Hello There, Guest! Login Register

rasnita potrivita pentru espressorul CREM ONE – 2B R-LFPP Dual

Salutare inca o data comunitate! Acum ca am ales espressorul, trec la rasnita Shy

Si da, stiu! Trebuia sa incep cu aceasta intrucat este primul lucru care da gustul.
Am nevoie din partea voastra de recomandari in ceea ce priveste achizitionarea unei rasnite, iar pentru asta va voi fi vesnic recunoscator Smile Poate dau si un shot de espresso, dupa ce le echilibrez perfect  Cool

Buget: 3.000 lei - 3.500 lei (maxim). As putea face un sacrificiu pana la 3.800 (dar doar daca asta ar face mult diferenta). Cu toate astea prefer sa raman in jur de 3.000 lei.

Eu ma gandeam la:
1) Eureka Mignon Specialita
- discuri plate
- 55 mm
2) Eureka Mignon XL
- discuri plate
- 65 mm (ceea ce o face mai rapida putin)
3) Sette 270Wi
- discuri plate
- 40 mm

Recunosc, nu sunt foarte documentat in ceea ce priveste rasnitele, dar cred ca m-ar ajuta sa:
- fie programabila on demand (prin secunde)
- sa aiba multi pasi de ajustat (pentru cat mai multe tipuri de macinatura)
- distanta dintre lame sii portafiltru sa fie cat mai scurta (pentru mai putine pierderi)
- cred ca prefer cu hopper, dar sunt deschis si la alte sugestii

Am tot citit pe aici ca exista rasnite cu discuri orizontale, verticale, single dose, cu hopper, samd, insa inca imi este greu sa ma decid. Asta si pentru ca ma limiteaza bugetul, altfel probabil as fi mers pe Honne  :D

Mi-ar prinde bine niste recomandari, alaturi de cateva detalii tehnice. As vrea sa nu fie diferenta foarte mare intre espressor-ul ales si rasnita.

TKS!!!
Espresso Machine: CREM ONE – Profiler
Coffee Grinder: Eureka Atom - 75E (Short Bean Hopper)
Accessories: Felicita - Arc (Scale) | Tamper CREM Flat Metal | Tamper Push | VST Precision Filters

Reply
Salut!

Sette are discuri conice dacă nu ma înșel.
Si eu caut de ceva vreme oscilând intre Eureka XL si G-iota si cred ca voi rămâne la Eureka XL in special datorită faptului ca poate fi folosita cu boabe in hopper. Am mai avut un Rocket Fausto cu cuțite plate de 65mm si după ce am folosit-o mult timp single dose am testat-o si cu boabe in hopper iar extracțiile erau cu mult mai reușite, cu toate ca si single dose era foarte ok

Era si un honne pe marketplace la un preț destul de bunicel dacă nu ai o problemă cu produsele folosite
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 

Reply
Mai e varianta Eureka Atom75 pe la 4200 lei cu reducere daca tot ziceai ca o folosesti cu boabe in hopper. Eu asta as fi luat daca aceam volum mare  de rasnit si nu mergeam pe SD.La asa monstru de espresor merita un Atom

Reply
(14-10-2021, 22:53)distrugatorul Wrote: Mai e varianta Eureka Atom75 pe la 4200 lei cu reducere daca tot ziceai ca o folosesti cu boabe in hopper. Eu asta as fi luat daca aceam volum mare  de rasnit si nu mergeam pe SD.La asa monstru de espresor merita un Atom

Nu am volum atat de mare de rasnit. 
Bem in jur de 2 espresso si 2 flat white pe zi. Uneori + inca 2 espresso daca vin prieteni pe la noi..
Accessories: Felicita - Arc (Scale) | Tamper CREM Flat Metal | Tamper Push | VST Precision Filters

Reply
Pai si nu e overkill cu crem?
In fine..eu in locul tau as lua Atom 75. Daca tot ai luat un monstru de espresor care e mult mai mult decat iti trebuia la volumul tau de lucru de cateva cafele pe zi...

Reply
(14-10-2021, 23:08)distrugatorul Wrote: Pai si nu e overkill cu crem?
In fine..eu in locul tau as lua Atom 75. Daca tot ai luat un monstru de espresor care e mult mai mult decat iti trebuia la volumul tau de lucru de cateva cafele pe zi...

e cineva pe aici care bea mai mult de 4-5 cafele pe zi?
ma intreb daca @sirpet2001 face mai multe, tot crem are Smile acum ma bagi in ceata...

Reply
Sorry nu asta a fost intentia...Si eu sunt curios cat beau cei care au masinarii mari.
Oricum rasnita ar trebui sa fie vioara  nr. 1. Si ca sa te asiguri ca nu te paste upgradita si ca peste 6 luni sa te gandesti ca parca ai avea nevoie de cutite mai mari mai bine le iei de acum :D

Comparativ cu suma pe care urmeaza sa o platesti pt espresor oricum e putin.

Reply
Ar fi bine sa alegi o rasnita cu cutite plate de cel putin 65mm. Cred, ca nu conteaza fiecare cate cafele bea pe zi, cand e vorba de calitatea rasnirii si gustului in ceasca.
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
(14-10-2021, 22:53)distrugatorul Wrote: Mai e varianta Eureka Atom75 pe la 4200 lei cu reducere daca tot ziceai ca o folosesti cu boabe in hopper. Eu asta as fi luat daca aceam volum mare  de rasnit si nu mergeam pe SD.La asa monstru de espresor merita un Atom

Prețul de pe forum nu este actualizat, acei 4200 sunt de fapt 4500 ron (la barshaker). Se aplica 10% reducere la pretul afișat pe site. Cel puțin asa a fost la mine acum câteva luni, deci întrebați mai întâi la ei.
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc

Reply
(14-10-2021, 23:32)vasialex89 Wrote:
(14-10-2021, 23:08)distrugatorul Wrote: Pai si nu e overkill cu crem?

e cineva pe aici care bea mai mult de 4-5 cafele pe zi?
ma intreb daca @sirpet2001 face mai multe, tot crem are Smile acum ma bagi in ceata...

In opinia mea, nu are nicio legatura numarul de cafele pe care un utilizator il consuma zilnic, cu clasa in care se incadreaza echipamentele cu care prepara. Legatura este intre calitatea bauturilor pe care le consuma si placerea si satisfactia de a lucra cu aparatele alese.

Exista si Logan si Porsche.  Cu ambele se pot parcurge aceleasi distante. Soferii experimentati stiu ca nu in aceleasi conditii de satisfactie, confort, relaxare…..  La fel stiu si cei care au preparat cafele cu diferite echipamente, din clase la fel de diferite…

Problema consta in preturi si in faptul ca achizitia nu ar trebuii sa destabilizeze bugetul personal sau sa genereze conflicte in cupluri…
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
@RaduCarutasu - total de acord. In cazul meu, desi ea nu isi doreste la fel de mult experienta aparatului, gustul si experienta din ceasca o atrag la fel de mult ca si pe mine.

Sa revenim la rasnita, ceva pareri?

Reply
Eu cred ca daca vrei sa o folosesti cu boabe in hopper, pentru bugetul tau, cea mai buna alegere ar fi eureka mignon xl
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

Reply
Am Eureka XL din aprilie si nu am ce sa-i reprosez, merge impecabil din punctul meu de vedere.
M-am jucat putin si cu o rasnita Sette Wi la un prieten care o foloseste de peste 2 ani si in comparatie cu Eureka XL este mai zgomotoasa si are mult plastic in constructia ei. 
Avantajul la Sette Wi este ca setezi cate grame doresti sa rasnesti (18g de exemplu) si atunci cand schimbi tipul de cafea o sa ai de umblat doar la gradul de rasnire. La Eureka XL o sa ai de umblat si la timer si la gradul de rasnire.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)

Reply
(15-10-2021, 11:25)neapci Wrote: Am Eureka XL din aprilie si nu am ce sa-i reprosez, merge impecabil din punctul meu de vedere.
M-am jucat putin si cu o rasnita Sette Wi la un prieten care o foloseste de peste 2 ani si in comparatie cu Eureka XL este mai zgomotoasa si are mult plastic in constructia ei. 
Avantajul la Sette Wi este ca setezi cate grame doresti sa rasnesti (18g de exemplu) si atunci cand schimbi tipul de cafea o sa ai de umblat doar la gradul de rasnire. La Eureka XL o sa ai de umblat si la timer si la gradul de rasnire.

Salut! De gust ce ne poți spune? Ce râșniță ai avut înainte? :)
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST 

Reply
(15-10-2021, 11:50)RaduNim Wrote:
(15-10-2021, 11:25)neapci Wrote: Am Eureka XL din aprilie si nu am ce sa-i reprosez, merge impecabil din punctul meu de vedere.

Salut! De gust ce ne poți spune? Ce râșniță ai avut înainte? Smile

Am avut Zenith 65 HS care era prea voluminoasa pentru spatiul pe care il am pe blat. Era si mai zgomotoasa, facea bulgarasi si retentia era mai mare.
Eureka XL este compacta si solida, iar ca gust mi se pare foarte subiectiva treaba. Dupa gustul meu, pe acelasi sortiment de cafea mi s-a parut mai buna XL fata de Zenith 65. Dar repet, aici e vorba strict de gustul meu.
Apoi intre Sette Wi si Eureka XL intervine diferenta dintre cutite conice vs plate care din nou tine de gustul fiecaruia.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)

Reply
Mie dacă îmi place cafeaua corpolenta, care merge mai bine sette sau xl?
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Cred ca sette. Eu sunt impresionat de rezultatele obtinute cu kinu, deci cuțite conice. Clar acest tip de cutite scoate in evidenta corpul cafelei.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Ms și o conica mai fiabila decat sette care ar fi?

Reply
Niche Zero

Reply
@d2florin Din pacate nu stiu sa iti raspund la asa intrebare. Dar uite ce spun alții:  https://www.home-barista.com/advice/coni...ujcnBszRYl
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Pentru Eureka, cât se precis se poate regla timpul de măcinare? O reglare la secundă deja înseamnă un salt de vreo 3 grame
Crem One 2B VP PID WTN, Bentwood Vertical 63, Fiorenzato AllGround, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, IMS. Anterior: Lelit PL042TEMD

Reply
se poate regla timpul la fiecare 0.1 s
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster | Kingrinder K2

Reply
(15-10-2021, 13:09)RaduNim Wrote: Niche Zero
A întrebat care e mai fiabila .
Glumesc, evident. Găsești și tancuri gen mazzer kony dar nu știu in ce măsură te-ar atrage.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Am observat ca italienii în baruri folsewc cu precădere rasnite cu cutite mari,
Sunt pretabile pt 1st wave sau pur și simplu sunt mai fiabile.? Nu ma atrage plate mici gen eureka specualita

Reply
Sa revenim la intrebarea mea  Blush
Oare care este cea mai potrivita rasnita pentru espressorul Crem One 2b R LFPP?  Confused cu buget pana in 3.500 lei

Reply
Sette 270wi, dacă îți asumi fiabilitatea ei :). Soryy de off topicul de mai sus

Reply
(15-10-2021, 19:14)vasialex89 Wrote: Sa revenim la intrebarea mea  Blush
Oare care este cea mai potrivita rasnita pentru espressorul Crem One 2b R LFPP?  Confused cu buget pana in 3.500 lei

florin intreaba mai sus ce rasnita ar fi mai buna pentru el, apoi iti da tie sugestii....

Reply
Nu cred ca gasesti ceva mai bun decat Eureka XL la banii aia.

Reply
XL cred si eu ca este cea mai buna varianta in acel buget, in modul in care vrei sa o folosesti tu (adica nu single dose)

Reply
exita vreun single dose mai bun la banii aia?
ma gandesc si la varianta de single dose, mai ales ca bem doar 4-5 pe zi..

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)