Welcome Back Log In Create Account

cold brew nitro

Salutare 
Ca tot murim de cald am vazut ca exista si cold brew nitro.
Adica injectarea de azot intr un cold brew prin diferite metode.
Preturile dispozitivelor sunt destul de mari.
A incercat/ are cineva asa ceva?
Poate sa ne spuna si o parere?
Daca mai este subiectul va rog sa il mutati acolo.
Multumesc
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X

Reply
Poti face infuzarea cu un dispozitiv de frisca, genul acela ca un sifon, dar fara circuit de plastic de la cartus la iesire... si in loc de cartus de CO2 pui cartus de azot.

Reply
(11-06-2024, 16:09)renatoa Wrote: Poti face infuzarea cu un dispozitiv de frisca, genul acela ca un sifon, dar fara circuit de plastic de la cartus la iesire... si in loc de cartus de CO2 pui cartus de azot.

Din ce am studiat capsulele de azot sunt mai groase si nu merg in loc de cele cu dioxid de carbon.
As fi incercat pt ca butelia/recipientul pt frisca sunt mai ieftine. Cele pt nitro sunt mai scumpe de aceea intreb poate imi spune cineva daca merita.
Din ce stiu azotul nu schimba gustul deoarece nu reactioneza cu moleculele de apa dar modifica textura si cred ca poti obtine un cold brew cu textura de cappuccino Huh ....oare ?
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> Ikape58<>EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link

Reply
Frisca se face cu azot, nu cu CO2, am confundat cu sifonul, ala e cu CO2

Reply
(11-06-2024, 16:45)renatoa Wrote: Frisca se face cu azot, nu cu CO2, am confundat cu sifonul, ala e cu CO2

aici zice ca la frisca se foloseste protoxid de azot.
Incerc sa aflu daca acelasi recipient poate fi folosit atat la nitrogenarea cafelei cat si la frisca schimband tipol de  capulele azot la cafea si N2O la frisca. Asa nu as da banii chiar degeaba daca cu este bun la cafea.

Reply
Da, sunt diferite... am mers la firma iSi si are cartuse de ambele feluri:

https://isi-store.com/collections/chargers

Reply
Am mers la un distribuitor de echipamente iSi care au un aparat nitro in portofoliu.

Capsulele pt brew sunt diferite de cele pentru frisca sunt mai groase si nu se potrivesc.

Nu se poate achizitiona un aparat pt frica sau nitro brew si folosi la ambele cafea sau frisca doar inlocuind capsula cu gaz peroxid de azot pt frisca sau azot pt brew, din pacate Sad .

Cum nu am nici o parere despre cold brew nitro si pretul aparatului este destul de mare deocamdata abandonez ideia achizitiei.

Ramane doar curiozitatea

Reply
nu abandona asa repede:

NITRO vine de la nitrogen, adica AZOT nu CO2. 
Daca ai pune dioxid de carbon, ar fi "acidulata" precum cola, nu stiu daca e o idee chiar buna 

iti recomand sifonul asta de frisca https://produse.metro.ro/shop/pv/BTY-X78...isca-0-5-L 

merge perfect si la cafea cu cartusele astea https://produse.metro.ro/shop/pv/BTY-X73...-24-bucati

vezi si clipul lui James Hoffmann, pe la minutul 8:30
https://www.youtube.com/watch?v=XYUuot8l...esHoffmann
Stone Espresso Mine, Lelit PL72

Reply
(12-06-2024, 15:08)cataony Wrote: nu abandona asa repede:

NITRO vine de la nitrogen, adica AZOT nu CO2. 
Daca ai pune dioxid de carbon, ar fi "acidulata" precum cola, nu stiu daca e o idee chiar buna 

iti recomand sifonul asta de frisca https://produse.metro.ro/shop/pv/BTY-X78...isca-0-5-L 

merge perfect si la cafea cu cartusele astea https://produse.metro.ro/shop/pv/BTY-X73...-24-bucati

vezi si clipul lui James Hoffmann, pe la minutul 8:30
https://www.youtube.com/watch?v=XYUuot8l...esHoffmann

Multumes pentru incurajare.
Dar JH foloseste capsule de azot ce ai pus in link sunt pentru frisca si contin alt gaz adica N2O peroxid de azot.
Ce se intampa daca faci cafea cu peroxid de azot nu stiu dar stiu ca producatorii de capsule au folosit dimensiuni diferite la gaze diferite, adica azotul sau nitro sunt mai groase iar cele de N2O sunt mai subtiri astfel nu poti pune capsule de azot la recipientul care face frisca care e mai ieftin si il gasti in mai multe locuri Wink

Inca oscilez daca sa cheltui 800 lei pentru un aparat nitro. 
Daca nu iese nimic interesant cred ca dorm cu el in brate pe presul de la usa Sleepy o saptamana

Reply
Pai gusta intai la o cafenea ca sa iti faci o idee.
E mai curand ceva ca o spuma de bere si mai fina si mai groasa decat cele mai dense spume care le poti scoate de regula la o bere neagra.
Nu e efervescentza de cola sau proseco care o da CO2-ul, sunt bule care nu vor sa iasa la suprafata si sa se sparga, ci stau in lichid si dureaza mult pana dispare.
Dar nu e capucino clar, pentru ca ii lipseste grasimea pe care o aduce laptele.
N2O e la mijloc, avand oxigen e on pic efervescent, dar nu asa mult ca CO2-ul.

Oricum, e un exemplu clar de scule similare, dar unele avand preturi "cu dedicatie", de 4x mai mari, doar pentru ca tintesc o nisa unde se stie ca "e nebuni... si are bani" [emoji12]

Reply
Sau e suficient faptul ca este o nisa cu cerere mica, ceea ce inseamna costuri mai mari de productie/transport…?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(12-06-2024, 16:15)renatoa Wrote: Pai gusta intai la o cafenea ca sa iti faci o idee.

Asa vreu si eu dar in Iasi nu am gasit.

Asa imi inchipui si eu cum ai descris o tu dar teoretic si practic stii tu cum e.

Dar daca il cumpar revin cu o parere mai apropiata de adevar si influientata de gustul meu.
Am sa fac folosind 2 - 3  V60 racite folosid cafeaua si reteta care imi place ce obtin.

Daca tot am deschis discutia trebuie sa ii dau o finalitate, nu ? :D

Reply
eeeee, daca ai fi venit la slow coffee festival sau coffeeast ai fi gustat si nitro. evident, nu la echipamente pentru acasa :) (sau ma rog, nu pentru orice casa, ca sigur sunt cativa care si-ar putea permite asa ceva in propriul apartament)
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
https://nitropress.com/products/nitropre...8071823437
sau asa, fara cartridges, desigur mai scump
ce se schimba este "textura"", depinde de papilele fiecaruia ce vor sa simta :)
Lelit Victoria / Kinu M47

Reply
Uite ce zice si chat gpt
 Mixarea cafelei cu azot (N₂) și respectiv cu oxid de azot (N₂O) poate crea experiențe diferite de gust și textură datorită proprietăților fizico-chimice distincte ale acestor gaze. Iată cum fiecare dintre acestea poate afecta cafeaua:
  1. Cafeaua infuzată cu azot (N₂):
    • Textură: Azotul este adesea folosit pentru a crea cafea nitro, care este populară în cafenelele moderne. Infuzarea cu azot oferă o textură cremoasă și mătăsoasă, similară cu berea stout (cum ar fi Guinness). Azotul produce bule mai mici și mai fine decât dioxidul de carbon, ceea ce conferă o senzație de netezime.
    • Gust: Gustul cafelei infuzate cu azot tinde să fie mai puțin acid și mai dulce, fără a adăuga zahăr. De asemenea, azotul nu afectează în mod semnificativ profilul de aromă al cafelei, ci doar îl face să se simtă mai bogat și mai complet datorită texturii îmbunătățite.
  2. Cafeaua infuzată cu oxid de azot (N₂O):
    • Textură: Oxidul de azot este mai frecvent folosit pentru a crea spumă și frișcă în preparatele culinare. În cafea, N₂O poate produce o spumă mai densă și mai pufoasă decât azotul.
    • Gust: N₂O are un ușor gust dulce, care poate adăuga o notă subtilă de dulceață cafelei. De asemenea, oxidul de azot poate amplifica aromele și poate oferi o senzație mai bogată și mai plină în gură.
Rezumatul diferențelor:
  • Textura: Cafeaua cu azot (N₂) va avea o textură mai cremoasă și mătăsoasă, cu bule mai fine, în timp ce cafeaua cu N₂O va avea o spumă mai densă și pufoasă.
  • Gustul: Cafeaua cu azot (N₂) va părea mai netedă și mai puțin acidă, fără a schimba gustul de bază al cafelei. Cafeaua cu oxid de azot (N₂O) va adăuga o ușoară notă dulce și va amplifica aromele.
Ambele metode pot oferi experiențe interesante și distincte, astfel încât alegerea între ele depinde de preferințele tale personale privind textura și gustul cafelei.

Reply
(13-06-2024, 09:50)cataony Wrote: Uite ce zice si chat gpt
 Mixarea cafelei cu azot (N₂) și respectiv cu oxid de azot (N₂O) poate crea experiențe diferite de gust și textură datorită proprietăților fizico-chimice distincte ale acestor gaze. Iată cum fiecare dintre acestea poate afecta cafeaua:
  1. Cafeaua infuzată cu azot (N₂):
    • Textură: Azotul este adesea folosit pentru a crea cafea nitro, care este populară în cafenelele moderne. Infuzarea cu azot oferă o textură cremoasă și mătăsoasă, similară cu berea stout (cum ar fi Guinness). Azotul produce bule mai mici și mai fine decât dioxidul de carbon, ceea ce conferă o senzație de netezime.
    • Gust: Gustul cafelei infuzate cu azot tinde să fie mai puțin acid și mai dulce, fără a adăuga zahăr. De asemenea, azotul nu afectează în mod semnificativ profilul de aromă al cafelei, ci doar îl face să se simtă mai bogat și mai complet datorită texturii îmbunătățite.
  2. Cafeaua infuzată cu oxid de azot (N₂O):
    • Textură: Oxidul de azot este mai frecvent folosit pentru a crea spumă și frișcă în preparatele culinare. În cafea, N₂O poate produce o spumă mai densă și mai pufoasă decât azotul.
    • Gust: N₂O are un ușor gust dulce, care poate adăuga o notă subtilă de dulceață cafelei. De asemenea, oxidul de azot poate amplifica aromele și poate oferi o senzație mai bogată și mai plină în gură.
Rezumatul diferențelor:
  • Textura: Cafeaua cu azot (N₂) va avea o textură mai cremoasă și mătăsoasă, cu bule mai fine, în timp ce cafeaua cu N₂O va avea o spumă mai densă și pufoasă.
  • Gustul: Cafeaua cu azot (N₂) va părea mai netedă și mai puțin acidă, fără a schimba gustul de bază al cafelei. Cafeaua cu oxid de azot (N₂O) va adăuga o ușoară notă dulce și va amplifica aromele.
Ambele metode pot oferi experiențe interesante și distincte, astfel încât alegerea între ele depinde de preferințele tale personale privind textura și gustul cafelei.
ChatGPT
N2O este cunoscut sub mai multe denumiri, cele mai obișnuite fiind:
  1. Oxid de azot (I)
  2. Protoxid de azot
  3. Gazul amuzant (datorită efectelor sale euforice)
  4. Gazul râsului (folosit în medicină pentru anestezie)
Acestea sunt câteva dintre denumirile des întâlnite pentru N2O.

Bei o cafea si devii foarte ...... bine dispus :D

Reply
(12-06-2024, 15:30)Kosti Wrote: Inca oscilez daca sa cheltui 800 lei pentru un aparat nitro.

La Barshaker este 400 sifonul si 100 cartusele. Poate ai putea gasi pe cineva care face torturi si are un astfel de dispozitiv, sa ti-l imprumute o zi impreuna cu cateva cartuse.

Daca te pasioneaza si mixologia, sunt multe retete care se folosesc de asa ceva la cocktails.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
se gasesc si la noi cele cu azot pur de 2.4 grame

https://www.kitchenshop.ro/set-16-rezerve-nitro-isi

Reply
Cu azotu pur e o poveste... nu degeaba se vinde la cartuse umplute cu cantitate de 10x mai mica decat N2O... pentru ca e bun de drog ;)
E si asta un motiv care ii creste pretul, banui ca banii multi sunt bagati in cartus, nu in gaz. :s

Plus ca e de unica folosinta, cu un cartus infuzezi juma de litru si gata, se pare ca instalatia nu permite oprirea la jumatate... fac acum una si maine alta...

Numai dezavantaje...

Reply
Am comandat acesta si cu rezervele aferente.

Sper sa obtin ceea ce a zis Chat gpt
  1. Cafeaua infuzată cu oxid de azot (N₂O):
    • Textură: Oxidul de azot este mai frecvent folosit pentru a crea spumă și frișcă în preparatele culinare. În cafea, N₂O poate produce o spumă mai densă și mai pufoasă decât azotul.
    • Gust: N₂O are un ușor gust dulce, care poate adăuga o notă subtilă de dulceață cafelei. De asemenea, oxidul de azot poate amplifica aromele și poate oferi o senzație mai bogată și mai plină în gură.
Revin cu pareri

Reply
(13-06-2024, 15:23)renatoa Wrote: Cu azotu pur e o poveste... nu degeaba se vinde la cartuse umplute cu cantitate de 10x mai mica decat N2O... pentru ca e bun de drog Wink
E si asta un motiv care ii creste pretul, banui ca banii multi sunt bagati in cartus, nu in gaz. Confused

Plus ca e de unica folosinta, cu un cartus infuzezi juma de litru si gata, se pare ca instalatia nu permite oprirea la jumatate... fac acum una si maine alta...

Numai dezavantaje...

N2O (NOS sau laughing gas) se foloseste pe post de "drog", sedativ mai exact (poate ati mai prins clipuri pe yt cu persoane/copii veniti de la dentist si in care sunt foarte aiuriti, de la acest gaz sunt efectele). Azotul pur provoaca hipoxie.
Lelit Bianca, Bentwood v63

Reply
(13-06-2024, 17:08)dijon Wrote:
(13-06-2024, 15:23)renatoa Wrote: Cu azotu pur e o poveste... nu degeaba se vinde la cartuse umplute cu cantitate de 10x mai mica decat N2O... pentru ca e bun de drog Wink
E si asta un motiv care ii creste pretul, banui ca banii multi sunt bagati in cartus, nu in gaz. Confused

Numai dezavantaje...

N2O (NOS sau laughing gas) se foloseste pe post de "drog", sedativ mai exact (poate ati mai prins clipuri pe yt cu persoane/copii veniti de la dentist si in care sunt foarte aiuriti, de la acest gaz sunt efectele). Azotul pur provoaca hipoxie.

Din ce am citit aici cand este inhalat in anumite concentratii si in prezenta oxigenului, N2O este folosit la anestezie si in combinatie cu alte substante.
La facut frisca sau cafea cred ca ori cantitatea este mica ori se disipa la "turnarea" in pahar, cel putin asa sper Undecided

Daca vedeti ca scriu prostii prea mari incoerente inseamna ca gazul e de vina  :5:

Reply
(13-06-2024, 15:53)Kosti Wrote: Am comandat acesta si cu rezervele aferente.

Sper sa obtin ceea ce a zis Chat gpt
  1. Cafeaua infuzată cu oxid de azot (N₂O):
    • Textură: Oxidul de azot este mai frecvent folosit pentru a crea spumă și frișcă în preparatele culinare. În cafea, N₂O poate produce o spumă mai densă și mai pufoasă decât azotul.
    • Gust: N₂O are un ușor gust dulce, care poate adăuga o notă subtilă de dulceață cafelei. De asemenea, oxidul de azot poate amplifica aromele și poate oferi o senzație mai bogată și mai plină în gură.
Revin cu pareri

cam scumpicel totusi, mai bine il luai de aici https://www.emag.ro/sifon-frisca-kitchen...DKK4RPYBM/

Reply
A venit dracia .....
Am facut 2 x v60 si sunt la racit
[Image: ACR1Bll.jpeg]

Reply
Ceea ce am obtinut arata asa
Am testat simplu unde gustul fata de v60 este diferit putin mai dulceag dar note mai pronuntate nu pot sa spun ca am regesit  (cafeaua pe care o am nu e cea mai potrivita pt filtru este PJ brazil frutado). Cred ca mai trebuie testat si cu alte cafele mai pt filtru.
In combinatie cu siropuri se potriveste mai bine fata de varianta simpa fara nitro
Cu fulgi de ciocolata ca in poza de mai jos e interesanta......friendly wife.

[Image: izEU1Qd.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)