17-04-2018, 23:10
Eugen, stiind ca nu bei espresso, o sa ma refer chiar la espresso
avem de ex o macinatura fixa pe rasnita si extragem espresso din 2 cafele prajite similar cu o daza de, sa zicem, 20g, restul incercam sa tinem pe cat posibil constant (temperatura, presiune tampare, masa de apa).
Scopul nostru nu este sa avem un TDS cat mai mare, lucru care duce la un EY mai mare? atunci castiga o cafea mai solubila in fata uneia mai putin solubile. Si nu ma refer la prijiri in spectre diferite cum ar fi nordic roast si french roast, ci una la care am aceasi culoare agtron (zicem de ex in gama 75-80) dar care prin modul in care s-a ajuns la acelasi rezultat masurat, duce la o solubilizare mai mare sau mai mica a aceleasi cafele.
avem de ex o macinatura fixa pe rasnita si extragem espresso din 2 cafele prajite similar cu o daza de, sa zicem, 20g, restul incercam sa tinem pe cat posibil constant (temperatura, presiune tampare, masa de apa).
Scopul nostru nu este sa avem un TDS cat mai mare, lucru care duce la un EY mai mare? atunci castiga o cafea mai solubila in fata uneia mai putin solubile. Si nu ma refer la prijiri in spectre diferite cum ar fi nordic roast si french roast, ci una la care am aceasi culoare agtron (zicem de ex in gama 75-80) dar care prin modul in care s-a ajuns la acelasi rezultat masurat, duce la o solubilizare mai mare sau mai mica a aceleasi cafele.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe