Hello There, Guest! Login Register


Upgrade rasnita si espressor

#1
De cativa ani buni sunt posesorul unui Gaggia Classic si al unei rasnite Ascaso i-mini i2. Nu ca ar fi rele dar nu sunt prea usor de strunit si am acumulat suficient de multa experienta pe ele incat sa imi dau seama ca e momentul pentru un pas inainte. Ca sa imi testez teoria ca "it's not me, it's the equipment", anul trecut am luat un Kinu M47 si am fost foarte surprins de diferenta regasita in ceasca de cafea. Unde mai pui ca e mult mai usor de folosit, nu mai trebuie sa trec prin agonia setarii lui i2, unde n-ai marcata gradatia de rasnire trebuie sa mergi pe ghicite de fiecare data cand vrei sa il reglezi. Din pacate nu prea am ocazia sa vad sau sa incerc espressoare si rasnite de nivelul celor discutate si disecate pe forum, asa ca as avea nevoie de niste pareri si recomandari.

Ca si rasnita ma gandesc la o Baratza Sette 270W. Mi se pare foarte ok pt. bucatarie, dar am o oarecare retinere vis a vis de cutitele conice de 40mm. Dar daca rasnirea se ridica la nivelul M47 cred ca e ok. Ca alternativa m-am mai uitat la Macap M42M, ar fi in aceeasi categorie de pret dar implica niste compromisuri. Daca nu e mare diferenta in ceasca, as prefera totusi ceva usor de utilizat cum pare a fi Sette. Am vazut ca multi au si lauda Honne. Nu am studiat-o prea mult, la prima vedere nu e tocmai o rasnita "casnica" dar poate merita luata in calcul in ideea ca e ultima rasnita pe care o voi cumpara vreodata.

La espressor nu stiu ce sa zic, HX sau DB, nu sunt hotarat. Stiu teoria conform careia temperatura e mai usor de controlat cu un DB cu PID, dar cred ca daca m-am descurcat atatia ani cu un Classic, as putea trai si cu un HX cu grup E61 si termometru in grup. Un PID pe HX nu mi se pare neaparat necesar, asa ca m-am orientat la masini fara PID. Asadar urmatoarele variante mi s-au parut interesante ca punct de pornire a discutiei: 
  • Lelit PL62S ar fi o varianta mica (nu am foarte mult spatiu disponibil) si relativ ieftina.
  • Bezzera Magica S MN - din poze pare mai bine finisata decat Lelit-ul, vad ca are boiler mai mare, avantaj stabilitate termica, dezavantaj dureaza mai mult pana se incalzeste. Imi place comutatorul de abur.
  • Expobar Office Leva Dual Boiler - DB cu PID, e mai scump decat HX-urile si poate va trebui sa intarzii achizitia rasnitei, dar in rest ce sa nu-mi placa la el? Smile
Am mentionat doar masini cu grup E61 pt ca de modelele astea am auzit/citit/sunt disponibile la noi, nu pt ca as avea vreo pasiune legata de tipul asta de grup. Ba chiar sunt putin ingrijorat ca la un DB cu E61 grupul se va incalzi foaaaarte greu si mie mi-ar place ceva care sa fie gata de lucru cat mai repede.
 
Reply
#2
(19-09-2018, 12:08)andrei_0 Wrote: Ca si rasnita ma gandesc la o Baratza Sette 270W. Mi se pare foarte ok pt. bucatarie, dar am o oarecare retinere vis a vis de cutitele conice de 40mm. Dar daca rasnirea se ridica la nivelul M47 cred ca e ok. 

Dupa experienta mea Sette e destul de mult peste Kinu la calitatea macinaturii, am facut si eu trecerea asta.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#3
(19-09-2018, 12:21)flipu2k Wrote:
(19-09-2018, 12:08)andrei_0 Wrote: Ca si rasnita ma gandesc la o Baratza Sette 270W. Mi se pare foarte ok pt. bucatarie, dar am o oarecare retinere vis a vis de cutitele conice de 40mm. Dar daca rasnirea se ridica la nivelul M47 cred ca e ok. 

Dupa experienta mea Sette e destul de mult peste Kinu la calitatea macinaturii, am facut si eu trecerea asta. 

Asta ma bucura foarte mult. Din ce am citit se zice ca Sette ar fi galagioasa. Tie cum ti se pare? Nu ca ar fi extraordinar de important pt mine, Ascaso-ul meu e oricum galagios si am rezistat cu el cativa ani, poate doar o drujba sa fie mai deranjanta.
 
Reply
#4
Da, e gălăgioasă Smile

Pe mine nu mă deranjează, dar dacă e un criteriu important mergi pe manuală..
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#5
(19-09-2018, 12:21)flipu2k Wrote:
(19-09-2018, 12:08)andrei_0 Wrote: Ca si rasnita ma gandesc la o Baratza Sette 270W. Mi se pare foarte ok pt. bucatarie, dar am o oarecare retinere vis a vis de cutitele conice de 40mm. Dar daca rasnirea se ridica la nivelul M47 cred ca e ok. 

Dupa experienta mea Sette e destul de mult peste Kinu la calitatea macinaturii, am facut si eu trecerea asta. 

Daca ambele sunt in parametrii normali, nu ar trebuie sa fie o diferenta semnificativa. Poate ai schimbat si alt echipament atunci cand ai facut trecerea de la kinu la sette.
 
Reply
#6
Diferenta intre o rasnita manuala si una electrica este data de numarul de rotatii si de rezultatul macinaturii. Testeaza si o sa vezi diferenta.
 
Reply
#7
Salut,poti incerca Eureka Mignon Specialita 16cr,cutite de 55,spunea Liviu ca aduce de la Barsheker la campionatul aeropres vreo 4 rasnite cu reducere(eu mi-am luat cu 18 mil.)
Robot Cafelat,Hario V60,feldgrind1,ibric soy
 
Reply
#8
(19-09-2018, 13:51)Uidivoro Wrote: Salut,poti incerca Eureka Mignon Specialita 16cr,cutite de 55,spunea Liviu ca aduce de la Barsheker la campionatul aeropres vreo 4 rasnite cu reducere(eu mi-am luat cu 18 mil.)

Ok, mersi de sugestie o sa studiez si varianta asta. Vad ca ai si tu una, ce te-a determinat sa alegi modelul acesta?
 
Reply
#9
(19-09-2018, 13:27)dev Wrote: Daca ambele sunt in parametrii normali, nu ar trebuie sa fie o diferenta semnificativa. Poate ai schimbat si alt echipament atunci cand ai facut trecerea de la kinu la sette.

Asa am crezut si eu, upgrade-ul l-am facut doar din comoditate, nu aveam alte asteptari. Altceva nu am schimbat atunci.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#10
Am mentionat doar masini cu grup E61 pt ca de modelele astea am auzit/citit/sunt disponibile la noi, nu pt ca as avea vreo pasiune legata de tipul asta de grup. Ba chiar sunt putin ingrijorat ca la un DB cu E61 grupul se va incalzi foaaaarte greu si mie mi-ar place ceva care sa fie gata de lucru cat mai repede.
[/quote]

Salut,

DB cu E61 se incalzeste cam in acelasi timp ca si in HX cu E61. (nu mai putin de 45 min) daca vrei ceva ce sa se incalzeasca mai rapid, E61 nu este o optiune buna. Smile Exista Bezzera HX cu grup incalzit electric,(Bezzera BZ) dar si asa, daca vrei sa te raportezi la timpul in care aparatul ajunge la stabilitate termica timpul poate ajunge in ambele cazuri la 1-1.30 ore. Totusi, din experienta proprie, ti-as recomanda Bezzera Magica. Raport calitate / pret / caracteristici este printer cele mai bune la momentul actual.
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

 
Reply
#11
O mica intrebare, putin off-topic.  Nu ai putea "ajuta" un grup E61 sa se incalzeasca mai rapid pe un HX daca faci din cand in cand cate un flush? Ca ma gandesc ca la un HX, boiler-ul se incalzeste mai repede decat grupul.
Lelit PL41 TEM  + Eureka Mingnon Specialita 15BL 
--------
 
 
Reply
#12
Dar in cazurile in care ma grabesc si fac niste flush-uri, nu se incalzeste oare mai repede?
 
Reply
#13
(19-09-2018, 15:48)Nikku Wrote: O mica intrebare, putin off-topic.  Nu ai putea "ajuta" un grup E61 sa se incalzeasca mai rapid pe un HX daca faci din cand in cand cate un flush? Ca ma gandesc ca la un HX, boiler-ul se incalzeste mai repede decat grupul.

daca vrei sa mergi 'by the book' timpul de ajungere la stabilitate termica a unui e61 e undeva la 1 ora si jumatate. daca tu vrei sa 'ajuti' grupul cu flush'uri, nu faci mare lucru, pt ca, grupul nu ajunge la temperatura uniform. Consumi doar apa pe flush`uri si dupa aceea poate zici ca E61 nu e fiabil Smile. Eu de regula dupa 45min. - 1 ora in idle fac prima cafea (priza programabila)
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

 
Reply
#14
(19-09-2018, 14:13)andrei_0 Wrote:
(19-09-2018, 13:51)Uidivoro Wrote: Salut,poti incerca Eureka Mignon Specialita 16cr,cutite de 55,spunea Liviu ca aduce de la Barsheker la campionatul aeropres vreo 4 rasnite cu reducere(eu mi-am luat cu 18 mil.)

Ok, mersi de sugestie o sa studiez si varianta asta. Vad ca ai si tu una, ce te-a determinat sa alegi modelul acesta?
Am facut upgrade la Eureka dupa 4 ani de folosit Lelit pl043mmi,am avut si Vario,dar nu mi-a placut gustul la espresso si l-am vandut si tot lelit mi'am luat,apoi am zis sa caut o rasnita mai scumpa si dupa ce m-am interesat de ea pe forum si youtube am ales eureka,retentie foarte mica si gustul la espresso super bun(am un gaggia clasic model 2006 super bun,se incalzeste repede,avand boilerul mic)
Robot Cafelat,Hario V60,feldgrind1,ibric soy
 
Reply
#15
Ce parere aveti de Bezzera BZ10? Nu e asa aratoasa ca Magica, dar pare ca se se incalzeste mai repede.
 
Reply
#16
ciao,bine ai venit ,eu am hx de 3.5l si in 30min e gata de prima cafa,am benzi termo ,ce e mai greu pană te obișnuiești e flushul ,in funcție de cafea mai lung mai scurt.eu am avut mazzer super jolly acum am kinu  nu sunt diferente majore ,trbuie ani de zile de antrenament al pupilelor  ca sa simti ce scrie pe pungă e un fel de fata morgana nu arunca cu banii aiurea
Tongue
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#17
(19-09-2018, 12:33)andrei_0 Wrote:
(19-09-2018, 12:21)flipu2k Wrote:
(19-09-2018, 12:08)andrei_0 Wrote: Ca si rasnita ma gandesc la o Baratza Sette 270W. Mi se pare foarte ok pt. bucatarie, dar am o oarecare retinere vis a vis de cutitele conice de 40mm. Dar daca rasnirea se ridica la nivelul M47 cred ca e ok. 

Dupa experienta mea Sette e destul de mult peste Kinu la calitatea macinaturii, am facut si eu trecerea asta. 

Asta ma bucura foarte mult. Din ce am citit se zice ca Sette ar fi galagioasa. Tie cum ti se pare? Nu ca ar fi extraordinar de important pt mine, Ascaso-ul meu e oricum galagios si am rezistat cu el cativa ani, poate doar o drujba sa fie mai deranjanta.

Am avut si ascaso mini i2 si sette. As zice ca sette e putin mai galagioasa dar are o tonalitate mai joasa ca i2, dupa parerea mea mai usor de suportat.
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor
 
Reply
#18
Ok atunci e in regula si cu sette
 
Reply
#19
(22-09-2018, 17:25)andrei_0 Wrote: Ok atunci e in regula si cu sette

@andrei_0 și eu am fost setat pe E61! Și eram nehotărât daca DB sau un HX, cu PID și tabel de valori pe grup pentru temperatură în funcție de temperatura din boiler.
Întâmplarea face că am ajuns la DB cu grup saturat, Profitec Pro 300. Sunt extrem de mulțumit. Îmi dă libertatea de a bea un espresso oricând. În 15 minute grupul e fierbinte. Dacă ar fi să fie upgrade cândva, tot o variantă din aceasata aș lua. Să trebuiască să planific să beau un espresso..? hmm.. greu... cele 45 de minute sunt multe. Dimineața pui o priză programabilă și e cald la trezire. Dar dacă vrei altcândva? E ca planificarea la medic: te planifici când te doare ceva și apoi aștepți întrevederea. Oare să fac așa la un espresso? Să îmi planific că voi avea o durere de cofeină într/o oră și să pornesc apartul? Smile #părereamea
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#20
(22-09-2018, 08:46)andrei_0 Wrote: Ce parere aveti de Bezzera BZ10? Nu e asa aratoasa ca Magica, dar pare ca se se incalzeste mai repede.

E HX, cu grup incalzit electricSmile. Nu trebuie sa faci Flush ca si la E61, daca asta e un criteriu important. E gata de 'pornire' in arox. 45 minute Smile

(23-09-2018, 23:24)N3cks Wrote:
(22-09-2018, 17:25)andrei_0 Wrote: Ok atunci e in regula si cu sette

@andrei_0 și eu am fost setat pe E61! Și eram nehotărât daca DB sau un HX, cu PID și tabel de valori pe grup pentru temperatură în funcție de temperatura din boiler.
Întâmplarea face că am ajuns la DB cu grup saturat, Profitec Pro 300. Sunt extrem de mulțumit. Îmi dă libertatea de a bea un espresso oricând. În 15 minute grupul e fierbinte. Dacă ar fi să fie upgrade cândva, tot o variantă din aceasata aș lua. Să trebuiască să planific să beau un espresso..? hmm.. greu... cele 45 de minute sunt multe. Dimineața pui o priză programabilă și e cald la trezire. Dar dacă vrei altcândva? E ca planificarea la medic: te planifici când te doare ceva și apoi aștepți întrevederea. Oare să fac așa la un espresso? Să îmi planific că voi avea o durere de cofeină într/o oră și să pornesc apartul? Smile #părereamea

@Honoriu, O fi fierbinte grupul in 15 min, dar nu e sigur ca aparatul a ajuns la temperature optima de functionare. Un 30 min. zic ca at fi un timp realist.. parerea mea Smile
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

 
Reply
#21
(24-09-2018, 08:50)cpop Wrote: O fi fierbinte grupul in 15 min, dar nu e sigur ca aparatul a ajuns la temperature optima de functionare

... Nu , nu ... are dreptate colegul @Honoriu , espressorul este gata in cca. 7 min. , iar pentru siguranta si atingerea stabilitatii zicem noi  asa preventiv 14 - 15 min. ( atingerea stabilitatii la acest model se face f. rapid , de data aceasta ... boilerul este atasat de grup ... Big Grin ... fiind f. mic ) . Deci incalzirea si stabilitatea sunt atinse aproape simultan ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#22
(24-09-2018, 09:10)Levo Wrote:
(24-09-2018, 08:50)cpop Wrote: O fi fierbinte grupul in 15 min, dar nu e sigur ca aparatul a ajuns la temperature optima de functionare

... Nu , nu ... are dreptate colegul @Honoriu , espressorul este gata in cca. 7 min. , iar pentru siguranta si atingerea stabilitatii zicem noi  asa preventiv 14 - 15 min. ( atingerea stabilitatii la acest model se face f. rapid , de data aceasta ... boilerul este atasat de grup ... Big Grin ... fiind f. mic ) . Deci incalzirea si stabilitatea sunt atinse aproape simultan ...

325 ml? Smile
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

 
Reply
#23
... Big Grin ... Pai , ce are ... 0,325 l cel pentru extractie si 0,75 l pentru abur , si pot lucra si independent ( ... masinuta este o bijuterie , ... chiar doream intr-un timp , sa cumpar una ptr. sotie ... Cool ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#24
(24-09-2018, 09:18)Levo Wrote: ... Big Grin ... Pai , ce are ... 0,325 l cel pentru extractie si 0,75 l pentru abur , si pot lucra si independent ( ... masinuta este o bijuterie , ... chiar doream intr-un timp , sa cumpar una ptr. sotie ... Cool ... )

Nu am treaba, nu ma intelege gresit Smile nu am avut DB, nu cred ca imi voi lua, asa ca nu ma pronunt Smile de aratat, arata foarte bine Smile @Levo, fiecare cu aparatul lui, dimineata? Smile)
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

 
Reply
#25
Sa nu zici niciodata nu. Multi au schimbat aparatul mult iubit cu altceva. Unii la nici un an dupa achizitie si vorbesc de aparate ca si cel care il ai in semnatura, ori similare.

Nevoile si curiozitatea ne imping sa facem schimbari. Pana si cei mai conservatori (Levo) au facut-o. Am avut aparate care atingeau temperatura de lucru in 60 minute, insa tocmai asta a fost un principal motiv pentru care am renuntat la ele. Nu ma deranja sa folosesc o priza programabila dimineata, insa ma deranja cand in timp ce munceam de acasa, sau ma jucam, ori ma uitam la un film dupamasa, ma lovea pofta de a bea o cafea. Doar ca la scurt timp dupa ce ma lovea imi dadeam seama ca am de asteptat 45-60 minute sa pot face o cafea, si ca deja era oricum tarziu pentru cofeina.

Acum am un aparat care e gata de folosit in 10 minute. In 4 minute temperatura din boiler ajunge la 90-95 grade, iar restul sunt pentru incalzirea grupului, care e integrat in boiler.
 
Reply
#26
(24-09-2018, 09:23)cpop Wrote: fiecare cu aparatul lui, dimineata?

... Cam ... da , la fel ca la auto - unele chestii nu pot fi " pantalonii nostri " ...  Big Grin ...  altfel dimineatza eu - cappu. , ea - ceai de la Hedone , dupa amiaza ea- cappu , eu - espresso ... si tot asa , numai ca se poate intampla sa nu fiu acasa si sa vina cate cineva ... care sa doreasca o cafea  si nu are cum sa o prepare repede , decat pe Strega 25 - 30 min , cel mai scurt timp de preparare , si chiar si pentru ea asa in general  ... sa poata prepara cafea , fara sa fiu prezent neaparat si eu  ( ... pledez totusi pentru independenta femeii in familie ).
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#27
Am avut in weekend ocazia sa merg la un showroom unde aveau Magica si BZ10 expuse si unde se puteau si proba. Un vanzator amabil mi-a facut cate un espresso la fiecare. Diferenta a fost foarte mare intre ele, atat de mare incat sunt sigur ca e de la preparare, nu de la masina. In ambele cazuri a rasnit la un Mazzer Mini. Aveau expuse si niste Eureka Mignon, care ca si constructie mi-au placut foarte mult.

Inainte sa merg acolo inclinam spre Magica + Sette. Acum sunt complet indecis. Magica e maricica (ar fi cam inghesuita in spatiul pe care il am) si se incalzeste mai greu. E cu E61 care e foarte raspandit si pt. care voi gasi piese de schimb daca e nevoie, pot sa ii pun si termometru in grup. Arata bestial si e o placere s-o folosesti. BZ10 e mai mica, s-ar potrivi mai bine in spatiul pe care il am, se incalzeste mai repede. M-am dezumflat un pic cand am constatat ca portafiltrul de la E61 nu se potriveste la BZ10 (am deja un portafiltru bottomless). Am mai vazut si Rocket Appartamento, o bijuterie, dar tot cu E61. Decisions decisions...
 
Reply
#28
Si impresiile tale dupa test? Intreb pt ca, fiind fost posesor de Magica, si inca mare fan Magica, sunt curios de cum ai descrie diferentele Magica vs BZ 10.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#29
(24-09-2018, 10:19)andrei_0 Wrote: Diferenta a fost foarte mare intre ele, atat de mare incat sunt sigur ca e de la preparare, nu de la masina. In ambele cazuri a rasnit la un Mazzer Mini. Aveau expuse si niste Eureka Mignon, care ca si constructie mi-au placut foarte mult.

Well, as zice mai degraba ca este masina Smile unul e E61 (Magica) si celalalt grup inclazit cu rezistente electrice Smile (BZ10). Poate fi si mana preparatorului, nu zic nu, dar in aceleasi conditii, cu siguranta vei obtine rezultate diferite pe cele 2 masini. Anyway, spre care tinzi mai mult? Smile

(24-09-2018, 09:49)Zwanger Wrote: Sa nu zici niciodata nu. Multi au schimbat aparatul mult iubit cu altceva. Unii la nici un an dupa achizitie si vorbesc de aparate ca si cel care il ai in semnatura, ori similare.

Nevoile si curiozitatea ne imping sa facem schimbari. Pana si cei mai conservatori (Levo) au facut-o. Am avut aparate care atingeau temperatura de lucru in 60 minute, insa tocmai asta a fost un principal motiv pentru care am renuntat la ele. Nu ma deranja sa folosesc o priza programabila dimineata, insa ma deranja cand in timp ce munceam de acasa, sau ma jucam, ori ma uitam la un film dupamasa, ma lovea pofta de a bea o cafea. Doar ca la scurt timp dupa ce ma lovea imi dadeam seama ca am de asteptat 45-60 minute sa pot face o cafea, si ca deja era oricum tarziu pentru cofeina.

Acum am un aparat care e gata de folosit in 10 minute. In 4 minute temperatura din boiler ajunge la 90-95 grade, iar restul sunt pentru incalzirea grupului, care e integrat in boiler.

@Zwanger nu zic nu, e posibil, dar eu tot la ideea de boiler mare raman Smile American muscle cars vs Japanese cars, which one do you preffer ? Smile
ECM Automatik 64 | V60 | Aeropress

 
Reply
#30
Nu am fost foarte impresionat de ce mi-a facut omul pe Magica, a iesit ceva foarte cremos, cu o texura excelenta dar gustul era de ciocolata cu niste note amarui. Am zis ca o fi cafeaua lor genul prajit mai tare, desi aveau la vanzare zeci de feluri de cafea de specialitate, proaspat prajita (zic ei). Aceeasi cafea, rasnita pe aceeasi rasnita dar executata la BZ10 a iesit ce trebuie, cu o aciditate potrivita, fara nici un pic de bitter. A avut mai putin corp decat varianta pe Magica, dar totusi foarte ok. Banuiala mea e ca rezultatul a fost asa din cauza ca pe Magica temperatura de extractie a fost putin prea mare, poate trebuia sa faca flush putin mai mult? Ambele masini erau pornite cand am ajuns acolo, era plin de lume care degusta, compara, discuta cu vanzatorii. 

Ca si o nota amuzanta, am fost cu un coleg care nu prea bea cafea, pt. el cafea = energizant, bea cand e obosit si are nevoie de un boost de energie, dar nu apreciaza gustul. I-au facut si lui 2 espresso acolo, cand am iesit din showroom ii luceau ochii si ma intreba cat costa masinile, de care ii trebuie, cum se face, etc...  Big Grin

Dupa experienta din showroom, ma mai macina un gand, oare la BZ10, daca e nevoie, ce pot face sa schimb temperatura de extractie? Am vazut ca sunt variante de masini cu grup BZ cu PID, dar e pe boiler si nu prea ii vad rostul. Mi s-ar parea mai interesant sa fie pus PID-ul pe grup si sa controleze rezistentele alea.

(24-09-2018, 10:23)cpop Wrote: @Zwanger nu zic nu, e posibil, dar eu tot la ideea de boiler mare raman Smile American muscle cars vs Japanese cars, which one do you preffer ? Smile 

un M3 pt sosea, un G Klasse pt padure Big Grin
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)