Hello There, Guest! Login Register


curgere inegala prin portafiltru

#1
De cand am cumparat espressorul Lelit 91T, am observat curgerea inegala prin portafiltru, Intotdeauna prin partea stanga curge cu 1.5/2g de cafea mai mult in ceasca decat prin partea dreapta. Daca o luam procentual la 20 ml cat ar trebui sa fie intr-o ceasca, rezulta o deviere cam de 8-10%
Am verificat aliniearea espressorului, la fiecare extractie fac WDT, dar intotdeauna prin partea dreapta curge mai mult.

A mai observat careva un comportament asemanator? O fi un defect de turnare, sau este o marja tolerabila?
Lelit PL91T, Niche Duo, Aeropress   
 
 
Reply
#2
orice lichid alege mai intai partea cea mai rapida, fiind si vascozitatea respectiva. ceva este putin stramb,
oricum nu are absolut nicio legatura cu extractia ta. cafeaua oricum curge printr-o singura gaura din portafiltrul.
poti sa desurubezi picuratorul ala, sau sa iti cumperi un portafiltrul fara fund. sau poti cumpara un picurator single, care curge doar pe o parte, etc si etc.
apa ia calea cea mai rapida si fara obstacole, asa s-au format, raurile fluviile etc. scoala generala
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic
 
Reply
#3
(25-01-2023, 11:17)staicueduard Wrote: apa ia calea cea mai rapida si fara obstacole, asa s-au format, raurile fluviile etc. scoala generala

O sa consider ca ai vrut sa faci o gluma si nu este vorba de sarcasm.
Eu ma intrebam daca o fi un defect de turnare, sau este o marja tolerabila.
Lelit PL91T, Niche Duo, Aeropress   
 
 
Reply
#4
Asa știe el sa vorbească, și deși se baga ca musca peste tot, uneori mai da și sfaturi bune asa ca nu îl judeca prea tare.

In sine are dreptate, trebuie sa privești practic, portafiltrul de 91t are picuratorul interesant (mie chiar pful îmi pare frumos) dar dacă cumva sunt urme de lichid ramase de la extracția precedenta, va curge mai greu prin partea respectiva, de aceea și eu pe mara x după fiecare extracție, dau un purge și cu pf-ul in aparat pt a îl curata bine.

Dacă nu asta este problema și ai tot timpul pful curat, nu uita de înclinația aparatului, ca la mașină de spălat, dacă nu este pus pe o suprafață perfect dreapta și echilibrata, va tinde sa curgă mai mult pe o anumita parte și pe cealaltă abia când flowul este mai bogat.

Sunt absolut sigur ca asta este problema.

Încearcă sa folosești un instrument de precizie și sa te asiguri ca este perfect drept pe ambele axe.Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
 
Reply
#5
(25-01-2023, 11:50)tacrita0 Wrote: Eu ma intrebam daca o fi un defect de turnare, sau este o marja tolerabila.
Nu cred ca s-a gandit cineva sa faca o solutie speciala extrem de precisa pentru split. Iar 10% la 20mm inaltimea lichidului inseamna 2mm. Aproape insesizabil.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
incearca sa verifici si planeitatea blatului cu o nivela cu bula de aer. cine stie poate sta usor inclinat aparatul..
 
Reply
#7
Multumesc pt sugestii. Aeaste lucruri le-am verificat si din pacate nu sunt cauza acestei probleme.

(25-01-2023, 13:31)Mihai L Wrote: Nu cred ca s-a gandit cineva sa faca o solutie speciala extrem de precisa pentru split. Iar 10% la 20mm inaltimea lichidului inseamna 2mm. Aproape insesizabil.

deci ar trebui sa o tratez ca o abatere tolerabila.
Lelit PL91T, Niche Duo, Aeropress   
 
 
Reply
#8
Eu zic astfel.
inteleg ca extragi pentru 2 cesti diferite pentru invitati. Altfel nu ar trebui sa te deranjeze curgerea. Cum ziceam, majoritatea folosim portafiltru fara fund.
daca totul este plan dupa ce ai verificat totul, cel mai probabil in cazul acesta este picuratorul portafiltrului care are un defect/stramb usor.
daca doresti sa folosesti in continuare picurator pentru ca doresti extractie in 2 cesti, poti achiziționa un picurator nou.
https://www.google.ro/search?q=picurator+3%2F8&source=hp&ei=_HzVYsr0EfyAxc8Pw-OTkAg&oq=wfd+hdcp+build.prop&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBADMgUIIRCgATIFCCEQoAEyBQghEKABMgUIIRCgAToLCAAQgAQQsQMQgwE6EQguEIAEELEDEIMBEMcBENEDOgsILhCABBCxAxCDAToFCAAQgAQ6CAgAELEDEIMBOgUILhCABDoICC4QgAQQ1AI6BwgAEIAEEAo6BAgAEBM6CAgAEB4QFhATOgYIABAeEBY6CAgAEB4QFhAKOggIABAeEA8QFjoECCEQFToHCCEQChCgAVDoB1juL2CHMmgAcAB4AIABtQGIAakUkgEEMC4xOZgBAKABAbABAA&sclient=mobile-gws-wiz-hp
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)