Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

19 gr -> 40gr shot clasic 9bar , 24 sec
E ok, textura f siropoasa, pe placu meu, dar am ajuns sa fug efectiv de tot CE inseamna procesari experimentale de orice fel. Asta cica e fermentata natural 60h....dar gustul ala de ferment exagerat plus izul de ROM/alcool imi repugna total. Si nu dispare indiferent de abordarea extractiei
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(25-02-2023, 14:55)Damian The Man Wrote: CE nu stie o rasnita, face cealalta la superlativ.
De aia e bine macar cu 2   :04:
[Image: jDWzVoF.jpg][Image: P2qhdBw.jpg]
Cu ce rasnita ai obtinut rezultate mai bune?
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
La prajiri de la mediu spre light Honne conduce detasat indiscutabil, cam de fiecare data. PT prajiri de filtru ce sa mai zic....

Niche e campioana pe blenduri si mai ales napoletane, nimic nu se compara cu ce face ea. Dar...cam atat. Mai sunt uneori  si exceptii,  adevarat, dar nu prea des. Daca nu as avea ocazia sa testez 1:1 poate m-as multumii si cu ce scoate Niche, dar altfel nu. Ea aduce foarte in fata/si f strident notele dominante - bitter sau acid (si nu in forma lor placuta), iar restul aromelor sunt f neclare/amestecate/estompate. Cu Honne totul e mult mai echilibrat, rotund, complet. Plus corp / mouthfeel din belsug, ceea ce EU caut la un espresso mereu, altfel as bea doar brew.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
[Image: AO58ygY.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Al treilea sortiment pe care l-am încercat de la Rosters Coffee s-a așezat confortabil în topul personal, aromele fiind exact pe gustul meu.

[Image: fbunEyS.jpg]

Reply
Locul 6 mondial la brew. neogrut Oslo

Colombia Finca granja la esperanza geisha natural anaerobic
Ethiopia spălată de la Langora

Rețetele făcute pe Hario switch.

[Image: TJnv1JF.jpg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Mă pregătesc pt maine:

[Image: B7GM9Bb.jpg]

Reply
Am fost la Tim W. Am luat două brew din Kenya karogoto și sl28 crescut în Columbia.

Dezamăgitoare amândouă, dulceață rotunda fara arome clare și muddy. Făcute pe Aeropress.

Nu recomand să mergeți decât pt tăiat de pe bucket list.

Recomand  Gardelli sau April, mult mai bune. Sau neongrut in Oslo. In schimb mi am luat căni de la TW. Cele mai bune cani pt brew.

[Image: mYB1iGd.jpg]

Reply
Cafeaua de azi: Yume Blend

[Image: PXjkSgAl.jpg]

Reply
(28-02-2023, 19:21)Darsidius Wrote: .... In schimb mi am luat căni de la TW. Cele mai bune cani pt brew....

De ce sunt astea cele mai bune cani pentru brew? Ce au canile astea si altele nu au? Confused

Deci sa sterg reteta TW pentru aeropress din lista de favorite  Dodgy

Reply
Primăvara frumoasă tuturor[Image: eq1swLr.jpg]

Reply
ha .... cat de frumos ! 
Eu abia am reusit sa fac o pata de alb in cafea  Dodgy  .... cine intreaba, asa am vrut ... sa fac un pacman  :D
 [Image: k9AalAnl.jpg]

Reply
O primavara frumoasa!
[Image: UoDC6Kn.jpg]
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
De aceste căni vorbești?
https://timwendelboe.no/product/figgjo-cups/
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Cred ca e vorba de cele din imaginea postata, care retin, amplifica aromele datorita formei de clepsidra.
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
(01-03-2023, 16:52)Carmi Wrote: O primavara frumoasa!
[Image: UoDC6Kn.jpg]
Cineva a furat cafeaua și a lăsat doar desenul [emoji846].

Mai pățesc și eu asa. [emoji106]

O primăvara frumoasa va urez și eu.... [Image: 4f4c97a0e7ceecb3eb92183a8434904e.jpg]
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Ethiopia spalata

[Image: 3vkjqow.jpg]

Reply
Cafeaua de azi: Yume Ecletic Guatemala [Image: 0oxMReE.jpg]
Sage Bmbino plus; DF64;
Ex: Philips Saeco Poemia HD8425/19, Nespresso Latissima One, Nespresso Atelier; Kinu M47 Phoenix

Reply
Ethiopia naturala
[Image: zSsMIjJ.jpg]
[Image: ppVeLjb.jpg]
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)

Reply
[Image: KddbK71.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Sarkis - sweet

La recomandarea voastră am încercat și eu sweet de la sarkis, am luat din mai multe cate 100g sa vad ce și cum, am rămas ușor impresionat, cafele ușor de extras, corp, aromă și o crema deosebita pentru latt art, se blenduieste foarte bine cu laptele.

Am fost dezagit inițial când în prăjitorie nu am văzut altceva in afara de un automat de la gaggia :)[Image: 740f05744289caa348613a08ed6b68f5.jpg]

Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
(05-03-2023, 09:15)Entertainer Wrote: Am fost dezagit inițial când în prăjitorie nu am văzut altceva in afara de un automat de la gaggia Smile

Parca domnul Honciuc a declarat ca o cafea buna o bei la ibric, deci nu cred ca se preta sa aiba in pravalie vreo masinarie sf Smile
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Dupa a 3-a incercare, aproape ca mi-a iesit ce trebuie cu PF botomless 
https://i.imgur.com/LjlAzls.jpg

Video : 

Reply
Columbia La Esperanza Tropical de la Dropshot
18 in, 36 out, 93grade, 28-33 sec
https://imgur.com/gallery/I0vLvyG
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Pressco in amble cesti: Etiopia Damo in cea mare si Columbia El Amor in cea mica. Cestile sunt Logo Cups, bineinteles :)
[Image: nDE6rQt.jpg]
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
Meron   Costa Rica

[Image: id0mnNJ.jpg][Image: pHRe9WI.jpg]
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
Morgon de filtru, Kenya. Dar mai mult pentru desen am pus poza. [emoji12]

[Image: 56814c84814f2be766c103ad5f2897fe.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(09-03-2023, 18:08)Mihai L Wrote: Morgon de filtru, Kenya. Dar mai mult pentru desen am pus poza. [emoji12]

am vrut sa postez "realizarea" mea .. dar e prea urata .... si mi-am dat seama ca e si defocalizata  :D
Idea e ca inca nu reusesc sa desenez nimic .... mai am de lucru ....
Foarte fain arata !

Reply
(09-03-2023, 18:15)icounter Wrote: Idea e ca inca nu reusesc sa desenez nimic .... mai am de lucru ....

Acasa, aromele, gustul, corpul sunt importante, desenele efemere sunt pentru cei de la cafenea ca sa atraga clientul. Smile

Reply
da ... nu zic ca nu ai dreptate, dar na, clientul meu e nevastamea ...  :D

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)