![]() |
|
Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnite manuale moderne, capabile espresso (/Thread-Rasnite-manuale-moderne-capabile-espresso) |
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - otniel.magda - 05-01-2019 Salutare, am si eu o intrebare despre rasnite; stiu ca nu e topicul pentru Kinu M47 dar ma gandesc ca se adreseaza in general la rasnite. Rasnita mea cumparata de la Reghin direct in urma cu doua lunia face bulgari si bulgarasi deseori; cateodata mai mari, cateodata mai mici dar mereu face bulgari. Credeti ca e vreo problema cu rasnita? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 09-01-2019 Interesanta asta, pomenita in alt topic de @lracu, am zis sa o aduc si pe ea aici... https://www.aliexpress.com/item/portable-stainless-steel-core-manual-coffee-grinder-Handle-grinder-External-adjusting-knob-Easy-to-change-fineness/32958775848.html E prima chinezoaica cu reglajul sus, doar ca finetea reglajului este... de tractorist. Sa treci intr-o tura de la espresso la french-press, se cheama ca se adreseaza presurizatilor. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 09-01-2019 Probabil o știa și el tot de aici. O postasem pe pagina anterioară în decembrie, postul #239. Presupun că ai sărit niște posturi rânduri din acel post. ![]() LE: Toate 3 pe care le-a menționat în postul din topicul Cafflano Kompresso, se găsesc în acel post din sfârșitul lui decembrie. Nici nu cred că acolo trebuia discutat despre râșnițe. Altceva decât faptul că se caută râșniță "portabilă" pentru Kompresso, nu are legătură cu subiectul de acolo.
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 10-01-2019 @sochaux am citit postul #239 dar nu am urmat toate link-urile, nu incerc sa-mi atribui ce ai gasit deja ... In topicul Cafflano Kompresso se dorea o lista de rasnite cat mai portabile (usoare) pentru imperechere cu Kompresso. Cele trei de la Jaffee le-am gasit filtrand pe Aliexpress, ordonand descrescator, ...., cand am ajuns pe la ~150E am dat peste Jaffee (am citit Timemore pe cutie/rasnita si mi-am amintit ca am citit pe forum, probabil trimitere a lui renatoa, intr-un post mai vechi). Unele informatii se pierd in noianul de "post-uri", unele sunt "redescoperite", altele sunt amintite ca numar de "post" samd. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 14-01-2019 Xeleo 50mm in depozitul din Spania, cica au doar cate 10buc./model. Intre € 69,65 si € 75,31, transport inclus in pret. https://www.aliexpress.com/item/XEOLEO-50MM-Aluminum-Manual-Coffee-grinder-Stainless-steel-Burr-grinder-Conical-Coffe-bean-miller-Manual-Coffee/32868224896.html RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - RaresM - 14-01-2019 Si are cineva Xeleo chiar e capabila de grind espresso? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 14-01-2019 MyR asa zice... vezi #221 pagina anterioara.
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 14-01-2019 Vă recomand să nu mai folosiți € - Euro pe Aliexpress, decât dacă observați că ar fi mai avantajos(nu cunosc cazuri personal). Eu folosesc setarea standard $ (USD). Ca exemplu dacă aș achita cu cardul meu Visa, în acest moment pentru râșnița neagră sau aurie cu livrarea din Spania, ar fi 78,73$ = 321,64RON, respectiv 69,65€ = 328,45RON. https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates @lracu Spuneai în decembrie despre prețuri că îți dă cu virgulă. ![]() Și dacă tot m-am uitat peste discuția de atunci cu prețurile, mai adaug faptul că vânzătorul din UK care atunci avea doar varianta de 45mm la preț mai avantajos, acum are și varianta de 50mm și la fel, prețul e foarte bun: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07GR1W17Z/ Cea Black de 50mm e 48,49£ + 7,23£ transportul standard = 55,72£ => 292,92 RON. Cea de 45mm rămâne ca în decembrie, 44,19£ + 7,04£ transportul standard = 51,23£ => 269,31 RON Deci aici ar fi cel mai bun preț și livrarea în România durează aproximativ o săptămână. Mai era și aici o discuție, în care se spunea că ar merge pentru espresso: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Rasnite-manuale-moderne-capabile-espresso?pid=106069#pid106069 Rasnite manuale moderne, capabile espresso - vladdooo - 14-01-2019 Din ce stiam eu: La visa, moneda de baza e usd La mastercard e euro De aceea apar diferente RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 15-01-2019 Inca ma descurc, acasa, cu Porlex; nu m-am decis inca sa o schimb. La ~ 60 lei diferenta prefer sa o cumpar din RO (pentru garantie si plata cu proforma). RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 15-01-2019 Care doar 60 lei diferenta ![]() Poate fara TVA, luata pe firma... Pe mine ma mananca rau sa iau un MYM54, ma intriga/atrage constructia aia mai mult ca oricare alta... Si cum acum este redusa la 70$... mmm... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 15-01-2019 Pai ... Modelul mai ieftin: 69,65 x 4.6822 = 326 - 387 = -61 Modelul mai scump: 75,31 x 4.6822 = 353 - 387 = -34 unde 387 = 430 - 10% ----- Pare interesanta, mai ales pentru faptul ca are "Lockig burr by triaxial direction". Dar modul de reglare a macinaturii este la partea inferioara ... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 15-01-2019 Asta daca tii mortis sa te uiti la preturile de pe Ali/Spania, cand in UK sunt mai mici... 269/293 da, suna sexy triaxialu ala, chit ca nu stim ce inseamna :) Cred ca ii scriu celui din UK sa il intreb cand aduce MYM54 :D RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 15-01-2019 Poate l-am supărat și nu se mai uită la postările mele. :D Teoretic ar însemna fixare mai bună/precisă, dar eu nu m-aș baza prea mult pe descrieri, mai ales când vine vorba de precizie. Îmi dau seama că sunt foarte greu/scump de prelucrat. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 19-01-2019 Azi am cercetatat amanuntit imaginile de la Amazon UK si am zis pas la modelele de acolo. Motivul: nu suport paharel cu filet... vreau sa il scot dintr-o miscare. Visez eu, sau initial XEOLEO avea versiune cu paharel fixat prin frictiune ? ![]() Nici macar pretul nu face atractiva varianta din UK... MYM54 la 70$ oferta acum inseamna 290 lei fata de 293 XEOLEO UK. MYM54 nu este produs Xeoleo, ci Byuan, asa ca nu are rost sa intreb pe Amazon UK daca o sa aduca vreodata. Trebuie sa ma decid rapid, reducerile de iarna se termina luni dimineata. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 19-01-2019 De ce nu încerci Sözen Değirmen? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 19-01-2019 Halva, sugiuc, baclava, pesches, bacsis... :D RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 19-01-2019 ...sictir
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 19-01-2019 https://www.youtube.com/watch?v=61eolcSqYvg RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 19-01-2019 RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 19-01-2019 O imagine face cat o mie de cuvinte si un film cat o mie de imagini. Bre, traducem carevam ce zicem aiceam? Uzun Süre Kullanılmış Sözen Değirmenler İlk Kullanılanlara göre daha başarılı kahve öğütürler bunun sebebi merkezlemede yatar işte size bu sırrı vereceğim. Zice, cumva, despre dimensiunile particulelor de cafea, lipsa finess-ului si uniformitate? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 19-01-2019 Ask Irina Nistor! ![]() Încearcă o traducere forțată la subtitrare. IMO acu: Șurubul nu are cap de centrare, așa că e bine ca la început, să râșnești ceva orez, la granulație de ibric, adică espresso+, amprentând așa cuțitul mobil și pe viitor, la granulații mai mari să avem o consistență mai mare. Pe canalul YT al omului, e un film mai lung, unde se înțelege mai mult. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 19-01-2019 Ce aveti obsesia asta cu fines... si la ibric ?!... de unde atunci caimac'ın bulunduğu yer ? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 19-01-2019 Cred că m-am exprimat greșit. Granulație cât de fină, să fie cuțitele cât mai apropiate și amprentarea să fie de suprafață minimă. Ulterior, șurubul calcă amprenta și nu mai joacă axul așa mult. Eu folosesc pentru ibric, dacă voi râșni mai grosier și sunt curioși, le voi arăta consistența. Rasnite manuale moderne, capabile espresso - remusmarian - 31-01-2019 Salut, Am zis sa fac un mic unboxing pentru cine e interesat. Am achiziționat rasnita Xeoleo de la barshaker, livrată în nici 48h, foarte promtii. Rasnita e ok, ușoară și după recomandările de pe pliantul din cutie, la 5 click -uri rasnirea pare uniformă. Fără RDT nu functioneaza, se lipește peste tot. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 31-01-2019 Salut! Dar spune ne ce este mai important, parerea ta despre capabilitatea espresso, daca esti bautor de espresso. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - remusmarian - 31-01-2019 Da, pe 4-5 click -uri. Este mai mult decât capabilă pentru pretul acesta. Sa vina cafeaua de la Yume si pun si o poza:) RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - nechezol - 31-01-2019 Apropo, colegii care urmaresc posturi straine, forumuri adica, Xeoleo se afirma si acolo? Se vorbeste despre ea? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 31-01-2019 Am dat un search pe home barista, sunt doar 2 posturi cu Xeoleo electrică. Pe reddit nimic. Nu prea se discută despre ea. La noi a mers bine.
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 31-01-2019 Sa incepem sa invatam cu capetele proprii... nu tot ce scrie in engleza e litera de lege. |