Noi folosim de 3 ani un Daewoo fara sac, cu filtru Hepa , un model cu tehnologia lor cyclone. Dupa boschuri si alte marci de renume de 3 ori mai scumpe. Initial s-a luat ca o solutie de rezerva dar ne-a intrecut asteptarile..
Intre timp si soacra si-a luat, dupa un electrolux care s-a stricat exact dupa ce a trecut de garantie iar reparatia costa cat aspiratorul.
Insa pentru mine si sotie, ce mai buna achizitie din ultima vreme o reprezinta Consuela,(sper ca nu jignesc pe nimeni :))) ), un Roborock 2. Initial si pe mine ma batea gandul sa cumpar ceva cu filtru apa si etc.. insa avand noroc ca uni prieteni avea deja roborock 1 sau 2, am dat o incercare.
O serie de avantaje/dezavantaje :
- nu inlocuieste un aspirator conventional, dar acela conventional probabil din lipsa de timp si daca nu esti masochist nu o scoti zilnic la curatat, pe asta o poti oricand de cate ori vrei. Dupa ultimul update de firmware, delimiteaza spatiile si poti foarte usor sa trimiti numai in bucatarie in mod turbo de 3 ori, si dupa aceea 1 data in dormitor de exemplu in mod silent.
- recunoaste covorul si aspira automat in mod turbo, si am incercat pe covor mai blanos, urca si aspira fara probleme.
- oricand recomand variantele cu senzod si tehnologie LDS, de 4 luni nu s-a pierdut niciodata in casa, stie undei incarcatorul, daca pun incarcatorul in alta camera o gaseste, salveaza harta. odata a dat eroare si atunci din vina mea.
- cu peria ei laterala scoate mizeria din colturi. De cand o am clar este mai putin praf in casa.
- Poti integra in google home, din pacate google assistant are doar un control on/off pentru ea, pauza si send to the dock, dar nah, cand vrei sa te dai mare la vecini si trimiti comenzi la aspirator prin televizorul android :)))
- dezavantaj, daca uiti pe jos sosete, cabluri usb asta o aduna frumos, . Intr-un fel te invata sa nu iti mai lasi astea pe jos imprastiate.
- daca ai noroc si mobila, canapeau si altele au inaltime mai mare de la podea de 9cm, intra frumos sub ele si aduna si de acolo.
- cam costisitor, la 1800 de lei totusi nu este ceva ieftin. Nu usor m-am convins dar avand cel putin 3 prieteni uni cu copii alti cu animale prin casa, am vazut ce poate.
- Apropo, aduna si parul lung de om dar si de animal, fara probleme.
- comparat cu un Roomba 960, mi se pare mult mai ban la un pret mai mic. Mai silentios, nu are nevoie de pereti virtuali fizici ca Roomba, algoritmul prin care curata este mult mai logic si timp mai mic, tocmai datorita senzorului LDS.
- Cei care aveti Home Assistant si aveti alte deviceuri smart si senzori integrati, se poate si acesta insa trebuie custom firmware. Atunci iti deschide o serie de noutati, de ex. poti redenumi incaperile si sa setezi un radio care sa mearga in timpul functionarii. Il potri trimite prin google assistant in bucatarie si din boxele aspiratorului va suna un radio mexican :)))