(03-12-2018, 14:58)renatoa Wrote: Dupa parerea voastra, cam de la ce volum in sus nu mai vorbim de prajire artizanala ?
... In intzeles restrans ... "
artizanal " la cafea , ar face mai degraba referire la ceva restrans , de mai mici dimensiuni si executat cu mai multa grija / sau chiar arta ... in realitate vorbim de prajitorii mici si medii , care ocupa un segment local sau de nisha si prajitoriile mari , arhicunoscute ... ce se adreseaza unei tari / sau continent ... chiar lumii intregi - de ex. Izzo ...
Ceea ce este interesant , este faptul ca exista si cafea artizanala ( ... sau prajita artizanal ) proasta , tot asa dupa cum exista si cafea industriala ( ... sau prajita in cantitati mari si automatizata , dupa buget ) buna sau excelenta ...
si viceversa ... - iar asta nu reprezinta numai parerea mea ...
...
Inconvenientul la prajitoriile mici ... este faptul ca ofera preponderent cafea single origin ( ... sau de specialitate ) ceea ce , nu poate satisface cererea majoritatii cumparatorilor ... nu mai vorbesc de , localuri , restaurante ... etc. care mai cer si "
cantitate " ...
Aici insa , se despart apele ... si se impart gusturile ... implicit si orientarea prajitoriilor - catre preferintza publicului targetat ... dupa cum , la un eveniment nu poate sta nimeni sa serveasca invitatii cu V60 sau Aero ( sau syphon ) , in timp ce o prajitorie micutza , nu poate satisface cererea unui lantz de cafenele / baruri ...
Concluzionand ... raman la ideea ca , " artizanal " poate insemna si o prajitorie mai mare ( ... gen. Tre Forze , Passalacqua , Cartapani , Pasquini , Bontadi ..etc ) dupa cum , o cafea de larg consum ... cum mai poate fi numita , ar fi si Lavazza , Illy , J.Meinl , Segafredo , Kimbo , Mauro , Toraldo ...etc ) ... si alta este cea
industriala care , pe langa cafea ( de regula veche / sau antica - din maturatura ) mai poate contine si ceva alintarome ( ... chimicale , potentiatori de arome, etc ) - aici se impune o corectie - nu toate statele sunt permisive , cu privire la aceasta practica ... insa blocul estic aduna cu succes , tot ceea ce ramane de la mesele bogatilor ... pe scurt , mancam firmituri la pret de paine intreaga ... iar aici , gasim sorturile prezentate pe rafturile supermarketurilor , prin alimentari si automate de cafea ... etc.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...