Welcome Back Log In Create Account

Vibiemme Domobar Super PID

Nu, portafiltrul il schimb. Garnitura e ok, am vazut-o cand am schimbat sita de dus plus ca merge perfect cu celelalte 2 portafiltre
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Ok. Vezi si blindul sa nu fie si el cu ceva probleme ca sau mai vazut pe aici.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Blindul a mers normal cu portafiltrul simplu

Reply
(16-03-2016, 22:44)mishu3113 Wrote: Am incercat mai devreme sa frotez niste lapte si mi se pare ciudat ca dupa cateva secunde incepe sa scoata un zgomot puternic ca si cum n-ar mai avea abur...manometrul indica 0,7 cred. In latiera am avut doar niste lapte incins

Duza are in interior o piesa din plastic , cu rolul de a domoli presiunea aburului si , gândita  probabil , pentru a face acomodarea utilizatorului mai usoara cu aparatul.
Mie mi s-a parut ca gaurile duzei sunt un pic cam mari pentru acel restrictor si ca presiunea aburului devine prea mica pentru o frotare corecta motiv pentru care am scos-o imediat . 
Nici eu nu am scos o crema buna si nici nu imi placea cum se deruleaza frotarea cu acea piesa in interiorul duzei .
Inainte de a scrie aceste randuri am verificat inca odata duza originala , cea cu doua gauri si am vazut ca la presiunea de 1,5 bar , aparatul genereaza suficient abur pentru a prepara o crema exceleta .
Presiunea este insa mare si viteza de frotare la fel , laptele ajungând la temperatura de 60-65 gc foarte repede . Nu am apucat sa cronometrezi dar crema in  lalatiera de 530 de ml se prepara chiar foarte rapid ( mi s-a parut mai repede ca la tidaka cu 4 gauri ).
In latiera mica , de 330 de ml , Motta , daca vei pune lapte pana sub jgheab , presiunea mare il va da pe afara . 
Trebuie pus mai putin .
La asemenea presiune trebuie sa te miști repede iar tehnica trebuie stăpânită bine .
La ritmul in care prepar acasa , am preferat sa adaptez si sa incerc duze putin mai "  lente " pentru a stapâni mai usor procesul si pentru a avea cat mai constant rezultate . 
Tidaka cu 4 gauri mi se potriveste cel mai bine si da rezultate excelente , atat cu toate cele 4 gauri libere cat si cu cea din mijloc obturata .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Am scos si eu piesa aceea de plastic aseara si pot spune ca s-au schimbat lucrurile. Acum v-a trebui sa lucrez la tehnica pentru ca eram invatat cu un ritm mai lent la Lelit si acum se intampla totul foarte repede.

Reply
(19-03-2016, 08:40)mishu3113 Wrote: Am scos si eu piesa aceea de plastic aseara si pot spune ca s-au schimbat lucrurile. Acum v-a trebui sa lucrez la tehnica pentru ca eram invatat cu un ritm mai lent la Lelit si acum se intampla totul foarte repede.

Poti incepe cu obturarea unei gauri . Vei frota ca la Lelit dar mai repede avand o presiune mult mai mare .
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Cu ce s-o obturez, cu o scobitoare? Chiar am sa incerc acum dimineata

Gata, asta era, se pare ca nivelul meu actual este de o singura gaura. Am obturat una si deja mi-a iesit ceva mai bun decat la Lelit. O sa raman deocamdata la o singura gaura. Va multumesc mult de sfaturi!

Reply
Stie cineva cum se pune garnitura de grup la VBM? Adica cu scrisul in sus sau in jos?

Reply
(19-03-2016, 14:17)mishu3113 Wrote: Stie cineva cum se pune garnitura de grup la VBM? Adica cu scrisul in sus sau in jos?

Scrisul sus . 
Suprafata neteda vine in contact cu gulerul sitei montata in portfiltru .

Reply
Da, am pus-o asa si se pare ca acum nu mai curge pe langa. Deci si a doua problema rezolvata. Thanks again!

Reply
Vreau sa spun ca ma inteleg de minune cu noul setup [emoji4]. Mai am mult de experimentat dar sunt foarte multumit de alegerea facuta. Asta ca sa mai postez si lucruri pozitive nu doar cand am o problema.

Reply
(25-03-2016, 22:23)mishu3113 Wrote: Vreau sa spun ca ma inteleg de minune cu noul setup [emoji4]. Mai am mult de experimentat dar sunt foarte multumit de alegerea facuta. Asta ca sa mai postez si lucruri pozitive nu doar cand am o problema.

Felicitari pentru noul VBM, sa-l stapanesti sanatos!

Cochetez si eu cu ideea unui upgrade de la Lelit la VBM si acum ma confrunt cu niste chestiuni mai prozaice. Cum ar fi amplasarea acestei masinarii in locul celei vechi, din pacate Domobar-ul fiind  considerabil mai voluminos decat ce am in prezent imi ridica unele probleme de acomodare.

Din cauza ca glaful de la fereastra se extinde cativa cm peste blatul unde am acum Lelit-ul si unde as vrea sa plasez si VBM-ul te rog mult sa ma ajuti cu doua masuratori. Din motivul mentionat anterior as mai avea disponibili pe blat doar vreo 53 cm, sunt suficienti ca macar picioarele espressor-ului sa incapa? Nu m-ar deranja daca drip tray-ul ar iesi putin in afara blat-ului dar macar picioarele as vrea sa stea bine asezate.

Cat de sus este iesirea cablului de alimentare, pe panoul spate al VBM-ului? Daca e mai sus de 6 cm fata de blat as putea apropia espressor-ul de glaf si as mai castiga un centimetru spatiu pentru tavita de scurgere.

Multumesc anticipat!
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer

Reply
(03-04-2016, 16:44)M.Sica Wrote: ... as mai avea disponibili pe blat doar vreo 53 cm, sunt suficienti ca macar picioarele espressor-ului sa incapa? ...

Cat de sus este iesirea cablului de alimentare, pe panoul spate al VBM-ului?
Multumesc anticipat!

Espressorul are 53cm adincime, iar cablul nu iese pe panoul din spate, ci pe dedesuptul masinii. Deci, cred ca ar fi loc. Cred ca nu o sa regreti upgardeul acesta brutal! ;)
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Am masurat si eu acum si ai nevoie de minim 50cm ca sa stea picioarele pe blat. Intradevar cablul iese de sub el. Nici eu nu cred ca vei regreta, succes!

Reply
(03-04-2016, 16:51)VladP Wrote: dedesuptul...

ahhh, graba, graba si tastaturile, astea ne omoara! > "dedesubt"!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
(03-04-2016, 16:51)VladP Wrote:
(03-04-2016, 16:44)M.Sica Wrote: ... as mai avea disponibili pe blat doar vreo 53 cm, sunt suficienti ca macar picioarele espressor-ului sa incapa? ...

Cat de sus este iesirea cablului de alimentare, pe panoul spate al VBM-ului?
Multumesc anticipat!

Espressorul are 53cm adincime, iar cablul nu iese pe panoul din spate, ci pe dedesuptul masinii. Deci, cred ca ar fi loc. Cred ca nu o sa regreti upgardeul acesta brutal! ;)

Multumesc pentru raspuns! O clarificare te rog, 53 cm de la panoul spate si pana la panoul frontal al tavitei de scurgere?

Brutalitatea o s-o resimt destul de zdravan in contul de card  :D (noroc - sau ghinion, parerile sunt impartite Huh  - ca nu am un "revizor financiar" pe cap  :P ) dar nadajduiesc ca nu se va ajunge la regrete.  Cool

(03-04-2016, 17:14)mishu3113 Wrote: Am masurat si eu acum si ai nevoie de minim 50cm ca sa stea picioarele pe blat. Intradevar cablul iese de sub el. Nici eu nu cred ca vei regreta, succes!

Multumesc frumos!

(03-04-2016, 17:14)mishu3113 Wrote: Am masurat si eu acum si ai nevoie de minim 50cm ca sa stea picioarele pe blat. Intradevar cablul iese de sub el. Nici eu nu cred ca vei regreta, succes!
Inca o intrebare si gata, in specificatiile gasite online se precizeaza o latime de 300 mm. Imi poti confirma te rog? Ma gandeam sa incerc sa inghesui espressorul si rasnita in 45 cm cat ocupa acum cuptorul cu microunde, avantajul ar fi ca zona aceasta este in afara deschiderii ferestrei si deci am scapat de glaf. Vario are 12 cm deci ar ramane 3 cm intre espressor si rasnita. Iar pana la un upgrade la K30 cred ca o sa mai treaca ceva timp.  Rolleyes

Dar cred ca nu merge varianta asta, am uitat de teava de apa fierbinte care iese destul de mult in afara espressorului si nu stiu daca poate fi pliata astfel incat sa se incadreze in dimensiunile de gabarit ale carcasei  :(
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer

Reply
(03-04-2016, 17:50)M.Sica Wrote: Inca o intrebare si gata, in specificatiile gasite online se precizeaza o latime de 300 mm. Imi poti confirma te rog?

...masinuta are numai 270mm latime, nu 300 - nu stiu cine poate sa publice asa ceva! Iar 530mm adincime sint bineinteles de la exteriorul tablei din spate pina la extremitatea cea mai din fata.

Reply
(03-04-2016, 18:11)VladP Wrote:
(03-04-2016, 17:50)M.Sica Wrote: Inca o intrebare si gata, in specificatiile gasite online se precizeaza o latime de 300 mm. Imi poti confirma te rog?

...masinuta are numai 270mm latime, nu 300 - nu stiu cine poate sa publice asa ceva! Iar 530mm adincime sint bineinteles de la exteriorul tablei din spate pina la extremitatea cea mai din fata.

Multumesc!

Nu o sa-ti vina sa crezi dar am gasit vreo trei variante de dimensiuni pe net ...  :( 

Cat ar mai cere spatiu in partea dreapta teava de apa calda te rog? Am un dulap de lemn pe partea aceea din pacate.

Reply
Cam 27cm latimea.

Reply
(03-04-2016, 18:18)mishu3113 Wrote: Cam 27cm latimea.

Carcasa sau de la teava de abur pana la cea de apa calda, desigur nu extinse la maxim?

Reply
Eu am masurat latimea tavitei care e putin iesita in lateral fata de carcasa.

Reply
(03-04-2016, 18:27)mishu3113 Wrote: Eu am masurat latimea tavitei care e putin iesita in lateral fata de carcasa.

Ok, multumesc. Si cat s-ar mai extinde in dreapta teava de apa (din poze pare ca depaseste gabaritul tavitei)?

Reply
Voua vi se intampla sa observati tot felul de valori ale presiunii in idle ba 4 , ba 8 si chiar si 14 cateodata ?
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Eu am brewtus. Și la mine variază presiunea. 14 bari e cam mult, ar trebui sa deschidă Opv - ul.
Expobar Brewtus IV Rotary Pump, Fiorenzato F4E Nano

Reply
(15-03-2016, 22:05)mishu3113 Wrote: Cred ca se cerea un thread dedicat VBM ca s-au inmultit pe forum in ultima perioada. Azi am intrat si eu in sfarsit in posesia lui. La prima vedere am observat ca au inlocuit sticker-ele de la PID despre care s-a discutat la un momendat cu gravura.
L-am instalat conform instructiunilor, dupa ce am facut verificarile necesare. Ce am observat ciudat e ca in timp ce se incalzea aparatul, presiunea indicata pe manometrul de brew era undeva in zona rosie. E normal?[Image: 5ac056ea94aa0332b55ad8176bfb786d.jpg][Image: c3a4163b18df30c71978cdcd56a9a27a.jpg]

Tu esti multumit aparat ?
Eu am un mare ghinion dupa ce se aburesc ceasurile si scade presiunea pompei , baga apa in abur , acum nici PID nu mai merge , pun pe 86 si mai sus de 84 nu urca !!!!!!
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Sincer eu nu l-am frecat prea mult la setari dar sunt multumit pana acum. PID-ul il am la 95, presiune 9 bar si aburul la 1,3

Reply
(08-05-2016, 13:07)Bcc Wrote: ......
Tu esti multumit aparat ?
Eu am un mare ghinion dupa ce se aburesc ceasurile si scade presiunea pompei , baga apa in abur , acum nici PID nu mai merge , pun pe 86 si mai sus de 84 nu urca !!!!!!

Nici eu nu inteleg ce se intampla !
Este cel putin curios cum, la un singur aparat sa se adune atatea probleme.
Este in garantie, asa ca, daca esti convins ca ai de a face cu o proasta functionare datorata fabricantului, il poti returna si sa soliciți înlocuirea.

Eu nu m-am confruntat cu nicio problema de genul celor descrise de tine si consider, in continuare, ca este un aparat solid, care furnizeaza rezultate excelente.

Reply
Ar fi o absurditate sa fie asta cauza, dar tu ai nimerit un capat de serie din cate stiu, luandu-l din alta parte  putin mai devreme, si sper ca nu faceau macaronarii  coliva simultan cu ansamblarea aparatului. Adica exact modelul tau este phase out.
Espressoarele Super PID de la importatorul lavibiemme.ro au intarziat doua saptamani in iarna cand vorbeati pe forum ca v-ati luat mai multi, dar asta pentru ca s-a inceput constructia unei noi serii de Super PID, cu boilerul de aburi controlat din PID (cazul lui mishu3213 spre ex.), si asa se va merge de acum, pe acest sistem. Un mail intern suna asa:

"The DS2B will be equipped with a new feature as per US versions.
No more pressurestat and updated electric box with pid-probe also on steam boiler.

Vibiemme Spa"

Si bineinteles, ia-ti inima in dinti si rezolva totul pe garantie.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Da, multumesc pentru sprijinul moral, PID functioneaza doar ca pentru a-l pune pe default ca-l duc la service am coborat D la 0,5 de la 2,2 conform cu discutiile de pe forum si a revenit la recuperarea greoaie cu care vine din fabrica iarasi un lucru de neacceptat pentru banii pe care ii cer 
  In schimb ce am uitat sa va spun e ca :   SCARTAIE maneta  [Image: angry.gif] , ,,
  O sa vad ce fac la service am cerut inlocuirea lui insa sa vedem ,,,  da , ghinion as putea spune sa speram ca se rezolva si va fi bine !

Reply
(09-05-2016, 11:16)Bcc Wrote: In schimb ce am uitat sa va spun e ca :   SCARTAIE maneta  [Image: angry.gif] , ,,

Indiferent de marca aparatului, din cand in cand, grupul E61 trebuie demontat si uns.
Dupa o perioada de functionare si dupa un numar de cicluri "back flush" de curatire cu detergent special, vaselina se spala si ea.
Scartaitul este normal sa apara la un aparat curatat periodic si este semnalul care ne arata ca trebuie unse zonele de pe ax care se misca la actionarea levierului si care se afla in contact cu alte componente ale grupului .

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)