Au aparut din nou cateva feluri de cafea boabe Deluxe la Lidl: Ethiopia si Costa Rica. 39,99 lei 500g. Am luat cate o punga din fiecare pt mama mea (are un Delonghi automat), si avand in vedere ca din pungi se simtea un miros foarte frumos si puternic (parca prea puternic, artificial oarecum), am zis sa incerc 1 dublu shot de Ethiopia si la mine, inainte sa ii dau pachetele mamei, sa vad cum se compara cu cafeaua proaspăt prajita.
Am incercat Etiopia, cea mai intens prajita dintre astea 2. Dupa ce am desfacut punga, am observat boabele destul de negre, mirosul frumos si puternic. Nu sunt eu foarte avansat in preparare, dar din a 3-a incercare am scos un espresso cat de cat băubil.
1. Macinat la gradatia 13 pe DF64. 14g in - 28g out - extractie in 16 sec. Gust nu prea ok
2. Macinat la gradatia 11: 14g in - 28 g out, 18 sec - gust nu prea ok, dar incepeam sa simt una alta.
3. Macinat la gradatia 9: 14g in - 28 g out, vreo 23-25 de sec, nu mai stiu exact. Gust bunicel, acceptabil. Usor acru, usor amar, fara note bineinteles. Sub cafelele de la prajitorii, dar nu rea.
Dupa ce am adaugat si spuma de lapte, a fost chiar ok ca si cortado/cappuccino, dar tot sub cafelele de la prajotorii. Insa nu rea deloc. Probabil un barista mai avansat, si cu scule mai bune, ar scoate ceva din ea.