Hello There, Guest! Login Register


Vand prajitor cafea Behmor 1600 Plus

#1
Acum multi ani am avut posibilitatea sa achizitionez ,probabil, una din ultimele unitati de Behmor 1600 din Europa. Behmor produce in continuare prajitoare pe 220v, dar in batch-uri mici, disponibile in Australia. Restul sunt pentru piata din America. Ce avea peste dotarile standard: drum mesh cu gauri mai mici decat cele originale ce facea ca boabele mici ca dimensiunie (etiopii, brazilii sau peaberry) sa poata fi prajite fara a cadea din drum; tava de colectare a chaff-ului avand profil 'slim' avand jumatate din inaltimea variantei de baza, permitand astfel sa privesti ce se intampla inauntru.
Anul trecut am reusit sa comand un upgrade panel de 1600 plus pentru ca eram curios de imbunatatirile aduse, cel mai mult ma interesa capacitatea de a afisa temperaturile de prajire si schimbarea vitezei motorului.
In total, in toti acesti ani, cred ca am prajit la el de maxim 30 de ori, dupa cum se poate observa si din lipsa 'arsurilor' pe partile interioare. Asta pentru ca la inceput accesul la cafea verde era foarte limitat (comandam din anglia si costul transportului era criminal) iar apoi pentru ca am avut acces la prajitoare din ce in ce mai mari si nu mai aveam nicio 'tragere' sa prajesc si acasa.
Singura problema a lui este ca nu ii mai merge becul din interior. Initial am crezut ca este doar becul (care intr-adevar s-a ars) dar nu a fost doar atat. Atunci cand am cumparat upgrade-ul plus, am luat si o alta placa de baza (buba find se pare la controllerul ce deschide circuitul de lumina) dar nu am avut timp sa ma duc cu el la cineva care sa schimbe acel controller. Din simplul motiv ca nu am avut nevoie de lumina din interior: lumina portocalie generata de elementele de prajire acoperea lumina alba si nu se observa cu adevarat culoarea boabelor. Din cand in cand verificam acest aspect cu ajutorul unei lanterne mult mai puternice cu led ce reusea sa imi arate adevarata culoare, dar de cele mai multe ori, acest aspect nu ma interesa, cel mai mult conteaza timpul si temperatura.
El poate praji 450 de grame, dar majoritatea batch-urilor au fost de 250 de grame pentru ca aceasta cantitate, impreuna cu setarea de capacitate maxima, ofera cea mai mare complexitate de setari ce poata fi aplicata unei sesiuni de prajire.

Pret: 1800 lei


Attached Files Thumbnail(s)
               
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  many more
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)