Espressoman infocat
Posts: 599
Joined: Aug 2021
Bucuresti
(10-09-2023, 17:06)Darsidius Wrote: boabe de cafele procesate puternic/murate in apa cu adaosuri (ca defapt asta e)
Mabo și Pressco (posibil și alții) au pus pe site, la descrierea cafelelor de la El Diviso / Nestor Lasso, pașii procesării. Cred că este un topic undeva despre asta.
Mie s-au părut că oscilează între zeamă de struguri verzi și îndulcitor industrial, probabil în funcție de prăjire și extracție. Cea mai bună impresie am avut-o la Bucharest Coffee Festival, când am gustat de la Mabo, ceva ce urma să se pună la vânzare.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Posts: 2.538
Joined: Nov 2013
Bucuresti
Scumpa, dar face toti banii!
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
Espressoman
Posts: 327
Joined: Sep 2019
Iasi
14-09-2023, 18:47
(This post was last modified: 14-09-2023, 18:49 by Kosti.)
Am luat pt prima data de la Dak.
Am primit și melodrip ul.
Prima încercare interesanta mai trebuie lucrata
Un tds de 1.31
Kinu M47 cuțit brew 2.2
15 cafea cu 250 apa.
45 ml bloom
La sec 30 turnare pana la 100 ml
La 1 min turnare prin melodrip pana la 250
Averi o rețetă mai potrivita pentru cafeaua de la Dak.... Cherry fudge?
Mulțumesc
MaraX <> FlairPro2 <>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <>Paragon Nucleus<> Refractometru <
Aero...
Posts: 4.109
Joined: Jan 2013
Bucuresti
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Incognito
Posts: 1.056
Joined: Jul 2019
Dacia
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Posts: 2.538
Joined: Nov 2013
Bucuresti
29-09-2023, 14:57
(This post was last modified: 29-09-2023, 14:58 by vladdooo.)
Ceva deosebit si in concordanta cu ce scrie pe punga.
Suprinzatoare notele herbal si refreshing (comparativ cu alte cafele).
Multumesc colegului de forum care mi-a adus-o direct de la sursa
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
Espressoman infocat
Posts: 54
Joined: Nov 2020
Bucuresti
Timemore C2; 1Zpresso JX-PRO; Cafflano Kompresso; Cafflano Go-Brew + Kalita Wave 155; Hario V60 02 copper; Bialetti Brikka Restyling 2tz; Bialetti Musa 1tz; Bialetti Fiammetta 3tz
Espressoman infocat
Posts: 309
Joined: May 2021
Bucuresti
O cafea cam buna chiar pe Lelit facuta
Lelit Anna, William
Espressoman infocat
Posts: 1.668
Joined: Oct 2021
Bergen (Norway)
Mi am făcut un moft însă a cam usturat la buzunar pt că 250 g
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
Espressoman de modă veche
Posts: 772
Joined: Feb 2018
București
Juicy days are coming !!!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF
Espressoman de modă veche
Posts: 772
Joined: Feb 2018
București
07-10-2023, 10:57
(This post was last modified: 07-10-2023, 11:02 by Cip.)
O Etiopie care mi-a plăcut foarte mult și la care m-a surprins densitatea scăzută a boabelor în ciuda prăjirii medii. Foarte bună, după gusturile mele.
15in 30out 45sec 90c
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF
Espressoman infocat
Posts: 1.668
Joined: Oct 2021
Bergen (Norway)
14-10-2023, 13:21
(This post was last modified: 14-10-2023, 13:29 by Darsidius.)
25 zile de la prajire, e mult mai buna ca acum 1 saptamana, insa mai are nevoie de perioada de somn, cam 1-2 saptamani inca.
18.2g de Ethiopia Geisha Village prajita de Jacu Norvegia pe Loring in 19 sept.
315ml de apa la 90C
abaca paper (prefer v60 stock)
droplet bloom+high flow+ spin (invartit cu un bat)
Gust: lactic, iaurt inghetat, citrica tare (lamaie, sorbet de lamaie), lime, ceai verde, bergamota (the same thing), dovleac albastru (ala cu multa carne- portocaliu inchis la interior). Pe finish usoara astringenta, ierbalitate, cu un super fin iz de coaja de aluna (foarte greu de prins de multi).
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
Espressoman de modă veche
Posts: 772
Joined: Feb 2018
București
15-10-2023, 12:38
(This post was last modified: 15-10-2023, 12:39 by Cip.)
De două, trei zile am deschis o punga de la Goppion cu o Columbie foarte plăcută, cu gust de pandișpan și cafea cu lapte, fără lapte. Foarte bună! Am avut și ceva oaspeți și aproape am terminat punga de 500g.
15in 30out 27sec 94C
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF
Espressoman infocat
Posts: 878
Joined: Oct 2022
Timisoara
Espressoman infocat
Posts: 878
Joined: Oct 2022
Timisoara
Azi aceeasi cafea. Daca ieri a fost Origami, azi B75 (din ce se discuta pe acest forum, ar fi cel mai rapid dripper). Nu stiu daca asta e motivul, dar azi aroma ce iesea din pahar parca era a unui buchet de flori.
Espressoman infocat
Posts: 1.668
Joined: Oct 2021
Bergen (Norway)
19-10-2023, 12:27
(This post was last modified: 19-10-2023, 12:31 by Darsidius.)
Kenya new crop boabe verzi de la Kaffa. Urmează să le bage pe site.
Inițial am zis că e under in cupping acu câteva zile, însă azi in brew a ieșit bine.
15g rasnita la max rpm pe 078 la gradatia 6. Inlaturat chaff extra prin suflare.
Apa 52ppm (mult Ca, putin Mg), 91C temp. Start cu droplets de la inaltime mare cu primii picuri in decantor dupa 20 sec, apoi te apropii de pat si maresti debitul tot mai mult pana la max (±20g/s) atingi ratia dorita si apoi agitit tot de la exterior la interior cu un bat pana in fund in centru unde ai cea mai slaba extractie.
15/235g timp total 2 min 4 sec.
1.61 TDS/22% ey
gustul e cum e kenya de la The Picky Chemist, floral, soft, dulce de bomboane, fruct rosu dar subtil. Nu e un cos de fructe care sa te inece.
Culoare: 118 agtron.
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
Espressoman infocat
Posts: 599
Joined: Aug 2021
Bucuresti
Dulceață de fructe coapte, ușor picantă, se simt și note de tărie. Oana mi-a zis că are puțină cofeină.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Posts: 358
Joined: Apr 2016
Oradea
19-10-2023, 15:37
Honduras La Lalita de la Claro.
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
Espressoman infocat
Posts: 878
Joined: Oct 2022
Timisoara
Azi aceeasi geisha columbiana, test "poor man Paragon". Cand este calda e un buchet de flori, cand se raceste e o combinatie de arome de flori cu tzuica de piersici
Espressoman
Posts: 327
Joined: Sep 2019
Iasi
(19-10-2023, 17:31)edri Wrote: Azi aceeasi geisha columbiana, test "poor man Paragon". Cand este calda e un buchet de flori, cand se raceste e o combinatie de arome de flori cu tzuica de piersici
Face ceva bila răcită peste care curge cafeaua?
MaraX <> FlairPro2 <>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <>Paragon Nucleus<> Refractometru <
Espressoman infocat
Posts: 878
Joined: Oct 2022
Timisoara
(19-10-2023, 18:06)Kosti Wrote: Face ceva bila răcită peste care curge cafeaua?
Greu de spus dupa o singura incercare. Nu am testat sistematic in ambele variante, cu si fara bila in acelasi timp. Dupa finalizarea prepararii ar trebui aduse cumva cafelele la aceeasi temperatura. Nici in ceea ce am vazut pe internet nu sunt prezentate concluzii clare.
Espressoman
Posts: 327
Joined: Sep 2019
Iasi
Mulțumesc.
As vrea sa cumpăr un Paragon Nucleus dar ore face ceva?
MaraX <> FlairPro2 <>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <>Paragon Nucleus<> Refractometru <
Espressoman infocat
Posts: 358
Joined: Apr 2016
Oradea
Altă zi, aceiași cafea...
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
Espressoman infocat
Posts: 106
Joined: Sep 2021
Bucuresti
Mi-au facut colegii de la munca un cadou.
Nu am mai auzit de aceasta varietate pana acum, rume sudan, si nici de prajitor. Boabele aratau foarte naspa, am crezut o sa fie fail dar a fost surprinzator de buna. Nu ma pricep sa descriu dar a avut si miros placut si gust si dulceata, din niste boabe care aratau oribil.
Espressoman infocat
Posts: 498
Joined: Jan 2018
Iași
(20-10-2023, 13:04)Kontrast Wrote: Altă zi, aceiași cafea...
Salut,
Imi plac ceșcuțele, de unde le-ai luat?
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST
Espressoman infocat
Posts: 358
Joined: Apr 2016
Oradea
Sper că se observă acum.
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
Espressoman infocat
Posts: 498
Joined: Jan 2018
Iași
Se vede, mulțumesc mult !
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST
Espressoman infocat
Posts: 257
Joined: Jan 2016
Chisinau
Pitalito, ca întotdeauna- exemplara!
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
Espressoman de modă veche
Posts: 772
Joined: Feb 2018
București
În cinstea verii care nu mai pleacă!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF
Espressoman infocat
Posts: 243
Joined: Sep 2015
Bucuresti
Ethiopia Daanissa, procesare naturală, prajita de subsemnatul