Espressoman infocat
Posts: 94
Joined: Oct 2015
Bucuresti
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.
Espressoman infocat
Posts: 855
Joined: Oct 2015
București
Așa iese cafeaua când te plictisești la răsărit.
Costa Rica Perla Negra de la Guido. A curs un pic de apă pe lângă portafiltru probabil pentru că nu l-am rotit suficient în grup. N-a fost nici cea mai frumoasă curgere, dar gustul a fost bun.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
victima espresso
Posts: 329
Joined: Mar 2012
Sibiu, România
06-12-2016, 15:26
(This post was last modified: 06-12-2016, 15:26 by G. Serban.)
frumos shot-ul si frumoase si cadrele, mai ales cel cu "inviorarea" in lumina de rasarit
[Image: smile.gif]
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
Espressoman infocat
Posts: 260
Joined: Jul 2016
Constanța
(06-12-2016, 15:06)rdumitrescu Wrote: Așa iese cafeaua când te plictisești la răsărit.
Costa Rica Perla Negra de la Guido. A curs un pic de apă pe lângă portafiltru probabil pentru că nu l-am rotit suficient în grup. N-a fost nici cea mai frumoasă curgere, dar gustul a fost bun.
Asta da pregatire pt olimpiada.
Tras de Kinu apoi de levier.
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) + IMS Competition E61 200IM + IMS 17g B70 Competition + PID REX C100. Rasnita Mazzer Super Jolly. OCD v2 by Kamasi. Tamper Etolia Competition 58,5 mm.
I run on coffee!
Posts: 994
Joined: Sep 2014
Amsterdam
Costa Rica
18g rasnire - extracție 26 secunde
[Image: 6fae442fe0e0e90e6f558e7112ce3ee1.jpg]
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
Espressoman infocat
Posts: 1.137
Joined: Sep 2015
Constanta
"Așa iese cafeaua când te plictisești la răsărit" Dumui cu ce ai filmat? Uitasi sa zgarmi in cafea
[Image: smile.gif]
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.
Espressoman infocat
Posts: 998
Joined: Dec 2015
Bucuresti
07-12-2016, 08:56
(This post was last modified: 07-12-2016, 08:56 by mihneasusan.)
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
Posts: 855
Joined: Oct 2015
București
(07-12-2016, 06:27)Mariano Wrote: "Așa iese cafeaua când te plictisești la răsărit" Dumui cu ce ai filmat? Uitasi sa zgarmi in cafea [Image: smile.gif]
Am filmat cu un DSLR, Nikon D750.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman infocat
Posts: 349
Joined: Aug 2014
Brasov
Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX) Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker | Hario scale
Espressoman infocat
Posts: 349
Joined: Aug 2014
Brasov
Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX) Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker | Hario scale
I run on coffee!
Posts: 994
Joined: Sep 2014
Amsterdam
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
Tocmai ce s-a terminat , buna echilibrata , se aseamana cu Indonezia - Mandheling ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Posts: 30
Joined: Sep 2015
Pitesti
"Consatene", confirm si eu Salbatica Etiopia!E buna!Dar nu seamana cu cumatra Sumatra deloc!
[Image: huh.gif]
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
(13-12-2016, 00:17)Cafeist Wrote: "Consatene", confirm si eu Salbatica Etiopia!E buna!Dar nu seamana cu cumatra Sumatra deloc! [Image: huh.gif]
Boabele tot uratele ( mici si negricioase), dar gustul e bun - mie a-mi place , cui nu-i place sa nu bea...
[Image: biggrin.gif] la prajire se comporta bine , cu alesul am avut batai de cap...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
N-am spus ca sunt identice , dar din ce-am testat pana acum , asa i-mi aduce mie cu o typica bazala , gen Mandheling ( doar nu vrei sa spui ca seamana cu Kona )...dar e buna , chiar daca e mai putin aspectuoasa...
Am si eu o parere , n-am baut patru saci ...dar din punga asta pot sa-mi fac o idee...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman novice
Posts: 737
Joined: Feb 2015
Bucuresti
Ristretto doppio, cooperativa Centrofocale, Peru, single origin, washed, recolta 2015, prajita 29.11.2016.
17 gr in / 30 gr out, 28s, 92,6*C
Note accentuate de cacao si ceva alune, minimal amara si deloc acida.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47
@prajitoria-buimac.ro
Posts: 443
Joined: Feb 2015
@Buimac
Pacamara, Cortina
La Pavoni, Mazzer
Espressoman infocat
Posts: 61
Joined: Jan 2015
Bucuresti
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+
Espressoman infocat
Posts: 320
Joined: Jul 2016
Iasi
17-12-2016, 08:22
Ce le mai trece unora prin minte.................Sa aveti o cafea aromata.
Isomac Tea II, Sette 30, Kinu Phoenix, OCD Lelit
Espressoman infocat
Posts: 2.538
Joined: Nov 2013
Bucuresti
Fara desene obscene
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
E o pasare! pasarea sperantei pt noul an. Ce va ganditi la prostii.
Roaster
Posts: 921
Joined: Aug 2015
Bucuresti
17-12-2016, 13:07
(This post was last modified: 17-12-2016, 13:09 by bogdan_geor.)
(17-12-2016, 12:13)deenman Wrote: Va rog sa-mi dati niste sfaturi ca sa-mi imbunatatesc tehnica. La latte art sunt 0. Aveti si un video la final.
[Image: 500dd3650e.jpg][Image: 500e5981bd.jpg][Image: 500e5295bc.jpg][Image: 500e4b9aa8.jpg]
si un video cu extractia : Cafea Columbia Supremo prajita pe data de 15.12.2016 de mine, 16.8 grame extras gramaj dublu in 26 secunde. Se mai poate lucra la cantitate putin, incep sa ajung la maximul pe care il poate gaggia classic?
https://youtu.be/h3NDGSH4yFw
laptele in latiera nu arata rau deloc, insa dupa desen pare frotat prea mult in prima faza, si anume expandarea laptelui. incearca sa inversezi timpii, adica sa expandezi mai putin si sa omogenizezi mai mult.
inca o chestie pe care poti s o faci, este sa transferi laptele frotat in alt recipient si apoi sa l torni la loc in latiera, ajuta la omogenizare. bafta
si eu cu o costa rica de la guido, cana de la origo si lapte de la carrefour
[Image: 46a54c48751344937dc3513920dfd17a.jpg]
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
Espressoman traditionalist
Posts: 3.834
Joined: Oct 2016
ro
@deenman
- am ras cu lacrimi , asta intra la caffe porn...
[Image: biggrin.gif]
- e bine cum zice
bogdan_geor....spor...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Roaster
Posts: 921
Joined: Aug 2015
Bucuresti
adevarul e ca este cam cea mai pornoshag poza de pana acum
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
Posts: 998
Joined: Dec 2015
Bucuresti
(17-12-2016, 15:14)Levo Wrote: @deenman
- am ras cu lacrimi , asta intra la caffe porn... [Image: biggrin.gif]
- e bine cum zice bogdan_geor....spor...
Și eu
. Cred că in subconștient a vrut sa va înjure pe ăștia care scoateți latteuri de barista și i-a iesit.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
Posts: 372
Joined: May 2012
Cluj-Napoca
17-12-2016, 18:49
(This post was last modified: 17-12-2016, 18:52 by zuluafonu.)
O ceașcă cu deschidere mai mare, mai lată și mai puțin înaltă te-ar ajuta. Te poți apropia mai mult/mai devreme de suprafața laptelui pentru a începe desenul. La început ține ceașca înclinată și începe sa torni în mijlocul shotului suficient de repede cât să treacă laptele de suprafața shotului/crema dar nu exagerat pentru a nu se întoarce laptele la suprafață. Începerea desenului nu se face prin creșterea debitului turnării ci prin apropierea latierei de suprafața lichidului lapte+cafea.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
Espressoman infocat
Posts: 998
Joined: Dec 2015
Bucuresti
19-12-2016, 13:21
(This post was last modified: 19-12-2016, 13:22 by mihneasusan.)
Asta este mai in spiritul sărbătorilor. Flacără de lumânare.
Dacă coborai cu dunga de lapte in jos era și mai interesantă.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO