(16-03-2016, 22:44)mishu3113 Wrote: Am incercat mai devreme sa frotez niste lapte si mi se pare ciudat ca dupa cateva secunde incepe sa scoata un zgomot puternic ca si cum n-ar mai avea abur...manometrul indica 0,7 cred. In latiera am avut doar niste lapte incins
Duza are in interior o piesa din plastic , cu rolul de a domoli presiunea aburului si , gândita probabil , pentru a face acomodarea utilizatorului mai usoara cu aparatul.
Mie mi s-a parut ca gaurile duzei sunt un pic cam mari pentru acel restrictor si ca presiunea aburului devine prea mica pentru o frotare corecta motiv pentru care am scos-o imediat .
Nici eu nu am scos o crema buna si nici nu imi placea cum se deruleaza frotarea cu acea piesa in interiorul duzei .
Inainte de a scrie aceste randuri am verificat inca odata duza originala , cea cu doua gauri si am vazut ca la presiunea de 1,5 bar , aparatul genereaza suficient abur pentru a prepara o crema exceleta .
Presiunea este insa mare si viteza de frotare la fel , laptele ajungând la temperatura de 60-65 gc foarte repede . Nu am apucat sa cronometrezi dar crema in lalatiera de 530 de ml se prepara chiar foarte rapid ( mi s-a parut mai repede ca la tidaka cu 4 gauri ).
In latiera mica , de 330 de ml , Motta , daca vei pune lapte pana sub jgheab , presiunea mare il va da pe afara .
Trebuie pus mai putin .
La asemenea presiune trebuie sa te miști repede iar tehnica trebuie stăpânită bine .
La ritmul in care prepar acasa , am preferat sa adaptez si sa incerc duze putin mai " lente " pentru a stapâni mai usor procesul si pentru a avea cat mai constant rezultate .
Tidaka cu 4 gauri mi se potriveste cel mai bine si da rezultate excelente , atat cu toate cele 4 gauri libere cat si cu cea din mijloc obturata .