09-05-2016, 14:02
Sa nu uiti sa scoti si termometrul Eric inainte sa-l duci la service.
|
Vibiemme Domobar Super PID
|
(10-05-2016, 14:12)Bcc Wrote: Da , imi pare rau ca n-am luat Gs3 , am aflat are boiler dintr-un otel chirurgical si costa o avere ,,,
...
Lasand gluma deoparte VBM e un espressor foarte bun cred ca a fost un ghinion la mine !!!!
(09-05-2016, 13:49)RaduCarutasu Wrote:Il ungi singur , ce vaselina ai si de unde ai luat-o ?(09-05-2016, 11:16)Bcc Wrote: In schimb ce am uitat sa va spun e ca : SCARTAIE maneta [Image: angry.gif] , ,,
Indiferent de marca aparatului, din cand in cand, grupul E61 trebuie demontat si uns.
Dupa o perioada de functionare si dupa un numar de cicluri "back flush" de curatire cu detergent special, vaselina se spala si ea.
Scartaitul este normal sa apara la un aparat curatat periodic si este semnalul care ne arata ca trebuie unse zonele de pe ax care se misca la actionarea levierului si care se afla in contact cu alte componente ale grupului .
(03-06-2016, 13:57)Lyvyoo Wrote: După backflush, faci un espresso normal si lasi pucul în portafiltru 30-60 minute, cu espressorul deschis.Aha, mersi mult
(03-06-2016, 18:40)Mariano Wrote: Bcc este total aiurea sa ai atatea defecte la 2500E, nu vreau sa pun paie pe foc, dar cred ca este un espressor facut in graba si netestat in fabrica....
(03-06-2016, 20:03)RaduCarutasu Wrote:(03-06-2016, 18:40)Mariano Wrote: Bcc este total aiurea sa ai atatea defecte la 2500E, nu vreau sa pun paie pe foc, dar cred ca este un espressor facut in graba si netestat in fabrica....
Mariano, aici nu vorbim despre un defect !
Si eu am avut VBM iar grupul a scârțâit si la mine. La fel s-a intamplat si cand aveam Expobar-ul.
Orice grup E61 are nevoie sa fie curatat din cand in cand, frecventa depinzând de numarul de extractii zilnice.
Uleiurile si resturile de cafea se depun pe componentele din interiorul grupului si trebuiesc îndepărtate, indiferent de marca si de producatorul aparatului echipat cu un astfel de grup.
Backflush-urile cu detergent sunt obligatorii, iar consecinta acestei degresari consta tocmai in indepartarea tuturor acestor depuneri uleioase dar si a vaselinei speciale cu care componentele in miscare au fost unse din fabrica.
Inevitabil piesele din grup, degresate astfel si aflate in contact, se freacă unele de altele si....scartie.
Acest fenomen nu tine cont ca aparatul se numeste Expobar, Izzo Alex, Rocket, Quick Mill, VBM, Profitec, Andreja Premium, Saab, Lelit, samd, ci de modul in care a fost gandita constructia si functionarea grupului E61.
Eliminarea scartaitului se face fie demontând grupul si ungandu-l cu vaselină alimentara, fie, mai simplu, prin metoda portfiltrului lasat in grup dupa o extractie, cu pucului "uitat" in sita.
VBM-ul chiar este un aparat solid, verificat suficient .
V-ul, din inițialele aparatului, vine de la numele lui Carlo Valente care este inventatorul si deținătorul brevetului pentru grupul E61, ale carui variante se afla pe toate masinile enumerate mai sus.
Daca atâția producatori de expresoare il folosesc pe modelele lor cred ca acest grup a trecut testul grabei si a fost testat si rastestat din 1961 pana azi .
Mai mult, pe VBM se afla grupul original, care este cu 0,9kg mai greu decat celelalte grupuri similare care echipează aparatele celorlalti producatori.
(04-06-2016, 10:43)Mariano Wrote: perfect cand service-ul isi face datoria, oricum VBM-ul este un espressor super la constructie si materiale.
(04-06-2016, 11:58)Mariano Wrote: Bine, bine Radu, dar la ce espressor te-ai gandit [Image: smile.gif]
(04-06-2016, 18:25)Mariano Wrote: .....
Vezuvius este un espressor serios in toate privintele, si estetic si functional.