Hello There, Guest! Login Register


Bezzera Dual Boiler Matrix DE vs Bezzera Dual Boiler Duo DE

#34
(10-10-2021, 22:35)vasialex89 Wrote:
(10-10-2021, 21:59)cradun Wrote:  

multi spun a BZ e mult superior si ca iese espressoul mult mai fin spre perfect spre deosebire de e61. Cu toate astea e61 cica scoate gustul mai bun. So, sunt inca confuz si mi-ar placea sa imi raspunda cineva care le-a folosit pe ambele si sa ma ajute cu un raspuns mai clar de ce A si nu B.

Uite si aici un thread util, insa, cel putin in ceea ce ma priveste, mi-am schimbat perspectiva in favoarea E61, dupa ce am folosit E61 cu HX si cu SBDU. Si e posibil ca si alti useri sa aiba o perspectiva diferita fata de acea data.

Sau aici.

Strict apropo de un utilizator de grup BZ vs E61, @Lyvyoo, administratratorul forum-ului, a trecut de la BZ la E61 si a scris asta.

Totusi, pe BZ-ul lui (BZ 10) nu era implementat un PID pe grup, asa cum este implementat pe Bezzera Duo DE.

Eu am avut grup incalzit electric la Strega, controlat cu PID si pot sa iti spun ca nu am modificat mai niciodata temperatura din PID-ul grupului.

Din punctul meu de vedere, pe cafelele prajite third wave cat de cat solubil, versatilitatea programarii prin PID a grupului BZ nu este un mare beneficiu, pentru ca si la E61 ai o diferenta intre PID si grup, pe care o poti regla din PID.

"As mai intreba: ce as putea sa gasesc la 12.000 lei si care sa indeplineasca conditiile din topic?
- dual boiler
- 9 bari
- steamerul 1,2 - 1,5 bari
- functie memorie (dupa ce reusesc gasesc/prepar formula/reteta "magica" as vrea sa ii las prietenei optinea de a apasa cate un sigur buton pt cappuccino, espresso, flat etc (minim 4). Altfel nu s-ar bucura prea mult de experienta manuala cu cantar si timer)  Cool"

Raspunsul la intrebarile astea nu iti va fi foarte util, pentru ca, asa cum am mai scris mai sus, la espresso nu ai neaparat nevoie de o reteta, daca te referi la profilarea de presiune. Pentru profilarea de presiune, ai nevoie de o rasnita ca Bentwood sau EK, ceea ce e inteleg ca e exclus sa fie folosita de partenera ta.

La 9 bar se pot seta (si chiar vin setate) toate DB-urile in discutie aici.

Steamerul la 1,2 - 1,5 bari sau chiar mai mult din nou, e standard pentru toate DB-urile in discutie aici.

Ceea ce iti va fi util va fi un espressor cu dozare volumetrica (si Bezzera Duo DE are aceasta dozare) si o rasnita cu timer, care va fi usor de folosit pentru mai multe shot-uri pe zi.

Din pacate, observ ca variantele cu E61 de la Bezzera nu au dozare volumetrica (e de inteles de ce, E61 are o parte de actionare mecanica), prin urmare, esti blocat pe grupul BZ, daca vrei ce e mai important pentru tine, adica dozare volumetrica. 

Nici Crem One nu are dozare volumetrica, asa ca, din ce vad, Bezzera Duo DE pare cea mai buna varianta.

Si Dalla Corte Studio are dozare volumetrica si e superior ca tehnologie (grup saturat, adica boilerul si grupul fac parte din acelasi ansamblu, la DC Studio, pe cand la Bezzera Duo DE, grupul e separat de boiler - nu e vreun dealbreaker, faci espresso si flat white excelent cu amandoua, la nivel de cafenea - cu o rasnita buna - e vorba doar ne niste nuante extrem de fine la gust, putin probabil sa le observi in primii ani de espresso).

(11-10-2021, 08:53)vlaicu Wrote: Eu tot nu pricep de ce crem one nu este luat în calcul? Practic ai rețete, ti se afișează când sa ridici levier ul și când sa îl cobori. Da, tu le acționezi dar sa fim serioși, îți spune el când. Avantajul va fi ca îți vei face profile pentru cafele dacă dorești sa ajungi aici și prietena îl va utiliza în mod facil.

Nu stiam ca te notifica atunci cand trebuie sa il ridici si cand sa opresti extractia, intr-adevar e util pentru utilizare facila,
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
  


Messages In This Thread
RE: Bezzera Dual Boiler Matrix DE vs Bezzera Dual Boiler Duo DE - by cradun - 11-10-2021, 10:01

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)