Hello There, Guest! Login Register


Vacuum Coffee Saver

#1
Salutare tuturor,

astăzi am fost la Bucharest Coffee Festival unde, pe lângă o atmosferă foarte faină, alături de competitorii WORLD BARISTA CHAMPIONSHIP şi alţi profesionişti ai cafelei din România,  am întâlnit vechi Espressomani pasionaţi, nu dau nume ca să nu cumva să uit pe cineva [Image: 68.gif], dar cei care au participat ştiu foarte bine cine sunt...

Evident, discuţiile au fost interesante, ca de obicei, foarte tehnice pe alocuri şi foarte aducătoare de noi informaţii. Cu toate că nu sunt foarte activ pe forum, (mai mult la întâlnirile live [Image: biggrin.gif] ), i-am promis lui Liviu că o să semnalizez comunităţii noastre despre un container care încetineşte foarte mult oxidarea cafelei şi prin urmare prelungeşte timpul în care poate fi păstrată, acasă, în condiţii optime, o cafea proaspăt prăjită.

Este vorba de produsul de la firma Vacu Vin - Vacuum Coffee Saver 1.3LÎn România l-am cumpărat de aici: http://www.articole-bucatarie.ro/recipie...a-vacuumat
Firma respectivă este importatoare în România a firmei olandeze Vacu Vin care are o tradiţie îndelungată în fabricarea multor dispozitive inovative şi extrem de utile în bucătărie. Vă recomand să vă uitaţi cu atenţie pe site-ul internaţional al firmei deoarece sunt foarte multe produse care e posibil să le găsiţi ca fiind de trebuinţă în casă.

Eu mi-am cumpărat, pe lângă cutia vacuumată de mai sus, şi 2 dopuri, foarte ieftine, tot de la aceeaşi firmă importatoare (au mai multe site-uri) http://www.accesoriivin.ro/accesorii-ser...i-vacuumat care sunt extrem de utile când vreţi să conservaţi în condiţii optime, 2-3 zile, o sticlă de vin, după ce aţi desfăcut-o şi nu vreţi să aruncaţi conţinutul rămas neconsumat.

Pont: pompa care se cumpără la pachet cu Vacuum Coffee Saver este perfect compatibilă cu toate celelalte produse Vacu Vin, chiar dacă în materialele lor de marketing se sugerează că ai nevoie de mai multe tipuri de pompe, este doar tehnică de vânzare, toate device-urile folosesc acelaşi sistem de vacuum.

Sper că a fost utilă informaţia tuturor Espressomanilor şi vă stau la depoziţie cu alte detalii despre produs, pe care îl utilizez zilnic de circa 2 luni.

Pot preciza, din proprie experienţă, că dacă până acum era necesar să cumpăr săptămânal cantitatea de cafea necesară pentru familia mea pe care o păstram în borcan cu închidere ermetică de la Ikea, aşa încât să aibă prospeţimea dorită, acum cumpăr o cantitate dublă, pentru 2 săptămâni, iar cafeaua mi se pare la fel de proaspătă pe toată durata.
Mokita (un fel de Lelit PL41E varianta canadiană), Mahlkönig Vario Home 2015, Hario Skerton, tamper
 
Reply
#2
Subiectul e oarecum discutat pe topicul legat de conservarea cafelei. Daca racoarea si intunericul, ajuta la conservare, nu pot spune la fel despre vid, care accelereaza invechirea ei prin absortia de gaze si uleiuri aromatice din bob. Cafeaua proaspat prajita (cateva zile) sta foarte bine in punga ei cu valva, numai sa nu fie punga foarte mare, comparativ cu consumul. Si la cafeaua de raft, caramizile (vidate) sunt din cafea macinata, cea boabe este nevidata. Te referi cumva la cafeaua macinata? Consider mult mai facil si cu rezultate bune (poate Lyvyoo ne confirma) cutiile AirScape.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#3
Bun revenit Mihai Smile 

Deocamdata, ce am pastrat in AirScape s-a dovedit a rezista cu brio. Dar inca sunt la inceput, vom vedea in viitor. Pare ca lasa cafelei foarte putin aer, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun. Nu stiu la sistemul de mai sus ce face si ce nu face vidul, poate ca baloozzy a semnalat o problema recunoscuta cu acea constatare, dar un minus ar fi faptul ca recipientul e transparent, iar cafeaua ar trebui ferita inclusiv de lumina. Poti pune un abtibild, bineinteles...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#4
(07-05-2016, 22:43)baloozzy Wrote: Subiectul e oarecum discutat pe topicul legat de conservarea cafelei. Daca racoarea si intunericul, ajuta la conservare, nu pot spune la fel despre vid, care accelereaza invechirea ei prin absortia de gaze si uleiuri aromatice din bob. Cafeaua proaspat prajita (cateva zile) sta foarte bine in punga ei cu valva, numai sa nu fie punga foarte mare, comparativ cu consumul. Si la cafeaua de raft, caramizile (vidate) sunt din cafea macinata, cea boabe este nevidata. Te referi cumva la cafeaua macinata? Consider mult mai facil si cu rezultate bune (poate Lyvyoo ne confirma) cutiile AirScape.

Am discutat la eveniment cu Liviu despre AirScape, chiar mi-a arătat pe telefon, eu nu ştiam până acum de ele, deci nu mă pot pronunţa pentru că nu am folosit...

Cafeaua o păstrez boabe şi o râşnesc, ca mai toată lumea de pe forum, chiar înainte de preparare. Eu am constatat eficienţa păstrării un timp mai îndelungat, la râşnire. Înainte, după 2-3 zile de la achiziţia cafelei, trebuia să ajustez măcinătura, grad mai fin. Acum nu prea mai este nevoie, poate o treaptă spre finalul celor 2 săptămâni, aşa cum am descris mai sus. Pentru mine este OK.
Mokita (un fel de Lelit PL41E varianta canadiană), Mahlkönig Vario Home 2015, Hario Skerton, tamper
 
Reply
#5
Si eu zic ca marea problema in cazul nostru este degajarea de CO2 din cafea, fenomen natural. Si care poate fi accelerat de vidul din cutie.
Un fenomen asemanator ar fi plasarea unui balon umflat cu aer in vid.

Pentru alte chestii gen legume, mezeluri, branzeturi... e OK pastrarea in vid.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Oricum, cel mai ieftin pont este sa reciclezi pungile cu zipper, aviz prajitorilor ce nu folosesc zipper, care rateaza ocazia de a-si pastra imaginea de brand intr-o casa si dupa consumarea cafelei achizitionate de catre pofticios  [Image: smile.gif]
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)