Pentru variante mai lungi, vezi in topicul de Kompresso varianta mea de a folosi kompresso ca un aeropress.
Vei fi la fel de placut surprins, parerea mea... pe limba mea mi se pare ca rezultatul este peste un americano preparat clasic prin diluarea unui espresso.
(14-10-2021, 12:23)renatoa Wrote: Pentru variante mai lungi, vezi in topicul de Kompresso varianta mea de a folosi kompresso ca un aeropress.
Vei fi la fel de placut surprins, parerea mea... pe limba mea mi se pare ca rezultatul este peste un americano preparat clasic prin diluarea unui espresso.
[emoji106]
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
ca sa nu fie nevoie de foarte multe ustensile...
rasnita manuala si cold brew device de la goat story. pentru vacantele de vara in mod special.
preparam aproape 1 litru de cold brew, si il bem uneori si cu apa tonica.
03-01-2022, 19:48 (Edited 03-01-2022, 19:49 by renatoa.)
Si credeti ca toata lumea are acces la instagram ?
Daca faceti schimb de impresii intre voi, folositi PM.
Daca vreti sa informati pe toata lumea, dati link-uri publice la pagini oficiale ale produsului.
9BARISTA este un espressor în toată regula și face extracții foarte bune. Calitatea materialelor și a construcției este excelentă. Am gustat câteva shoturi dintr-un Honduras pe care îl cunoșteam bine, extras pe mai multe aparate, și am fost plăcut surprins de calitatea produsă. Aparatul este o mică bijuterie.
Overengineering ar fi alta descriere.
Faceai exact acelasi lucru cu o mica pompa atasata, cum s-a discutat in topicul de moka pot.
Si presiune si temperatura si sita/macinatura/tampat standard
Asa si la aeropress ii confectionezi un levier din lemn pe care il prinzi in suruburi de piston, mai faci la tamplar si un suport pentru cealalta parte si ai obtinut un lever :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
04-01-2022, 11:41 (Edited 04-01-2022, 11:44 by renatoa.)
Voi doi precis nu stiti sa schimbati o roata la masina, si va duceti la service de 2x pe an
Pompa oricum e un must in dotarea oricarei masini. Adica sa faci presiunea la o roata este improvizatie
Definitia mea de bijuterie este myPressi... nu o sa inteleg niciodata de ce se abandoneaza produse care cu adevarat au scos piata un pic din amorteala...
(04-01-2022, 11:41)renatoa Wrote: Voi doi precis nu stiti sa schimbati o roata la masina, si va duceti la service de 2x pe an
Nu m-ai nimerit, Renato. Tata a fost un inginer (utilaj chimic) extrem de pasionat, deci nu-s deloc străin de domeniu. Încă știu să recondiționez un motor de Dacia 1310 de la cap la coadă. Doar făceam asta cu tata cam o dată la 2 ani. :D
După cum am mai spus, am suficienți ani de muncă-n spate încât să-mi permit un agregat atractiv. Sigur, sunt suficient de pasionat încât să adaptez o pompă la un moka pot, dar nu mai dispun de un atelier echipat cu ajutorul căruia să-mi dau frâu liber creativității. Deci prefer să arunc cu banu' zilele astea.
Acuma na, dacă ne ajuți tu cu o adaptare calitativă, eu-ți trimit Venusul meu de 6 cești...
@orwo: chiar adineauri ma uitam si eu la myPressi, mi se pare un pic aiurea cu capsulele alea, depinzi de ele si cu una faci cat, un shot sau maxim doua? Nu prea e cost effective cum ar zice romanu'
9barista ala pare intr-adevar interesant dar nici pretul nu e deloc mic.
Din ce zicea nea Hoff, in al sau review, e un pic de munca pana gasesti zona optima si marja de eroare e destul de ingusta. 9barista nu pare un instrument pentru cine se grabeste sau nu a mai preparat espresso.