Hello There, Guest! Login Register


ZASS Pro Line ZEM 11

#1
Buna comunitate,

am vazut recent o oferta pentru espressorul din subiect si as dori sa-l aduc in atentia voastra. Dpdv marketing sunt niset chestii care il fac interesant: rasnita inox, dublu boiler, PID, portafiltru 58 mm, vine cu tamper inox si latiera. 
Nu sunt inca in cautarea unui espressor nou dar acesta mi s-a parut interesant, chiar daca nu vine de la un brand dedicat industriei ospitalitatii.
As dori sa stiu argumentele voastre contra dar nu doar dpdv al marcii.
https://www.emag.ro/aparat-de-cafea-espr...DS4CQPYBM/
Aroma Plus - ESE, tamper concept-Art, HandPresso Auto ESE, Illy FrancisFrancis Y3.2
 
Reply
#2
Quote:Presiunea de extractie de maxim 20 de bari favorizeaza extractia cofeinei din cafea precum si a gustului bogat si aromat, rezultand o cafea de calitate, consistenta si cremoasa.

Așa ceva îmi trebuie și mie, probabil fac ceva greșit când folosesc doar 7-8 bari
Lelit Anna, William
 
Reply
#3
Si nici nu ai rasnita inox... :P
 
Reply
#4
Sau latiera… Posibil sa fie singura chestie buna.
Sunt curios cum ajunge cu temperatura de extractie la 960 C. (o eroare de scriere, adevarat).

Hartia/ecranul suporta multe, daca te iei dupa descriere nu e departe de un Bugster sau Bianca.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#5
(24-07-2024, 08:01)Talisker Wrote:
Quote:Presiunea de extractie de maxim 20 de bari favorizeaza extractia cofeinei din cafea precum si a gustului bogat si aromat, rezultand o cafea de calitate, consistenta si cremoasa.

Așa ceva îmi trebuie și mie, probabil fac ceva greșit când folosesc doar 7-8 bari

Din cate stiu ptr un espresso autentic este necesara o presiune de 15 bari, si o extracrie intre 25 -30 sec
Aroma Plus - ESE, tamper concept-Art, HandPresso Auto ESE, Illy FrancisFrancis Y3.2
 
Reply
#6
Astea sunt informatiile de pe Emag…
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#7
(24-07-2024, 10:19)renatoa Wrote: Si nici nu ai rasnita inox... Tongue
Rasnita cu cutit conic din inox30 niveluri de macinare reglabile de la grosier la fin, timp de macinare reglabil.
https://zass.ro/online/product/aparat-de...siune-joa/
Aroma Plus - ESE, tamper concept-Art, HandPresso Auto ESE, Illy FrancisFrancis Y3.2
 
Reply
#8
Nu se foloseste otelul inoxidabil la cutite. In primul rand ca nu este necesar (boabele de cafea contin uleiuri), si apoi ca este un metal mai moale. Scopul este sa reziste la macinare, nu la oxidare.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#9
Compania Mazzer spune pe pagina sa dedicată modelului Philos că ambele tipuri de cuțite plate ( I200D și I189D ) sunt fabricate intern din… oțel inoxidabil.
 ECM Classika Pid / Aram Espresso Maker / Mazzer Philos /  Kinu Titan / Acaia Lunar / Bravo Tools / Aram Ultimatum Tamper / Fellow Stagg EKG / DUOMO The Eight ||
      Past : Lelit PL81T / Lelit Mara X / Niche Zero ||
  
 
Reply
#10
Da, ca si majoritatea cutitelor de bucatarie de uz general, sub 100 lei.

Un cutit japonez insa, din otel carbon ... e total altceva.

(24-07-2024, 11:39)Optical Wrote:
(24-07-2024, 08:01)Talisker Wrote:
Quote:Presiunea de extractie de maxim 20 de bari favorizeaza extractia cofeinei din cafea precum si a gustului bogat si aromat, rezultand o cafea de calitate, consistenta si cremoasa.

Așa ceva îmi trebuie și mie, probabil fac ceva greșit când folosesc doar 7-8 bari

Din cate stiu ptr un espresso autentic este necesara o presiune de 15 bari, si o extracrie intre 25 -30 sec

Cred ca nici italienii nu mai extrag la 15 bari... probabil nu or fi destul de autentici. :s
De multi ani 9 bari a devenit "the new black"... coborand spre 6 bari in ultima vreme.

O descriere a unui echipament cu fraze si cifre cum ai postat dumneata tine de un marketing care habar nu are de cafea, si daca ne spune ceva, pai cel mai clar ne spune: FUGI !
 
Reply
#11
am o nelamurire legata de presiune. Eu am un Breville/Sage Barista Express. Cand fac pucul ca sa-mi iasa extractia corect presiunea este mereu la 9 bari. Stiu ca nu are bari trecut pe cadran dar am verificat in vreo 3 service-uri care se laudau ca fac modificare OPV de 9 bari si mereu era la ora 11 pe cadran cand aratau ca are 9 bari. Deci ora 11 = 9 bari. Daca mi se duce la ora 12 pe cadran [deci vreo 10.5 bari] deja stiu ca o sa am vreo 30 de secunde drip time pt 1:2. Macin mai mare sau scad 0.5 din cos in functie de cat de departe am fost de extractia corecta si apoi ajung iar la 9 bari extractia. Din ce constat relatia de cauzalitate este espresso dialed in correct si puc preparat corect -> rezulta 9 bari. Cel putin pe masina asta si pe cele 10-12 cafele pe care le-am incercat pana acum. Sa fie coincidenta? In conditiile astea nu prea inteleg de ce as face OPV mod de exemplu, si atunci cand sunt dialed in gresit sau am pucul preparat gresit si as avea un drip time de 30s la 10.5 bari pt 1:2 cum ar ajuta sau salva extractia sa dea doar 9 bari espressorul. N-ar lungi si mai mult extractia aia deja prea lunga? Bine.. evident ca ar evita situatia unde se strica integritatea pucului de la presiunea prea mare. Ma rog, ideea e ca presiunea nu trece la mine de 10 bari decat daca prepul n-a fost bun.
 
Reply
#12
intrebarea era daca e doar o coincidenta ca 'valva mea' (combinatia de puc, cos etc) creeaza 9 bari de presiune la drip time-ul/extractia corecta.
 
Reply
#13
Presiunea de acolo e data de rezistenta pucului SI de presiunea data de pompa.
Daca zici ca se duce si in ora 12 (~10.5 bari), clar nu e setata pompa la 9 bari. Cel mai clar vezi asta cu o sita blind.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#14
(25-07-2024, 09:39)Mihai L Wrote: Presiunea de acolo e data de rezistenta pucului SI de presiunea data de pompa.
Daca zici ca se duce si in ora 12 (~10.5 bari), clar nu e setata pompa la 9 bari. Cel mai clar vezi asta cu o sita blind.

Pai pompa nu e setata la 9 bari.. are 15.  E un breville barista express si nu am facut nici OPV mod nici dimmer mod. Are factory settings. Doar ca dupa ce am 'potrivit' cafeaua, extractia mea corecta iese la 9 bari. Dar nu e o raritate. Doar cand schimb cafeaua pana ajung unde trebuie am altceva.
 
Reply
#15
Nu presiunea aia ne intereseaza, ci cea scoasa de pompa.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)