Welcome Back Log In Create Account

mazzer major

(14-02-2016, 23:42)Adrian T Wrote:
...cronometrate pana la prima oprire, mai exact pana la momentul in care sunetul boabelor macinate se modifica, indicatie a faptului ca mai sunt de macinat doar eventuale resturi...

...a puncta diferentele masive de timpi de rasnire (cu siguranta si de distributie pe clustere, implicit de gust) dintre un set bun si altul uzat. 

despre ce rasnire e vorba cand te referi la timpi?
pare sa se inteleaga ca e vorba de single dose, ori atunci durata rasnirii e mai putin relevanta, oricum  inconsistenta pentru o aceeasi rasnita, de la un sortiment la altul - marimea boabelor, duritatea lor, gradul de prajire etc.;
ultimele cca. 5g de popcorning pot dura o 'vesnicie' si desigur, niste muchii ascutite au sansa sa le agate mai usor si sa le trimita la zdrobit...
altfel formulat, probabil ca la rasnire single dose, pentru o aceeasi rasnita, timpii de rasnire par sa difere functie de gradul de uzura al cutitelor;

la rasnirea on demand, din hopper, cantitatea de boabe macinata intr-o sec, difera in primul rand functie de viteza de rotatie si de geometria cutitelor (lungime cale zdrobire boabe, dispunere dantura etc.); 
nu spun si n-am avut cum experimenta diferente posibile intre timpii de rasnire cu cutite uzate diferit, in cazul rasnirii asa cum a fost destinata rasnita, adica din hopper-ul macar o parte plin;

se stie ca multe din fines, de ex. rezulta din zdrobirea boabelor intre ele;

dar, revenind la ideea topicului: Macap M7, cu cutite plane de 75mm si 900rpm, macina cca. 4g boabe pe sec;
ceea ce verific zilnic in pregatirea celor cca. 93g de macinatura pentru 5 shot-uri;

rasnita Bezzera BB007, cu cutite conice de 48mm pe care am folosit-o un an si ceva, avea timer; pe toata durata utilizarii, aceeasi setare a butonului timer-ului imi dadea cam aceeasi cantitate, undeva pe la 11-12s pentru 16-17g doza; ce-i drept, rasnita nu macinase mai mult de 80-90Kg, dar era totusi o rasnita mica, deci mai expusa la uzura;

cutitele de schimb de la noi sunt la acelasi nivel ca si rasnitele ce se vand la noi fara trasabilitate clara; Mazzer in special;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Total de acord cu Radudani legat de ascutirea cutitelor acasa, dar jos palaria in fata celor care se opun trend-ului de a cumpara si arunca ceva la gunoi, doar ca ceva nu functioneaza in parametrii normali de functionare. 
Din pacate nu avem echipamente acasa, cu care sa putem lucra cu precizie foarte mare, iar aici e esential acest lucru.

Primul lucru cand am cumparat MM-ul, am schimbat cutitele (erau deja complet uzate).
De cutitele noi (de la linkul lui Radudani) initial nici eu nu eram multumit (ciobituri minore in unele locuri + macinatura neuniforma la inceput), dar dupa cateva kg de cafea macinata, totul a fost perfect.
La mine timpul de macinare pt. 15g cafea este cca. 7sec. (single dose)
Ceea ce e ciudat, ca timpul de macinare cu un Fiorenzato T80 (cutite mai mici de 63mm) pt. 15g e 5 secunde (probabil rpm-ul e mult mai mare altfel nu-mi explic).
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
"despre ce rasnire e vorba cand te referi la timpi? pare sa se inteleaga ca e vorba de single dose..."

Da, single dose.

"ori atunci durata rasnirii e mai putin relevanta, oricum  inconsistenta pentru o aceeasi rasnita, de la un sortiment la altul - marimea boabelor, duritatea lor, gradul de prajire etc.;"

Tocmai aprecierea acestei durate ca fiind relevanta pentru starea cutitelor, a stat la baza postarii, fiind, pe scurt, esenta ei.
Dar, este pana la urma doar o consideratie personala (oricum imposibil de clintit :) ...)
Cresterea duratei de macinare poate fi un prim semnal de atentie (cu toate variabilele pomenite incluse), un prim semn ca starea cutitelor a degenerat. O astfel de masurare a timpilor este mult mai relevanta (pentru starea cutitelor) decat o comparatie a gustului (nu cred ca as fi in stare sa discern intre gustul cafelei de astazi si cea de acum 1-2 ani, pentru ca pur si simplu nu mi-as aminti nuantele ultimei).

"ultimele cca. 5g de popcorning pot dura o 'vesnicie' si desigur, niste muchii ascutite au sansa sa le agate
mai usor si sa le trimita la zdrobit...
altfel formulat, probabil ca la rasnire single dose, pentru o aceeasi rasnita, timpii de rasnire par sa difere
functie de gradul de uzura al cutitelor;

la rasnirea on demand, din hopper, cantitatea de boabe macinata intr-o sec, difera in primul rand functie
de viteza de rotatie si de geometria cutitelor (lungime cale zdrobire boabe, dispunere dantura etc.);
nu spun si n-am avut cum experimenta diferente posibile intre timpii de rasnire cu cutite uzate diferit,
in cazul rasnirii asa cum a fost destinata rasnita, adica din hopper-ul macar o parte plin;"

Sigur, ar fi preferabil sa avem un cos cu boabe plin macar partial (argumentele fiind creionate deja, nu doar aici), dar... cosul gol sau inexistent va ramane pentru multi dintre noi, probabil pentru totdeauna, in categoria micilor(?) inconsistente generate de modul de folosire in regim casnic, de tip single dose in special. 

"se stie ca multe din fines, de ex. rezulta din zdrobirea boabelor intre ele;"

Da, ultimele boabe sau fragmente mari sunt izolate prin taisele alea, rezultand de aici mai putine particule mici in ultima parte a rasnirii (?)
In acelasi timp, un set de cutite uzate, ciupite, va genera o distributie a fragmentelor cu o dispersie gaussiana considerabila.
Mai multe particule fine decat ne-am dori (sub limita celor 50 microni), la fel, mai multe particule mari (am observat asta la prima macinare, cand cutitele erau intr-o stare de uzura mult mai accentuata decat se vede in imagini), toate astea in conditiile in care procentul de particule de dimensiuni ideale este prea mic, dar timpul de curgere poate fi inca obtinut.
In cazul meu, pucul rezultat in urma macinarii cu cutite tocite avea un aspect malos. Gustul extractie era fad, neplacut chiar.
Singura consistenta era a corpului (probabil multa suspensie coloidala), dar finalul era oricum prea amar.
Cu o probabilitate destul de mare, procentul ridicat de particule fine provenea din insasi procesul de fracturare a bobului. Daca este zdrobit prin compresie (si mai putin prin taiere), fractura initiala apare undeva in interiorul bobului. De aici incepand,  in acest moment, nu imi este foarte clar mecanismul generarii particulelor fine (oare zdrobirea compresiva nu "deschide" suficienti pereti celulari???) Dar probabil merg prea departe, fara sa fie cazul.

"dar, revenind la ideea topicului: Macap M7, cu cutite plane de 75mm si 900rpm, macina cca. 4g boabe pe sec;
ceea ce verific zilnic in pregatirea celor cca. 93g de macinatura pentru 5 shot-uri;"

Mi se pare evident faptul ca ai o rasnita cu un set de cutite in stare excelenta. Dar, cine se astepta la altceva? ...

@csabitec
Multumesc pentru postare. Aveam nevoie de o referinta si chiar voiam sa iti trimit un pm.
Pentru comparatie, astazi, de dimineata: 22,7 grame, 9 secunde, cateva pensule, apoi inca o secunda pentru curatarea canalului.
Nu mi se pare rau, iar gustul ... este o evolutie. Spectaculoasa chiar.

Totusi, nu recomand nimanui sa incerce acasa.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"

Reply
(14-02-2016, 23:51)Lyvyoo Wrote: Face fabrica Che din titan (nu suflate). Daca la boilere e discutabil, la cutite nu cred ca se mai pune problema utilitatii lor. Pune o intrebare, doar ai pile pe acolo, stiu eu  :19:  Ma gandesc ca la cat costa o pereche de cutite originale, poate te incadrezi intr-o zona apropiata pentru cele de mai sus.

cred ca si aici e discutabil avand in vedere faptul ca titanul ajuta la trafic mare...viata mai lunga nu stiu daca afecteaza mediul casnic....unde si cele mai ,,slabe'' cutite din otel sunt considerate operabile chiar si dupa o tona de cafea......sa presupunem de siguranta ca performanta optima ramane undeva pana la 500kg ceea ce se traduce undeva la 14 ani de utilizare daca se face un consum de 100g zilnic pe acesta perioada.
oricum sunt curios cine simte in ceasca discuri de otel vs titan ..... daca nici macar plate vs conice nu simte lumea cu adevarat :)
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

Reply
Clar ca asa este, sunt lucruri care fac parte din natura noastra de cautatori ai "perfectiunii"  ::)  si m-as bucura sa aflu ca am putea testa vreodata asa ceva. Ma gandesc la modul single dose, acolo, unde lucrurile merg putin altfel decat s-a gandit proiectantul X al unei profesionale.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
corect....multe pasarici am si eu... si greu tii stolul in frau :D
oricum la aceeasi bani cred ca orice ,,tech-head'' ar lua titan :)
dupa mintea mea nu va diferente la dozare singulara fata rezervor plin cu peste 1kg pentru uzura discurilor
pentru rezultatul rasnirii in schimb parca vad argumente pro incarcare
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

Reply
De curand, in cateva discutii separate cu mai multi colegi de forum, am afirmat ca rodajul cutitelor nu poate fi un fenomen real, ele neatingandu-se de fapt.
In acest context, dpmdv, ideea de rodaj, asezare, asezonare sau cum vrem sa ii spunem, nu are sens.
Asta, daca intr-adevar, cutitele nu se ating..., iar gradul lor de finisare este cel firesc, asteptat, dorit, "asezonat" cu pretul de achizitie. Ar fi nefiresc sa fie imperfecte de noi, neascutite, necalibrate, dar sa devina excelente dupa ce "se ascut" bine prin cafea si ajung la forma ideala, tot printr-o astfel de "prelucrare". Dar, teoria asta, careia nu ii gaseam vreun defect pana ieri, astazi pare sa se nuanteze.

Cateva imagini ale unor cutite Mazzer noi insa (diverse modele, plane si conice), facute de useri prezenti pe forum sau gasite pe www..., ar putea da sens totusi observatiilor celor care sustin varianta rodajului (daca este vorba despre produse finale asemanatoare).
In acelasi timp, pot explica (fie si numai partial) retinerea personala de a plati o suma nu tocmai derizorie pentru asa ceva.

Deci, vrem un astfel de rodaj?
Este firesc sa platim sute de lei pentru un produs pur si simplu nefinisat? (un finisaj perfect pare a fi prezent totusi la cutitele acoperite cu ceramica - prea scumpa probabil, pentru a fi risipita)

Unde ajung acele debriuri este acum lesne de inteles.
De mult timp m-am intrebat cum reuseste bobul de cafea "sa traseze" acele "piste circulare" pe zona de macinare fina (acel mic "triunghi" cu una din "laturi" suprapusa peste circumferinta discului), inainte de iesirea fragmentelor dintre cutite. De fapt, se pare ca acele cercuri concentrice au alte origini...
prajitor "DIY"

Reply
Legat de rodaj ma gandeam si eu ca se intampla la fel ca la orice cutit normal dupa ascutire (apare o pelicula foarte subtire in zona de taiere, care trebuie inlaturat folosind o bucata de lemn).
Probabil si la cutitele din rasnite, exista ceva metoda cu care s-ar putea rezolva aceasta problema, dar care probabil ar mai ridica pretul (ma gandesc la sablare).
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino

Reply
Din pacate, exista si multe cratere, zone cu lipsa de material pur si simplu, unele chiar pe muchiile de taiere.
Pare sa fie o problema undeva in fluxul tehnologic. Dar este si o dovada de curaj. Sa vinzi asa ceva, ani la rand, fara sa incerci sa remediezi problemele...

Imi vine din nou in minte replica usor ratacita, nevinovata si sincera a operatoarei de la magazinul on-line "mai au cateva ciupituri / asa sunt toate / asa sunt ele".
Pana la urma ... avea dreptate.
prajitor "DIY"

Reply
Nu e chiar asa situatia...
E vorba de procesul de fabricatie in sine. Foarte probabil cutitele se toarna in forme si apoi se curata si se ascut.
Ies la pret rezonabil, calitate OK (e mai ieftin sa elimine piesele cu defecte majore de turnare decat sa le prelucreze de la 0).
Pana la urma nu stiu cat de mult afecteaza "economia" macinarii un defect ramas de la turnare...

Pentru cele acoperite cu ceramica, ori au forme ceva mai pline din care care prin prelucrare pot scoate cutite fara defecte, ori triaza piesele fara defecte.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(17-02-2016, 12:13)Adrian T Wrote:
"mai au cateva ciupituri / asa sunt toate / asa sunt ele".

Bine-venită discuţie.
Pe diverse forumuri, am găsit o gamă restrînsă de opinii legate de subiectul ăsta, cam aceleaşi opinii peste tot de parcă au fost luate dintr-o sursă şi replicate la nesfîrşit.
Nu am ascuţit pînă acum cuţite de rîşniţă dar pot asocia procesul cu un altul care îmi este cunoscut.
Am ascuţit de sute de ori dălţi pentru sculptură în lemn. După ce sunt trase la polizor, acţionat manual pentru asigurarea unei turaţii reduse a pietrei în aşa fel încît să se evite încălzirea şi decălirea oţelului, dălţile prezintă o bavură în gura de tăiere. În stadiul ăsta al ascuţirii, nu taie. Se continuă ascuţirea manuală pe pietre cu granulaţii din ce în ce mai fine, pînă se desprind sucesiv mai multe rînduri de "aţe". La final se trage pe "curea" (o bucată de piele de bovina)

La cuţitele pentru rîşniţă nu urmeză nimic după polizor.
https://www.youtube.com/watch?v=osEOfsRP6s4#t=171

Rezistenţa la măcinare a boabelor de cafea, duce în timp la desprinderea acelor plsuri de material care se văd în pozele lui Adrian T (mai vizibile în poza nr. 3) Micile bucăţi de oţel ajung acolo unde le duce hazardul.
Cred că asezonarea/rodajul cuţitelor noi,  are rost. Ea nu va ascuţi cu adevărat cuţitele (le va debavura numai şi de aici performanţe mai bune după un timp) dar va evita deteriorarea lor.

Eu am ratat ocazia, m-am înfipt direct la măcinături fine, cuţite apropiate (fără să le ating) dar ... după puţin peste un kg. de cafea,  zona lor cea mai afectată arată aşa:

[i]Bezzera Strega / Ceado e37s[/i]

Reply
De câteva zile sunt posesorul unui Mazzer Major. Este vorba despre un model mai vechi, care a fost folosit cam neglijent. Am început cu o curățare a cutitelor, a camerei cutitelor, a suportului cutitului inferior și a dozatorului.

Pentru cei care doresc să scoată suportul cuțitului inferior și nu au aflat încă, o soluție eficientă - pe care am găsit-o prezentată pe un forum internațional - este de a înfileta ușor și alternativ șuruburi (parcă de 5) mai lungi în cele trei filete destinate suruburilor de susținere a cuțitului inferior. Astfel, șuruburile lungi ating și se opresc în baza camerei cuțitelor și împing în sus suportul cuțitului inferior, pe măsură se înfiletăm mai mult. Ideea este să înfiletăm fiecare șurub cîte puțin, până opune rezistență, apoi trecem la următorul, și tot așa, până iese suportul de tot. Partea negativă a acestei operațiuni o constituie urmele lăsate de vârful șuruburilor în baza camerei cuțitelor, după cum se poate observa din fotografii. Partea pozitivă este că (doar?) așa poate fi scos suportul cuțitului inferior pentru a-l curăța, degresa, spăla... (ceea ce în cazul meu era absolut necesar).

Odată cu demontarea cuțitelor am observat culoarea diferită a materialului din care este confecționat suportul cuțitului inferior la râșnița mea, față de culoare pe care o are un astfel de suport la râșnițele mai noi, sau pe site-urile de piese de schimb. De asemenea, suportul respectiv este prins de axul motorului cu un șurub ce are în cap un inbus H6, nu șurub, cum am văzut la modelele mai noi, de pe net. Aș dori să știu dacă voi mi-ați recomanda să păstrez acest suport, sau să-l schimb cu unul nou, în ideea că al meu nu ar fi suficient de bine echilibrat, ar suferi la capitolul planeitate și ar afecta negativ procesul de aliniere a cuțitelor pe care îl plănuiesc.

Primul reglaj pe care îl am în vedere este alinierea cuțitelor, în plan paralel, dat fiind că în ceea ce privește alinierea axială am folosit hârtie în exteriorul cuțitelor până nu se mai mișcau și abia apoi am început să strâng ușor, progresiv și alternativ șuruburile cuțitelor în suporturile lor, sperând că astfel am reușit să le fac puțin mai concentrice decât erau înainte. Totuși, la o examinare sumară a suportului cuțitului inferior, reiese că are multe imperfecțiuni. De aceea nu știu dacă ar trebui să-l schimb cu unul nou, sau să-l păstrez pe acesta și să văd ce aliniere reușesc să obțin cu el.

Intenționez, de asemenea, să schimb dozatorul cu un con de evacuare a cafelei măcinate precum cel de la modelele electronice (on-demand), dar aceasta de îndată ce găsesc o soluție viabilă.

Am găsit aici o soluție ingenioasă de modificare a dozatorului pentru a transforma râșnița într-una on-demand, diferită de cele vehiculate în general pe site-uri. Rămâne să mă mai documentez...

Attached Files Thumbnail(s)

Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home

Reply
In stanga este cutitul original aflat pe rasnita (Dumnezeu stie de cand) iar in dreapta cutitul cumparat recent, care nu este branduit Mazzer dar am fost asigurat ca este de la acelasi producator care le face si pe cele branduite.

Acum, diferenta dintre ele, vizibila, nu stiu daca este o diferenta intre original si aftermarket sau este o diferenta intre generatii. Are cineva cutite originale cumparate recent? Mi-ar placea sa vad o poza din care sa reiasa calitatea suprafetei prelucrate...

In alta ordine de idei, la cele vechi se poate vedea ca lamele care sparg initial boabele sunt putin tocite, cele mai mici parand ok (cu ochiul liber).[Image: 449bdfc08b65b6fc401a374a06723f4b.jpg][Image: 7050253a4e3e79b81c0ab2ac3d56563a.jpg]
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(15-03-2017, 13:13)ekivoc Wrote: De câteva zile sunt posesorul unui Mazzer Major. Este vorba despre un model mai vechi, care a fost folosit cam neglijent. Am început cu o curățare a cutitelor, a camerei cutitelor, a suportului cutitului inferior și a dozatorului.

Pentru cei care doresc să scoată suportul cuțitului inferior și nu au aflat încă, o soluție eficientă - pe care am găsit-o prezentată pe un forum internațional - este de a înfileta ușor și alternativ șuruburi (parcă de 5) mai lungi în cele trei filete destinate suruburilor de susținere a cuțitului inferior. Astfel, șuruburile lungi ating și se opresc în baza camerei cuțitelor și împing în sus suportul cuțitului inferior, pe măsură se înfiletăm mai mult. Ideea este să înfiletăm fiecare șurub cîte puțin, până opune rezistență, apoi trecem la următorul, și tot așa, până iese suportul de tot. Partea negativă a acestei operațiuni o constituie urmele lăsate de vârful șuruburilor în baza camerei cuțitelor, după cum se poate observa din fotografii. Partea pozitivă este că (doar?) așa poate fi scos suportul cuțitului inferior pentru a-l curăța, degresa, spăla... (ceea ce în cazul meu era absolut necesar).

Odată cu demontarea cuțitelor am observat culoarea diferită a materialului din care este confecționat suportul cuțitului inferior la râșnița mea, față de culoare pe care o are un astfel de suport la râșnițele mai noi, sau pe site-urile de piese de schimb. De asemenea, suportul respectiv este prins de axul motorului cu un șurub ce are în cap un inbus H6, nu șurub, cum am văzut la modelele mai noi, de pe net. Aș dori să știu dacă voi mi-ați recomanda să păstrez acest suport, sau să-l schimb cu unul nou, în ideea că al meu nu ar fi suficient de bine echilibrat, ar suferi la capitolul planeitate și ar afecta negativ procesul de aliniere a cuțitelor pe care îl plănuiesc.

Primul reglaj pe care îl am în vedere este alinierea cuțitelor, în plan paralel, dat fiind că în ceea ce privește alinierea axială am folosit hârtie în exteriorul cuțitelor până nu se mai mișcau și abia apoi am început să strâng ușor, progresiv și alternativ șuruburile cuțitelor în suporturile lor, sperând că astfel am reușit să le fac puțin mai concentrice decât erau înainte. Totuși, la o examinare sumară a suportului cuțitului inferior, reiese că are multe imperfecțiuni. De aceea nu știu dacă ar trebui să-l schimb cu unul nou, sau să-l păstrez pe acesta și să văd ce aliniere reușesc să obțin cu el.

Intenționez, de asemenea, să schimb dozatorul cu un con de evacuare a cafelei măcinate precum cel de la modelele electronice (on-demand), dar aceasta de îndată ce găsesc o soluție viabilă.

Am găsit aici o soluție ingenioasă de modificare a dozatorului pentru a transforma râșnița într-una on-demand, diferită de cele vehiculate în general pe site-uri. Rămâne să mă mai documentez...
cel mai bine o faci cu un comparator....restul e can can ,daca nu pui cutitele in paralel ai muncit degeaba
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(15-09-2017, 13:12)nickso Wrote: In stanga este cutitul original aflat pe rasnita (Dumnezeu stie de cand) iar in dreapta cutitul cumparat recent, care nu este branduit Mazzer dar am fost asigurat ca este de la acelasi producator care le face si pe cele branduite.

Acum, diferenta dintre ele, vizibila, nu stiu daca este o diferenta intre original si aftermarket sau este o diferenta intre generatii. Are cineva cutite originale cumparate recent? Mi-ar placea sa vad o poza din care sa reiasa calitatea suprafetei prelucrate...

In alta ordine de idei, la cele vechi se poate vedea ca lamele care sparg initial boabele sunt putin tocite, cele mai mici parand ok (cu ochiul liber).

Salut nickso,

Cutitele din stanga sunt original, dar cutitele din dreapta sigur nu sunt. Si mai mult, nu cred ca sunt facute de la altcineva care face Mazzer original, eu am informatii ca Mazzer face cutite proprie.
Daca te uiti e mare diferenta si intre partea de rasnire (lamele pe diametru "exterior") cutitele original au 5, si cutitele din dreapta au doar 3, lucru care face mare diferenta, si care reprezinta fapt ca cutitele din dreapta sunt "doar" model aftermarket obisnuit.
Sper ca am scris bine :)

Reply
Multumesc, Milan! Cred ca o sa le pun inapoi pe cele vechi, insa le pastrez si pe astea sa facem, la un moment dat, niste teste.

Reply
Cele din dreapta seamănă cu cele de Jolly
 HX,F6.

Reply
Cumparate tot de la piese-espressor?

Reply
[Image: G3IavS9.jpg]

Original Jolly

Aftermarket[Image: glPbAs5.jpg]
 HX,F6.

Reply
Doar din poze si intre ale tale, de jolly, pare sa fie o diferenta de calitate intre materiale...

Reply
Poți să faci o poza cu spatele lor? Eu am niște cuțite msj noi din Italia le fac o poza și poți sa compari...
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
cutite originale se gasesc pe undeva?

ma batea gandul sa iau o mazzer second si sa incerc sa o reconditionez, ca sa o cumpar noua si sa dau jos hoperul si dozatorul parca nu-mi vine, dar asta presupune sa am o sursa de cutite originale.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
aicilea

Reply
Cutitele noi, aftermarket.[Image: ed17fa5070699cbe7d7b6fe34e25ce55.jpg][Image: 0edde3a1fcd2fe10801be16c8c569d5e.jpg][Image: ba21fb457b31c99212365813dc2c99e1.jpg]

Reply
ebay

pe a mele scrie mazzer

Reply
Pentru Fiorenzato am luat cutite originale, inscriptionate, de la mag-pro. Sigur aduc si pentru Mazzer.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
merci, orwo.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
(18-09-2017, 20:35)adif Wrote: Pentru Fiorenzato am luat cutite originale, inscriptionate, de la mag-pro. Sigur aduc si pentru Mazzer.

Ai cumva vreo poza cu ele? Eu am unele aftermarket de la piese-espressor nemontate.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Da, am foto. Le poti vedea aici.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Multumesc. Rasnitele sunt total diferite, deci si cutitele.

Sent from my iPad using Tapatalk
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)