Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Kit pentru cafea buna in vacanta - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Kit pentru cafea buna in vacanta (/Thread-Kit-pentru-cafea-buna-in-vacanta)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8

Kit pentru cafea buna in vacanta - Mihai L - 01-08-2021

La baza filtrului. Sectiunea devine prea mica. Patul de cafea devine prea inalt, iar panta ajunge la 90 grade la un moment dat, nu ajuta.

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - L Claudiu - 06-08-2021

Mi-am facut si eu un update :D Pe fundal e un 'penar' pentru eprubete/fiole :))

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Lyvyoo - 06-08-2021

Arata interesant! Noua colectie Kinu Leather, la Iasi Fashion Week :)

Phoenix a fost si partenera mea de drum, cuplata cu inca rezistentul Kompresso si ceva gem de caise

[Image: V3FNOnZ.jpg]

:)) Pe Kompresso mă bazez și eu. Ar trebui să fac un suport, ceva și pentru el :))

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - slavic1983 - 06-08-2021

(06-08-2021, 20:53)L Claudiu Wrote: Mi-am facut si eu un update :D Pe fundal e un 'penar' pentru eprubete/fiole :))

Ai si gentuta unde intra toate astea?

(06-08-2021, 22:42)slavic1983 Wrote:
(06-08-2021, 20:53)L Claudiu Wrote: Mi-am facut si eu un update :D Pe fundal e un 'penar' pentru eprubete/fiole :))

Ai si gentuta unde intra toate astea?

Nu. Încă :D Deocamdată mă gândesc că ar ocupa prea mult loc o geantă specială doar a lor. Acum le mai îngrămădesc printre bagaje cum pot.

Kit pentru cafea buna in vacanta - N3cks - 13-10-2021

My two cent’s:
Am avut un concediu destul de neplăcut la categoria cafea. Mi-am propus sa ma pregatesc pentru următorul… când va fi sa fie.

Recuzita actuala: Kinu M47 Classic + Caflano Kompresso. Ca sa ma obișnuiesc, le folosesc la extracțiile de seara. Sunt plăcut suprins ce iese. :)

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 14-10-2021

Pentru variante mai lungi, vezi in topicul de Kompresso varianta mea de a folosi kompresso ca un aeropress. 
Vei fi la fel de placut surprins, parerea mea... pe limba mea mi se pare ca rezultatul este peste un americano preparat clasic prin diluarea unui espresso.

Kit pentru cafea buna in vacanta - N3cks - 21-10-2021

(14-10-2021, 12:23)renatoa Wrote: Pentru variante mai lungi, vezi in topicul de Kompresso varianta mea de a folosi kompresso ca un aeropress. 
Vei fi la fel de placut surprins, parerea mea... pe limba mea mi se pare ca rezultatul este peste un americano preparat clasic prin diluarea unui espresso.

[emoji106]

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 04-12-2021

E timpul sa treceti la alt nivel... preparat cafeaua in varf de munte face toata lumea...

https://makezine.com/projects/coffee-roaster-the-nirvana-machine/

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - thdiamond7 - 02-01-2022

ca sa nu fie nevoie de foarte multe ustensile...
rasnita manuala si cold brew device de la goat story. pentru vacantele de vara in mod special. 
preparam aproape 1 litru de cold brew, si il bem uneori si cu apa tonica.

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - actylise - 03-01-2022

Te salut , tocmai am văzut clipul asta pe insta si mi am adus aminte de postarea ta , check this out

https://www.instagram.com/reel/CYLgCNEhWTZ/?utm_medium=copy_link

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 03-01-2022

Si credeti ca toata lumea are acces la instagram ?
Daca faceti schimb de impresii intre voi, folositi PM.
Daca vreti sa informati pe toata lumea, dati link-uri publice la pagini oficiale ale produsului.

Kit pentru cafea buna in vacanta - Mihai L - 03-01-2022

E un soi de moka pot.
Nu e nevoie de cont, se deschide si in browser. Si merge fara autentificare.

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - dev - 03-01-2022

E 9barista si nu e deloc moka pot....

Kit pentru cafea buna in vacanta - Mihai L - 03-01-2022

Principiul este acelasi ca la moka pot.
Sursa de apa e jos, pe foc, aburii trec prin patul de cafea si cafeaua iese pe sus.

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - dev - 03-01-2022

Nu trece abur prin cafea....

[Image: 4aEpCxw.png]

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 03-01-2022

Mie nu mi se deschide, imi cere sa creez cont.

Kit pentru cafea buna in vacanta - Mihai L - 04-01-2022

[Image: c78e84ff0575888ebce3ca5f705e53f7.jpg]

Kit pentru cafea buna in vacanta - razvanro - 04-01-2022

9BARISTA este un espressor în toată regula și face extracții foarte bune. Calitatea materialelor și a construcției este excelentă. Am gustat câteva shoturi dintr-un Honduras pe care îl cunoșteam bine, extras pe mai multe aparate, și am fost plăcut surprins de calitatea produsă. Aparatul este o mică bijuterie.

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 04-01-2022

Overengineering ar fi alta descriere.
Faceai exact acelasi lucru cu o mica pompa atasata, cum s-a discutat in topicul de moka pot.
Si presiune si temperatura si sita/macinatura/tampat standard

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - TVTVTV - 04-01-2022

Da, însă vei avea o improvizație în loc de o mică bijuterie.

Dacă aș avea de ales între cele două, aș merge de fiecare dată cu bijuteria, în ciuda costului evident mai mare.

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Lyvyoo - 04-01-2022

Asa si la aeropress ii confectionezi un levier din lemn pe care il prinzi in suruburi de piston, mai faci la tamplar si un suport pentru cealalta parte si ai obtinut un lever :)

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - renatoa - 04-01-2022

Voi doi precis nu stiti sa schimbati o roata la masina, si va duceti la service de 2x pe an  Tongue

Pompa oricum e un must in dotarea oricarei masini. Adica sa faci presiunea la o roata este improvizatie  Confused Huh

Definitia mea de bijuterie este myPressi... nu o sa inteleg niciodata de ce se abandoneaza produse care cu adevarat au scos piata un pic din amorteala...

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - Dianette - 04-01-2022

(04-01-2022, 11:41)renatoa Wrote: Definitia mea de bijuterie este myPressi...

Complet de acord!!! Chiar si in afara vacantelor, eu caut motive sa mai bag un myPressi. Pur si simplu genial!  Heart

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - TVTVTV - 04-01-2022

(04-01-2022, 11:41)renatoa Wrote: Voi doi precis nu stiti sa schimbati o roata la masina, si va duceti la service de 2x pe an  Tongue

Nu m-ai nimerit, Renato. Tata a fost un inginer (utilaj chimic) extrem de pasionat, deci nu-s deloc străin de domeniu. Încă știu să recondiționez un motor de Dacia 1310 de la cap la coadă. Doar făceam asta cu tata cam o dată la 2 ani. :D

După cum am mai spus, am suficienți ani de muncă-n spate încât să-mi permit un agregat atractiv. Sigur, sunt suficient de pasionat încât să adaptez o pompă la un moka pot, dar nu mai dispun de un atelier echipat cu ajutorul căruia să-mi dau frâu liber creativității. Deci prefer să arunc cu banu' zilele astea.

Acuma na, dacă ne ajuți tu cu o adaptare calitativă, eu-ți trimit Venusul meu de 6 cești...

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - orwo - 04-01-2022

De unde ai cumparat mypressi

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - orwo - 04-01-2022

Merge CU capsule de aer comprimat ptr pistol airsoft?

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - AWE - 04-01-2022

@orwo: chiar adineauri ma uitam si eu la myPressi, mi se pare un pic aiurea cu capsulele alea, depinzi de ele si cu una faci cat, un shot sau maxim doua? Nu prea e cost effective cum ar zice romanu' Smile

9barista ala pare intr-adevar interesant dar nici pretul nu e deloc mic.

RE: Kit pentru cafea buna in vacanta - dev - 04-01-2022

Din ce zicea nea Hoff, in al sau review, e un pic de munca pana gasesti zona optima si marja de eroare e destul de ingusta. 9barista nu pare un instrument pentru cine se grabeste sau nu a mai preparat espresso.