Hello There, Guest! Login Register


recomandare un service pt ascaso i2 mini in bucuresti?

#1
salutare

prevestitoare a unei zi "minunate" rasnita din titlu a clacat de dimineata. am rasnit pt mine dupa care am incercat sa rasnesc 3 doze pt filtrul mamei. grrr grrr sughit sughit fara miros de ars motorul nu mai invarte. lipsa putere. gen condensator ars pe motoare industriale. doar gen ca nu stiu ce are si nu am fortat...

unde sa ma duc cu ea? in bucuresti. e cumparata de aici dar nu gasesc actele si nu mai stiu de la ce importator am cumparat-o.

multumesc anticipat.
 
Reply
#2
As ghici mai curand ca este roata de angrenaj cea mare care s-a dus, cam tipic pentru rasnitele astea.
Am povestit pe aici experienta mea:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid127226

Se gaseste in tara, cam 150 lei:
https://www.mag-pro.ro/romanian/525515.html

... o poti inlocui singur daca ai cateva surubelnitze, si doua maini, cea stanga si cea dreapta Wink
Nimic sofisticat de aliniat sau batai de cap.
 
Reply
#3
Dacă ar fi angrenajul de vina s-ar auzi motorul dar cuțitul nu s-ar mișca.

Dacă motorul nu se aude și nu se mai învârte deloc, dar poți învârti puțin de cuțitul inferior (cu o cheie, ceva, ca nu merge cu mâna), poți spera la un papuc ieșit dar, realist vorbind, sunt mai multe șanse ca motorul sa fie ars. Nu are condensator... Este motor universal, de mare turație. Nu este necesar sa miroasa a ars.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#4
o desfac zilele astea. oricum nu mai are garantie. cred ca este motorul deoarece s-a auzit ca si cum ar fi dat de greu si s-ar chinui sa rasneasca dupa care s-a oprit. e cumparata din magazin de noua si folosita in regim casnic de un expresso la 3-4 zile si foarte rar rasnesc pentru mai multe cafele odata. beau destul de rar cafea desi imi place si ma indoiesc ca are uzura la angrenaje.

daca e motorul aveti idee cat ar costa si daca merita reparata? ca tot imi statea pe creierash o baratza sette de ceva vreme...
 
Reply
#5
Parca vreo 300 RON e un motor...Dar nu sunt sigur. Poate e doar blocată.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#6
imi pare rau ca nu am avut inspiratia sa documentez desfacerea dar cred ca va puteti imagina un DOP de cafea. dar DOP....adica solid...

probabil din cauza ca nu mai beau asa des cafea a avut timp sa se solidifice acolo la iesire si in timp a blocat total orificiul de iesire si implicit rasnita. dupa curatare pare ca functioneaza normal.

problem solved.
 
Reply
#7
Foloseai RDT cumva (stropirea boabelor inainte de macinare)  ?
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#8
nu am stropit cu nimic boabele de cafea. dar daca ai intrebat m-ai cam pus pe ganduri...am avut un kg de cafea lavazza cu boabe cam uleioase din punga....parca erau date cu ceva ulei gen cafeaua folosita la automatele din magazine...

e posibil sa se fi blocat din cauza asta dar si eu de porc ca e prima curatare din viata ei...
 
Reply
#9
Eu stiam ca nu mai circula trenuri de epoca pe carbuni dar unele brand-uri italiene tin la "Mocanita" lor cu toate ca te umpi de funingina daca stai in spatele locomotivei Smile
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#10
macar o data pe la cateva luni promit ca o curat de funingine de acum incolo ... Angel
 
Reply
#11
... Faci acu' o cafea de nuiele verzi ... de-ti sta rasnitza blocata. Wink  ( sa nu uitzi sa cresti temp. k lumea din PID , daca vrei sa ai si ceva culoare pe ' acolo )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#12
@Levo, cu tot respectul pentru dvs si intentia de a face lumina, va rog sa fiti mai clar atunci cand faceti recomandari.
PID-ul despre care vorbiti nu e vreun algoritm sau mai stiu eu ce bazaconie, e tehnologie PID, da? Tehnologie PID pentru repetabilitate termica!
 
Reply
#13
Levo face intuneric, nu lumina... dupa ce a trecut prin faza cu dark side of the schwartz, acum a dat in BeLeMe Smile
 
Reply
#14
OFF-Topic

 
(11-01-2021, 00:54)vdub Wrote: @Levo, cu tot respectul pentru dvs si intentia de a face lumina, va rog sa fiti mai clar atunci cand faceti recomandari.
PID-ul despre care vorbiti nu e vreun algoritm sau mai stiu eu ce bazaconie, e tehnologie PID, da? Tehnologie PID pentru repetabilitate termica!

... Tot din respect ptr. inteligentza materiei , ma vad nevoit sa raspund cu mai multe randuri decat mi-as fi dorit.
   
        Nu intentzionam sa fie o recomandare , ci mai degraba ... un semn dat cu cotul in gluma - colegial pe sub masa initziatorului topicului - k raspuns la sugestia admin -ului ... Big Grin...
        " PID -ul transcende forumul  " - spunea ilustrul nostru coleg , acu ' ceva ani ... si avea dreptate - este el crucial in exctractia unui espresso corect si normal ? - ma intreb si eu retoric ?
         Sunt de acord ca PID - ul nu e un algoritm - ci o suma de algoritmi - si inca mai cred ca pot face diferentza , intre un termostat , termocupla , bimetal , termistor din vechea tehnologie de acum 30 de ani - cand alergam pe la coloanele din Romana , dupa piese hacuite de la IPRS  , k sa-mi construiesc un HC ( ... n-avem bani de 286 si visam la Commodore 64 -  dar strangeam bani din umilul salariu primit de la TVR , k sa-mi cumpar o motocicleta Cool  ) si noua tehnologie implementata pe algoritmi derivativi , care n-are cum sa fie o bazaconie ... este evolutzia firesca a tehnologiei - nu mai intru in amanunte.

          Dar intreb ... nu va este mila de colegii nou venitzi ? - care sar direct in barca omniroast - nestiind daca le este potrivit " stilul " si sub imboldul trendului si cu scule subdimensionate , obtzin cafele acre ... stricadu-si rasnitzele si culpabilizandu-se degeaba.
          Cred ca pentru inceput , este suficienta trecerea de la cafeaua de larg consum , din supermarket ... la o cafea aleasa pe gustul propriu ... iar ulterior , ramane destul loc pentru oscilatzii la stanga si la dreapta axei gustului , raportat la normalul mediu al prajirii - chiar e necesar sa fim mai catolici decat Papa ?
          Extremele - " carbune italian " vs. " nuiele verzi " ar trebui sa constituie limitele de incadrare maxima - doar k un reper si nu o alegere in sine ... sigur , cu exceptzia unor probleme gen parosmii , disguezii etc ... si da , nu mai doresc de mult sa aduc lumina , ptr. ca respect alegerea fiecaruia in materie de gust si punga ... dar macar o minima orientare , este binevenita cuiva aflat la inceput de drum - k sa nu porneasca omul la drum , incepand direct cu o frustrare.

                            Ma opresc aici si cer scuze colegilor de off-topic ... chiar se poate sterge , nu doresc sa dovedesc nimic ... doar mi-am manifestat compasiunea intr-un mod glumetz , cumva nepotrivit ... raportat la seriozitatea abordarii.
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#15
PID poate fi si Pelvic inflammatory disease... daca e sa ne zburde imaginatia...

Revenind la boabele noastre, PID nu e nici tehnologie nici algoritm, ci atribut... al substantivului controller.
Corect si complet este PID controller, adica control proportional-integrativ-derivativ, pentru ca exista multe alte metode de control, cum ar fi Predictive Function sau Model Predictive Controller.

La ce am ajuns de la un simplu DOP ... Denominazione di Origine Protetta, asta citesc pe parmezanu meu Big Grin
 
Reply
#16
Nu intentionam sa deschid o discutie despre PID si nici despre tipuri de prajire a cafelei, aspect care ma intereseaza putin spre deloc in acest moment.
Daca voiam sa discut vizavi de cele doua subiecte, postam intr-un alt topic pe o nota mai serioasa si nu glumita schwarz cu iz ironic la adresa unor postari hilare din ultima perioada pe care Levo le-a ratat sau omis intentionat.
 
Reply
#17
(11-01-2021, 13:18)vdub Wrote: ... pe care Levo le-a ratat sau omis intentionat.

... Asa e ... Cool ... nu le-am ratat , dar stii - cat poate cineva sa piseze apa-n piua ... mi-am expus deschis experientza , de cand am intrat aici - cu Vario intr-o mana si Kinu in cealalta - luand la rand prajitoriile autohtone si incercand pe rand majoritatea varietalurilor mai apreciate , prajite in diferite moduri , apoi am prajit si eu ... si in final mi-am gasit locul.
    Ce pot sa mai zic ... atat timp cat @radudani nu mai scrie de luni bune , @RaduCarutasu la fel si in general colegii mai vechi pe aici .
              Cred pe undeva , ca s-a scris ce era de scris si s-au tras si concluziile ... iar acum , se recapituleaza sub diferite forme aceleasi lucruri , numai ca lumea nu mai are rabdare sa citeasca de la inceput totul si ... da cu intrebatul / presupusul , iar rezultatele se vad .
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#18
sincer vorbind la cata cafea beau mai nou probabil mi-as permite cafea de origine prajita ca la carte proaspata. dar din varii motive nu am ajuns sa imi cumpar. cand am avut bani nu am avut drum si cand am avut drum prin oras nu au fost bani.....

lavazza la kg mi s-a parut un compromis cat de cat acceptabil desi e departe de ce ar tb sa fie in ceasca...

mea culpa.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)