(21-08-2021, 12:54)dev Wrote: De asta e considerat Gene etalonul perfecțiunii...
Nici nu visau prăjitorii casnici că un coș găurit e perfecțiunea întruchipată.
Cu 300 grade pe intrare si 250 pe iesire, si boabe care odata la 6 secunde basculeaza intre aceste extreme, e departe de orice definitie a perfectiunii...
Noroc ca nu exista o metoda de masurat exact conditiile de prajire la Gene, daca ai avea un grafic la care ET sa oscileze intre 250 si 300 pe toata durata, si tu sa incerci sa tii un RoR atza... cred ca ai cadea in depresie...
(21-08-2021, 12:48)Mihai L Wrote: Ce relevanta are citirea temperaturii in aerul de deasupra boabelor? Este exact temperatura data de grill.
Am mai zis-o odata... follow the heat...
Fara sa precizezi sursa de caldura si metoda de transfer, intelegerea functionarii unei masini termice este foarte probabil eronata.
Am reactionat la remarca asta, pentru ca, intamplator, la a mea temperatura de deasupra boabelor, la 1-2 cm este cel mai corect ET care se poate masura in conditiile date. Evident trebuie sa ma crezi pe cuvant, nestiind de ce masina vorbesc.
In contextul in care ai postat tu, banuiesc ca te refereai la un cuptor cu grill... doar ca @
sorance2000 nu a precizat daca avea grill-ul pornit sau nu, si nici distanta pana la tava, care conteaza enorm.