Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Bubucalu - Buimac - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Bubucalu - Buimac (/Thread-Bubucalu-Buimac)

Pages: 1 2 3 4 5

RE: Bubucalu - Buimac - coffeemilk - 11-04-2020

Felicitări pentru inițiativă!

Bubucalu - Buimac - Ciprian - 16-04-2020

Ma simt foarte norocos, și când spun asta nu ma refer la premiul câștigat, ci la faptul ca l-am întâlnit pe Cosmin și ma pot bucura de cafeau selectata și procesata de Prajitoria Buimac [emoji2][emoji106]

Și cel mai mult m-a suprins ca Cosmin a luat in considerare mereu feedbackul meu cu bune și cu mai puțin bune și a îmbunătățit continuu prăjirea, va încurajez sa ii dați feedback atât direct cât și pe site și sa va bucurați de o cafea cu adevărat buna[emoji847]

Mulțumesc frumos pentru premiu![emoji4]

[Image: e63b8d28200e537c31659c1ceaa6e3c4.jpg]

[Image: afc6eb6aa695a3ad47c86dcd65f79ced.jpg]

Aceata poza reprezintă “dezmățul” ce va urma [emoji23][emoji23][emoji23]

Bubucalu - Buimac - Ciprian - 17-04-2020

Am descoperit semnificația logoului Buimac, in versiunea mea [emoji4]

Înainte de [emoji6]

[Image: 59e922131c16999dd7a81ff9b4329199.jpg]

In timpul [emoji3166]

[Image: 58edc888d8962a4092ec6a98b3f1f8fc.jpg]

Și după [emoji2956][emoji41]

[Image: 58368f3175d30e7c0f100c21599946ff.jpg]

...

RE: Bubucalu - Buimac - tase - 17-04-2020

Ethiopia Ye Genet ref.#2 de la Buimac, espresso 17g in, 40g out, timing 40s. A ieșit o ceașcă frumos ''îmblănită'' cu cremă, o cafea cu aromă intensă și un postgust remarcabil prin persistență și onctuozitate, adică ceva bun. Nu merită să o strici la ibric, mie nu mi-a ieșit ceva prea grozav față de ce se poate scoate din ea printr-o extracție espresso, așa că păstrați-o pentru un espresso de calitate.
N.B. După ce am golit ceașca, interiorul a rămas de parcă ar fi fost dat cu lac bej. Urmînd exemplul cîinilor mei am ''lins castronul''. Gustul persistă!

RE: Bubucalu - Buimac - mihai123 - 11-09-2020

[Image: pLoUp6L.jpg]
Super cafea, coacazele si ciresele apar prima data, urmate de  ceva dulce, ma duce cu gandul la Tonka. 
Retrogust dulce lung.
O Columbia din Africa :))

RE: Bubucalu - Buimac - Elian_CT - 11-09-2020

JBL este pentru bass? :)

RE: Bubucalu - Buimac - mihai123 - 11-09-2020

Da de unde, este o nota subtila :)) aciditate vibranta

RE: Bubucalu - Buimac - Lyvyoo - 12-12-2020

Scrisese pe undeva Laddu de Murzim....bai da! Recomand insa degazare minim 14 zile. Am crezut ca va fi Kenya cea mai ok in profilare dar m-am grabit putin cu ea probabil si n-am lasat-o suficient. Cu Murzim in schimb am procedat  altfel, am deschis punga si am constatat ca mai avea nevoie de degazare, am revenit dupa cateva zile si bere IPA s-a facut in profilare, fara bitter si alte inflexiuni. Chiar misto. De asemenea El Salvador iese din peisaj cu aciditatea sa efervescenta i-am spus eu, pt ca "lucreaza" pe limba cumva ca o apa minerala. Merge extrasa direct, fara profilare si adauga si ceva cacao la gust. Oricum, foarte buna, diferita de un Salvador clasic. Dar ce mai e clasic in ziua de azi in cafeaua de specialitate...

[Image: Ac41vaF.jpg]

RE: Bubucalu - Buimac - victoor - 28-12-2020

@Lyvyoo, ce reteta ai folosit la Murzim ?

RE: Bubucalu - Buimac - Lyvyoo - 31-12-2020

Daca nu ma insel am mers pe direct, fara profilare, 19g in  / 38 out / 25s dar cere degazare de minim doua saptamani ca sa o simti mai clara.

RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 05-03-2021

Salutari comunitate,
Ma bucura sa va anunt intrarea a 3 noi cafele in oferta Prajitoriei Buimac.

- Peru San Ignacio, o cafea de cooperativa, selectata si prajita pentru espresso, mediu-intens, accesibila, usor de extras si plina de crema, corp si dulceata, O usoara aciditate citrica completeaza spectrul aromatic pentru o ceasca completa.
- Guatemala Finca Aurora cu varietalul red caturra procesat natural, careia, pe langa notele oleagenoase clasice ale originii, prajirea usoara, ii dezvaluie note fructate incarcate de aciditate citrica, tartrica si acetica.
- Nu in ultmul rand, Brazilia Low Caf Reserve, Daterra Masterpiece. Un mix 50/50 intre varietalurile Laurina si Aramosa, ambele cu continut scazut in mod natural de cofeina (0,3-0,5%). O cafea extrem de rara, pe cale de extinctie datorita inabilitatii naturale de a se proteja de daunatori si datorita productivitatii scazute, bobele fiind impresionant de mici. Am abordat o prajire medie-usoara care straluceste in extractiile la filtru dar cu rezultate notabile si in espresso. Atributul cel mai impresionant al acestei cafele e ca poate fi bauta fara oprire :)
Ca de obicei, astept cu mult interes recenziile voastre si critica constuctiva.
Extractii frumoase.

RE: Bubucalu - Buimac - micrenda - 19-03-2021

Chiar daca @Lyvyoo a fost mai rapid, vin si eu cu feedback-ul meu Smile

Ultima postare lui Cosmin m-a făcut curios, si am decis sa comand si eu Brazilia Low Caf si, fiind ca tot am făcut comanda, am decis sa iau si încă o punga de altceva. M-am uitat pe oferta, si când am văzut El Salvador, asta a fost (am o pasiune pt Pancamara, mai ales daca este naturala).

Prima pe care am încercat a fost chiar El Salvador (fiind prăjita mai devreme). Desfac punga, fac un flat-white soției si aud un "wow, chiar e buna". Fac si eu un dublu pe Pavoni pt mine si înțeleg imediat reacția soției: o extracția perfecta, foarte dulce, cu un ferment care nu este deranjant si câteva note pe care nu le pot descrie (dar sunt acolo).

Imediat am testat pe V60, si acolo a fost o explozie de note. Aici trebuie sa spun ca sunt la început cu V60, si opinia mea trebuie sa fie luata ca opinia de un începător. Rețeta pe care l-am folosit este una care îmi place mie: 15g in, 1:12, in 2 minute si 30 de secunde circa (nu știu temperatura, fiind ca nu am încă termometru, dar am lăsat ~ 2 minute la răcit după fierbere). Nu știu daca este rețeta cea mai bună, dar rezultatul a fost foarte ok pt mine.

In zilele următoare am si încercat Bazilia Low Caf si a fost si ea foarte ok. Chiar daca este o naturală, are un profil de gust mai curat, echilibrata, si într-adevăr este o cafea pe care poți sa îl bei seara liniștit. Boabele mai mici decât de obicei. Am notat ca are o plaja destul de mare de graduri de râșnire ok (cam 3 liniute cu Kinu) pt espresso si asta (din experienta mea) este un semn de o cafea de calitate (ceva asemănător am văzut la Ye Genet de la Mabo). Testat si pe V60, aproape cu aceeași rețeta, si într-adevăr, se simt mai bine notele de ciocolata, dar o ciocolata care nu este deranjant.

Ma bucur ca am cumpărat aceste doua cafele. Pana acum nu prea am comandat de la Buimac din comoditate. Personal nu prea îmi place sa comand prin curier, fiind ca apoi sunt blocat toată ziua in casa si stau cu stresul (sunt un fan al easy-box), așa ca de obicei prefer sa iau cafea de la prăjitorii din Bucuresti care au si cafeneua (singura excepția o fac pt Yume). Însa pot sa spun ca ridicare de la prăjitorie a fost foarte ok si chiar o recomand.

Așa ca in general, îl felicit pe Cosmin pentru acest doua cafele (mai ales pe El Salvador, ca a intrat in top 5 meu pt 2021) si pentru toată munca pe care au ele in spate (selecția, testarile, profile de prajire, etc.).

[Image: AvjdvEG.jpg]

RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 25-04-2021

Salutari colegi espressomani,
mă onorează sa va anunț o noua întrare în oferta Prajitoriei Buimac: Colombia Pedro Guzman.
Este o cafea din varietalul Caturra, cu procesare anaeroba, prăjită ușor, la care cele 90+ puncte SCA(trader) se înghesuie și amesteca într-un profi aromatic extrem de complex, cu aciditate destul de ridicată.
Am extras foarte ușor cafele minunate utilizând filtrul și cu puțin efort în espresso la 94 de gc.
Aștept cu mult interes opiniile voastre.
Extracții reușite.

Bubucalu - Buimac - Ciprian - 25-04-2021

Este o cafea deosebita, începe cu un miros îmbietoare, iar in ceașca este cumul de note acrișoare - dulci - florale cum foarte rar poți întâlni [emoji4]

RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 28-03-2022

Salutari colegi,
pentru ca arhitectura cafenelei noastre ne-a permis, am organizat un spațiu de activități pentru copii și diverse evenimente dedicate acestora au avut loc mulțumită prietenilor noștri deosebit de talentați, artiști. Una din actiunile foarte apreciate a fost atelierul de pictura pe care ne-am decis sa îl repetam și sa îl facem public, cu inrare libera, în măsura locurilor disponibile.
Cei dintre voi interesați sunteți rugați sa accesați linkul de mai jos și sa urmați instrucțiunile de acolo.
Pentru cei mari, așteptăm confirmarea lui @lyvioo pentru întâlnirea aniversara espressoman.
https://www.facebook.com/1327279354033357/posts/4976125652482024/9

RE: Bubucalu - Buimac - Stefann - 23-09-2022

Super ok , ultima data incercata de la ei Colombia Libardo Antonio Bedoya.

Printre cele mai apropiate cafele incercate de pe piata , foarte apropiate de gustul meu "bun" , pentru profilare mai ales.

RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 06-02-2023

Salutari colegi espressoman, cu toate ca nu reusesc sa mai scriu aici am ramas un cititor avid al forumului. Noi suntem prinsi intr-o minunata aventura datorita cafenelei unde promovam tuturor pasionatilor acest loc de întâlnire, pentru inepuizabila sursa de informare si beneficiile aduse de reduceri si promoții.
Prajioria a luat un avant nesperat ceea ce ne permite sa exploram in continuare loturi unice, varietaluri inedite, procesari si abordari noi multumita incurajarilor voastre. Suntem in continuare fascinati de acest univers si ne onoreaza sa vedem ca molipsim si pe o parte a celor ce ne trec pragul.
Am fost maguliti de vizitele unor legende ale industriei cafelei, pe care ii admiram dinainte ca noi sa existam pe piață si care nu doar ca au auzit de noi dar au si avut lucruri pozitive de spus.
Inchei prin a va multumi ca existati si ca ati facut posibila aceasta calatorie pentru noi, cei care am descopertit cafeaua cu adevarat aici.

RE: Bubucalu - Buimac - bubucalu - 03-04-2023

[Image: uuUn5XT.jpg]
Salutare colegi, doream sa impartasim cu voi un eveniment ce ne flateaza.
Suntem onorati azi pentru ca, mulțumită colaboratorilor nostrii, cafeaua prajita de noi a ajuns inapoi la Andres Salaverria, producatorul ei din Salvador. Probabil ca asteapta acum degazarea pentru a ne trimite recenzia sa obiectivă.

RE: Bubucalu - Buimac - Darsidius - 03-04-2023

Andres Salaverria e un pionier in El Salvador in materie de cafea. Am si eu de la el cafea verde, o geisha super puternica.

[Image: yV6BGx4.jpg]

RE: Bubucalu - Buimac - Cosmin@buimac - 10-04-2024

Salutari comunității!
ma bucura sa va anunț ca micul meu proiect a prins aripi si prin cristalizarea unei echipe incredibile plus reacțiile pozitive a celor care ne trec pragul am gasit curajul necesar pentru deschiderea unei noi locații cu aceeași formula ce a generat nesperatul succes al cafenelei noastre de pe strada Icoanei.
Aducem in prin plan cafeaua, probabil începând cu acest weekend, pe Calea Victoriei 25, tot in București:-)
unde va așteptăm cu drag .