Welcome Back Log In Create Account

Varietati de cafea pentru bauturi pe baza de lapte

Salutare,
Sper sa nu deranjez cu postarea. Am făcut un search înainte de nu am găsit ceea ce cautam.

Ce origini de cafea folosiți pentru băuturi cu lapte. Cappuccino, Cortado, Macchiato etc.

Mulțumesc.
Lelit Mara X / Gaggia MDF55 / multa rabdare

Reply
Acesta ar fi topicul cel mai potrivit, din ce exista pana acum:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ave-coffee

Reply
Sunt foarte multi oameni care beau latte-uri in cafenelele de specialitate, probabil peste 70%, deci nu doar prajirile italiene sunt potrivite. E ok thread-ul si cred ca ar fi de mai mare folos ca cei care raspund sa precizeze ce caracteristici ale cafelelor respective i-au facut sa le aprecieze mai mult in lapte, si ce nu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Gasisem acel thread insa se bazeaza pe altceva ca principiu de discutie. 

Pe mine ma interesează din experiența celor care beau retete cu lapte ce fel de cafea folosesc și de ce. 

Eu pana acum am observat ca pentru mine (noi, ca de fapt ma refer mai ales la ce bea sotia) cafelele de genul Nicaragua, Guatemala, Honduras (America de Sud, se pare) sunt mai potrivite pentru combinația cu lapte. Am incercat de exemplu Ethiopia si a fost fail total. 

Menționez ca toate au fost prajite mediu. Si toate cafele de specialitate de la Rosters, Mabo, MDC, Solo Caffee. Ce am apucat sa testez de cand am intrat în jocul asta.

Reply
Pai... ciocolata merge bine cu lapte, fructele nu.
Ciocolata o gasesti in majoritatea descrierilor cafelelelor din Americi, fructele la cele din Africa.

Iar procesarile moderne, fermentate... daca mai bagi si lapte iese un laxativ pe cinste.

Reply
(28-03-2025, 19:00)sorin.drache Wrote: Salutare,
Sper sa nu deranjez cu postarea. Am făcut un search înainte de nu am găsit ceea ce cautam.

Ce origini de cafea folosiți pentru băuturi cu lapte. Cappuccino, Cortado, Macchiato etc.

Mulțumesc.

Salutare
Nu cred că originea e singurul element din ecuația. Mai contează și prăjitoria.
Daca te interesează doar origini discuția pare tranșată, daca vrei exemple punctuale lista poate fi lungă.
Că tot ziceai că Ethiopia a fost fail, există și unele care se potrivesc de minune, de exemplu cea de la Naked Coffee Roastery.

Reply
(29-03-2025, 22:09)Daniel_ Wrote:
(28-03-2025, 19:00)sorin.drache Wrote: Salutare,

Mulțumesc.

Salutare
Nu cred că originea e singurul element din ecuația. Mai contează și prăjitoria.
Daca te interesează doar origini discuția pare tranșată, daca vrei exemple punctuale lista poate fi lungă.
Că tot ziceai că Ethiopia a fost fail, există și unele care se potrivesc de minune, de exemplu cea de la Naked Coffee Roastery.

Mulțumesc pentru sugestie. Cel puțin în mintea mea se forma o impresie asa cum zicea si colegul de mai sus ca Africa = floral, deci nu merge cu lapte si America de Sud = nuci, ciocolată, deci se potrivește. Si tocmai asta încerc sa deslusesc daca este asa sau nu.

Reply
Aș mai adăuga și faptul că nici laptele nu e egal în această ecuație 
Deci și acolo trebuie ales atent pentru un rezultat satisfăcător

Reply
(29-03-2025, 23:22)Daniel_ Wrote: Aș mai adăuga și faptul că nici laptele nu e egal în această ecuație 
Deci și acolo trebuie ales atent pentru un rezultat satisfăcător

Bineinteles. Sunt constient. Am citit tot threadul legat de asta. Eu personal ma inteleg cel mai bine cu Laptaria cu Caimac si Monor pana acum.

Reply
Pana la momentul de fata, cam 90% din cafeaua folosita a fost de la Origo. Atat eu cat si sotia mea bem doar latte-uri.
Si, din toate sortimentele incercate, Peru si Indonesia Frinsa mi s-au parut cele mai reusite.
Main: Bezzera Unica PID & Timemore 064S | Secondary: Turin Legato v2 & DF64 Gen 2

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)