Hello There, Guest! Login Register


Viata mea cu Profitec T64

#1
Salutare tuturor,

Prezentările fiind, înca din titlu, dezvăluite, iată ce am de spus:

Am măcinatoarea de 2 săptămâni, cumpărată (nouă) prin intermediul forumului -- mulțumesc Lyvyoo!
Beau circa 5 duble pe zi -- știu, e mult Smile  -- și am folosit în acest timp cam 2 kg de cafea - Ecuator, Claro si acum Origo. Origini au fost: Sidamo, Etiopia Chelchele și Kenya, iar acum Rwanda Jarama. Extractii pe mașina din semnătură.

Impresii.

1. Râșnița este foarte frumoasă și, important pentru mine, nu e voluminoasă. Aș afirma că, deși mai mare decât Vario, este mai mică. Să explic. Ansamblul rășniță-mașină pare mai puțin voluminos pentru că -- opinie personală -- unghiurile celor două se armonizează.

2. Utilizarea este foarte comodă. Reglaj foarte simplu al măcinăturii, apoi două butoane pentru simplu/dublu. Au timer, iar reactivarea oricăruia întrerupe măcinarea. În 7 secunde obțin cca 13 grame. Există contor pentru numărul total de râşniri - am 300 acum.

3. Retenție. Cam 3.5 spre 4 grame. O sită la capătul canalului de evacuare, formată din 9 pătrate dispuse 3 ori 3, împiedică o curățare rapidă. Nu am scos-o, de teama pierderii distribuției. Cu o scobitoare curăţ retenţia în cel mult 10 secunde, ceea ce nu măreşte considerabil prepararea unei cafele comparând cu Vario, unde măcinarea la single-dosing cerea 15-18 sec.

4. Single-dosing. Hmm, nu prea a mers. Am renunțat după două zile. Cu hopperul plin, rășnirea îmi pare mai bună.

5. Mici bulgărași, distribuție corectă. Gust în ceaşcă mai bun decât obţineam cu Vario. Poate mai puţină cremă, dar lichid mai omogen. Note mai puţin acide; calitate mai apropiată  de cea din cafenelele la care merg (Bloom, Origo, Coftale).

Comparând cu Vario, este binişor peste. La prețul plătit de mine, o notez cu 10 din 10. La prețul de catalog... nu știu, poate 8 din 10; oricum, Vario rămâne o râșniță cu foarte multe calități. Nu vă pripiţi să renunţaţi la ea; upgrade-ul de la ea îmi pare acum greu de recomandat. Chestie de gust; probaţi înainte. Dacă gustul nu vă convinge, mergeţi mai sus cu achiziţia.
Rocket Classic, Profitec T64, Mahlkonig Vario, Kinu M47, aeropress, sita VST 18g ridgeless
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)