![]() |
|
Recomandare expresor pentru a fi oferit cadou - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Recomandare expresor pentru a fi oferit cadou (/Thread-Recomandare-expresor-pentru-a-fi-oferit-cadou) |
Recomandare expresor pentru a fi oferit cadou - ruxchelaru - 23-12-2022 Buna ziua, M-am bucurat mult cand am gasit acest forum ! (a fost o intamplare…) Ma puteti ajuta va rog cu o recomandare de expressor ? (e un cadou pentru sotul meu) Am si cateva cerinte: - sa fie cat mai putin plastic implicat in productia cafelei (plastic cu apa fierbinte / aburi nu duce la ceva sanatos) - sa faca expresso, dar si un cafe latte, capuccino, etc - sa se poata folosi cafea boabe - sa nu fie nevoie de filtru de apa - sa fie usor de folosit Multumesc mult si sarbatori fericite ! RE: Recomandare expresor - anyidulike - 23-12-2022 Renunta la ideea asta de a face cadou asa ceva. Pt a face espreso, pe langa espresor trebuie si rasnita si alte accesorii si , cel mai important, pe langa echipamente, trebuie multa pasiune, ceva pricepere si mai ales RABDARE. Deci nu. Daca e pasionat, lasa-l pe el sa descopere si sa isi ia ce vrea si ce i se potriveste mai bine. Recomandare expresor - iliescu.iulian - 23-12-2022 Descrierea ta indică un aparat automat. Din câte știu delonghi are un model cu mai puțin plastic. Am băut cafea și de la un mielle și e cam același lucru ca la orice automat. Ușor de folosit, dar departe de gustul unui espresso. Am băut recent și de la un philips latte go, rezultate decente pentru un automat. În schimb un lelit, are puțin plastic dar nu este ușor de folosit. Este nevoie de muncă, răbdare și timp pentru a scoate ceva bun. Am menționat lelit pentru ca are și modele mai ieftine. Nu poți scoate de la un automat ceea ce scoți la un semiautomat cum este Lelit Anna, dar este cu totul altceva. Ai nevoie de o rasnita și de timp de învățat. Vad ca ești din București. Mergi cu soțul tău la o cafenea decentă și bea bautura preferată de acolo. Compara cu rezultatul de la un automat. Apoi trebuie să decideți pe ce cale vreți sa mergeți. Trimis de pe al meu VOG-L29 folosind Tapatalk RE: Recomandare expresor - renatoa - 23-12-2022 Si partea cu filtru de apa, este mai importanta decat ai crede... Sau, in anumite localitati cu apa dura, nici filtrarea nu mai ajuta, va trebui alimentat cu apa plata, altfel depunerile il vor scoate din uz rapid... si garantia nu acopera asa ceva. RE: Recomandare expresor - ruxchelaru - 23-12-2022 Multumesc tuturor pentru raspunsuri ! Da, intentionam sa folosim doar apa plata. Inteleg, insa penrru inceput ma gandeam la un expresor automat si ma tot uit la cel de jos. https://www.emag.ro/espressor-automat-de-longhi-magnifica-evo-ecam-290-21-b-1450-w-15-bar-1-8-l-sistem-spumare-lapte-manual-rasnita-cu-13-setari-negru-0132220045/pd/DXBS0JMBM/?ref=fav_pd-title Multumesc inca o data tuturor ! Daca aveti alte sugestii, m-ar ajuta mult ! RE: Recomandare expresor - kheptan - 23-12-2022 e bine ca ai gasit acest forum, dar din pacate nu o sa iti recomande nimeni un asemenea automat, aceasta comunitate fuge de astfel de espresoare ca de ciumă :), dar daca nu e timp de studiat măcar sa cumperi boabe de cafea de la o prajitorie de cafea că sint har domnului destule in bucuresti RE: Recomandare expresor - ruxchelaru - 23-12-2022 (23-12-2022, 19:31)kheptan Wrote: e bine ca ai gasit acest forum, dar din pacate nu o sa iti recomande nimeni un asemenea automat, aceasta comunitate fuge de astfel de espresoare ca de ciumă :), dar daca nu e timp de studiat măcar sa cumperi boabe de cafea de la o prajitorie de cafea că sint har domnului destule in bucuresti Multumesc, am inteles si imi cer scuze ! Acum ca v-am gasit, cred ca incep si eu sa studiez mai bine subiectul (nu am crezut ca exista asa o lume a cafelei..). Cred ca am sa aman achizitia pe mai tarziu ! Multumesc inca o data ! RE: Recomandare expresor - kheptan - 23-12-2022 nu ai de ce sa iti ceri nici o scuza, esti binevenita, doar ca iti i-a ceva timp pina te acomodezi cu termenii din forum si lumea cafelei in general, spor la lectura si cind te-ai decis sint convins ca se vor gasi destui sa iti sara in ajutor cu sfaturi , numai bine RE: Recomandare expresor - renatoa - 23-12-2022 (23-12-2022, 18:13)ruxchelaru Wrote: Multumesc tuturor pentru raspunsuri ! Acum... mi se pare coincidenta prea mare ca sa nu ma faceti curios... Ati aterizat pe acest model asa din pura intamplare, la nimereala, sau ati primit un pont ? Intreb pentru ca mi l-a laudat chiar un membru marcant al forumului, care l-a luat pentru rude si a fost surprins de ce extractii reusite i-au iesit... Asa de surprins ca a inceput sa il foloseasca mai des decat sculele grele cu care lucreaza de ani de zile, si catre care veti fi indrumata cu bunavointa de majoritatea de pe acest forum. Recomandare expresor - iliescu.iulian - 23-12-2022 Din câte am observat, există firme care vând cafea și îți dau și aparat. Ce îți pot recomanda este să găsești o astfel de firmă care să îți dea aparatul in chirie. Avantajul este ca dacă nu îți place poti renunta, poți schimba. RE: Recomandare expresor - renatoa - 23-12-2022 O astfel de solutie te lmiteaza doar la cafeaua provenita de la firma respectiva, care de obicei nu e de o calitate care sa merite atentia. Iar masina nu e chiar gratis, cafeaua respectiva iti vine cu un pret care sa amortizeze masina in maxim 2 ani. RE: Recomandare expresor - ruxchelaru - 23-12-2022 (23-12-2022, 20:06)kheptan Wrote: nu ai de ce sa iti ceri nici o scuza, esti binevenita, doar ca iti i-a ceva timp pina te acomodezi cu termenii din forum si lumea cafelei in general, spor la lectura si cind te-ai decis sint convins ca se vor gasi destui sa iti sara in ajutor cu sfaturi , numai bine Multumesc ! (23-12-2022, 21:36)renatoa Wrote:(23-12-2022, 18:13)ruxchelaru Wrote: Multumesc tuturor pentru raspunsuri ! Nu am primit un pont anume si nu mi-a fost recomandat de cineva. Sunt proaspata mamica (am o bebelina de 2 luni) si pe forumurile de mamici se cer uneori si pareri si recomandari de diverse produse (inclusiv expresoare). Am cautat pe acolo si am facut o lista scurta de recomandari - printre ele erau si produsele Delonghi. M-am uitat apoi pe emag la caracteristicile mai multor produse Delonghi si l-am ales pe acesta (tinand cont de ce poate face, de reviews dar si de pret). Nu cunosc pe nimeni pe acest forum - am aflat de el dintr-un link postat de cineva pe unul din grupurile de mamici :). Ok, deci inteleg ca pentru un amator ar fi un produs bunicel.. Oricum eu m-am hotarat sa aman achizitia pana ma documentez corespunzator astfel incat sa pot face o alegere buna. Intre timp am sa mai incerc acasa sa gasesc reteta potrivita pentru cafeaua si Chemexul din dotare.. (23-12-2022, 21:54)iliescu.iulian Wrote: Din câte am observat, există firme care vând cafea și îți dau și aparat. Ce îți pot recomanda este să găsești o astfel de firmă care să îți dea aparatul in chirie. Avantajul este ca dacă nu îți place poti renunta, poți schimba. Multumesc, am sa investighez si optiunea aceasta. Recomandare expresor - Mihai L - 24-12-2022 Ca idee pentru viitor… sfaturile se cer pe forumurile potrivite. Nu reparam masina cu sfaturile de pe forumuri pentru mamici, nu cautam espressoare. Si invers, nici aici nu cautam sfaturi pentru mamici/copii. [emoji23] Zona de automate nu e o solutie daca vrei o cafea de calitate. Abordarea unei cafele din Etiopia este diferita de cea a unei din Brazilia. La automat nu ai ce face aici. RE: Recomandare expresor - Lyvyoo - 24-12-2022 Bun venit pe forum! Primul sfat ar fi sa nu te grabesti in general cu espressoarele, mai ales atunci cand faci un cadou. Al doilea sfat ar fi sa citesti de ce automatele nu sunt espressoare, aici. Apoi eventual sa iti faci o idee despre ce diferente sunt intre semiautomate, de ce trebuie si o rasnita etc. Toate aceste link-uri le-ai primit pe email la inregistrare sau pe mesaj privat, automat. Analizeaza bine si evita greseala de a cumpara asa ceva la impuls! RE: Recomandare expresor - ruxchelaru - 24-12-2022 (24-12-2022, 00:30)Mihai L Wrote: Ca idee pentru viitor… sfaturile se cer pe forumurile potrivite. Asa este, multumesc ! (24-12-2022, 00:51)Lyvyoo Wrote: Bun venit pe forum! Multumesc, am sa studiez ! |