Hello There, Guest! Login Register


Cum arata cafeaua ta de azi?

https://digitizefluid.com
dar a fost o oferta de BF la jum din pret, mm detalii aici
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid185625
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
@Carmi poti sa postezi reteta? in special pe la cat ai rasnita si ce temperatura. Ms
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
(13-02-2023, 14:54)Damian The Man Wrote: Dulceata Zeilor  Big Grin
[Image: nqcUB2x.jpg]

De ceva de genul mi s-a facut si mie pofta azi. Cam la o luna, doua si in special dupa deplasari sau dupa "incarcaturi violente de aciditate", cumva simt nevoia unei ciocolate dulci cu fructe de padure, dar cu grija la temperatura sa fie sub 90 Smile Costa Rica de la maestrul Honciuc:
[Image: VpSl1dv.jpg][Image: cqu92N6.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(13-02-2023, 15:06)RaduNim Wrote: Wow! Cum arată!!!!!!!! Smile

Pe honne sau niche e rasnita?

Honne
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
(13-02-2023, 19:19)Darsidius Wrote: @Carmi poti sa postezi reteta? in special pe la cat ai rasnita si ce temperatura. Ms

(13-02-2023, 19:19)Darsidius Wrote: @Carmi poti sa postezi reteta? in special pe la cat ai rasnita si ce temperatura. Ms

Desigur. Doar ca eu am setat apa la 90 grd iar la Kinu Simplicity pt cutit PO am ales 2. 3. 2 (la mine porneste cu 3 liniute inainte de 0).
Apa a fost 90 ppm.
Cu celalat cutit, spre 2.1, apa pe la 40 ppm iese m intens
Insa pe filtru, momentan, nu mi place sa trag f mult din cafea.


[Image: VvhdwCc.jpg]
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
(13-02-2023, 19:33)Lyvyoo Wrote:
(13-02-2023, 14:54)Damian The Man Wrote: Dulceata Zeilor  Big Grin
[Image: nqcUB2x.jpg]

De ceva de genul mi s-a facut si mie pofta azi. Cam la o luna, doua si in special dupa deplasari sau dupa "incarcaturi violente de aciditate", cumva simt nevoia unei ciocolate dulci cu fructe de padure, dar cu grija la temperatura sa fie sub 90 Smile Costa Rica de la maestrul Honciuc:
[Image: VpSl1dv.jpg][Image: cqu92N6.jpg]
Ma sperie sincer asta cu sub 90, mai ales dupa toate testele care arata ca la Bianca, temperatura reala in puc e de la 3 la 7 grade mai mica decat cea afisata.

Oricum, si fara masuratori, am avut perioade lungi de teste cand mai trageam la 91-92 max pe italienesti, dar rezultatul era absolut oribil! Pe aparatu meu cel putin , sub 94 afisat nu am ce discuta...dar trag si la 96-97 lejer Fara urme de ars
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
Eu unul cand mai bag de pofta doua zile de prajiri "non light", adica Sarkis ca sa zic direct caci el este etalon pentru foarte multi pe genul asta, folosesc tot ratie 1:2 19 / 38 dar ma duc pe la 89 cu temperatura pentru ca nu pot altfel. Percep asta ca o atenuare si o aducere a acestor cafele "pe limba mea" Smile

Am mutat postarile despre reteta de V60 pe topicul dedicat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
O cafea excelenta, buna pentru competitii....
[Image: ThgkBdc.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ
 
Reply
O cafea minunata ! [Image: loJvtPD.jpg]
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix
 
Reply
[Image: a93efd611ad732ec62ba917e86f83130.jpg]
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Sarkis Chocolate!

[Image: ANGxFXs.jpg]
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
După excursia din Viena am reușit sa ajung la 8 cafenele propuse de voi.M-am întors cu câteva cafele care mi-au plăcut, am desfăcut un blend prajit de ”The good coffee society” rețeta propusă de ei fiind 17.9 g in, out 38g in 27 secunde la o temperatura de 93-94, m-a surprins plăcut, atașez si câteva poze 
https://imgur.com/a/BtiBgU9 recomand cu caldura sa le faceți o vizita. Alt link din cafenea
  https://imgur.com/a/QnEd1MQ
BezzeraUnica+CSflowControl |NicheZero|Atom75|FellowOdeV2|Stagg EKG|Orea|Cafec|Origami|AcaiaPyxis|NanoFoamerPRO|ThirdWater
Ex: BellezaBellona| EurekaSD
 
Reply
Să nu mai zică lumea că doar eu beau 'cărbuni'!  Big Grin
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
(19-02-2023, 10:01)coffeemilk Wrote: Să nu mai zică lumea că doar eu beau 'cărbuni'!  Big Grin
Nu sunt răi deloc Smile))
BezzeraUnica+CSflowControl |NicheZero|Atom75|FellowOdeV2|Stagg EKG|Orea|Cafec|Origami|AcaiaPyxis|NanoFoamerPRO|ThirdWater
Ex: BellezaBellona| EurekaSD
 
Reply
COLUMBIA Finca Alto Corozal. Inca ma joc cu prajirea ( tot mai am foarte putin tipping la prajire .... dar sincer nu disting arome de ars). Am prajit-o putin mai intens, ca nu prea am reusit sa scap de aciditate ... poate trebuie lasata si mai mult timp la degazat, dar nu am rabdare.  Big Grin
Oricum, din toate cafelele verzi incercate de mine, pana acum asta a fost cea mai dificila de prajit / extras ceva bun. 
18gr -> 37gr
[Image: inmEWC3l.jpg]
 
Reply
Daca tot e vorba de carbuni…surprinzator de bun acest blend, care defapt e carbune doar pentru unii. Pentru mine, care nu prea beau cu lapte, e o adevarata Milka cu alune.[Image: re4xrUG.jpg]
Now: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; Eureka SD
Past: Lelit PL41TEM
 
Reply
(20-02-2023, 12:59)Stelo Wrote: Daca tot e vorba de carbuni…surprinzator de bun acest blend, care defapt e carbune doar pentru unii. Pentru mine, care nu prea beau cu lapte, e o adevarata Milka cu alune.

Arata superb in ceasca ... nu am incercat niciodata cu lapte, dar arata prea bine la tine  Cool
 
Reply
(20-02-2023, 12:59)Stelo Wrote: Daca tot e vorba de carbuni…surprinzator de bun acest blend, care defapt e carbune doar pentru unii. Pentru mine, care nu prea beau cu lapte, e o adevarata Milka cu alune.[Image: re4xrUG.jpg]

Arată țiplă!
BezzeraUnica+CSflowControl |NicheZero|Atom75|FellowOdeV2|Stagg EKG|Orea|Cafec|Origami|AcaiaPyxis|NanoFoamerPRO|ThirdWater
Ex: BellezaBellona| EurekaSD
 
Reply
[Image: ITTmIqt.jpg][Image: tP12oYX.jpg][Image: DDVcG8v.jpg]
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
(21-02-2023, 13:21)Carmi Wrote: [Image: ITTmIqt.jpg][Image: tP12oYX.jpg][Image: DDVcG8v.jpg]

Cum e cafeaua? Și de unde cumpăram?
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
Idonesia de la Friedhats
https://imgur.com/gallery/IJbn2rP
BezzeraUnica+CSflowControl |NicheZero|Atom75|FellowOdeV2|Stagg EKG|Orea|Cafec|Origami|AcaiaPyxis|NanoFoamerPRO|ThirdWater
Ex: BellezaBellona| EurekaSD
 
Reply
(21-02-2023, 17:17)adiszep Wrote:
(21-02-2023, 13:21)Carmi Wrote: [Image: ITTmIqt.jpg][Image: tP12oYX.jpg][Image: DDVcG8v.jpg]

Cum e cafeaua? Și de unde cumpăram?
Foarte buna Peru, mi a placut in espresso, ratie 1/2, si n flat, dar am luat o pe ultima, s a terminat momentan.
Alte origini, in cafenea, deocamdata.
Se lucreaza la site, cu siguranta se va da de stire cand va fi functional.
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Niche Zero, Kinu Simplicity
Past # Lelit 042 Emi +Pid,
 
Reply
[Image: tOXkC2O.jpg][Image: gJF6AKA.jpg][Image: CfndlVt.jpg][Image: H40OOiX.jpg]
 
Reply
Espresso împreuna cu fratele James Smile))
https://imgur.com/gallery/7bFB23F
BezzeraUnica+CSflowControl |NicheZero|Atom75|FellowOdeV2|Stagg EKG|Orea|Cafec|Origami|AcaiaPyxis|NanoFoamerPRO|ThirdWater
Ex: BellezaBellona| EurekaSD
 
Reply
Dimineata o Sidra naturala naerobica pe v60
Dupamasa Jacu Ethiopia naturala batch brew
Acu Supreme Ethiopia spalata pe v60, cam prajita pt gustul meu. 43 zile de la prajire, supreme sunt vestiti pt light roasts aici insa asta nu e light.

Gust: lapte cu ciocolata, bergamota, fruct galben gen pepene galben, are un pic gust de bomboane insa aftertaste murdar pt mine, usor afumat si cu gaz.

[Image: GTQ8Svq.jpg][Image: H1XezTc.jpg]
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
Buna buna si usor de extras
[Image: Fh9YC7A.jpg][Image: ItciuuO.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
Ethiopia spălată prăjită acu 9 zile. Ii mai trebuie 1-2 săptămâni de lenevire.
[Image: fY6SOJU.jpg]

[Image: aQj7jwQ.jpg]
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
Kenya Kigarii AA prăjită de Matt Winton/ the rose

Acida, dulce light și clean. Fructe de pădure

E buna. Nu cea mai buna Kenya bauta vreodată dar buna.


[Image: Uvlu4Pi.jpg]
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob
 
Reply
CE nu stie o rasnita, face cealalta la superlativ.
De aia e bine macar cu 2   04
[Image: jDWzVoF.jpg][Image: P2qhdBw.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
si mie mi-a placut mult cafeaua asta. ce reteta ai folosit?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 11 Guest(s)