![]() |
|
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee) |
RE: Cafele industriale - SIM78 - 01-12-2018 A incercat cineva Jacobs crema intenso?
Cafele industriale - mihneasusan - 01-12-2018 Da!!! E chin. Este otravă curată. Nu o pot asocia nicidecum cu o cafea prăjită intens. Am luat și Columbia de la Doncafe de curiozitate. Gunoaie. Mai bine cumperi 200 grame de la bestcoffee si prajesti acasă la tigaie, in cuptor și bei altceva. Mai sunt unele cafele consacrate din care poți scoate ceva băubil dar nu din astea. Trimis de pe al meu Mi MIX 2 folosind Tapatalk RE: Cafele industriale - nfs01 - 01-12-2018 Nu imi pot imagina cat de arsa e,eu am luat varianta kronung,trei buline din sase,vai de ea as putea sa jur ca se seamana cu bellarom crema,mai bine cumperi fortuna verde RE: Cafele industriale - SCatalin - 01-12-2018 (27-11-2018, 11:47)bogdan_c87 Wrote: Laos e prăjită pe genul Costa Rica, ceva mai sus.Ne poti sune ceva despre gust sau aciditate? RE: Cafele industriale - Zaheyu - 01-12-2018 Am citit ca Laos produce arabica cu gust de citrice si nuante florale. Inseamna ca si-au batut joc de ea. RE: Cafele industriale - bogdan_c87 - 02-12-2018 Eu nu sunt un mare fan al tipului ăstuia de prăjire, asa ca mari experimente nu am făcut. Și gustul era cel de cafea arsa și amara pe care îl știm din cafenele obscure cu diverse sigle la intrare gen segafredo RE: Cafele industriale - radudani - 02-12-2018 Zaheyu Wrote:Am citit ca Laos produce arabica cu gust de citrice si nuante florale. Inseamna ca si-au batut joc de ea. cine oare si-a batut joc de ea? ca 'fermierii' producatori ar trebui scosi din discutie... oricum, si-or fi batut joc de ea achizitorii de la Kaufland, dar sigur si-au batut joc si de cumparatori! cel putin de mine, care am cumparat asa ceva: ![]() in orice caz, veche, obosita, stoarsa de viata! sigur, cu Strega, umbland la doza, cos, preinfuzie si debit in extractie (levier tinut) se poate obtine ceva baubil - acru, amar sau chiar dulce... - dar in final, nu merita! crap! sorry... p.s. oricum, fie ea si gheisha panameza, flori in cafea nu caut! am o florarie jos, la bloc ![]() mie in place la espresso, gustul de cafea: intens, bogat, rotund, dar cafea! RE: Cafele industriale - dev - 02-12-2018 (02-12-2018, 14:52)radudani Wrote:Zaheyu Wrote:Am citit ca Laos produce arabica cu gust de citrice si nuante florale. Inseamna ca si-au batut joc de ea.in orice caz, veche, obosita, stoarsa de viata! Pai nu era vorba ca o corporatie are acces la cele mai bune si mai proaspete boabe? De ce sa-si bata joc de o marfa de calitate? RE: Cafele industriale - Levo - 02-12-2018 (02-12-2018, 15:58)dev Wrote: Pai nu era vorba ca o corporatie are acces la cele mai bune si mai proaspete boabe? De ce sa-si bata joc de o marfa de calitate? ... nu mai friza o naivitate inocenta , presupun ca ... dupa un an petrecut pe acest forum nu mai poti face confuzie , intre o cafea de brand sau traditionala si ... maturatura , gunoiul / ramasitza vanduta in RO pe post de cafea , in supermarketurile de pacalit romani ... tot asa , dupa cum nu poti confunda ziua cu noaptea ... Cafele industriale - dev - 02-12-2018 In afara României, nu se vinde aceeași ”măturătură” in supermarket? N-am văzut nicio dare de seamă de la un prajitor tradițional care sa spună ce prăjește, de unde vine cafeaua, ce calitate e, ce procente folosește din fiecare etc. Sau pe ăștia tradiționali ii credem pe cuvânt iar pe ăștia artizanali îi căutăm și la măselele de minte. RE: Cafele industriale - Levo - 02-12-2018 (02-12-2018, 22:44)dev Wrote: N-am văzut nicio dare de seamă de la un prajitor tradițional care sa spună ce prăjește, de unde vine cafeaua ... Ba da , asta se spune ... ce nu se spune , este cum se prajeste ( metoda folosita ) si mai cu seama ... care este proportia amestecului ... ( si asta nu la modul generalist gen robusta / arabica , ci ... toate varietalurile folosite ) pe cand ceilalti , fiind in inferioritate numerica si mai mici trebuie - ( sau sunt nevoiti ) sa spuna " o poveste " k sa poata vinde si ei ceva ... si atunci se adreseaza pasionatlor , mai ales celor cu preferintze de preparare alternative ... si pana aici totul e ok. Proba concludenta apare la terasa / restaurant ... acolo unde se aduna lumea , tocmai pentru a servi o cafea buna ... cat despre ce anume prefera westul salbatic , n-are rost sa mai spun eu pe aici ... insa , ceea ce se vinde pe la noi este altceva , ... cumparat vrac de afara si ambalat la Aricestii-Rahtivani (PH) si vandut sub tertze denumiri ... Personal , sunt consternat de cafeaua vazuta in imaginea lui Herr @radudani si imi intareste convingerea ca acolo este o jumatate de punga de maturatura , peste care s-a mai aruncat o mana de boabe intregi - pentru a lua fatza cumparatorilor si pentru a nu cadea complet in derizoriu ... Niciodata nu am gasit in vreo punga de cafea italiana tocatura de felul acesta , indiferent de ce si cum s-ar spune despre calitate ... etc. ... etc. Decat sa cumpar o punga de cafea , care sa arate in felul asta , mai bine mai strang bani si cumpar o jumatate de punga de cafea originala ... ... ( dar , asta este doar o parere personala )
RE: Cafele industriale - dev - 02-12-2018 Asta e riscul cand cumperi "in orb". Se ajunge la un fel de loterie in functie de "bunavointa" corporatiei. La boabe e relativ ok fiindca poti vedea "calitatea" inainte de a consuma dar sa nu uitam ca marea majoritate alege cafeaua macinata. Iar acolo sigur e doar "maturatura". RE: Cafele industriale - radudani - 03-12-2018 laos vanduta de kaufland (luata de mine la magazinul de pe Avram Iancu, Brasov), costa 80 lei Kg, nu 50, cat costa alte cafele boabe sub eticheta exquisit si este certificata utz, o chestie la moda cu veganii si ocrotirea animalelor si fermierilor ![]() cred ca si cu ocrotirea plantelor: cel putin nu se mai vand exemplarele originale, ci clone ale acestora... cum spuneam, pe mine nu mizeria aia ce-am gasit-o in punga (in cutia de tabla e inghesuita o punga cu decoratiuni standard pentru tipul de marfa respectiva, deci se exclude dintre cauze, manipularea in magazin!) ma deranjeaza, ci mirosul de cafea foarte veche - ce simt cand intru intr-o cafenea gen Tucano... a nu, n-am sa numesc nici una din cafenelele practicante de val III - acolo miroase a flori ![]() altfel, sper ca-ntr-un viitor nu prea departat, sa se intample ca-n '1984': toti astia cu ura fata de capitalisti si corporatiile care ne iau de la gura painea si de sub picioare pamantul, sa se stranga periodic intr-o sala mare, unde pe pereti sa fie proiectata corporatia si ei sa dea in ea! dupa care, descarcati sa se duca sa-si gaseasca linistea la artizanii care #rezista; bio; si sa se uite la boabe; sau la capre... :) RE: Cafele industriale - Lyvyoo - 03-12-2018 Va rog sa lasam acest topic doar pentru amatorii de industriale. Daca avem de discutat opinii pro si contra, haideti sa folosim topicul de versus, unde am si mutat ultimile 3 postari. RE: Cafele industriale - Zaheyu - 04-12-2018 ![]() Am inceput si eu azi punga de Laos de la Kaufland. Nu am gasit de loc "maturatura". La 19g in - 30g out in 30 sec, sita IMS cu gauri putine si temp descrescatoare de la 94 am simtit chiar gust de caise, pe un fond echilibrat. Mi-ar fi placut mai light, dar merge si asa. RE: Cafele industriale - Levo - 16-12-2018 ... Din nou , o incercare reusita ... Caffen - Linea Bar ... poate ocupa un loc de cinste, intre cafelele industriale preferate . Cu o aroma deosebita , mai corpolenta decat un Borbone si in acelasi timp mai condimentata / aroma de nucsoara - scortzisoara , retrogust placut , definit si clar ... lipsita de amareala , face din acesta cafea un candidat serios la suprematie , insa ... in viziunea noastra , nu poate bate Passalacqua Harem , dar se poate aseza langa aceasta ... ...Pentru cine sovaie la achizitie , poate fi un loz castigator ... punctele sale forte fiind : dulceatza data de prajirea ferma , aroma de scortzisoara / nucsoara- condimentata natural , lipsa amarului (... inclusiv pe retrogust ) crema densa si corpolentza pronuntzata ... ( se incadreaza bine , la cafele de dimineatza ... :D ... ) ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Cafele industriale - renatoa - 16-12-2018 Quote:...prajirea ferma...
RE: Cafele industriale - Damian The Man - 16-12-2018 De câțiva ani o am in lista "de incercat", mai ales că dețin și niste cesti brand-uite. Nu m-am întâlnit cu ea prin tara, altfel i dădeam o șansă, totuși n-am considerat că merită investiția pt o comanda online plus costurile aferente. RE: Cafele industriale - Levo - 16-12-2018 (16-12-2018, 17:17)renatoa Wrote: ... de cathedrala ... da ... :D ... yumyyy... :dancer2: ... RE: Cafele industriale - renatoa - 16-12-2018 ... de partea uleioasa a shfortzei... RE: Cafele industriale - Levo - 16-12-2018 (16-12-2018, 19:49)renatoa Wrote: ... de partea uleioasa a shfortzei... ... Yeah , yeah ... yeah ... :D RE: Cafele industriale - Levo - 30-12-2018 ... Inca un test , Bontadi - Special Reserve ... o cafea blanda , non fenolica , dulce si catifelata - cam prea echilibrata , pentru gustul meu - prajire tipica nordului Italiei , destul de soft ... gust marcant pe ciocolata ( cu alune ) si un strop de vanilie , corpolentza medie si crema rezistenta , retrogust pe cacao insa , fara amareala ... este acea cafea generica , potrivita pentru toate gusturile , musafiri etc. ... departe de prajirea si gustul napoletan , la care cumva ma asteptam ... si care venea in completarea unui barbierit ( ... cu raspel ) fresh , revigorant de dimineatza ... Chiar si asa , ramane o cafea placuta , moale potrivita in orice moment al zilei si cu orice companie , poate face fatza cu eleganta ... pe sistem Vergnano Linea Bar (... insa , nu si pentru mine care , as fi preferat ceva mai multa robusta ... ... )![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Cafele industriale - dragos.stoian - 07-01-2019 @Levo, de unde îți iei cafelele italiene, cum le comanzi? Mi-ai făcut pofta :) RE: Cafele industriale - nechezol - 07-01-2019 Da, si eu sunt curios sa vad despre ce e vorba. RE: Cafele industriale - Cip - 07-01-2019 La o astfel de comanda m-as baga shi eu
RE: Cafele industriale - Levo - 07-01-2019 (07-01-2019, 18:26)dragos.stoian Wrote: @Levo, de unde îți iei cafelele italiene, cum le comanzi? ... Pai , din Italia nu ? ... am rude acolo , eu le spun ce anume vreau - comanda ei - si apoi , mi le pun la pachet ... insa , exista multe cafele bune si in RO , importate din Italia ... nu cred ca mai are rost sa dau link -uri , intrucat presupun ca sunt arhicunoscute de catre intreaga comunitate ... RE: Cafele industriale - dragos.stoian - 07-01-2019 Bănuiam ca din Italia :) Credeam ca știi un site unde e transportul mai ieftin Din Ro pe cele consacrate le știu și eu (Passalacqua, Kimbo etc), dar costa cel puțin 85-100 lei /kg, ori am văzut ca ai fost incantat și de unele f ieftine gen Borbone (35 lei în RO dar nu se găsește pe stoc, în afara e tot la fel de ieftina, dar cu transport de pe Amazon. It de ex te duce la dublu) Ai recomanda ceva mai ieftin italian care se găsește în RO? (pana în 50-70 lei/kg sa zicem) Cafele industriale - Vicster - 07-01-2019 Count me in daca vreti un mic group buy pt asa ceva din Italia! Sent from my iPhone using Tapatalk RE: Cafele industriale - Levo - 07-01-2019 (07-01-2019, 22:54)dragos.stoian Wrote: Ai recomanda ceva mai ieftin italian care se găsește în RO? (pana în 50-70 lei/kg sa zicem) ... Nu , din nefericire ... cafeaua / miscela reprezinta primul M , dintre cei 4M necesari pentru obtinerea unui espresso real si de calitate ... si nu indemn pe nimeni sa faca rabat , tocmai la materia prima pentru ca , ea este cea care defineste in final toata placerea unui espresso bun ... pentru celelalte metode de preparare , exista prajitoriile autohtone. RE: Cafele industriale - dragos.stoian - 07-01-2019 (07-01-2019, 23:28)Levo Wrote:(07-01-2019, 22:54)dragos.stoian Wrote: Ai recomanda ceva mai ieftin italian care se găsește în RO? (pana în 50-70 lei/kg sa zicem) Am înțeles, perfect de acord, cum rămâne totuși cu Borbone, despre care ziceai ca ți-a plăcut? e ieftin în Italia (doar ca transportul e scump): https://www.amazon.it/Caffè-Borbone-Grani-Miscela-Confezione/dp/B07339TP6V/ref=mp_s_a_1_2?__mk_it_IT=ÅMÅZÕÑ&qid=1546894075&sr=8-2&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=Borbone+Blu+1kg&dpPl=1&dpID=41b2ELunlPL&ref=plSrch |