(15-02-2025, 17:53)renatoa Wrote: Nu are nici o legatura... asta e din epoca de ... bronz... acum totul tine de compensare pierderi si izolare.Parea mea este ca un boiler mai mare ar fi de dorit la astfel de scule cu pretentii de stabilitate termica si preturi pe masura. Staresso are boiler mai mare.
Eu torn 60 ml apa in clocot in Mirage si stiu ca voi masura acolo fix 96 grade, nici nu mai bag termometrul, am trecut de faza asta cu verificat. Si dupa ce l-am inchis aia 96 nu scad un grad intr-un minut.
La Staresso nu poti avea mari pretentii la cat costa, dar are cateva avantaje. La Staresso nu se amesteca apa fiarta cu cea la temperatura camerei pentru extractie. In boilerul Gaggia ( si nu numai ) degeaba ai setat temperatura la 95 grade daca bagi 30 ml de apa la 24 grade peste doar 100 ml de apa fierbinte. O avea el pid-uri dar nu le lasa fizica sa stabilizeze ce nu poate fi stabilizat. Sigur multi nu vor fi de acord cu mine, dar ideea de a folosi apa la temp camerei pe post de piston intr-un boiler asa de mic si sa vrei stabilitate la temperaturi de 90-96 grd este o utopie dupa parerea mea. Poate gresesc, dar asta imi spune logica mea.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant