Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT (/Thread-noul-Dual-Boiler-Gaggia-Classic-GT)

Pages: 1 2 3 4

noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 13-02-2025

UPDATE:
Importatorul a comunicat pretul Gaggia Classic GT cu reducere pentru espressomani: 
-- NOUL Dual Boiler Gaggia Classic GT 2025 - 6999 lei + sita IMS 20g Nanotech + portafiltru fara fund original Gaggia + tamper Gaggia (in pachet) + 8 vouchere cafea de specialitate
Detalii in thread-ul lor de discount-uri.

Un test in 2025 versus Lelit PL92 Elizabeth gasiti aici.
-----------------------------------------------------------------

Asa cum s-a spus de la lansarea noului Classic E24, cei de la Gaggia au intrat pe modul "turbo" fata de ce a fost in trecut cand se bazau doar pe un model performant si atat, avand parte de inca o mare lansare - Gaggia Classic GT. Cel mai probabil nu se vor opri aici si va urma si un single boiler cu PID dar mai spre final de an sau cine stie...

Design-ul seamana mult cu Classic dar marimea va fi ceva mai mare fiind vorba despre un dual boiler.

Noutatile, pe care le voi atasa si in crop-urile de mai jos, le vad a fi croite parca la cererea forumurilor de cafea. Mai ramane sa vedem si pretul, care nu se cunoaste momentan dar oricum va fi la bataie cu alte dual boilere tari din piata. 
Ca de obicei, espressomanii vor avea cele mai mari reduceri, iar mai multe in aceasta privinta aflam la inceput de martie cand soseste in Romania.

Ce vad eu ca plusuri binevenite:
- evident PID-ul, inclusiv pe boilerul de aburi
- preinfuzie reglabila pe timp si de asemenea timp de curgere reglabil si el, utile pentru constanta
- manometru
- boiler aburi inox 0.9l / boiler espresso alama lead free 0.1l (acelasi de pe Classic) 
- presiune ajustata la 9 bar din fabrica si surub usor de accesat pentru reglaj pana la 6 bar
- comutatoare fizice solide pe panoul frontal, touch-uri fiind in zona PID
- teava de aburi total articulara (nu mai stiu daca pe Classic era asa)
- incalzire rapida si stabila in 4 minute, dar asta va trebui sa vedem mai detaliat pe teste cu SCACE 
- tava de apa sub portafiltru reglabila pe inaltime
- automatizare pentru deschidere programata, deci nu mai este nevoie de priza programabila dimineata

Per total o schimbare colosala pentru ce a insemnat Classic pana acum, GT-ul ajungand in linie cu orice alt dual boiler cu ring grup, deci fara E61. Ramane sa vedem si pretul voi reveni cu update cand aflam.

Mai multe in imaginile primite, mai jos:

[Image: OcjgT8W.png][Image: lvfSJOz.jpeg][Image: XtGb6YB.png][Image: WZwHKsl.png][Image: BPNkMxF.png][Image: IdfD7xY.png][Image: YumCmcS.png][Image: ffvXeYy.png][Image: qBNhlGl.png]

Daca va plac si clipurile video, aceasta ar fi prezentarea:

https://vimeo.com/1036676447/57852f94f6?share=copy

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - renatoa - 14-02-2025

Nu mai zici nimic ? Aflasi pretul si te linistisi ? Smile
Alta data sa nu mai lauzi atat orice aparitie... mai ales ca nu e decat un #metoo... Tongue

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - vdub - 14-02-2025

Propun sa jucam "ghiceste pretul" sau "pacaneaua Espressoman" si castigatorul cu raspunsul cel mai apropiat de pretul oficial sa primeasca cate o punga de cafea de la participantii pierzatori Sick
Incep eu: 1300 american pesos sau 6200 lei

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 14-02-2025

Inca nu e confirmat prețul, apare pe  final de februarie si atunci vom sti mai exact.
CRed ca cei de la Gaggia merita laudati pentru ca se arunca in lupta Sbdu, sbdu cu pid, db, aici unde se găsește de fapt marea masa de consumatori si unde e nevoie de concurenta acerbă ca sa se ajungă peste cativa ani la profilare ieftină din fabrică si alte grozavii, pe care spre exemplu userii le pot avea doar facand modificari tip ITO.

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - RazvaNNN - 14-02-2025

eu cred ca o sa fie pe la ~7000 lei

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - RaduNim - 14-02-2025

Eu sper să nu depășească 5000 lei :)

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - edri - 14-02-2025

Optimistilor Smile

Asta e? https://www.rigtigkaffe.se/halvautomatiska-espressomaskiner/21126-gaggia-classic-gt-stal-espressomaskin.html

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - RichardMG - 14-02-2025

24199 SEK ceea ce se converteste la 2200EUR vazut pe un site din danemarca... ca referinta profitec move e plasat undeva la 25800SEK pe acelasi site, ajungand undeva la 2300EUR
https://www.rigtigkaffe.se/

pompa vibratoare, asa zice siteul danez.....

Later Edit: colegu @edri mi-a luat-o inainte Sick

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - vdub - 14-02-2025

Ma gandeam si eu ca se va bate pe aceeasi felie cu Silvia Pro X, nicidecum cu Bianca &Co.

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Cip - 15-02-2025

100 ml boilerul de brew !?! ... tare sunt curios de stabilitatea temperaturii apei in timpul extracției.

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - renatoa - 15-02-2025

Nu are nici o legatura... asta e din epoca de ... bronz... acum totul tine de compensare pierderi si izolare.
Eu torn 60 ml apa in clocot in Mirage si stiu ca voi masura acolo fix 96 grade, nici nu mai bag termometrul, am trecut de faza asta cu verificat. Si dupa ce l-am inchis aia 96 nu scad un grad intr-un minut.

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - StefanV - 16-02-2025

Pentru cei care conteaza dimensiunile fizice: W26 x H42.3 x D41.6 cm cu 17.6Kg. E un pachet destul de interesant, dar pretul intr-adevar se anunta sa fie mare. Probabil nu se va incadra in bugetul meu desi il asteptam sperand ca o sa fie primul meu "espressor adevarat" :)

Designul a starnit tot felul de discutii prin alte parti, dar recunosc ca mie imi place foarte mult

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - RazvaNNN - 16-02-2025

https://www.youtube.com/watch?v=mpp0swPPeXg&ab_channel=GAGGIA

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - alex.b - 16-02-2025

Arata bine, ca parere personala mi ar fi placut butoanele sa fie tot in stilul celui clasic insa probabil ca ocupau mult spatiu, si asa aduc cu cele ale supercarurilor. Cred ca asta este si inspiratia, de aici si clipul de prezentare si numele GT. Pretul clar nu va fi mic, nici gaggia classic nu e cel mai ieftin single boiler insa ca proaspat posesor de Classic E24, consider ca merita pretul platit, dpdv al materialelor folosite, al constructiei si al durabilitatii si pieselor de upgrade pentru care Gaggia este cunoscut.

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - alex.b - 22-02-2025

Și un video cuprinzător 

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - neaDorel - 22-02-2025

Da nu-i prea scumpa, acum sa fie si la obiect.

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - StefanV - 22-02-2025

S-a anuntat pretul pentru Ro?

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 23-02-2025

Săptămâna următoare

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - lracu - 23-02-2025

Tocmai voiam sa adaug clipul celor de la Whole Latte Love:
# Gaggia Classic GT Dual Boiler Espresso Machine Review

dar vad ca deja este aici.
Am mai gasit o pagina de prezentare pe GAGGIA UK:
https://www.gaggiadirect.com/classic-gt.html
Si precomanda pe edream, preturi in martie.
*admin edit

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - RichardMG - 23-02-2025

mai are rost sa ne mai asteptam ca va fi mai putin de 2000EUR?

Gaggia direct - 2000EUR
rigtigkaffe - 2100EUR

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 23-02-2025

In magazine se pare ca va fi destul de scump. Eu unul chiar i-am dat un mesaj săptămâna trecută importatorului Gaggia Romania sa il rog sa găsească o variantă de reducere cat mai ok pentru Espressomani, altfel va fi pacat de ce proiect bun a făcut fabrica, romanii neavand puterea de cumpărare a Vestului sau americanilor. E clar ca la 8-10.000 lei GT-ul nu are sanse in Romania, cel putin nu in randul espressomanilor care stiu sa cântărească foarte bine lucrurile.
Sa vedem săptămâna viitoare ce vesti avem...

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - plastiK - 23-02-2025

Vreo stire legata de culorile disponibile, ori la lansare sau soon after? Sper sa nu fie disponibil doar in inox.

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - pamat - 23-02-2025

astazi am aflat si vazusem prezentarea pt classic gt. in timpul video-ului, ma gandeam cum sa-mi fac anuntul pe olx pt gaggia classic-ul meu din 2018 (la care am modificat tot ce se putea modifica si imbunatati, pana si knob-ul si manerul portafiltrului le-am pus din lemn de nuc), gandindu-ma ca GT-ul ar fi pana in 5k ron :)).

ma uit acum cum sa-mi montez un gaggiuino =))

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - StefanV - 23-02-2025

(23-02-2025, 14:07)RichardMG Wrote: mai are rost sa ne mai asteptam ca va fi mai putin de 2000EUR?

Gaggia direct - 2000EUR
rigtigkaffe - 2100EUR

Pret “de lista” clar nu cred ca o sa fie mai mic, dar eu inca sper sa apara “oferte” cu mult sub pretul asta. Pare un espressor capabil, dar avand in vedere ca in bugetul asta exista variante deja consacrate, cam greu de justificat achizitia in momentul asta. Pe de alta parte, poate ca eu nici nu sunt in target :)

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - george4444 - 24-02-2025

Mai bine îmi cumpăr 2 bucăți Gaggia classic, care costă împreună sub 4000 de lei și îmi fac super sistem dual boiler.

Unul pt espresso și celălalt pentru steam.

Sau ambele pentru 2 espresso în același timp. :))

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - alex.b - 24-02-2025

(24-02-2025, 18:10)george4444 Wrote: Mai bine îmi cumpăr 2 bucăți Gaggia classic, care costă împreună sub 4000 de lei și îmi fac super sistem dual boiler.

Unul pt espresso și celălalt pentru steam.

Sau ambele pentru 2 espresso în același timp. :))

Biggrin Biggrin ​​​​​​​ Biggrin Cam asa ceva, eu sunt proaspat posesor de gaggia classic E24 care pentru mine vine cu un pret corect pentru ce ofera si calitatea constructiei. Clar GT este superior insa nu stiu daca merita diferenta de bani....

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - neaDorel - 02-03-2025

Astia din tarile de jos l-au vandut cu 1700 epuri

https://frekko.nl/en/winkel/espresso-machines-en/gaggia-classic-gt/

1749 la nemti

https://www.mediamarkt.de/de/product/_gaggia-eg350010-siebtragermaschine-silber-150212045.html

RE: noul Gaggia Classic E24 (2024) - vladdooo - 04-03-2025

S-a anuntat pretul pt Ro?

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - DavidIlle - 26-03-2025

Aveti idee daca va fi si pe alte culori espressor-ul?

RE: noul Dual Boiler Gaggia Classic GT - Lyvyoo - 26-03-2025

Inca nu avem nicio informatie in Romania nici despre culori, nici despre pret. Dar despre culori chiar nu am auzit ceva concret.