Welcome Back Log In Create Account

recomandare aspirator

Dadea detalii despre tehnologie...

Varianta mea e de vreo 6-7 ani, are un filtru la iesire.

@KrisssKros: Va tachinam oleaca...
Important este sa se afle de sculele bune si ce avantaje are fiecare. Nu ne batem acum care are aspiratorul care suge mai puternic. [emoji23]

Eu am pisici si curatarea parului de pisica era cerinta obligatorie la orice aspirator am luat. Pana la Dyson eu n-am gasit nimic nici macar comparabil.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(05-04-2020, 14:58)KrisssKros Wrote: Exact asta e pacaleala, capcana de care uzeaza cei mai multi producatori, bazandu-se pe lipsa de informare a consumatorului. Volumul / debitul de aer antrenat, care este singurul ce conteaza, nu are nicio legatura cu forta de suctiune! Fii convins ca un aspirator ce e in stare sa "suga" 100 l/s chiar si la 20kPa chiar face treaba muuult mai buna decat unul ce "suge" doar 20 l/s la 50 kPa. Eficienta de aspirare a primului, cu o forta de suctiune / vacum de doar 20 kPa este de 12,5 ori mai mare decat a celui ce reuseste un vacum mult mai mare, de 50 kPa.

De unde ne putem informa în sensul ăsta?

Just for the record, am un Daewoo de 1.5kw luat din Selgros în 2001, cu aprox 1 milion pe atunci, de fapt un alt brand sub care vindeau. Fără sac, cu filtru textil pe care îl spăl din când în când, încă perfect funcţional. Nu aspiră el atât de bine covorul, dar eu nu prea am covoare deci :))

După aproape 20 de ani mă bate gândul să trec pe unul cu aspirare prin apă, în ideea de a fi fără consumabile şi să reţină tot. Dar nu mă grăbesc şi aş vrea să citesc înainte :)
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
Noi folosim de 3 ani un Daewoo fara sac, cu filtru Hepa , un model cu tehnologia lor cyclone. Dupa boschuri si alte marci de renume de 3 ori mai scumpe. Initial s-a luat ca o solutie de rezerva dar ne-a intrecut asteptarile..
Intre timp  si soacra si-a luat, dupa un electrolux care s-a stricat exact dupa ce a trecut de garantie iar reparatia costa cat aspiratorul. 
Insa pentru mine si sotie, ce mai buna achizitie din ultima vreme o reprezinta Consuela,(sper ca nu jignesc pe nimeni :))) ), un Roborock 2.  Initial si pe mine ma batea gandul sa cumpar ceva cu filtru apa si etc.. insa avand noroc ca uni prieteni avea deja roborock 1 sau 2, am dat o incercare. 
O serie de avantaje/dezavantaje :
- nu inlocuieste un aspirator conventional, dar acela conventional probabil din lipsa de timp si daca nu esti masochist nu o scoti zilnic la curatat, pe asta o poti oricand de cate ori vrei. Dupa ultimul update de firmware, delimiteaza spatiile si poti foarte usor sa trimiti numai in bucatarie in mod turbo de 3 ori, si dupa aceea 1 data in dormitor de exemplu in mod silent.
- recunoaste covorul si aspira automat in  mod turbo, si am incercat pe covor mai blanos, urca si aspira fara probleme.
- oricand recomand variantele cu senzod si tehnologie LDS, de 4 luni nu s-a pierdut niciodata in casa, stie undei incarcatorul, daca pun incarcatorul in alta camera o gaseste, salveaza harta. odata a dat eroare si atunci din vina mea.
- cu peria ei laterala scoate mizeria din colturi. De cand o am clar este mai putin praf in casa. 
- Poti integra in google home, din pacate google assistant are doar un control on/off pentru ea, pauza si send to the dock, dar nah, cand vrei sa te dai mare la vecini si trimiti comenzi la aspirator prin televizorul android :)))
- dezavantaj, daca uiti pe jos sosete, cabluri usb asta o aduna frumos, . Intr-un fel te invata sa nu iti mai lasi astea pe jos imprastiate.
- daca ai noroc si mobila, canapeau si altele au inaltime mai mare de la podea de 9cm, intra frumos sub ele si aduna si de acolo.
- cam costisitor, la 1800 de lei totusi nu este ceva ieftin. Nu usor m-am convins dar avand cel putin 3 prieteni uni cu copii alti cu animale prin casa, am vazut ce poate.
- Apropo, aduna si parul lung de om dar si de animal, fara probleme.
- comparat cu un Roomba 960, mi se pare mult mai ban la un pret mai mic. Mai silentios, nu are nevoie de pereti virtuali fizici ca Roomba, algoritmul prin care curata este mult mai logic si timp mai mic, tocmai datorita senzorului LDS. 
- Cei care aveti Home Assistant si aveti alte deviceuri smart si senzori integrati, se poate si acesta insa trebuie custom firmware. Atunci iti deschide o serie de noutati, de ex. poti redenumi incaperile si sa setezi un radio care sa mearga in timpul functionarii. Il potri trimite prin google assistant in bucatarie si din boxele aspiratorului va suna un radio mexican :)))[Image: d7fTF8l.jpg]
Lelit PL41EM, Kinu M47  Phoenix  

Reply
+1 pentru roborock-ul de mai sus, face fata fara probleme la par de matze+caini de prin casa. Singurul minus e ca nu poate urca scarile sa faca singur si etajul   Smile

Asta plus un mop electric Xiaomi SWDK D260 si e lejera curatenia de pe jos din casa...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Sunt curios daca cineva are prima varianta, denumita simplu Mi Roborock vacuum cleaner, daca a primit si ea update de firmware si noile functii de harta. Daca a primit atunci este o solutie mult mai ieftina, undeva la 1300 de ron se gasesc. S50 , s55 sau roborock 2 mai are functia de mop, ceea ce nici eu nu am incercat inca, dar in rest sunt identice. Prin custom firmware si prima varianta o sa aiba aceste functii, dar nah, nu toate lumea vrea sa rooteze aspiratorul. Pre vremuri rootam telefoanele, acom rootam aspiratoarele :)).
Mai nou a aparut si S6 sau varianta a 3, dar nu am vazut in realitate ce stie mai mult. 
Pentru piata lor chinezeasca au si mai multe varianta, unele si mai ieftine si aproape la fel de bune din gama Mijia, sau Viomi, dar unele nu vor functiona nici daca setezi aplicatia Mi HOme pe mainland China, deci merita luat de aici din europa.
Mai are si Blitzwolf ceva similar, dar la fel trebuie comandat de pe ali sau banggood. Am mai vazut un Samsung , iti vine sa razi la cat a costat si ce stie fata de xiaomi. Nu stiu cum sunt telefoanele lor, dar pe gama de smart home, merita . Mai am cateva prostii de la ei, si toate func perfect si mult mai ieftin decat concurenta.
Lelit PL41EM, Kinu M47  Phoenix  

Reply
(06-04-2020, 12:24)tavasz Wrote: Sunt curios daca cineva are prima varianta, denumita simplu Mi Roborock vacuum cleaner, daca a primit si ea update de firmware si noile functii de harta. Daca a primit atunci este o solutie mult mai ieftina, undeva la 1300 de ron se gasesc. S50 , s55 sau roborock 2 mai are functia de mop, ceea ce nici eu nu am incercat inca, dar in rest sunt identice. Prin custom firmware si prima varianta o sa aiba aceste functii, dar nah, nu toate lumea vrea sa rooteze aspiratorul. Pre vremuri rootam telefoanele, acom rootam aspiratoarele :)).
Mai nou a aparut si S6 sau varianta a 3, dar nu am vazut in realitate ce stie mai mult. 
Pentru piata lor chinezeasca au si mai multe varianta, unele si mai ieftine si aproape la fel de bune din gama Mijia, sau Viomi, dar unele nu vor functiona nici daca setezi aplicatia Mi HOme pe mainland China, deci merita luat de aici din europa.
Mai are si Blitzwolf ceva similar, dar la fel trebuie comandat de pe ali sau banggood. Am mai vazut un Samsung , iti vine sa razi la cat a costat si ce stie fata de xiaomi. Nu stiu cum sunt telefoanele lor, dar pe gama de smart home, merita . Mai am cateva prostii de la ei, si toate func perfect si mult mai ieftin decat concurenta.
Din cate stiu sunt diferente de soft si ceva de hard intre primul si al 2lea. Iar mop-ul e genial, merita toti banii desi e un recipient cu apa si o laveta. Am parchet in bucatarie si imagineaza-ti ca sterge picaturile de ulei de pe jos la vreo 2 treceri.

Mai e o chestie la soft. La vers 2 poti pune bariere virtuale (eu am pus la bai) si poti aspira selectand o zona sau o regiune (o data sau de mai multe ori).

Posibil sa fie si pe primul, ce-i drept. Partea cu barierele virtuale stiu sigur ca nu exista. Daca poate fi hackuit... Na, nu știu
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Interesant, am privit aspiratoarele astea automate ca pe nişte gadgeturi, bine nici preţul nu mă îmbie în mod deosebit. Cât de bine curăţă în colţuri? Eu nu am covoare iar praful tinde să se aşeze la îmbinări, colţuri, locuri din astea.
Ar fi interesant din perspectiva că nu trebuie să stau după el, deoarece oricât de bine m-aş mişca îmi ia juma de zi să aspir cu simţ de răspundere.

De asemenea vă rog dacă puteţi să îmi indicaţi un site unde să citesc despre puterea de aspirare vs eficienţa aspirării, cum s-a discutat mai sus.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
https://youtu.be/voLX77wOMN4

https://youtu.be/4Fed8durfb4
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
(06-04-2020, 20:00)ghrt Wrote: Interesant, am privit aspiratoarele astea automate ca pe nişte gadgeturi, bine nici preţul nu mă îmbie în mod deosebit. Cât de bine curăţă în colţuri? Eu nu am covoare iar praful tinde să se aşeze la îmbinări, colţuri, locuri din astea.

E foarte bun (eu am din primăvară un Roborock), în sensul că te scutește de dat cu aspiratorul în timpul săptămînii. 
Pe de altă parte: la colțuri nu ia peste tot. Uneori ratează și în mijlocul camerei fîșii înguste.
Nu te scutește de aspiratorul clasic.
Al meu se mai rătăcea prin casă după ce termina de aspirat. Nu-și găsea dock-ul. După ultimul update văd că nu mai face. Așadar, îl recomand cu căldură, dar are nevoie de un frățior mai mare orice-ai face. Depinde și ce mobile ai în casă, cît sînt de înalte, de obstacolele pe care le poate depăși etc.
De ținut minte că, dacă ai copil, care-și lasă două cutii de figurine prin toată casa, trebuie să-ți rezervi ceva timp să le aduni dinaintea lui, înainte să-l lași să-și facă treaba.
Kinu M47, Mazzer Robur, ROK

Reply
Eu am schimbat aspiratorul recent si am luat unul aproape entry level (Philips Performer Compact), dar care a satisfacut 3 mari nevoi: certificare A la emisii praf (Miele C3 are B), ergonomie crescuta fata de ce aveam inainte (tub telescopic, peria pt spatii inguste inglobata in tub, mie imi e foarte de folos), varf mai slim dedicat pentru parchet si gresie (asta am in casa) - e mult mai ok decat varful voluminos de la vechiul aspirator, un LG (care inca functioneaza, insa nu mai am incredere ca filtrul HEPA e asezat etans dupa aproape 10 ani de functionare). Sigur, e in plan un robot, dar azi am aspirat cu asta nou 2 camere in 5 minute, deocamdata sunt ok cu asta.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Caut un aspirator pentru pentru masina, adica sa fie ori cu alimentare la bricheta, dar cu un cablu indeajuns de lung pana in spate la portbagaj, ori cu un acumulator intern.

Mi-as dori sa merg pe recomandari concrete, caci pe hartie toate sunt puternice, dar , dupa ce am Incercat 2 modele de mana/uz casnic (mai modeste e adevarat), am realizat ca nu fac fata nici scamelor sau miezurilor marunte, ce sa mai zic atunci de par mult de animale pe banchete.

Nu caut un aparat hiper profesional, bugetul e pana in 50 euro oricum, sa fie ceva cu care sa te descurci in limitele decentei.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Aspirator auto Xiaomi 70mai Midrive PV01 
https://www.emag.ro/aspirator-auto-xiaomi-70mai-midrive-pv01/pd/D06S6WBBM/?utm_medium=ios&utm_source=mobile%20app&utm_campaign=share%20product

Ocupa spatiu putin, se incarca rapid, isi face treaba si arata f bine. Sunt suficiente review-uri ca sa te convingi singur. Recomand prin prisma experientei proprii.
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red

Reply
Salut. Pe testat pot sa iti zic ca am acest model - Dirt Devil Handy Duo M3121. Problema e ca, in acest moment, nu il mai gasesc nicaieri pentru comanda. Ce imi place e ca poate fi folosit si cu acumulator dar si la priza de masina (si da, cablul e destul de lung incat sa il conectez in portbagaj si sa imi ajunga in toata masina). Se si curata f usor si asta il vad ca un avantaj.
S-ar putea ca cei de la Dirt Devil sa aiba o varianta mai noua/buna - dar tb sa verifici/intrebi.
Lelit Elizabeth PL92T V2 | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Bravo tools 

Reply
Eu am de multi ani un aspirator de mana Silvercrest de la Lidl. I-a dat rusine unui Philips. Cand a reintrat in oferta dupa o vreme, am mai cumparat unul de backup ca deja trecuse mult timp si credeam ca ii va ceda bateria. Cred ca au trecut 3 ani de atunci si asta micu inca merge :) A costat vreo 70 lei.
Dar si acel Xiaomi, macar de design, pare ok.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
De luni baga asta la Lidl:
https://www.lidl.ro/ro/p/acumuleaza-unel...tor/p51352

Nu l-a testat nimeni, destul de evident, dar consensul general este ca sculele Lidl sunt fara repros, deci as risca.
Il poti returna fara sa te justifici oricand.

Eu il am pe cel din tura anterioara, de prin toamna, cred ca asta:
http://offers.kd2.org/ro/ro/lidl/pbCeR/

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)