Welcome Back Log In Create Account

Voi mai tampați?

Salutare domnilor!
Chiar așa, voi mai tampați ?
Ați încercat cu o tampare mai ușoară făcută doar de nivelator ?
Las aici un video cu varianta tampată doar cu nivelatorul:
https://youtube.com/shorts/6XbuFAmWN1A?i...luCTFFnTTn

Concluzia: ori am îmbătrânit ori extracția iese mai uniforma/pucul mai saturat, cel puțin pe acest setup de pe blat.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Sau... prajesti prea intens Wink

Doar nutatie fara apasare deloc, cel mult greutatea mainii... cu periuta de dinti vibratoare... cu lingura... percutie cu tamperul autonivelant de la care am scos arcul si actionat ca un mini pickhammer... imaginatie sa ai...

Asa cum au aia de inventeaza divaisuri de luat bani...

Reply
Exclus prăjit intens pe Ethiopia și mai ales El Salvador. 
[Image: jCFJiTO.jpeg][Image: eZP9GRj.jpeg]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Eu fac invers. Am renunțat definitiv la nivelator; mi-am dat seama ca afectează într-un mod perceptibil calitatea extracției și gustul în ceașca.Au fost ani în care nu foloseam deloc tamper, și doar nivelator, însă unu mai agresiv, care avea rol și de tampare. Shoturile au ieșit mult mai dulci când am folosit decât tamper , așa ca am renunțat definitiv la a mai folosi așa ceva; decât WDT și tamper dinamometric.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Eu wdt si tamper cu autonivelare  pe vibratie, renuntand la nivelator si tamper normal. Daca ma prinde shaker-ul ala (imi scapa numele) o sa renunt si la wdt. Ideal pentru mine este sa simplific cat mai mult si sa obtin rezultate consistente. Deja devine o hipstereala treaba asta sa folosesti "zeci" de tool-uri pana sa ajungi sa montezi portafiltrul si le dam apa la moară celor din reclama McCoffee

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Eu tampez cu un normcore dinamometric si apoi obligatori wdt care l-am gasit cel mai important sa imi rezulte un shot cat de cat previzibil ca flow. Nivelator nu mai folosesc nici eu. Ce as vrea sa fac e sa schimb talpa de la cel dinamometric, am observat ca daca tampez foarte repede face vid si imi ridica usor pucul , astfel m-am trezit ca tampez si cu un tamper clasic dupa tamparea dinamometrica cat sa fiu sigur ca e la loc. Deci am ajuns sa tampez cu doua tampere :)
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Cred ca cel mai bun e tamperul ala cu vibrații insa încă nu sunt pregătit moral sa dau 200€ pt el;oricum nici nu au pe dimensiunea mea; astept poate vin chinezii cu ceva mai ieftin .
Alex cred ca mai rău te încurci cu 2 tampere, decât să te descurci.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
Mi-am facut add-on vibrator pe tamper self-level de 53, care are talpa interschimbabila, exista si de 51.
... si am renuntat, nu aduce nimic, decat miscari in plus suplimentare si complicate, de cel putin 30 secunde in fluxul de lucru.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)