Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Aero Press - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: (Alte) Moduri de preparare a cafelei (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Alte-Moduri-de-preparare-a-cafelei)
+--- Thread: Aero Press (/Thread-Aero-Press)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Aero Press - nfs01 - 30-05-2022

(27-05-2022, 08:56)lracu Wrote: No Import Fees Deposit & $11.77 Shipping to Romania
Se pare ca se plateste si tva pt orice depaseste 10$

RE: Aero Press - lracu - 30-05-2022

Astea sunt detaliile raportate pe amazon.com:
Shipping & Fee Details
Price $40.00
AmazonGlobal Shipping $11.77
Estimated Import Fees Deposit $0.00
Total $51.77

Presupun ca, fiind livrare prin curier, nu mai sunt alte taxe.
Eu nu am comandat de pe amazon.com, doar amazon.de, livrare cu dhl.

Aero Press - vlaicu - 30-05-2022

Dacă plătești in $ cel mai probabil livrarea se face din afara comunității care înseamnă taxe + TVA la import. Acum dacă ajung la posta și nu îți cer nimic, aia e. Dar dacă ajung la DHL sigur or sa îți ceara pentru ca au serviciu de vămuire (costa extra 20€ cel puțin). Pare stupid dar asa e. Eu am ajuns sa îmi solicit cod EORI, ai putea sa faci și tu la fel, just in case. Valabilitatea ți-o da pana îți expira actul de identitate și e, de obicei, gratis.
Cu el poți completa alte declarații de import și le poti furniza curierului in vederea opririi de taxe.

Spor.

RE: Aero Press - renatoa - 30-05-2022

Posesia codului EORI si vamuirea singur nu inseamna scutire de taxe.
Citeste detaliile de la "Estimated Import Fees Deposit $0.00", si o sa vezi ca nu inseamna nimic mai mult decat o estimare, pentru anumite destinatii cu care se stie clar regimul vamal, daca vezi zero inseamna mai curand ca RO nu exista in lista aceea, decat ca ai fi scutit de taxe.
Este curios ca nu iti afiseaza asta, a fost o vreme cand Amazon stia de noi... sper sa nu ma insel...  Confused

Oricum, daca Amazon nu iti opreste "la sursa" aici sigur vei fi taxat de 19% din total, plus 8 lei daca ajunge la ghiseul vamal al Postei Romane, daca vine orin usps, posta americana "de stat".
Daca vine prin alt transportator, fiecare te va taxa diferit, pe langa cei 19% TVA.

Dar daca ai aflat ca JoePresso este o sita presurizata, atunci ar trebui ca rezultatul sa fie apropiat de Fellow Prismo, de care s-a vorbit, a fost si un group buy, si ai putea chiar sa testezi unul inainte de a te decide.
Plus ca se gaseste si in tara, e undeva pe la 120-150 lei.

RE: Aero Press - dev - 30-05-2022

(27-05-2022, 08:56)lracu Wrote: No Import Fees Deposit & $11.77 Shipping to Romania
Dacă mergi până la penultimul pas, ai sa vezi așa ceva:    

RE: Aero Press - lracu - 30-05-2022

Nu am pus in cos si nu am continuat ...
Scuze, pentru dezinformare.

RE: Aero Press - nfs01 - 11-06-2022

Fellow nu aduce nimic in plus fata de aeropress standard,presiunea este foarte mica si din ce soun cumparatorii(chiar de aici) pistonul se duce mai repede decat cu hartie.Joepresso aduce in plus presiune mica+contact time

RE: Aero Press - renatoa - 11-06-2022

Poti detalia ?
Ambele sunt niste site presurizate, in ce consta diferenta ?

RE: Aero Press - nfs01 - 12-06-2022

(11-06-2022, 20:26)renatoa Wrote: Poti detalia ?
Ambele sunt niste site presurizate, in ce consta diferenta ?
Din documentare,cand imi ajunge o sa pun mai multe detalii,totul sta in timpul in care cafeaua este supusa presiunii.Degeaba atingi 1 bar daca totul dureaza 5 sec

RE: Aero Press - renatoa - 12-06-2022

(12-06-2022, 12:16)nfs01 Wrote: Din documentare,cand imi ajunge o sa pun mai multe detalii,totul sta in timpul in care cafeaua este supusa presiunii.Degeaba atingi 1 bar daca totul dureaza 5 sec

Presiunea se face din macinare... si presurizare, la ambele.

Cu un bar nu se cheama ca faci espresso, il poti atinge si cu un Aeropress standard daca apesi cu 50 kg pe piston.
Chiar daca il poti mentine 20 secunde.

Daca zici ca te-ai documentat, lamureste-ma si pe mine cu o chestie... de care m-am lovit la al meu, si stiu cum am rezolvat-o... sunt curios ce solutii au gasit cei doi: cum scoti aerul din cilindru, ca sa nu existe perna de aer intre capul pistonului si apa?

RE: Aero Press - nfs01 - 12-06-2022

Aerul impinge apa ajutand la crearea presiuni,un fel de moka,evident ca n-ai cum sa faci espresso

Neah... aerul se comprima, inca un motiv pentru care e mai greu sa aduni barii necesari unei extractii pe care sa o poti numi espresso.
Daca nu modifici tubul Aeropress, nu poti rezolva asta decat turnand apa in pozitia inverted, incercand sa lasi cat mai putin aer, ceeace este si dificil si duce si la pierderi de temperatura, daca nu te misti repede.

Exista solutie la problema asta ? Evident ca da... dar de ce sa le dam idei gratis baietilor smecheri...

Comparatia cu moka e si ea gresita, acolo ai abur sub presiune care impinge apa, este chiar motorul extractiei, la aeropress aerul nu prea e de dorit.

La masina, dupa ce faci ceva lucrari care implica lichid de frana, de ce oare elimini aerul din circuitele sistemului de franare... ca sa se intareasca pedala, nu ?  :D

RE: Aero Press - robeert.77 - 12-07-2022

Salutare.

Sunt nou pe forum si e primul meu post :D, am citit ce s-a discutat in topic si nu am gasit sa mentioneze nimeni ce vreau eu sa intreb.

Intentionez sa achizitionez un Aeropress. Am vazut ca exista versiunea standard si versiunea Go. M-am interesat putin si am vazut ca gaurile sunt amplasate diferit si era si un tip intr-un video care zicea ca exista ceva diferente de gust. Voi ati sesizat ceva diferenta la gust intre cele 2 modele?
[Image: JkHbzsN.jpg]

RE: Aero Press - renatoa - 03-08-2022

Pe tacute, "ca hoti" :D probabil de rusine, ca dupa ce au fost contra atatia ani acum cedeaza... aeropress a scos filtru metalic !

https://aeropress.com/products/aeropress-stainless-steel-reusable-filter

Sunt surprins de cat de mare e gaura... la 178 microni e de asteptat sa treaca o gramada de fines, deci sa rezulte ceva tulbure care nu cred ca va fi pe placul multora, obisnuiti cu o bautura clara.
Comparativ, filtrul de hartie are o porozitatea de 10-30 microni, si celelalte filtre 3rd party de Aeropress sunt in jur de 100 microni.

Nu am de gand sa imi iau, am deja de ani multi filtru metalic noname china.
Dar ar fi interesant de vazut curgerea, posibil sa nu mai fie nevoie de piston de loc cu asa "deschidere"...

RE: Aero Press - MyR - 03-08-2022

(03-08-2022, 19:13)renatoa Wrote: Pe tacute, "ca hoti" :D probabil de rusine, ca dupa ce au fost contra atatia ani acum cedeaza... aeropress a scos filtru metalic !

https://aeropress.com/products/aeropress-stainless-steel-reusable-filter

Sunt surprins de cat de mare e gaura... la 178 microni e de asteptat sa treaca o gramada de fines, deci sa rezulte ceva tulbure care nu cred ca va fi pe placul multora, obisnuiti cu o bautura clara.
Comparativ, filtrul de hartie are o porozitatea de 10-30 microni, si celelalte filtre 3rd party de Aeropress sunt in jur de 100 microni.

Nu am de gand sa imi iau, am deja de ani multi filtru metalic noname china.
Dar ar fi interesant de vazut curgerea, posibil sa nu mai fie nevoie de piston de loc cu asa "deschidere"...

Am intalnit cu ei la WOC si am primit un filtru in cadou pentru teste. ( daca este cineva din Oradea si este interesat de el poate sa vina in showroom )
@Renato ai dreptate... chiar azi am facut cateva teste si am avut o discutie despre asta, utilizatorii sunt used to a clear drink dar aici primesti o supa de zat... si pe gust difera, dar cafeaua arata chiar urat.
Pe poza nu se vede clar dar pe suprafata filtrului in mijloc este si un logo de aeropress unde gaurile sunt mai mari, am dubii mari daca nu acolo trece.. DAR scrie in mare ca "Made in USA"  :D

RE: Aero Press - lracu - 04-08-2022

Probabil intentia lor a fost sa extinda posibilitatile/retetele de preparare folosind Aeropress; citez de pe pagina lor: https://aeropress.com/products/aeropress-stainless-steel-reusable-filter
[
What is the difference between the AeroPress reusable metal filter and the AeroPress paper micro-filters?Both the reusable metal filter and the paper micro-filters keep out coffee grounds for a grit-free cup of coffee. The main difference between them is in the flavor profiles that they give you. The reusable metal filter allows oils to pass through for a somewhat fuller-bodied cup of coffee, whereas the paper micro-filter keeps out those oils for a cleaner flavor profile. Whichever filter you use, you're sure to make a delicious cup!
]
Ar putea fi folosit pentru preparare "French Press like coffee"?!

RE: Aero Press - renatoa - 04-08-2022

(03-08-2022, 22:35)MyR Wrote:
(03-08-2022, 19:13)renatoa Wrote: ... ar fi interesant de vazut curgerea, posibil sa nu mai fie nevoie de piston de loc cu asa "deschidere"...

... aici primesti o supa de zat... si pe gust difera, dar cafeaua arata chiar urat.

Adica are mai mult "body" :D

A mai fost nevoie de piston, sau s-a scurs singura fara presiuni suplimentare ?

(04-08-2022, 03:05)lracu Wrote: ... allows oils to pass through for a somewhat fuller-bodied cup of coffee, whereas the paper micro-filter keeps out those oils for a cleaner flavor profile...

Au uitat ca toti anii astia au argumentat impotriva sitei de metal pentru ca uleiurile alea cresc colesterolul...

RE: Aero Press - lracu - 04-08-2022

(04-08-2022, 10:33)renatoa Wrote: ...
Au uitat ca toti anii astia au argumentat impotriva sitei de metal pentru ca uleiurile alea cresc colesterolul...

Nu cred ca au uitat, doar au raspuns cererilor consumatorilor ...

RE: Aero Press - Lyvyoo - 15-08-2022

Am mutat discutia despre prajitorii / cafenele pe topicul dedicat.

RE: Aero Press - renatoa - 21-08-2022

Aero...fake

https://www.cafea-premium.ro/presă-de-aer-pentru-prepararea-cafelei-filtru-de-cafea-espresso-manual-portabil-capacitate-300ml.html

RE: Aero Press - sebastiangrg - 21-08-2022

(21-08-2022, 21:52)renatoa Wrote: Aero...fake

https://www.cafea-premium.ro/presă-de-aer-pentru-prepararea-cafelei-filtru-de-cafea-espresso-manual-portabil-capacitate-300ml.html

Cel mai tare e cum in a doua le apare un espresso in cana :) Iar jos la video e chiar un AeroPress

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - RaduCarutasu - 22-08-2022

(22-08-2022, 13:10)MyR Wrote: Hey salutari!

Canalul nostru de youtube este oficial lansat. - https://www.youtube.com/channel/UCvBaQNtid3XxZkgKLYy762A
Abonează-te și urmărește-ne!

Primul nostru videoclip:
AEROPRESS de Claudiu - RWANDA KABYINIRO
https://www.youtube.com/watch?v=02eMxknrl88

dacă totul merge bine, vom produce mai multe videoclipuri în fiecare lună despre cafea, instrumente și subiecte legate de cafea...

Dacă cineva este interesat de ceva, vă rog să-mi trimiteți un e-mail.

Felicitari!

Dar……..daca veti produce in aceeasi maniera, film mut cu fond muzical, va fi pacat de eforturile pe care le depuneti.

In opinia mea, ar fi fost mai interesant daca il si auzeam pe Claudiu povestind ce face in acel video, in care prepara in tacere o cafea cu AEROPRESS. Probabil ca detaliile din metoda lui de preparare trebuie sa ramana secrete.

Am urmarit, din curiozitate si filmul despre KALITA.
Acelasi film mut lipsit de orice informatie utila, aceeasi plictiseala cu fond muzical.

Nimic despre, granulatie, doza, temperaturi, timpi, cantitati, ce se urmareste……
Am rezistat si am urmarit pana la final, tot sperand ca la un moment dat va insoti imaginile si cu o descriere a ceea ce face, de ce face asa si nu altfel….

De ce spun asta?
Tocmai am facut cadou un kit de vacanta, compus dintr-o rasnita si un AEROPRESS iar un video cu detaliile prepararii unei cafele prin aceasta metoda ar fi fost foarte util, cu atat mai mult cu cat Claudiu este castigatorul din 2021 al campionatului national de AEROPRESS si face parte din echipam Barshaker (am fost la eveniment si am aplaudat reusita lui Claudiu).

Cum poate un incepator sa invete sa prepare un aeropress sau Kalita, urmarind asemenea videoclipuri de prezentare?
Simplu, nu poate!

Voi urmari in continuare, cu speranta ca se va renunta la varianta muta si va fi inlocuita cu una mai dinamica, mai interesanta si mai bogata in informatii, mai ales ca suntem anuntati ca vor fi abordate noi subiectele legate de cafea, instrumente….si Barshaker chiar are lucruri interesante pe care sa ni le prezinte.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - bobitad - 22-08-2022

da, cam asta e si parerea mea. nu cred ca e vreun secret ”reteta”, sunt dezvaluite si cele care au castigat campionatul international. dar mai ales pentru incepatori ca mine, ar fi ok sa zica, temperatura, gradul de macinare, timpul, s.a.m.d. altfel vad doar un tip care toarna apa intr-un recipient de plastic.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - HORATUCU - 22-08-2022

Daca ati fi urmarit pana la sfarsitul filmului, ati fi auzit ca reteta este in descriere.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - renatoa - 22-08-2022

Pentru un incepator absolut, singura, suficienta si cea mai buna este cea inscrisa pe cutia Aeropresului, la Getting Started, nici macar nu mai trebuie despaturit cearsaful ala de un metru patrat in toate limbile.

Pe aia am incercat-o prima si a fost cea mai wow, tot ce a urmat nu a reusit sa egaleze senzatia cand am baut prima cafea facuta la Aeropress.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - MyR - 22-08-2022

Mulțumesc pentru comentarii!
Este foarte simplu: avem o mulțime de idei pe care vrem să le prezentăm, și sper să mai primim feedbackuri de la voi cu privire la modul în care le să le facem...
Am putea înregistra un videoclip pe an care să fie perfect, dar ne-am asumat să facem mai multe, și na.. mai scăpăm și noi câte ceva   :D

Din cauza unei decizii interne, nu s-a spus cât de mult din XY s-a folosit la rețetă, pentru că oricum nimeni nu și-ar fi amintit, și de aceea spune Claudiu la finalul videoclipului că rețeta specifică este în descriere...

Probabil după primele 100 de înregistrări totul va fi mai complex. 

Așa din curiozitate am verificat și primul video de la Hoffman ( cel puțîn disponibil azi ) și per moment Caludiu a vorbit mai mult decât el  :D :D  ( glumă )

Toate comentariile sunt importante și sperăm că următoarele videoclipuri vor arăta îmbunătățirile noastre...

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - bobitad - 23-08-2022

bun, multumim pentru initiativa, am vazut si reteta si o sa incerc. dar la reteta de aeropress zice 2 turnari si eu poate fiind mai nou(prost) vad doar una. apa ramane la 90 tot timpul sau la inceput e 90 si dupa nu mai conteaza?

de asta e mai bine sa vorbeasca, ca e mai clar pentru toata lumea. si la kalita in descriere e linkul tot de la aeropress, la echipament.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - renatoa - 23-08-2022

La orice metoda de preparat cafeaua prin infuzie (brew), adica nu espresso, exista o faza de umezire a macinaturii, se asteapta apoi 15-30 de secunde sa absoarba apa si sa se umfle (blooming), apoi se toarna restul de apa intr-una sau mai multe operatii, cu sau fara amestecare, aeropress-ul inseamna inainte de toate liber la experimentare.

Deci avem doua turnari, intai doar cat sa acoperi macinatura, si apoi pana la nivelul final, depinde cat vrei sa faci portia.

Chiar daca am zis ca e liber la experimentare, tot ce am incercat pana acum cu o singura turnare, fara infuzarea initiala, a dus la o zeama chioara.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, Bezzera, ECM, Baratza, Aeropress, VST/IMS, Accesorii - bobitad - 23-08-2022

corect, asta cu blooming-ul nu o discutam aici, ar trebui mutat. dar spune-mi in care secunda face el blooming in videoclipul asta. eu vad ca se clateste filtrul, pune cafeaua si toarna apa:

https://www.youtube.com/watch?v=02eMxknrl88&t=162s