Am urmatoarea problema cu un espressor Gaggia Pure: dupa o spalare pentru decalcifiere in care intre trecerea lichidului de spalare si clatire au trecut cam 45 de minute (vina mea, am fost intrerupt), folosind aceeasi macinatura si aplicind aceeasi forta la compactarea cafelei in filtru espressorul nu mai reuseste sa faca extractia, ca si cum filtrul ar fi infundat (daca reuseste sa treaca apa prin filtru rezultatul este citeva picaturi).
Daca incerc extractia cu aceeasi cafea dar compactind usor, cit sa netezesc suprafata, atunci apa reuseste sa treaca prin filtru dar aceeasi cantitate de cafea se obtine intr-un timp mai lung.
Daca macin cafeaua mai grosier extractia functioneaza dar cu ce rezultat ... :(
Am vazut articolul legat de modificarea acestui tip de espressor pentru a-i scadea presiunea si vreau sa va intreb daca este posibil ca lichidul de spalare sa fi afectat cumva valva cu pricina sau alta componenta care sa aiba ca rezultat acest comportament.
Subliniez ca schimbarea a aparut imediat dupa spalare si fara sa modific ceilalti parametri (cafea, macinatura, forta de apasare, etc)
Daca incerc extractia cu aceeasi cafea dar compactind usor, cit sa netezesc suprafata, atunci apa reuseste sa treaca prin filtru dar aceeasi cantitate de cafea se obtine intr-un timp mai lung.
Daca macin cafeaua mai grosier extractia functioneaza dar cu ce rezultat ... :(
Am vazut articolul legat de modificarea acestui tip de espressor pentru a-i scadea presiunea si vreau sa va intreb daca este posibil ca lichidul de spalare sa fi afectat cumva valva cu pricina sau alta componenta care sa aiba ca rezultat acest comportament.
Subliniez ca schimbarea a aparut imediat dupa spalare si fara sa modific ceilalti parametri (cafea, macinatura, forta de apasare, etc)