Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita Hedone Honne 2.0 - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita Hedone Honne 2.0 (/Thread-Rasnita-Hedone-Honne-2-0)

Pages: 1 2 3 4

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Lyvyoo - 26-03-2025

Putem face o adunare candva sa o testam, daca va fi un exemplar disponibil, dar legat de recomandari pentru aromele favorizate sau ratii de preparare nu m-as baza pe producator, nu neaparat in cazul Hedone ci in general. Adica asa cu titlu de marketing toti pot spune orice, dar conteaza concluziile pasionatilor in final, dupa diverse experiente de utilizare sau teste. Si de obicei nu ai nevoie de complexitate mare in testare. Spre exemplu cand am pus pe masa la un moment dat DF64 vs Eureka Mignon Specialita, se simtea ca orice shot pe care il faceai era mai aromat pe DF64, de la miros pana la gust. Asa ca degeaba ar spune producatorul Mignon ca e cea mai cea, daca utilizatorii simt ca nu e asa. Asa si cu Honne, cred ca cel mai bine ar fi sa ne ajute Diana cu un exemplar si sa trecem la treaba.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - paunmadalin89 - 28-03-2025

Aștept cu interes un feed-back! Ar tb sa fie wow, cuțite mult mai mari, fără blocaje. Suportul oferit de cei de la Hedone este super ok,  fără îndoială! Ca fost utilizator de Honne pot să spun ca Mazzer Philos este cel puțin la același nivel, fără blocaje și artificii, la un preț redus, zgomot mult sub, cu toate acestea as fi tentat sa vad ce anume s-a schimbat pe partea de gust odată cu V2.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - eduard - 30-03-2025

(25-03-2025, 00:25)petr.m Wrote:
Din acest motiv, nu aș mai lua în considerare o colaborare în această direcție. De asemenea, mi-ar fi plăcut să văd o formă de sprijin pentru cei care au avut probleme cu prima versiune atunci când a apărut V2, dar se pare că nu a fost cazul.
Ar fi fost de apreciat sa fi venit cu posibilitate de upgrade la V1, ceva cu adevarat util, poate un mecanism de tensionare banda (se intampla sa mai patineze), poate (chiar si contra cost) un motor mai bun, ceva care sa ajute cu adevarat. Na, ei au decis sa se uite doar inainte, spre noul model. Sunt la curent cu ce upgrade uri s-au adus la V1 dar ele nu prea abordeaza dpmdv cu adevarat problemele semnalate de unii posesori de Honne. De ex, la V2, vad ceva ce pare mecanism de tensionare banda, mi ar fi placut sa l pot avea si eu ca upgrade pe V1. Poate nu o fi posibil dpdv tehnic, e greu sa mi dau seama.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - renatoa - 30-03-2025

E chiar penibil de banal... poti vedea in topicul de Arco cum avem asa ceva intr-o motorizare de 100 Euro.
Si acolo chiar nu era necesara tensionarea, pentru ca se foloseste transmisie zimtata, fara alunecari.
Au pus-o bonus... because we can.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - robinfcb - 04-04-2025

The burrs are the ones used in the LSM grinder: https://lasanmarco.com/en/prodotti/sm-lk-automatic/

If anyone knows the experiences with this grinder, it might give us a clue about the burr profile.

https://espresso-solutions.co.uk/san-marco-mk-lk-semi-conical-grinder-burr-set-84mm/

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - vladdooo - 04-04-2025

daca nu se potrivesc si cutitele SSP, e un mare minus - cele mentionate mai sus nu au referinte in specialty coffee

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - cristian88 - 04-04-2025

(04-04-2025, 08:24)robinfcb Wrote: The burrs are the ones used in the LSM grinder: https://lasanmarco.com/en/prodotti/sm-lk-automatic/

If anyone knows the experiences with this grinder, it might give us a clue about the burr profile.

https://espresso-solutions.co.uk/san-marco-mk-lk-semi-conical-grinder-burr-set-84mm/
Esti sigr ca sunt aceleasi cutite? Ele se vand cu 80 de euro si asta la bucata. Poti sa ceri 2000 de euro pe o rasnita si chiar 4000 sau 5500 cum este Ceado E37Z-Hero, dar cutitele si motorul, alinierea cutitelor trebuie sa fie de top. 
Vom vedea la testare...

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - robinfcb - 05-04-2025

(04-04-2025, 22:13)cristian88 Wrote:
(04-04-2025, 08:24)robinfcb Wrote: The burrs are the ones used in the LSM grinder: https://lasanmarco.com/en/prodotti/sm-lk-automatic/

Esti sigr ca sunt aceleasi cutite? Ele se vand cu 80 de euro si asta la bucata. Poti sa ceri 2000 de euro pe o rasnita si chiar 4000 sau 5500 cum este Ceado E37Z-Hero, dar cutitele si motorul, alinierea cutitelor trebuie sa fie de top. 
Vom vedea la testare...
You can compare the photos of Hedone and the LSM semi-conical burrs yourself. Looks like the same pattern to me.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - robinfcb - 21-04-2025

One more thing I wish they changed was this 3D printed dosing funnel. At least from the pictures and video it still looks plastic.

On such an expensive device it looks and feels cheap.
I even have to use a piece of tape on my Honne v1 dosing funnel to hold the two parts together ?

They should've replaced that part with a metal version, preferably something magnetic that keeps the two parts together.
I think it can still be upgraded and retrofitted.

I wonder if they did anything to decrease the grinding noise of the grinder, and how fast the grinder is compared to the v1.

I was on the fence or pre-ordering, but I think it lacks a bit of information on the grind quality to make the plunge. After all, it's using existing semi-conical blades, of which I can't find any reviews on the WWW. Maybe even a side-by-side video of the v1 and v2; showing the design changes, noise, speed, and how the grind look in the portafilter.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - cristian88 - 22-04-2025

Pentru mine, criteriile de selecție ale unei rasnite sunt, în ordinea această ordine: 
1.    Alinierea lamelor: toleranţă ≤ 10 microni
2.    Uşurinţa în utilizare: mecanism intuitiv, fără setări complexe
3.    Cutite dedicate:  pentru espresso și daca au separat pentru brew cu atat mai bine daca se schimba usor.
4.    Mentenanţă zero: fără reglaje sau curăţări periodice ce necesita desfacerea rasnitei.
Designul şi estetica aparatului vor conta abia după ce toate aceste condiții sunt îndeplinite.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - tecsi78 - 22-04-2025

(22-04-2025, 13:26)cristian88 Wrote: Pentru mine, criteriile de selecție ale unei rasnite sunt, în ordinea această ordine: 
3.    Cutite dedicate:  pentru espresso și daca au separat pentru brew cu atat mai bine daca se schimba usor.
4.    Mentenanţă zero: fără reglaje sau curăţări periodice ce necesita desfacerea rasnitei.
Designul şi estetica aparatului vor conta abia după ce toate aceste condiții sunt îndeplinite.

La asta cu mentenanta zero m-ai blocat putin (poate am nevoie de curatare). :)

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Razvan Ghita - 22-04-2025

(22-04-2025, 17:44)tecsi78 Wrote:
(22-04-2025, 13:26)cristian88 Wrote: Pentru mine, criteriile de selecție ale unei rasnite sunt, în ordinea această ordine: 

La asta cu mentenanta zero m-ai blocat putin (poate am nevoie de curatare). :)

Gandesc ca daca ai retentie 0 ce ai avea de curatat?

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - cristian88 - 23-04-2025

retentie 0 este aproape imposibil. M-am referit la faptul ca rasnita sa nu necesite realinierea cutitelor, iar pentru a o curatata sa nu fi nevoit sa o desfaci, o simpla aspirare sa fie suficienta. Consider ca rasnitele de la 2000 de euro in sus ar trebui sa indeplineasca cat mai multe criterii din cele enumerate mai sus. Cei de la Hedone au posibilitatea sa-si relizeze propriile cutite pentru a iesi cumva in evidenta. Piata va decide daca alegerea lor pentru V2 a fost sau nu inspirata.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - RaduCarutasu - 23-04-2025

Și pentru mine faptul ca râșniță Honne are o retenție spre zero, nu necesită demontare, realiniere și reasamblare la fiecare curățire, reprezintă doar câteva dintre motivele pentru care am cumpărat-o, încă de la apariția pe piață.

Alaturi de faptul ca livreaza o macinatura uniforma și constanta (extracțiile decurg la fel shot dupa shot), are un reglaj simplu, fin și foarte stabil, putând macina pe rând mai multe cafele diferite (schimbând poziția cuțitelor de la cafeaua nr1, pentru a macină o cafea nr2, 3…, revenind la pozițiile inițiale se poat măcina din nou cafelele nr1, 2,3.., fără emoții ca extracțiile nu se vor menține și ele; nu cu multe râșnițe se poate realiza acest lucru). 

Nu mai puțin importante sunt aspectele de genul ca este ușor de utilizat,  manoperele sunt foarte simple, are o amprentă mică, face puțină mizerie și, foarte important, beneficiază de suportul tehnic al unui producător local (la care am și realizat toate upgrade-urile posibile, până la această dată).

Toate acestea m-au făcut nu doar să o cumpăr dar să și păstrez râșniță atâția ani, fara să mă gândesc să renunț la ea.
Nu cunosc o altă râșniță, la un preț apropiat care, dpmdv, să bifeze atâtea aspecte pozitive.
Ca face, poate, mai mult zgomot decât alte râșnițe, ca la unii utilizatori râșniță s-a mai blocat (cu unele cafele și cu un anumit mod de turnare a boabelor) arată ca nu este modelul perfect.
De-a lungul timpului am avut mai multe râșnițe, am testat și mai multe, însă una perfectă nu am găsit.
Honne este râșniță care stă de cel mai mult timp pe blatul meu de lucru (a venit apoi și EK43, care rezistă bine și ea).

Ca are un design mai simplu, fără o interfață sofisticata, fără o electronică elaborată, unora le place mai mult, altora mai puțin (personal, pentru obiecte de lungă folosință apreciez simplitatea și soliditatea întregului ansamblu).

Una peste alta, plusurile și minusurile pa care râșniță Honne le are aduc utilizatorilor anumite  satisfacții sau insatisfacții în utilizare, de natură să genereze dorința de a avea sau nu această râșniță.

Aștept și eu să văd dacă modelul V2 va veni cu soluții care să aducă îmbunătățiri importante față de V1, soluții care să justifice diferența de preț și dorința de achiziție.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Mihai.B - 01-05-2025

eu am comandat deja V2. probabil nu sunt primul asa ca pana vine a mea avem sansa sa vedem un exemplar la treaba

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - TudorP - 06-06-2025

Cred ca ma inscriu si eu la pre comanda, daca se mai poate desigur.
Cutitele sunt Made in Italy si cred ca se vor putea gasi mult si bine, o data ce fabrica le face pt X firma, va asigura si spare parts for sure.
Livrarile cred ca incep (sper) in vreo 2-3 luni.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Mihai.B - 06-06-2025

eu o astept in septembrie. pana atunci niche scrie pe mine :)

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Lyvyoo - 06-06-2025

Nu e asamblata niciuna caci nu sunt venite toate piesele, altfel ii ceream lui Dragos  sa trimita un exemplar la sediul din Bucuresti sa o studiem si noi.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - renatoa - 18-06-2025

(06-06-2025, 14:04)TudorP Wrote: Cred ca ma inscriu si eu la pre comanda, daca se mai poate desigur.
Cutitele sunt Made in Italy si cred ca se vor putea gasi mult si bine, o data ce fabrica le face pt X firma, va asigura si spare parts for sure.
Livrarile cred ca incep (sper) in vreo 2-3 luni.

... perseverare diabolicum... nu ti-a ajuns V1 ?
Chiar mai crezi in mos Craciun ?

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - cristian88 - 18-06-2025

(06-06-2025, 14:41)Mihai.B Wrote: eu o astept in septembrie. pana atunci niche scrie pe mine :)
Salut! Fără să-mi fi dorit neapărat, trebuie să-i dau dreptate lui Renato în privința V2 de la Honne. Pe hârtie, V2 nu impresionează:
  • Motorul este unul obișnuit, undeva în zona medie de putere – nu ceva deosebit pentru dimensiunea şi ritmul de lucru al unei râşniţe moderne.
  • Cuţitele prezentate în poza oficială par generice, cu un profil “universal” care nu e optimizat nici pentru espresso (fie ca vorbim de raporturi scurte 1:1, 1:1,5 fie ca vorbim de raporturi mai lungi (raporturi mai lungi 1:2, 1:3 etc.) nici pentru filtru, şi nu pare sa fie dedicata pentru prăjiri light sau medium.
  • Alinierea cutitelor nu este specificata – nu am găsit date despre cât de precis sunt calibrate (ideal sub 20 µm, unii producători ajung sub 10 µm).
  • Întreţinerea pare a fi simplă, dar, dincolo de asta, nu simt că V2 aduce ceva inovator, revolutionar sau macar foarte ieftin cum este DF 64.
Râşniţa V1 nu a fost rea deloc – eu nu am avut nicio problemă cu ea, deşi am rasnit în principal cafele light din regiuni de altitudine mare. Pentru anul lansării (cred că 2016) a fost o alegere foarte ok. Între timp însă, piaţa s-a diversificat, iar la preţuri similare găsim multe alternative decente: Zerno, Mazzer Philos sau Lagom P64 (la care poţi schimba cuţitele în funcţie de profil).
În privinţa Niche... la fel este o râşniţă ok, cu un singur profil de rezultat “ciocolată” :) E uşor de folosit şi îşi face treaba fără să dea bătăi de cap, dar nu e nimic wow.
Per total,  V2 pare o râşniţă de nivel mediu, fără defecte majore, dar nici fără puncte forte clare. Aştept însă un test complet pentru a vedea cum se comportă în realitate.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Lyvyoo - 18-06-2025

Eu cred ca cel mai corect ar fi ca rasnita sa ajunga la Bucuresti la sediul lor si sa ne vedem acolo max 10 -15 persoane ca sa nu iasa haos, testand diverse stiluri de prajire. Dar pentru asta trebuie sa fie gata macar una - doua bucati, lucru care nu s-a intamplat. Nu ar strica o opinie de la Dragos sau Diana, aici pe forum, ca sa stim stadiul actual.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - renatoa - 19-06-2025

Cu Diana am baut ieri o cafea la showroom. Nu aveau niciuna, macar acolo...

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - cristian88 - 19-06-2025

(18-06-2025, 23:15)Lyvyoo Wrote: Eu cred ca cel mai corect ar fi ca rasnita sa ajunga la Bucuresti la sediul lor si sa ne vedem acolo max 10 -15 persoane ca sa nu iasa haos, testand diverse stiluri de prajire. Dar pentru asta trebuie sa fie gata macar una - doua bucati, lucru care nu s-a intamplat. Nu ar strica o opinie de la Dragos sau Diana, aici pe forum, ca sa stim stadiul actual.

ideal ar fi intr-o cafenea/prajitorie unde sa mai fie si alte doua 3 rasnite cu care se pote face un blind test pe acelasi expresor/cafea.  O testare in care esti limitat la tipul de cafea si in care nu poti face o comparatie directa cu alte rasnite nu este testare, este Clip de Prezentare...adica marcheting(reclama).

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Lyvyoo - 19-06-2025

Da, daca am gasi un astfel de loc ar fi super. Sau sa putem noi aduce ce cafele vrem si sa stam acolo la sediu doar cei interesati, fara nimeni in jur de la producator.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - miro - 20-06-2025

Va astept la Alba Iulia.  Smile Smile

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - cristian88 - 20-06-2025

(20-06-2025, 11:42)miro Wrote: Va astept la Alba Iulia.  Smile Smile

N-am fost niciodata la A.L. deci eu as veni, mai pot aduce si eu un mononlith si kopi deva.  Acum depinde de cei de la craiova sa ne puna la dispozitie una doua rasnite si de restul colegilor sa fie disponibili.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Mihai.B - 24-07-2025

a mai aflat cineva ceva legat de progresul constructiv al lui Honne 2.0 ?

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Lyvyoo - 24-07-2025

In septembrie incep livrarile, probabil o sa fac upgrade-ul si eu la a doua rasnita.

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Mihai.B - 24-07-2025

avem si o poza sau doua, un update on specs?

RE: Rasnita Hedone Honne 2.0 - Lyvyoo - 24-07-2025

Momentan nimic, Dragos e stilul mai secretos :)