Welcome Back Log In Create Account

Vand rasnita Vario

A venit momentul sa ma despart de rasnita, dupa ~ 3 ani de utilizare.
A fost cumparata in decembrie 2014 de la importator(eu am luat-o la cateva luni dupa de aici de pe forum;proprietarul a zis ca a avut niste probleme medicale ce nu ii mai permiteau consumul de cafea parca) , si pot spune ca e ca noua deoarece anul trecut i-au fost inlocuite cele mai importante piese cu unele noi,cu garantie, in service:

-prima data curea+pinion, cele vechi incepusera sa dea semne de oboseala
-a urmat placa de baza, in urma unor probleme avute la reteaua electrica
-in final am schimbat si motorul: pe scurt, am primit o punga de cafea comerciala uleioasa, veche si proasta si din curiozitatea de a vedea ce shoturi pot scoate din ea am rasnit foarte fin, ceea ce a dus la blocarea si respectiv arderea motorului.

Acest lucru s-a datorat si acelei bucati de cauciuc de langa palnie, care creaza destule probleme consistentei rasnirii. Eu am preferat sa o intorc, puteti cauta "vario chute flip" ca sa vedeti despre ce e vorba. Pe scurt, acel cauciuc incetineste viteza cu care e aruncata cafeaua insa creaza probleme deoarece ramane blocata acolo si se acumuleaza in timp dupa care te trezesti de-odata ca trebuie sa ajustezi 2-3-4 pasi. Acum dupa inlocuire este nevoie de RDT insa curgerea in portafiltru e mult mai pufoasa. Daca se doreste, o pot inversa, asa cum a venit din fabrica.

De asemenea prezinta problema clasica in care s-a tocit foarte putin din acea nervura a palniei care apasa siguranta, ca sa permita rasnirea. Rezolvarea a fost foarte simpla, cu lipirea peste a unei bucati de 1cm de banda izoler, care sa compenseze tocirea plasticului.
Fizic nu are zgarieturi sau alte probleme, functioneaza ca noua. Din pacate al meu telefon nu face cele mai bune poze, dar la cerere pot sa trimit altele mai bune, facute cu camera.

Pretul este de 1400 lei, repet rasnita se comporta ca una cu mai putin de 1 an vechime(curea din luna iunie, placa iulie si motor ianuarie). Functioneaza perfect, o vand pentru ca voi face trecerea la un Mazzer Major.
Telefon: 0751128949 - Alex.
[Image: 4OHu4kI.jpg][Image: YV8uIOt.jpg]
Lelit PL81T+Niche Zero
Ex: Lelit PL62S, Mazzer Major; Gaggia Classic, Vario

De la care user ai cumparat-o si cu cat?
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

(22-03-2018, 15:31)KrisssKros Wrote: De la care user ai cumparat-o si cu cat?
Din pacate nu mai tin minte nici una nici alta.

Sent from my K6 using Tapatalk
Lelit PL81T+Niche Zero

Probabil despre asta e vorba http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...nita-Vario
Daca gresesc imi cer scuze.

Da, este corect linkul. Se gasesc acolo raspunsurile la ambele intrebari.
Lelit PL81T+Niche Zero

Anuntul este valabil!

Vreau sa mentionez si ca eu cumpar cam 1 punga de 1kg pe luna, deci s-au rasnit pana acum ~40kg de cafea cu ea.
Lelit PL81T+Niche Zero

cat ar fi costat piesele inlocuite daca nu mai aveai garantie?ms
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Piesele au fost inlocuite dupa expirarea garantiei, deci am platit eu.
-curea + pinion 150 lei
-placa baza 370lei
-motor 330lei
Lelit PL81T+Niche Zero

Valabil, pret 1300 lei.
Lelit PL81T+Niche Zero

Valabil! Pret nou, 1200 lei
Nu vrea nimeni sa-i aduca iepurasul o rasnita?
Lelit PL81T+Niche Zero

Valabil!

1100 lei
Lelit PL81T+Niche Zero

Valabil!

Ultimul pret este 1000 lei, aproape la 1/2 fata de pretul din magazin, cu majoritatea pieselor aproape noi.
Lelit PL81T+Niche Zero

Se poate inchide, multumesc. S-a dat pe olx cu 1000 lei.
Lelit PL81T+Niche Zero

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)