Hello There, Guest! Login Register


fellow ode vs. WILFA Svart Uniform

#1
Salutare tuturor,

Sunt curios sa aflu părerea voastră, îndeosebi a utilizatorilor, cu privire la aceste 2 râșnite. Ma interesează pentru următoarele doua metode de preparare Filtru și V60.

M-am tot documentat și am deja o opinie conturata, însă mi-ar plăcea sa aflu ce credeți și voi.

Mersi!
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#2
Salut. Am Fellow Ode de cam două luni. Fac 4-5 cafele zilnic, V60. Înainte foloseam Vario, față de care este mai bună -- o clasă peste. Are o clapetă laterală pentru a elibera cafeaua rămasă în camera de râșnire, dar fără două-trei palme tot rămân cam 0.5g. Lucrul cu ea este vizibil mai greu decât la Vario, dar rezultatul este de preferat.

În plus, este foarte frumoasă -- zic eu. Forma face să pară mai puțin voluminoasă decât este. Foarte silențioasă și destul de rapidă; oprirea este automată.

Overall, recomand. Nu am nicio experiență cu Wilfa, dar probabil că este în aceeași ligă. Eu am optat pentru design și viteza râșnirii. Spor în decizii, sunt convins că vei face cea mai bună alegere
Rocket Classic, Profitec T64, Fellow ODE Brew Grinder, Mahlkonig Vario, Kinu M47
 
Reply
#3
Banuiesc ca ai vazut deja clipul unui guru cunoscut, cele doua impreuna cu o a treia, care vad ca nu o pomenesti.
Pe limba mea, pur si simplu tipul ori e rau intentionat, pus acolo sa le impinga in fata pe cele doua, ori nu stie ce e aia brew, desi repeta de cateva ori in clip ca stie.
Eu as alege la orice ora pe a treia, o aveam in cart si eram gata sa apas Buy de Craciun, cand a aparut Arco...
 
Reply
#4
Zi ne pls Smile
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
#5
Cred ca se refera la:
https://www.youtube.com/watch?v=bVqGgvMnp4M
■  Kinu M38 / M47PH ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Porlex Tall ► Tefal KI140D ► AeroPress / Hario V60 ■
 
Reply
#6
(29-01-2021, 19:05)renatoa Wrote: Banuiesc ca ai vazut deja clipul unui guru cunoscut, cele doua impreuna cu o a treia, care vad ca nu o pomenesti.
Pe limba mea, pur si simplu tipul ori e rau intentionat, pus acolo sa le impinga in fata pe cele doua, ori nu stie ce e aia brew, desi repeta de cateva ori in clip ca stie.
Eu as alege la orice ora pe a treia, o aveam in cart si eram gata sa apas Buy de Craciun, cand a aparut Arco...

Servus și mersi fain! Am văzut clipul și am văzut de asemenea ca aici pe forum exista o oarecare atitudine fata de James Hoffmann, sincer eu nu o înțeleg, omul e asumat.
Clipurile lui sunt dedicate publicului larg, explicate într-un mod plăcut astfel încât sa fie înțelese de către oricine se nimerește la el pe pagina. Nu cred ca e un canal YouTube orientat către segmentul “high-end” (poate doar la nivel de declarație). Personal apreciez ceea ce face dar desigur ca nu iau drept adevăr absolut ce zice ci încerc mereu sa ma documentez cât mai corect din cât mai multe surse. Review-ul respectiv nu tare m-a ajutat, însă mai are încă 2 care conțin informați mai bune despre Wilfa.

(29-01-2021, 18:14)dinu Wrote: Salut. Am Fellow Ode de cam două luni. Fac 4-5 cafele zilnic, V60. Înainte foloseam Vario, față de care este mai bună -- o clasă peste. Are o clapetă laterală pentru a elibera cafeaua rămasă în camera de râșnire, dar fără două-trei palme tot rămân cam 0.5g. Lucrul cu ea este vizibil mai greu decât la Vario, dar rezultatul este de preferat.

În plus, este foarte frumoasă -- zic eu. Forma face să pară mai puțin voluminoasă decât este. Foarte silențioasă și destul de rapidă; oprirea este automată.

Overall, recomand. Nu am nicio experiență cu Wilfa, dar probabil că este în aceeași ligă. Eu am optat pentru design și viteza râșnirii. Spor în decizii, sunt convins că vei face cea mai bună alegere

Mersi tare mult Dinu, ma bucur mult sa aud de la cineva care folosește ODE. Te-as putea deranja cu o alta întrebare care joaca un rol important in orice decizie, de unde anume l-ai achiziționat? Dacă vrei sa îmi spui și cu cât m-as bucura.
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#7
http://www.cremashop.eu/, 350-ish€, cu transport. A venit în 7 zile
Rocket Classic, Profitec T64, Fellow ODE Brew Grinder, Mahlkonig Vario, Kinu M47
 
Reply
#8
Folosesc acasă de un an și jumătate Wilfa Svart Uniform, doar pentru Kalita. Râșnița este bună și se pot obține rezultate satisfăcătoare, dar nu se ridică la cele mai înalte exigențe. Face o cantitate de particule fine mai ridicată decât mi-aș dori pentru filtru manual. Unele note enzimatice sunt mult mai estompate comparativ cu râșnițe semnificativ mai bune, dar la acest nivel de preț, pentru o râșniță electrică, cred că își face treaba onest.
Nu am folosit Ode încă, deși am urmărit dezvoltarea și lansarea ei cu interes.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#9
(30-01-2021, 11:04)razvan.yume Wrote: Folosesc acasă de un an și jumătate Wilfa Svart Uniform, doar pentru Kalita. Râșnița este bună și se pot obține rezultate satisfăcătoare, dar nu se ridică la cele mai înalte exigențe. Face o cantitate de particule fine mai ridicată decât mi-aș dori pentru filtru manual. Unele note enzimatice sunt mult mai estompate comparativ cu râșnițe semnificativ mai bune, dar la acest nivel de preț, pentru o râșniță electrică, cred că își face treaba onest.
Nu am folosit Ode încă, deși am urmărit dezvoltarea și lansarea ei cu interes.

Multumesc tare mult Răzvan. Concluziile tale, ma ajuta și sunt similare cu ale altor utilizatori, ceea ce exprima o UNIFORMitate și in impresii nu doar in nume Smile

Intenționez de asemena sa o folosesc exclusiv acasă pentru filtru, unde nu as avea răbdare sa folosesc zilnic un set-up precum cel de la Office. Pe Home-Barista râșnița e foarte apreciata pentru filtru, tocmai de aceea am analizat-o intens.

In general la râșnite e destul de dificil sa găsești o calitate grozava la un pret redus, vreau doar ca raportul sa fie echilibrat, deci cu siguranța nu am pretenții dincolo de ceea ce prețul sugerează.

Mi-ai putea spune te rog care este marja in care tu ai găsit potrivit sa folosești râșnița. Citeam pe Home-Barista ca majoritatea o folosesc intre treptele 20 - 25 (pentru filtru)

Cu privire la viteza lenta de macinare, comparând-o cu alte râșnite din categoria ei? Ai observat vreun beneficiu? Fiind transferul termic către boabe mai scăzut? Este doar o poveste sau...

Cântarul pe post de capac, este utilizabil in viziunea ta?
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#10
Poti lua in calcul si xeoleo ghost burr. Cred ca tot hoffman are o comparatie intre ea, wilfa uniform si inca una.
Eu o am si sunt multumit de ea, e mai ok decat kinu cu cutite normale. Cam aiurea comparatia, dar alte repere nu am.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#11
Folosesc pentru Kalita între 26 și 28, în funcție de prospețimea cafelei și procesare, dar folosesc apă mai fierbinte decât majoritatea (94-96 grade) și prefer o curgere ușor mai accelerată, dar acesta este doar modul meu de preparare, sunt sigur că există multe alte combinații de parametri cu rezultate bune.
Nu aș lua neapărat cu capac cântar. Consumă foarte repede bateriile și poziționarea ecranului nu este optimă, dar altfel poate fi util să-l ai integrat și la îndemână. Mai ajută și la diminuarea zgomotului în timpul măcinării. Nu este cea mai rapidă râșniță, dar viteza de măcinare a unei râșnițe electrice în utilizarea casnică cred că nu reprezintă o problemă. Avantajul de a nu încălzi cafeaua, dacă există, mi se pare marginal. Pot confirma faptul că măcinătura nu are o temperatură ridicată.
Nu am experiență cu altă râșniță din categoria ei, pentru comparație. Este o nișă cu puține produse.
Pot să o compar doar ca rezultat în ceașcă, cu râșnițe care îmi sunt familiare, cum ar fi EK43, Compak R120/R100, Lagom P64, dar nu este o comparație echitabilă în acest context.
Nu am încercat o râșniță cu cuțite ghost, dar am o impresie bună din ceea ce am citit.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#12
(30-01-2021, 14:23)rob8402000 Wrote: Poti lua in calcul si xeoleo ghost burr. Cred ca tot hoffman are o comparatie intre ea, wilfa uniform si inca una.
Eu o am si sunt multumit de ea, e mai ok decat kinu cu cutite normale. Cam aiurea comparatia, dar alte repere nu am.

Mersi pentru sfat, am înțeles exact ce vrei sa spui. Sper sa nu fiu perceput ca snob, însă dincolo de funcționalitate, estetica este o alta preocupare pentru mine. Chiar dacă vorbim despre o preparare la filtru unde poate nu petreci mult timp cu aparatul, doresc ca acesta sa crească experiența senzorială in momentul utilizării. Xeoleo cu siguranța nu și-ar găsi un “match” in bucătăria mea.

(30-01-2021, 14:47)razvan.yume Wrote: Folosesc pentru Kalita între 26 și 28, în funcție de prospețimea cafelei și procesare, dar folosesc apă mai fierbinte decât majoritatea (94-96 grade) și prefer o curgere ușor mai accelerată, dar acesta este doar modul meu de preparare, sunt sigur că există multe alte combinații de parametri cu rezultate bune.
Nu aș lua neapărat cu capac cântar. Consumă foarte repede bateriile și poziționarea ecranului nu este optimă, dar altfel poate fi util să-l ai integrat și la îndemână. Mai ajută și la diminuarea zgomotului în timpul măcinării. Nu este cea mai rapidă râșniță, dar viteza de măcinare a unei râșnițe electrice în utilizarea casnică cred că nu reprezintă o problemă. Avantajul de a nu încălzi cafeaua, dacă există, mi se pare marginal. Pot confirma faptul că măcinătura nu are o temperatură ridicată.
Nu am experiență cu altă râșniță din categoria ei, pentru comparație. Este o nișă cu puține produse.
Pot să o compar doar ca rezultat în ceașcă, cu râșnițe care îmi sunt familiare, cum ar fi EK43, Compak R120/R100, Lagom P64, dar nu este o comparație echitabilă în acest context.
Nu am încercat o râșniță cu cuțite ghost, dar am o impresie bună din ceea ce am citit.

Super, mersi pentru răspunsuri Răzvan!
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#13
Vestea buna ar fi ca exista o varianta mult mai estetica de Xeoleo, pentru un mic upgrade la pret:

https://www.aliexpress.com/item/40003100...55e5px3NJq
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#14
Tot urâtă e. La fel ca și colegul Bogdan M, am renunțat la ideea de a achiziționa o Xeoleo Ghost din cauza aspectului. Merge doar dacă ai loc în dulap și nu e la vedere.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#15
(30-01-2021, 17:27)dev Wrote: Vestea buna ar fi ca exista o varianta mult mai estetica de Xeoleo, pentru un mic upgrade la pret:

https://www.aliexpress.com/item/40003100...55e5px3NJq

Dincolo de aspectele enuntate mai sus, pentru că oricum frumusetea este in ochiul privitorului, depinde si cum se face achiziția. Ca PF poate merită însă ca SRL, nu e foarte rentabil să cumperi en-detail de pe AMAZON sau ALI.
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#16
Nici eu nu o tin "la vedere", e undeva intre frigider si centrala termica, dar nu as spune ca mi-ar fi rusine daca ar sta in alta parte.

In schimb, pentru aproximativ 100 de euro, e greu sa gasesti o rasnita capabila sa livreze o macinatura de brew la nivelul unei rasnite cu cutite ghost.

Nici ODE si nici Uniform nu au cutite brew specific. Pentru asta ar trebui marit bugetul spre ceva de genul Atom Pro sau spre o rasnita pe care s-ar putea monta cutite de brew. Ceea ce e iarasi in alta zona de pret.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#17
(30-01-2021, 18:15)coffeemilk Wrote: Tot urâtă e. La fel ca și colegul Bogdan M, am renunțat la ideea de a achiziționa o Xeoleo Ghost din cauza aspectului. Merge doar dacă ai loc în dulap și nu e la vedere.

Unde mai e bucuria dacă ne ascundem aparatura prin dulapuri Smile
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#18
In gura?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | M47 brew | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero
 
Reply
#19
(30-01-2021, 18:26)dev Wrote: Nici eu nu o tin "la vedere", e undeva intre frigider si centrala termica, dar nu as spune ca mi-ar fi rusine daca ar sta in alta parte.

In schimb, pentru aproximativ 100 de euro, e greu sa gasesti o rasnita capabila sa livreze o macinatura de brew la nivelul unei rasnite cu cutite ghost.

Nici ODE si nici Uniform nu au cutite brew specific. Pentru asta ar trebui marit bugetul spre ceva de genul Atom Pro sau spre o rasnita pe care s-ar putea monta cutite de brew. Ceea ce e iarasi in alta zona de pret.

Nu pare o investiție justificată pentru acasă, discutăm totuși de o diferență de aproximativ 5000 de lei, care sincer, în ceea ce privește metoda de preparare filtru (cafetieră) nu cred să se va regăsi în ceașcă. Nu contest diferențele evidente, dar cred că perspectiva utilizării e importantă. Le punem într-o balanță realistă, nu strict tehnică.

(30-01-2021, 18:29)Laddu Wrote: In gura?

Asa e, dar cum ziceam eu păcătuiesc, poate, prin prisma faptului că mă interesează estetica set-up-ului. Fiecare cu OCD-ul lui bănuiesc.
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#20
Nu stiu daca sunt off-topic sau e de interes, dar o varianta buna de luat in calcul pt brew e si Baratza Forte BG.
Eu am luat-o acum 2 ani de aici, dar cred ca se poate gasi si mai ieftin. A nu se cofunda cu Vario Home (pe care am avut-o), Forte fiind cu totul altceva. Nu difera doar carcasa metalica, ci si la interior foarte mult, suportul / sistemul cutitelor full metal, etc.
In varianta BG (cutite brew), unii mai cu prestigiu o compara chiar cu EK43. Parca nu as merge pana acolo si oricum nu am EK43. Dar dintre toate rasnitele pe care le am in uz in prezent in diferite locatii si pentru anumite scopuri (Mazzer Major, Kony, Mini, Fiorenzato T80, Kinu m47, Commandante), pe parte de brew (V60 si Kalita) Baratza Forte BG se detaseaza semnificativ, nu doar marginal. Plus ca mie imi place mult si designul, are si multe functii, cantarul merge super, etc. As zice ca merita banii, mai ales daca se gaseste pe la vreo 600euro (eu parca atat am dat pe ea la oferta).

Ca side-note pentru cumparaturile de la maxicoffee, imi aduc aminte ca am pus-o in cos si am lasat-o acolo sa ma mai gandesc. Dupa 3 zile am primt email cu un cupon de reducere de 5% pentru a ma incuraja sa efectuez comanda.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus DB + Flow Control, Acaia Pearl, Fel. Arc, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#21
Am mers pe varianta Uniform, știu și de ce, promit să revin cu un răspuns detaliat peste ceva timp. Poate va ajuta și pe altcineva care se va gândi la această râșniță.
Urmează să o primesc mâine așadar va urma o perioadă, în care voi încerca sa îmi dau seama dacă supozițiile mele au fost sau nu corecte.
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#22
Primele impresii sunt foarte bune, dincolo de aspectul elegant deja consacrat, lucru care pentru mine reprezintă un mare plus, toate materialele (inclusiv plasticul) sunt de calitate.

Sunt fericit sa vad că nul dintre aspectele mult discutate și pe alte forumuri se concretizează, măcinarea pentru filtru se realizează cu retenție 0. 

Cântarul încorporat pare util, vom vedea în continuare.

Măcinare uniformă pentru filtru cu particule de dimensiuni uniforme.

https://imgur.com/pYD8sSe - Aspect
https://imgur.com/NTKynez - Boabe
https://imgur.com/7Y6cN5z - Măcinate
https://imgur.com/XJjj4XO - Uniformitate

Am sa revin cu update-uri pe măsură ce le voi avea.
Spor!
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#23
Nu exista retentie zero. Chiar si cu tot entuziasmul unei noi achizitii. Exista tot timpul un schimb de cafea ramasa de la o sesiune anterioara cu cafea macinata proaspat. Si e foarte usor observabil mai ales atunci cand primesti mai mult decat ai bagat. 

Se simte asta intr-un brew de 25-30g? Evident ca nu. 

Uniformitatea sau calitatea macinarii obtinuta dintr-un set de cutite desenate pentru espresso, e iarasi foarte discutabila. S-au contrazis "somitati" din domeniu incercand sa incline balanta in functie de cine a reinventat roata.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#24
(05-02-2021, 11:23)dev Wrote: Nu exista retentie zero. Chiar si cu tot entuziasmul unei noi achizitii. Exista tot timpul un schimb de cafea ramasa de la o sesiune anterioara cu cafea macinata proaspat. Si e foarte usor observabil mai ales atunci cand primesti mai mult decat ai bagat. 

Se simte asta intr-un brew de 25-30g? Evident ca nu. 

Uniformitatea sau calitatea macinarii obtinuta dintr-un set de cutite desenate pentru espresso, e iarasi foarte discutabila. S-au contrazis "somitati" din domeniu incercand sa incline balanta in functie de cine a reinventat roata.

Absolut corect dev, însă țin să fac o completare foarte importantă. Tot ce spun eu, la nivel de impresie, opinie, sfat etc. este dintr-un punct de vedere iterativ, cel al utilizatorului semi-profesionist, preponderent casnic. Atâta vreme cât cântarul va arăta aceeași cifră la intrare precum la ieșire eu mă voi declara mulțumit asemeni atât timp cât cafeaua pe care o macin mă va încânta, mă voi declara la fel de încântat și de design-ul cuțitelor/frezelor. 

Analiza la sânge sau la sutime de gram o las pentru profesioniști, cei care au o meserie în acest domeniu. Există o serie de informații care pentru mine sau pentru alți pasionați au 0 valoare la nivel practic, sunt probabil utile doar pentru cultura noastră generală.
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
#25
(05-02-2021, 11:23)dev Wrote: Nu exista retentie zero. Chiar si cu tot entuziasmul unei noi achizitii. Exista tot timpul un schimb de cafea ramasa de la o sesiune anterioara cu cafea macinata proaspat. Si e foarte usor observabil mai ales atunci cand primesti mai mult decat ai bagat. 

Se simte asta intr-un brew de 25-30g? Evident ca nu. 

Uniformitatea sau calitatea macinarii obtinuta dintr-un set de cutite desenate pentru espresso, e iarasi foarte discutabila. S-au contrazis "somitati" din domeniu incercand sa incline balanta in functie de cine a reinventat roata.


La macinare de brew se simte mai putin, pentru ca nu se aglomereaza. Daca macini pentru espresso sau pentru ibric, acolo se va observa ca din cand in cand ies bulgari de cafea macinata, afectand cantitatea.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#26
Salutare, 

Revin dupa aproximativ 2 luni de utilizare a rasnitei Wilfa Uniform, sper ca acest mesaj sa fie folositor pentru cei care se gandesc la o astfel de investitie.

Rasnita o utilizez acasa, pentru a macina cafeaua pe care ulterior o prepar folosind cafetiera, in acest sens, pentru mine, treapta 18 de macinare este cea mai potrivita (prajire light, omniroast)

Per ansamblu avem de-a face cu un produs cat se poate de calitativ, cu o constructie impresionanta si un design placut, usor de integrat pe orice tejghea. Mai mult decat atat, surprinzator sau nu, rasnita a fost observata de catre orice musafir care a ajuns la noi fiind o piesa “atractiva”. Multa lumea nu a stiut ce este exact dar au putut spune ca “arata bine” Smile Daca si pentru voi este important design-ul, e demn de luat in considerare acest amanunt.

Minusul cel mai mare in ceea ce priveste constructia este referitor la vopseaua utilizata si modul in care aceasta a fost aplicata, orice mica lovitura accidentala va rezulta intr-o zgarietura care va altera aspectul. Mare atentie la insertia/dezinsertia recipientului folosit pentru captarea cafelei macinate, acolo se produc cele mai frecvente “accidente”.

Cantarul inglobat este util pentru cantarirea boabelor de cafea, il folosesc frecvent in acest scop, este precis, chiar nu am probleme. Nu il vad insa ca fiind utilizabil pentru a cantari un “server” intrucat are un “lag” destul de mare la turnare. O citire cu o intarziere de aproximativ 1-2 secunde. Bateriile cred ca ii permit functionarea o vesnicie, asta daca il folosit precum il folosesc eu de maxim 2 ori pe zi.

Retentia este redusa, dupa aproximativ 2 luni, raman in jurul cifrei de 0 - 0,5 gr. , sunt sincer impresionat. Vreau insa sa fac o observatie, de regula trebuie sa o lasa sa fac 2 cicluri de macinare (o pornesc, se opreste automat, o mobilizez usor, o pornesc din nou se opreste automat din nou) pentru a putea atinge nivelul minim de retentie. Folosesc 30 sau 35 de grame si nu cad din pacate toate boabele intre cutite, ajutate doar de gravitatie, de aceea o mobilizez usor intre ciclurile de macinare. 

Faptul ca este o rasnita lenta este bine cunoscut, pe mine insa nu ma deranjeaza deloc acest aspect. Pornesc cafetiera, clatesc hartia si cafeaua este deja macinata, deci pentru tehnica de preparare aleasa se incadreaza perfect. Nu am folosit rasnita pentru alte metode de preparare a cafelei, deci nu as putea sa spun cum ar influenta ergonomia in respectivele directii. Nu o vad utilizabila pentru espresso intrucat transferarea cafelei macinate mi s-ar parea anevoioasa.

Raportul pret calitate il consider unul just. Simt ca alegera facuta se incadreaza perfect in ceea ce mi-am dorit.

Am sa va tin insa la curent pe masura ce descopar lucruri noi din postura mea de utilizator casnic.

O zi faina sa aveti!
Office: Dalla Corte Studio / Eureka Mignon Specialita / TimeMore Black Mirror
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)