-o si am si citit pe home barista ca au patit-o si altii, este faptul ca pana nu se asezoneaza cutitele (asa numitul worn in), macinatura nu e consistenta si anume mie mi-a facut channeling la orice cafea, dupa cum am scris mai sus.
Rasnita se comporta mai bine la prajiri light. Am incercat si prajiri mai dark, insa de fiecare data am abut rezultate nesatisfacatoare (static, clumps, channeling, etc).
Una peste alta, cu o utilizare atenta si putine modificari, se comporta extraordinar.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#32
Azi m-am intalnit cu bogdan_geor care cu o nonsalanta neobisnuita pt un posesor de profesionala mare de bar, acasa, zice ca se uita cu mare uimire la colegul care a postat fotografia cu interiorul lui K30, unde se vedea ceva cafea adunata in camera cutitelor. Flacaul nostru in schimb, dupa curatarea rasnitei din dotare, baga 21.5 si scoate 21.5, fara cafea ramasa prin interior. Totul datorita modificarii "miracle sheet"! Iti dai seama ca nu credem nimic pana nu vedem poze cu tabla si interorul curat! [Image: 23.gif]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#33
aveam un chef nebun sa desfac rasnita azi dar nu aveam motiv Smile

prima masuratoare este inainte sa o demontez:
[Image: 5e3cd4889cc691f4baa9aba62d4a2fde.jpg]

dupa ce am curatat-o n a mai fost asa de bine, dar dupa prima utilizare incepe iar sa pastreze doar 0.1g sau 0g:
[Image: d909e82e5a7799293b845a7a3ea877d9.jpg]

asa arata pozata camera de rasnire de sus, inainte de demontare, de aia ma miram la ce se gaseste in k30-ul colegului:
[Image: 5dd45ff188313eb62a234eca8e65817a.jpg]

aici este cutitul superior inainte sa-l curat:
[Image: daa3cb890c1fb20591902df75cad21c9.jpg]

si cel inferior:
[Image: 1f536b686fa20de4e9799186b23dd885.jpg]
mi a fost greu sa masor ce se afla inauntru pt ca n am avut nicio posibilitate sa le scot fara sa trag cu aspiratorul.

am demontat scc si usita de la camera de rasnire si se pare ca scoate tot afara, bineinteles e ceva de munca, dau cu o pensula pe canalul de evacuare, rasnesc in gol de 2 ori dar se pare ca merita.
am mai observat ca trebuie wdt neaparat daca se face single dosing.

o sa fac alta tabla care se prinde in locul usitelor demontate ca sa nu intre cafea macinata la motor, momentan este dintro cutie de bere Smile, dar am gasit o tabla putin mai groasa, dupa ce o fac, postez aici cu poze si dimensiuni exacte in caz ca vor si altii sa replice.
bafta Smile
[Image: d4f98130ab80fa5d7305995c0a99e30e.jpg]
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#34
Cred ca ai omis sa pozezi tabla minune si asezarea ei?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#35
am omis da, problema este ca trebuie demontata fata rasnitei si canalul de curgere al cafelei, lucru care ia timp destul de mult si acum nu am deloc.
sa scoti cutitele dureaza fix 10 sec, sunt 3 suruburi si gata, nu se deregleaza, si se monteaza tot in 10 sec inapoi.
sapt viit sunt in buc si o demontez sa-schimb tabla de bere cu tabla scumpa pe care am gasit-o (caut cu foita de platina, asta pe care o am e din aur Smile)
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#36
__________________________________________________________________________________
bogdan_geor
"mi a fost greu sa masor ce se afla inauntru pt ca n am avut nicio posibilitate sa le scot fara sa trag cu aspiratorul."
__________________________________________________________________________________

Eu dau cu peria pe cutite, pe langa acestea si pe jgheab (cu peria cu care se curata teava pentru abur), intorc rasnita cu susul in jos si aplic cateva palme la fund [Image: blush.gif] .
Am vazut ca si daca desfac mai multe la rasnita, tot asta rezulta.

Peria pentru teava de abur o folosesc mult mai des, pentru a curata jgheabul. [Image: lightbulb.gif]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#37
m-am gandit la tot felul de solutii dar totodata cum sa economisesc cat mai mult timp Smile
o sa incerc sa mesteresc iar sapt viit pe indelete, chiar sunt curios acum cat ramane real pe acolo.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#38
(24-10-2016, 11:50)bogdan_geor Wrote: caut cu foita de platina, asta pe care o am e din aur [Image: smile.gif]
Desigur, substanţa cu care este tratat materialul ce intră în contact cu alimentele este de dorit să fie sigură din punct de vedere al sănătăţii. Totuşi, cred că persistă problema tăieturii, deoarece pe grosimea tablei respective nu va rămâne foiţa de aur/platină. Este aceeaşi problemă întâlnită la dozele de suc de 33 cl, unde acidul din suc suc antrenează aluminiu în contact cu cantul orificiului prin care se scurge din doză.
Deşi, la rigoare, măcinătura de cafea nu se încălzeşte suficient de mult încât să intre în vreo reacţie chimică cu tabla (îmi dau cu părerea, nefiind chimist).
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home
 
Reply
#39
(07-10-2016, 19:20)bogdan_geor Wrote: ... e37s, este o rasnita foarte buna care produce o macinatura extraordinara, din pacate nu este una dintre cele pe care o iei, o bagi in priza si functioneaza perfect din prima...
Bineinteles, reclama lor cu SCC-ul este un bullshit total...
Alte problema pe care am intalnit-o si am si citit pe home barista ca au patit-o si altii, este faptul ca pana nu se asezoneaza cutitele (asa numitul worn in), macinatura nu e consistenta si anume mie mi-a facut channeling la orice cafea, dupa cum am scris mai sus.
Rasnita se comporta mai bine la prajiri light. Am incercat si prajiri mai dark, insa de fiecare data am abut rezultate nesatisfacatoare (static, clumps, channeling, etc).
Una peste alta, cu o utilizare atenta si putine modificari, se comporta extraordinar.

am apasat pe publicare, inainte de a scrie ceva... ;(
am sa fac poate un alt post pe cafeneaua off-topic, ca sa mai speculez putin fenomenele, dar aici, pe scurt:

nu stiu in ce faza ai ajuns cu modificarile si cu rezultatele, dar probabil eu as fi mers pe rasnita stock mai mult timp, pana intelegeam ce ma deranjeaza si apoi incercam in primul rand sa-mi adaptez workflow-ul la particularitatile functionale ale rasnitei, apoi, da, sa fac unele modificari in ergonomia masinii pentru utilizare acasa...

ce spui in legatura cu simptomele de channeling este foarte interesant, si merita speculat mai departe, dar nu cred ca amputand din functionalitatea masinii asa cum a fost ea gandita de fabricant vei obtine rezultatele de top de care e ea, rasnita, capabila!

nu trebuie sa ma intelegi gresit, eu aveam cumparat pid-ul, timer-ul, dimmer-ele, inainte de a primi strega, iar pe macap am lucrat fara sa pot face macar o comparatie cu BB005 pe care am avut-o inainte...

ref la Ceado, as vedea o mixtura intre particularitatile unei rasnite titan cu cutite plane, poate mai noi in cazul tau, si acele manifestari ale unui rodaj incomplet pe care imi pare ca le punctezi foarte bine;
m-as mai gandi si la cutite... poate scrie Ceado pe ele, dar nu e destul (?)
sa ne gandim ca niste cutite acoperite cu nitrit de titaniu nu necesita rodaj, nu?

ok, asa cum Ben Kaminski spunea ca totul e despre solubilitate la extractia espresso, asa zic si eu ca aici, totul este despre coeziunea pucului... (exclud orice greseli de distributie, sunt convins ca totul e ca la carte...)
ma gandesc la deosebirea de comportament intre un puc din nisip si unul din argila...

motiv pentru care ar incerca cu granulatie cat mai fina si doza cat mai mare - in limitele de suportabilitate ale masinii;

apropo, cu macapul meu cu cutite plane de 75mm nu mi-am facut probleme cu rodajul si nici nu cred sa fi fost ceva foarte manifest; in plus, aveam deja strega care face minuni la orice fel de puc...
dar indiscutabil, am simtit diferenta uriasa - as spune - intre cutitele conice de 48 ale bezzerei de 100W si cutitele plane ale macapului de 600W;
nu atat la calitate; fiecar cu gustul ei, rasnitele adica, nu? dar la consistenta intre shot-uri, in cazuri de cafele diferite, de prajeli diferite, de intervale de timp diferite etc.

sorry ca nu m-am uitat atent la poze, cu portitele si perdelele acelea, dar ideea de a ingramadi macinatura la iesirea din camera de rasnire, in camera de iesire, are o noima; cu aplicare, desigur, la rasnitele comerciale; asigura o consistenta mai buna a macinaturii, zic eu;
e ceea ce am inteles, folosind macapul meu cu doser; cand termin de macinat 'doza' pentru sesiune - 100-160g, pe camera de iesire e indesat un carnat consistent de sectiune dreptunghiulara... si e mai bine asa, decat daca l-as tot pulveriza cu pensula in timpul macinarii! unde se castiga? pare contraintuitiv, dar la distributia dimensionala a particulelor macinaturii...efectele se pot oricum verifica avand o rasnita cu doser; nu 'la gustul in ceasca' (aia e ceva in care nu cred la prima vedere...) ci la debit, o chestie fizica, nu fiziologica [Image: smile.gif]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#40
atata bataie de cap pt o rasnita de 1300 EUR [Image: exclamation.gif]
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#41
@radudani - am folosit ceva timp rasnita fara modificari, dar exista cateva probleme care m-au terminat psihic. prima - usita aduna cefea in spatele ei si la un moment dat o arunca afara, cam cate 4-6g o data. A doua - systemul scc face clump-uri la greu (probabil de aia l-au pus acolo, ca sa faca cat mai mult clumping Smile). Am observat ca fara aceste 2 bucati de metal functioneaza mult mai bine si sunt convins deja ca aceasta rasnita necesita wdt, de aia si channeling-ul fara wdt. de cand am inceput sa fac wdt si nivelarea pucului n-am mai avut problema asta (posibil ca am mai si invatat sa prepar un puc mai corect fata de inceputuri).

@vladdooo - intradevar, multa bataie de cap, enervant sa dai 1300 eur si sa nu mearga direct perfect, au fost si momente la inceput cand am vrut s-o dau pe geam, dar in timp am vazut ca putina bataie de cap rezolva toate (mare parte) problemele si pana la urma merita s-o iei pt cutitele mari.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#42
(24-10-2016, 13:44)vladdooo Wrote: atata bataie de cap pt o rasnita de 1300 EUR [Image: exclamation.gif]

Faptul ca iti iei o profesionala acasa, categorie la care proiectantii nu s-au gandit in vecii vecilor ca cineva o va folosi in regim single dose  pt o cafea / doua (sau daca s-au gandit au ras putin si au trecut mai departe) presupune ca tu sa ii faci unele adaptari care sa o faca sa aiba o retentie cat mai mica. Altfel, degeaba dai 1300E ca sa stai cu spatiile pline de cafea de ieri.

Alternativ, exista varianta sa iti cumperi rasnita cu dozator, si sa urmezi pasii pe care ii face Radudani pe Macap spre exemplu, dupa fiecare sesiune (chiar daca sesiunea a avut doar o cafea), pensuland tot ce se afla pe canal si in doser,  pompand resturile dintre cutite. E o metoda mai sigura, dar trebuie sa ai confortul psihic necesar sa o faci cu placere, iar partenera de viata, daca isi face singura espresso, sa urmeze si ea procedura.

Pe cine "il mananca" si vrea rasnita electronica, nu are decat sa exploreze metode ca cele propuse de bogdan_geor mai sus. De fapt inspiratia lui vine de la acest review, unde Ceado E92 a fost adusa destul de usor cu picioarele pe pamant casnic.   

Pentru discutii mai detaliate despre aceste subiecte in general, exista un topic separat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#43
(24-10-2016, 14:19)bogdan_geor Wrote: ... sunt convins deja ca aceasta rasnita necesita wdt, de aia si channeling-ul fara wdt. de cand am inceput sa fac wdt si nivelarea pucului n-am mai avut problema asta (posibil ca am mai si invatat sa prepar un puc mai corect fata de inceputuri). ...

am ramas la problemele pe care le descriai ca fiind datorate lipsei rodajului si pentru care gasisem niste explicatii speculative in felul cum imi imaginez distributia dimensionala a particulelor; nu fac un cult din asta, dar daca e o deosebire intre o rasnita cu cutitele 'crude' si cele 'netezite' atunci merge si o asemenea explicatie;

s-ar putea ca WDT-ul sa ajute foarte putin la asta; mai mult el ingrijeste o distributie teoretic corecta;
pentru genul de distributie ce rezulta din cutitele prea 'crude', ar merge cel mai bine dozele mari si granulatia cat mai fina posibil, cu cafea prajita usor, urmate de acea 'nutation'!
iti amintesti poate ca si Matt Perger in recitalul sau de la WBC cand si-a preparat signature-ul cu cafea fara fines, a folosit nutation desi chiar si el spunea ulterior, ca nu-i place ideea...

insfarsit, nu ma indoiesc de reusita cafelelor ce le prepari, deci inchid si eu...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#44
Pentru o discutie despre rodajul cutitelor, am facut un split spre acest topic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#45
A aparut si varianta completa, asa cum se mai cere in horeca: cutite titan + ventilator cu termostat 32-37 de grade. In clip se vede si ce inseamna sa folosesti rasnita cu boabe in hopper, pentru cine are exercitiul asta. 15,3g in 3.1sec(via home barista):

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#46
plus un fratior mai mic pt E37, aproape geaman, dar cu discuri de 64mm si hopper mic din nastere:
[Image: dUhQD9P.jpg]
*credit photo: beantec
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#47
Se poate translata Hopper-ul mic pe E37S?
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#48
da, comanzi ce ce hopper vrei la beantec, cel mic sau cel mare.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#49
Apropo, Bogdane, te laudai aseara ca ai retentie dupa curatare de 0.5g. Sa incerci cand ai timp si schema cu RDT si single dose, caci sunt tare curios cum evolueaza retentia la tine. O sa incerc si eu pe K30 dupa curatare. Am impresia ca prin nou metoda, ar trebui sa "alunece" mai bine cafeaua si sa ai retentie si mai mica.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#50
ce inaltime are E37S cu hopper-ul mic?
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#51
o picatura mai mare decat expobarul, nu l am mai masurat pt ca vad ca tot expobar ai si tu. dpmdv cred ca e super decent pt o profesionala mare.
vad ca tot intrebi de ceado, te pregatesti pt o achizitie? Smile
[Image: 5b530dcdd7f9852b329d51557202d8b0.jpg]

@Lyvyoo sa termin cafeaua din hopper si trec din nou pe single dosing. si eu sunt curios de mor cum o sa se comporte.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#52
Super lamuritoare imaginea, mersi.
Ma uit si eu la E37S pt la anul
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#53
Cred ca in curand va poposi si la mine.Ma pregatesc sa dau si eu Vario al meu,cu cutite noi schimbate de o luna.Dar toate la timpul lor.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#54
Piticii au infrant.S-au constituit intr-o falanga macedoneana si m-au supus torturii fizice si psihice(degete strivite,unghii smulse,lampa in ochi,scopolamina).Cand am ajuns sub amenintatrea pendulului ,am cedat si am semnat cu ultimul efort mailul catre Her Beantec.Apoi am lesinat.Urmeaza o perioada de refacere sub supravegherea Ceado E37S. Sleepy Smile Big Grin Tongue Angel Rolleyes Wink
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#55
Piticii maine ma escorteaza la banca sa platesc. Smile
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#56
[Image: 21.gif]

Felicitari in avans atunci! Recunosc atat de bine simptomele descrise de tine, de parca mie mi s-au intimplat.

Distractia abia incepe .... tine-te tare!
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
#57
(30-03-2017, 17:00)organon Wrote: Piticii maine ma escorteaza la banca sa platesc. [Image: smile.gif]

Felicitari ai facut o alegere foarte buna [Image: wink.gif]
 
Reply
#58
Felicitări , ai scăpat complet si de problema cu decalibrarea.
Cafele gustoase si fotografii cu L-uri .

Trăiască piticii !
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#59
Acu sunt la pizzeria din colt unde capo di tutti capi,piticul Nano, m-a mangaiat pe crestet si mi-a sugerat asa la ureche ,vanzadu-mi un pont care va sa zica,ca peste vreo doi ani sa imi procur arma finala,adica niste cutite plate de 83 din titan.Cica astea m-ar scuti de orice atac al triburilor germanice de la nord de Rin si mi-ar asigura pax romana aici intre maslini ,soare surazator si molte done oachese.Eu il ascult,in fond e de-ai nostri mai de la sud Sleepy Smile .
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#60
Nu stiu cat plus aduce titanul sau alta acoperire de cutite, in utilizarea casnica. E de testat, iar discutia este pe topicul dedicat. De fapt titanul este doar una dintre alte tipuri de acoperire, vezi aici   Eu voi face un test in aprilie. Practic cutitul normal de otel se baga intr-o "ceata" la niste sute de grade, devenind "suflat" cu acea substanta. Se zvoneste ca tehnologia se va implementa si la Reghin Smile pt ceea ce va fi in viitor M47 sau M68 multicoating... La manuale s-ar putea sa se traduca printr-o rasnire mai usoara, dar pana la vreun test in viitor, nu putem trage concluzii.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)