Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
17-09-2022, 12:03
(Edited 17-09-2022, 12:05 by tecsi78.)
Apare (?) un nou jucator, deocamdata cu pre-sales pentru Statele Unite:
www.zerno.co
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Anuntata de la inceputul anului, un search si ai fi gasit-o pomenita.
Cel mult subiect de cafenea, nu de topic nou.
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Rog un moderator sa stearga topicul, la observatiile criticului sef, pe care doresc sa-l intalnesc in persoana din ce in ce mai mult.
Craiova
Acum ca stiu, imi planific un concediu acolo :)
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Esti binevenit, bem si o cafea buna.
Acum pe bune, o sa apara in sfarsit si fizic rasnita in cateva saptamani, sunt si cateva filmulete pe youtube, sunt curios daca livreaza ce promite, vom vedea in “episodul urmator”.
Daca faceti group-buy cu comanda in State si aduceti cu vaporul si la noi, puneti-ma pe lista. :)
Espressoman infocat
Bucuresti
Doar eu am observat ca "zerno" inseamna cereala? :scratch:
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Craiova
18-09-2022, 11:26
(Edited 18-09-2022, 11:28 by renatoa.)
Bogata e limba noastra... in romana e doar cereala, in engleza insa... grain corn seed kernel granule berry
Inca e bine... revezi topicul Che, prototipul pre-Kinu, sa vezi cand s-a anuntat numele, ce am gasit ca ar insemna, intr-o limba africana...

Nu te gandi la Botswana :D
Craiova
26-09-2022, 17:16
(Edited 26-09-2022, 17:18 by renatoa.)
Quote:...Chicago-based startup called Zerno
...Zerno Co-Founder Vel Genov
https://www.crunchbase.com/person/vel-genov
...Bulgarian-born engineer, Genov built his first robot at the age of 13 before winning multiple robotics competitions in college
Ia sa punem la treaba una din echipele noastre care castiga concursuri de robotica la nivel mondial
https://www.forbes.ro/romania-campioana-...ton-260547
Quote:Pre-orders for a limited run of 100 “Launch Edition” machines opened last month and will run until Friday, Sept. 30, with prices starting at $999.
...
Parts for the initial 100-unit batch of Z1s are currently in production and heading to Chicago for assembly prior to delivery to customers in the United States before the end of this year.
Deci restul lumii la anu...
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Cam asa, mi-au raspuns ca imediat ce vand suta de bucati de lansare, incep sa produca si pentru restul lumii.
In acest moment au vandut 62 (de promisiuni) din 100, deci…
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Hai sa o lamurim si pe asta.
Nu ofera si nici nu vor sa ofere absolut nici o masuratoare legata de aliniere. Adica sanatate.
Au zis ca fac ceva inovativ, si apoi s-au grabit si au copiat sistemul de carrier flotant de la ek43, care e inventat prin 1890 de catre Zwanger, nu zic ca nu este bine, insa nu este precis, aliniamentul cutitului mobil este dat de placa cu reglaj ce apasa pe spatele carrierului. Carrierul intra pe ax dar are un joc pentru ca altfel nu ai putea sa-l misti usor fata spate. Asa ca da-mi voie sa am retineri cand vine vorba de aliniat. Poate am pretentii prea mari de la 999 $, care dupa shipping imports se fac vreo 1300$.
Plus am mai zis-o si o zic, produsele mici reflecta defapt slaba calitate in constructie, motoare mici anemice, supra-incalzire, gen daca rasnesti 5 doze in 5 minute se incinge tare si apoi trebuie sa modifci reglajul pt ca o rasnita incinsa are alta macinatura vs una rece.
Rasnita arata bine, si atat. Nu are potential de firma serioasa din moment ce nu asigura aliniament ori promisiuni legate de asta. E un Ode care arata mai bine si atat, nu e mai strong, nu macina mai bine.
Se face prea multe valva pe produsele prostesti pt piata americana, unde prinde bine frumosul insa nu conteaza cu ce e facut : vezi decent espresso, vezi eg1, vezi key de la weber.
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Pai si aici e ca in pescuit sau in multe alte domenii, respectiv se pune accentul prea mare pe scule (deh, profitul dar nu zic ca e rau, din contra) si mai putin pe procesul in sine.
Sunt convins ca cineva care cunoaste in detaliu materia prima si procesele ce se deruleaza in rasnire si preparare, va face un “espresso” mai bun cu o mokka pot si o rasnita manuala decat multi altii cu echipamente de mii de euro.
Dincolo de un stil mai aparte, ma bucur de contributia unora ca Darsidius inspre o mai buna cunoastere, desteptare daca vreti, in acest sens.
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Am vazut, nici nu ma asteptam la altceva… :)
Pana la urma cei de la Timemore au fost mai iscusiti in a-mi lua banii. :D
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
13-04-2023, 09:36
(Edited 13-04-2023, 09:42 by Darsidius.)
Zerno vine din US si e cu vama, producatorii sunt europeni stabiliti in US. Pana la urma estimativ pretul o sa fie ±1200$? plus transport+vama_+taxe? deci peste 1500$
La 1000$ iti iei sculptor 078+078s si ai cele mai bune rezultate.
Din pacate se pare ca unele produse au nimerit prost ca timp, iar timemore sculptor + meticulous le-au stricat toate planurile.
Argos-lever trebuia sa fie lansat deja de 1 an? a venit meticulous la 1200$ cine mai cumpara un Pavoni modernizat la 1200$? cand ai ditamai hurdughia de meticulous la 1200$? La fel si cu londinium compact, pa.
De rasnite, a venit acaia orbit au vandut 30 bucati si s-a facut liniste. Nu mai auzi nimic de ele, deci nu merge.
Acu Zerno faceau de acu 2 ani prototipuri printate, au copiat ek43 la 90% si au scos o rasnita, din pacate la 1200$ pt US o fi interes, insa afara cu taxe si restul nu.
Pana si niche duo la 800$ + taxe si restul iese mai bune decat Zerno.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Bucuresti
Am facut eu o incercare de achizitie pt Zerno Z1
Pt care as fi dat 1650 dolari, dar 1000 de dolari pe taxe si transport??? Doamne fereste!!!
total 2650 dolari…la banii astia Lagom p64 sau p80 par chilipiruri la 1715 dolari cu tot cu taxe si transport
Espressoman infocat
Ardeal
(28-04-2026, 20:17)distrugatorul Wrote: Am facut eu o incercare de achizitie pt Zerno Z1
Pt care as fi dat 1650 dolari, dar 1000 de dolari pe taxe si transport??? Doamne fereste!!!
total 2650 dolari…la banii astia Lagom p64 sau p80 par chilipiruri la 1715 dolari cu tot cu taxe si transport
Acuma 4 luni am trimis un mail catre zerno spuneau de transport 320 usd . Sigur fara alte taxe
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Bucuresti
28-04-2026, 21:53
(Edited 28-04-2026, 21:54 by distrugatorul.)
999 dolari pe transport si taxe vamale…
La lagom transportul si taxele vamale sunt mult mai mici undeva la 225 dolari transport si taxe vamale. Oare merita 2600 dolari rasnita asta?
Espressoman infocat
Ardeal
(28-04-2026, 21:53)distrugatorul Wrote: 999 dolari pe transport si taxe vamale…
La lagom transportul si taxele vamale sunt mult mai mici undeva la 225 dolari transport si taxe vamale. Oare merita 2600 dolari rasnita asta?
Apoi ce sa mai zic, merita e ceva relativ
Espressoman infocat
Bucuresti
@
Darsidius cu Decent te înțeleg, aceeași părere o am și eu; dar cu astea de la weber ce beef ai ? N-aș cataloga intreaga piața americană cu “prostii” totuși. Uite mie îmi plac râșnițele Monolith de exemplu.Un amic al meu folosește un EG-1 deja de peste 2 ani și n-a mai schimbat-o de atunci cu altceva, atât de mulțumit este de ea.
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic
Craiova
Zerno, da e esenta piatei americane, adica tara tuturoar posibilitatilor si a vanzatorilor de ulei de sarpe... am scris
aici cine e in spatele acestui nume: un inginer bulgar si un designer american, care scrie povesti despre orice... "telling engaging brand stories to tech savvy audiences."... nu ca are un interes deosebit in bransa asta a noastra.
Espressoman infocat
Bucuresti
Personal am tot analizat diverse forumuri si surse inainte de achizitia J64V ( Zentis NZR-64V pe alte meleaguri ) si 2 persoane sustineau ca J64V cu SSP uri montate se apropie al dracu de tare de Zerno Z1, ambele persoane avand un background destul de lung in comunitatea espresso.
Ma indoiesc ca "merita" 2.600 dolari Z1.
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu luati sfaturi de la persoane care nu au testat produsele respective
Am observat frecvent ca oamenii se iau dupa ce citesc, ce aud de la altii
Nu poti lua de bun ce zice cineva din auzite, nu din testat cu mana lui
Chiar adineaori ma intreba cineva daca Zerno merita comparativ cu Lagom 80
Nu pot raspunde pt ca nu am avut si nu am testat Lagom 80
Pot face aprecieri legate de Zerno (am si Z1 si Z2)
Dar parerea mea e ca nu are sens sa discutam de comparatie intre rasnite de mii de lei fara sa stim ce cafele ne plac sau ce cafele ne permitem
Sa dai atatia bani pe o rasnita ca sa bei cafele medium roast de 200 lei/kg e risipa
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Ardeal
29-04-2026, 22:22
(Edited 29-04-2026, 22:23 by alex_b.)
(29-04-2026, 21:22)vladdooo Wrote: Nu luati sfaturi de la persoane care nu au testat produsele respective
Am observat frecvent ca oamenii se iau dupa ce citesc, ce aud de la altii
Nu poti lua de bun ce zice cineva din auzite, nu din testat cu mana lui
Chiar adineaori ma intreba cineva daca Zerno merita comparativ cu Lagom 80
Nu pot raspunde pt ca nu am avut si nu am testat Lagom 80
Pot face aprecieri legate de Zerno (am si Z1 si Z2)
Dar parerea mea e ca nu are sens sa discutam de comparatie intre rasnite de mii de lei fara sa stim ce cafele ne plac sau ce cafele ne permitem
Sa dai atatia bani pe o rasnita ca sa bei cafele medium roast de 200 lei/kg e risipa
Sa iti spun ca eu beau medium roast si doar cu lapte? Si totusi tot fac upgrade-uri la rajnite . Este si componenta asta tehnica la acest hobby pentru unii
Espressoman infocat
Bucuresti
29-04-2026, 22:33
(Edited 29-04-2026, 22:33 by distrugatorul.)
Ceea ce vrea sa spuna vladdooo probabil este ca nu vei vedea diferente mari in ceasca pentru cafeaua medium roast pe care o
folosesti fata de rasnita pe care o ai deja.
Eu cel putin vin de pe conice (niche) si tot nu stiu daca voi vedea diferente cu un Lagom p64 cu flat64ES. Dar tu esti de pe flat tot pe flat + medium roast.. sa nu iti faci iluzii ca sa nu ai deziluzii
Espressoman infocat
Ardeal
29-04-2026, 22:45
(Edited 29-04-2026, 22:45 by alex_b.)
(29-04-2026, 22:33)distrugatorul Wrote: Ceea ce vrea sa spuna vladdooo probabil este ca nu vei vedea diferente mari in ceasca pentru cafeaua medium roast pe care o
folosesti fata de rasnita pe care o ai deja.
Eu cel putin vin de pe conice (niche) si tot nu stiu daca voi vedea diferente cu un Lagom p64 cu flat64ES. Dar tu esti de pe flat tot pe flat + medium roast.. sa nu iti faci iluzii ca sa nu ai deziluzii
Am inteles foarte bine ce vroia sa spuna . Dar eu ce vreau sa spun ca pe unii din noi ne tenteaza si partea mecanica si constructia. Deci daca mi-as permite pentru mine probabil ar merita un zerno chiar si daca beau medium cu lapte pentru ca imi place aparatul. Acuma daca ar fi si de la mazzer deci sa nu scrie zerno ci mazzer z2 l-as lua a doua zi lol
Espressoman infocat
Bucuresti
Daca tu dai 2600 dolari doar pt ca iti place cum arata nu facem parte din aceeasi liga :)))
As da si eu dar vreau sa vad si ceva evident diferit in bine in ceasca
Espressoman infocat
Ardeal
29-04-2026, 23:01
(Edited 29-04-2026, 23:02 by alex_b.)
(29-04-2026, 22:59)distrugatorul Wrote: Daca tu dai 2600 dolari doar pt ca iti place cum arata nu facem parte din aceeasi liga :)))
Sincer am o temere undeva in strafundul sufletului meu. E un gremlin acolo care imi tot sopteste ca un grinder de 1500 ron scoate in mare parte cat unul de 12000 ron. Nu stiu daca sa-l cred pe gremlin sau nu dar cert e ca incerc sa scap de el
Espressoman infocat
Bucov
(29-04-2026, 23:01)alex_b Wrote: (29-04-2026, 22:59)distrugatorul Wrote: Daca tu dai 2600 dolari doar pt ca iti place cum arata nu facem parte din aceeasi liga :)))
Sincer am o temere undeva in strafundul sufletului meu. E un gremlin acolo care imi tot sopteste ca un grinder de 1500 ron scoate in mare parte cat unul de 12000 ron. Nu stiu daca sa-l cred pe gremlin sau nu dar cert e ca incerc sa scap de el
Trust the gremlin!
Mahlkoenig e64 ws | Lelit Victoria PL91T
Espressoman infocat
Constanța
(06-05-2026, 12:31)bx3m Wrote: Trust the gremlin!
L-a aburit celălalt gremlin și a luat Mazzer Philos.
I-a spus că doar aia e food safe.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman infocat
Bucov
La asta se refera expresia "down the rabbit hole"
Mahlkoenig e64 ws | Lelit Victoria PL91T