Welcome Back Log In Create Account

Vand ECM Classika PID + rasnita ECM S-Automatik 64

Absolut corect! Si foarte important, aparatul este unul de exceptie. Cine contesta, imi poate face o vizita si il poate incerca. Atunci pot vorbi in cunostinta de cauza.
ECM Classika PID si dispozitiv ECM profilare, Eureka Atom 60E
Lelit PL81T (ex), Eureka Specialita 15BL (ex)

Sculele sunt încă disponibile, cred ca învăț sa fac espresso pana le vând :)

@dev,
nu stiu in ce masura am emis comentarii utile, retrag acea judecata pe care am facut-o mai sus.
Deja am poluat prea mult thread-ul omului care vrea sa vanda dar vreau sa insist putin pe onestitate. Am luat legatura cu grinzy, poate confirma ce urmeaza sa spun, l-am sfatuit sa nu renunte daca poate inca la set up pt ca este unul de calitate si poate obtine rezultate foarte bune cu el cu putina rigoare si perseverenta. Era in avantajul meu, ca persoana interesata sa cumpere, sa nu fac asta. Cum era in avantajul meu sa intru aici si sa sustin ce au scris altii, ca e prea mult pt un single boiler, ca trebuia sa o ia treptat, ca s-a pripit sau mai stiu eu ce. Dar nu am facut asta, pt ca nu cred asta. Consider ca tine de onestitate sa nu o fac. In rest, numai de bine si bafta omului la vanzare!

(29-08-2019, 12:56)Mariano Wrote: pune boabe in hopper, nu mai cantarii nimic, cumperi o priza programabila, dai un flus de 5-10sec, cestile le speli cand vii de la munca.
Si mie mi-e groaza dimineata cand am de executat patru espresso la care mai schimb si sitele....dar automat nu mi-as lua....mai bine ma las de cafea. Poate automatele de la Quick Mill pe la 10.000lei sa se apropie la ce facem noi.

Daca schimb sita sau cafeaua s-a teminat, trebuie sa reglez tot de la inceput, nu mai iese nimic ca lumea. Cred ca am avut cafea nasoala, am luat acum de la Sloane si mi-au iesit niste shot-uri destul de ok.

Ca posesor al aparatului in cauză mă simt "obligat" să "arunc" și eu un off-topic.

S-ar putea ca vânzătorul să nu aibă experiență anterioară în prepararea esspreso. Poate și-a cumpărat scule prea tari din prima. Eu am ajuns la acest SINGLE BOILER după mai multe aparate (cei drept mai ieftine) deci și multe încercări. Este evident, după cum au mai spus-o și cei de mai sus, că trebuie sa insiste.

M-a enervat și pe mine userul cu "asta spune tot". Poluează forumul cu opinii greșite și poate contrariază începători. Trebuie să informăm corect: espresso nu se face cu aburi, ci cu apă până într-o sută de grade.

Deci, pentru esspresso nu este nevoie de HX sau dual boiler. Povestea cu laptele este o altă poveste!
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

(29-08-2019, 16:42)grinzy Wrote:
(29-08-2019, 13:10)orwo Wrote: Ai dat 6000+ lei pe un single boiler? Asta zice tot....

Ai comentat fara sa cunosti, asta zice tot...
Nu beau bauturi cu lapte si e treaba mea cati bani dau pe un echipament.
Ti-am cerut scuze, ideea era prin asta spune tot, ca nu esti informat suficient ce inseamna prepararea unui espresso sau mai multe, implica pasiune, rabdare, dragoste ptr boabe, dorinta de a cauta tot timpul ceva nou in ceasca, de a cerceta, de a te informa.... de a trece peste esecurile începutului... Pacat de scule... De investiție... Poate am invatat ceva din asta si eu si tu si cei care au citit.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

@grinzy ai vazut ce comunitate suntem, ne luam la bataie numai sa nu renunti la scule, cred ca am reusit.....
Chiar daca ne contrazicem aici, noi toti suntem prieteni, ramai cu sculele si vino cu noi!!!!
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Bine spus, orice sa nu renunti
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Produsele sunt disponibile, am adaugat si preturi:

Espressor ECM Classika PID: 4.800lei
Rasnita ECM S-Automatik 64: 2.600lei
ECM Tamper station: 200lei
Tamper Motta 58: 80lei
Nivelator The Jack – Leveler: 430lei
Sita IMS E61 Nanotech 14/16g: 50lei
Sita IMS E61 Nanotech 18/20g: 50lei
Sita VST Precision Filter - Ridgeless - 20gr: 120lei
Sita IMS Precision - "THE SINGLE"-9g: 50lei

Daca se cumpara toate, mai fac reduceri.

Asa echipament merita un up!

@grinzy

M-am promis sa stau departe de off-topic... dar in cazul de fata nu pot :-)

Clarificam niste puncte:

1) Ai un echipament performant si, daca ai ajuns la acest forum, desigur esti si tu performant si poti sa scoti un espresso foarte bun.

2) Deseori nu dam destula importanta la formarea: cursuri sau sa mergi de cateva ori la o cafenea buna unde poti sa vb cu barista si sa inveti si tehnicile si sa iti formezi gusturile (gustul se formeaza si evoluaza, si iti ajuta mult sa iti setezi echipamentul). Sa nu iti fie rusine sa pui intrebari, pentru ca asa se invata.

Daca eu ar fi in locul tau, ar investi mai un pic in formarea: oricum o sa ramai cu ceva bun care te va fi util toata viata, chiar daca la urma urma vei decide sa vinzi echipamentul.

In Cluj poti sa mergi la Yume (nu este chiar o cafenea, dar Razvan este un tip de treaba), la Hot Pipe (Prajitorie + cafenea) sau poate organizeaza Raducanu un curs la Cluj.

Din pacate deserori nu ne facem probele sa dam 1000 eur pentru echipament, dar nu suntem dispusi sa chieltuim 300 RON pentru un curs de barista.

Dar, daca tot vrei sa vinzi echipamentele, iti doresc succes la vanzare :-)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

(29-08-2019, 16:42)grinzy Wrote:
(29-08-2019, 13:10)orwo Wrote: Ai dat 6000+ lei pe un single boiler? Asta zice tot....

Ai comentat fara sa cunosti, asta zice tot...
Nu beau bauturi cu lapte si e treaba mea cati bani dau pe un echipament.

Sunt interesat de jack leveler. Ce model e?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Produsele sunt disponibile:

Espressor ECM Classika PID: 4.700lei
Rasnita ECM S-Automatik 64: 2.500lei
ECM Tamper station: 200lei
Tamper Motta 58: 80lei
Nivelator The Jack – Leveler: 430lei
Sita IMS E61 Nanotech 14/16g: 50lei
Sita IMS E61 Nanotech 18/20g: 50lei
Sita VST Precision Filter - Ridgeless - 20gr: 120lei
Sita IMS Precision - "THE SINGLE"-9g: 50lei

Daca se cumpara toate, mai fac reduceri.

Am dat pm pentru leveler.
ms.
May God be with us.

Mai vinzi espressorul? Ca sa știu dacă îți pot face o ofertă
Espressor: ECM Synchronika II
Rasnita: Mahlkonig E80 GBW
Accesorii: The Force Tamper // Jack Leveler // ECM tamping station // Timemore scale

(29-08-2019, 14:16)SorinOvidiu Wrote: Eu cred ca ar trebui sa ne rezumam doar la comentarii utile si oneste.
Poti sa dai si 2k eur pe un SB, e valabil principiul "cat dai atata face". Nu poti compara un Cimbali sau, in speta, ECM, cu un Gaggia sau Lelit. E un boiler de 750 ml, cu grup e61, nu un boiler cat o doza de cola. E o masina care confera o foarte buna stabilitate termica. Iar daca modul de preparare e espresso, nu vad de ce ai renunta la un boiler mare pentru un DB dar cu un boiler de extractie mai mic.

Poate imi scapa ceva, insa am fost si sunt extrem de multumit de un Lelit Mara cu PID (E61) si m-as mira teribil ca un ECM sa vina oriunde in apropierea lui la acelasi pret.

(29-08-2019, 15:23)orwo Wrote: Vezi deja la 2000k intri in zona bianca, bezzera... Rocket... Ecm db...

Un pic offtopic dar e in ton cu discutia generala si nu ma abtin: de ce si Bezzera si Rocket in lista?! N-au nici o treaba cu Bianca/Mara dpdv al calitatii.
De vanzare: Baratza Sette 270 complet reconditionata (motor + angrenaj), ca noua!
PM pentru detalii

Nu ma pot pronunta despre Mara! Dar ECM Classika este impecabil! Diferenta clara fata Lelit 81T. Stabilitate excelenta (plin de metal - 18 kg), am simtit in diferrnta de gust. In plus, asa cum se spunea mai sus boiler f mare si f ok pt capuucino si posibilitatea utilizarii dispozitivului de profilare. Dar...fiecare cioara isi lauda puiul.

Salut. Ti-am lasat Pm, ma intereseaza sita imse 18/20g si tamper stationul.
ECM Mechanika V Slim, Eureka MIGNON SPECIALITA'
(Lelit 41TEM, Lelit 43MMI, Leveler Motta)

Salut,

Au mai ramas disponibile:

Espressor ECM Classika PID: 4.600lei
Tamper dinamometric ECM, 58 mm: 350lei

*admin edit: fara numar de telefon (legea GDPR)

Adjudecat espressor/ tamper.
So far so good!

Pret final si inchidem topicul
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

4750 preț final.
zi frumoasa!

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)