Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) (/Thread-Rasnita-G-iota-DF64-single-dose-cu%C8%9Bite-plate-64mm-Italmill-sub-450-EXPERIENTE)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 15-01-2022

nu pare ca s-ar atinge nicaieri... si nu cred ca au cum sa fie in asa hal de nealiniate, pentru ca shoturile ies bune

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Stelo - 15-01-2022

Totusi, undeva se atinge ceva pe acolo din moment ce suna cand apropii. Eu sunt de parere ca nu se ating cutitele pe partea unde ai facut cu markerul, ar fi trebuit sa se duca culoarea.

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 15-01-2022

o sa incerc cu marker de whiteboard..

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 16-01-2022

Cu marker de whitboard merge.. cutitul de jos este foarte bine aliniat.
[Image: cqnYyfs.jpg]

cel de sus not so much. Dintre cele 3 pozitii in care poate fi montat cutitul de sus, acesta din poza a fost cel mai bun rezultat:
[Image: giOD7oJ.jpg]

Acum as spune ca trebuie sa bag foita de aluminiu alimentar indoit in 2, in aceste puncte?

[Image: 5jcoRan.jpg]

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Mihai L - 16-01-2022

As fi curios cum ai ajuns la concluzia ca cel de jos e foarte bine aliniat…

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 16-01-2022

pentru ca e sters tot markerul?

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Mihai L - 16-01-2022

Trebuie sa ai o baza la care te raportezi.

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - marst - 16-01-2022

Raționamentul e foarte bun, cutitul de jos e aliniat. Se raportează la cea mai joasa muchie a cuțitului superior.

@RazvaNNN continua cu adăugarea de foite de aluminiu în punctele indicate, preferabil de ambele părți ale șuruburilor

Sunt doua aspecte aici:
- perpendicularitatea axului motorul pe planele celor doua cutite
- paralelismul dintre cele doua cutite

am desfacut putin suruburile, si am bagat foita de aluminiu. dupa ce am vazut ca nu s-a modificat nimic in testul cu markerul, am desfacut suruburile de tot sa scot foitele si sa bag altele mai groase... dar surpriza: m-as fi asteptat ca sub cutite sa fie metal... dar este gaura.. pai si cum pun aluminiu ca sa se departeze cutitul? sa il pun fix pe surub si sa dau o gaura in aluminiu prin care sa treaca surubul? sau pun doar putin putin aluminiu pe buza interioara?

[Image: mGtWguP.jpg]

Adica eu ma asteptam sa arate asa: 

[Image: LFlFZOi.jpg]

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Stelo - 16-01-2022

(16-01-2022, 14:24)RazvaNNN Wrote: [Image: mGtWguP.jpg]

Se pare ca esti limitat putin, pune aluminiu doar acolo la surub. Din ce vad eu ar trebui impaturat in vreo 4 straturi, dar mergi treptat, pune in 2, apoi in 4, in 5 daca trebuie, etc. Apoi urmaresti progresul in functie de cum arata markerul pe cutite

Am pus foita in 4 in zona celor 2 suruburi si acum pare ca atinge aproape peste tot. Sunt curios daca o sa simt o diferenta in gust sau nu

[Image: oXRGDsG.jpg]

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - marst - 16-01-2022

Gj, spor la extracții!

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - umarianos - 16-01-2022

Tu încearcă prin adăugarea foliei al. dar la cat filet are carrierul de G-iota, se vor modifica des punctele de atingere și ai să ajungi sa bagi folie in a. si b. .. apoi sa scoți folie din a. sa bagi in c. și tot așa ....

Nu simt nicio diferenta in gust (cafeaua era buna si inainte, si acum). Nu claritate mai multa sau arome in plus

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Stelo - 16-01-2022

nici la curgere nu vezi diferenta?

pai curgea foarte bine inainte.. nu aveam nicio problema

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - adrian1 - 16-01-2022

S-a mutat punctul de atingere a cuțitelor?

nu, a ramas in acelasi punct

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - sochaux_ - 29-01-2022

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Alex112 - 30-01-2022

Buna Seara! Tocmai mi-am cumparat si eu aceasta rasnita si pana acuma nu am avut cea mai buna experienta. Cutitele mi se ating cam la jumatatea spatiului nemarcat, iar setarea de espresso e doar putin mai la stanga, inainte de 0. Am incecat tehnica cu markerul dar inca nu am ajuns la nimic conclusiv. Poate nu era bun markerul. Problema mea e ca de fiecare data cand incerc sa fac o cafea, se formeaza canale peste canale. Folosesc distribuitor si incerc sa fiu foarte insistent cu wdt-ul. Am indepartat declumperul deoarece la prima macinare am avut cam 3g de retentie-dupa am avut numai cam 0.3. Poate canalele se formeaza din cauza asta, urmeaza oricum sa imi comand un declumper imprimat 3d, dar asta tot nu explica de ce e necesar sa macin atat de aproape de punctul unde se ating cutitele.  Atasez mai jos pozele de la testul cu markerul, poate trebuie aliniata? Primul este cutitul de jos, dupa cel de sus care pare ca nici nu s-a atins. Mai jos e locul unde se ating versus o setare poate nu destul de fina pentru cafeaua actuala. [Image: Bz9zKKwl.jpg][Image: dlQBHbml.jpg][Image: 1RgdJGrl.jpg][Image: 2zbPNG0l.jpg][Image: 3jc5vfrl.jpg]

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - RazvaNNN - 30-01-2022

daca te uiti mai sus cu 4-5 postari vezi ca am scris eu ce marker trebuie folosit (cel de whiteboard. cu altul nu merge). channelingul nu este din cauza rasnitei si faptul ca te-ai apucat sa scoti chestii din ea inainte sa te familiarizezi cu ea din nou cred ca este o greseala

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - adrian1 - 30-01-2022

Ai Lelit PL41 parcă. Ce sită folosești și cât pui în ea?
După culoare, cafeaua pare bună. Poți face o poză cu cafeaua râșnită așa cum a căzut în portafiltru sau în pahar?

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 30-01-2022

Dacă era prost aliniata eu zic ca se atingeau cuțitele înainte de gradația 0, nu după 0.
Dacă macini ceva mau grosier curge prea repede? Când granulația e prea fina se crapă pucul în extracție și acesta ar putea fi unul din motivele pt care ai channeling.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - Alex112 - 30-01-2022

declumperul l-am scos pentru ca nu stiam de ce ramane asa multa cafea in rasnita. Folosesc sita Ascaso si pun 18 grame in ea. Incerc maine si cu un marker pentru whiteboard.

(30-01-2022, 19:28)IndreiR Wrote: Dacă era prost aliniata eu zic ca se atingeau cuțitele înainte de gradația 0, nu după 0.
Dacă macini ceva mau grosier curge prea repede? Când granulația e prea fina se crapă pucul în extracție și acesta ar putea fi unul din motivele pt care ai channeling.

Sa incerc pe la un 10 oare? am incercat de mai multe ori la setarea din poza si exact aceeasi problema de fiecare data, as fii zis ca e prea mare chiar, dar experienta nu ma ajuta ce-i drept

Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450 (EXPERIENTE) - IndreiR - 30-01-2022

Nu sari direct la 10 (probabil la tine la 10 iesi din zona de espresso), de unde ești acum mărește puțin granulatia și vezi cum îți curge. Mergi din aproape în aproape. Nu ai pf naked sa vezi cum e curgerea, dacă e uniforma sau e cu channeling?

am incercat la 0 si nu a iesit prea bine: https://youtu.be/MbhbtfHhtYg 
Nu stiu daca are rost sa incerc mai mare
Edit: roata se poate invarti si pana aproape de 90 cand e oprita fara prea mult efort. Dar zgomotele incep sa se auda de unde se vede in poza.

Ce cafea folosești?
La cum curge pare ca e grosier măcinată. Dacă dai mai fin la jumătatea distantei dintre 0 și punctul în care se ating cuțitele cum e? Incearca asa.

(30-01-2022, 20:30)IndreiR Wrote: Ce cafea folosești?
La cum curge pare ca e grosier măcinată. Dacă dai mai fin la jumătatea distantei dintre 0 și punctul în care se ating cuțitele cum e? Incearca asa.

am incercat cam pe la jumatate si se apropie de ce trebuie dar tot nu are un gust prea bun-e apoasa si destul de amara, chiar daca se simte si o oarecare aciditate. Cred ca a iesit totusi prea repede. Este ok sa ma apropiu mai tare de locul unde se ating?  
https://youtu.be/qetxmPiI_pQ

asta e cafeaua, de la sloane:
[Image: yP4BAtul.jpg]

Acum pare ca ești în zona potrivita ca și granulație dar nu e bine pregătit pucul (ai channeling). Încearcă sa te perfecționezi pe partea aceasta, sunt multe sfaturi utile în forum sau videouri pe YouTube.