E drept că nu este ok mai mult și mai prost(experimentat pe pielea mea), în același timp este îndreptățit și colegul sa prăjească cum vrea pt că e gustul lui (Italienii au cuptoare profi și ucid cafeaua in stil mafiot pt că acela este gustul lor).
Și eu cumpăr de la Kestar cafea verde (de la începutul anului) și este foarte ok. Au și micro loturi și spălate și naturale și monsooned, red honey,prolonged
fermentatio, anaerobic,honey,Dry Hulled
Honey,Wet Hulled
Honey, etc....
Mai cumpăr și de la CJ.
Am inceput sa prăjesc în Röstmeister - Dieckmann cate 250gr (prin variator, cu FC la min 9 ) super rezultate, (le mai am și acum-2 bucăți )
Momentan prăjesc pe 2 prăjitoare construite de mine (ajutat de @
Renato, căruia îi mulțumesc ), unul este cu capac halogen + agitator construit DIY din diferite tavi, inele, oale, motoraș, paleta + ciclon cu ventilator pentru colectare pleavă într-un recipient. Automatizare TC4 construita de Renato cu Sonda PT100 pe BT , sonda K pe ET. (Investiție max 200 euro) (pe asta l-am numit OZN)
Al 2 lea prăjitor este (HGBM) o mașină de făcut pâine + HotGun Parkside(100+60ron) , pe asta folosesc aceleași sonde de pe TC4 dar puterea o controlez manual din variator.
Din aceasta automatizare pot scoate profilele in Artisan
Pe ambele prăjitoare fac batch uri de 500gr , pe HGBM merge și 600 )
Eu încurajez pe oricine să înceapă să-și prăjească singur acasă ,fie că începe în cuptorul casnic in tava perforata, dar sa citească foarte mult în direcția asta și va evolua, "va râde de ce făcea la început" .
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu.