Welcome Back Log In Create Account

Upgrade kinu m47 simplicity

Buna la toata lumea dupa cum am mai spus si mai sus am un kinu simplicity si un 41tem am citit pe forum cum ca cutitele plate sunt mai bune decat cele conice si ca conicele ar da si amareala in ceasca, asa ca m am hotarat sa fac un upgrade la o rasnita g-iota, chestia nasoala este ca n am avut posibilitatea sa probez cu o alta rasnita cu cutite plate ca sa mi dau seama asa ca va rog pe voi sa mi spuneti daca asa este, pe mine nu ma deranjeaza sa dau la manivela, adevarul ca este ceva amareala in ceasca am dar ar putea fi si de la faptul ca nu reglez cum trebe 41tem ul sau de la cafea.Va multumesc si astept parerile voastre.
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.

Reply
Eu as zice ca simplul fapt de a compara macinatura iesita din orice manuala, cu macinatura unei electrice cu cutite de alt fel, e un nonsens.
Adica pui tot gustul in sarcina rasnitei ? Ce aiurea... 
Ai epuizat toate variabilele ca sa ajungi la solutia asta, deloc ieftina ? Si chiar iti pui decizia in papilele altora ?
E asa greu sa gasesti un coleg cu care sa faci o sesiune de comparatii, cu aceasi cafea, aceasi masina, si sa incerci putin surfing pe macinatura si eventual temperatura doar, fara sa te incrancenezi pe "curgerea perfecta", doar pe gust?

Reply
De principiu, o rasnita cum e G-iota cu niste SSP-uri High Uniformity montate (acum sau in viitor) va asigura o cantitate mult mai mica de fines-uri comparativ cu o rasnita Kinu sau cu alta ce are cutite conice. Insa mai departe intervine si gustul fiecaruia, ca sa ramanem in sfera asta, fara alte diferentieri. Mie imi place o cafea fara corp sau mai exact nu ma deranjeaza lipsa lui, fiind concentrat pe altele gen arome florale, suculenta extractiilor cu preinfuzie din cafele light, lipsa bitter-ului, claritatea aromelor. Alti colegi au scris de atatea ori ca o cafea fara corp e o cafea nereusita pentru ei. Depinde ce cauti in final, cel fel de cafea bei, ce experienta ai, ce stiluri de prajire te-au impresionat pana acum. 

Pe de alta parte, atat cat suporta bugetul, nu e o idee rea niciodata sa ai doua rasnite diferite pentru ca se pot completa una pe alta pe anumite prajiri. Spre exemplu eu unul am mai mare baza sa extrag fara profilare o cafea mai light pe Honne decat pe EK si asta pentru ca plusul de particule fine de pe rasnita bimodala (Honne) va ajuta la o curgere mai ok si un gust mai echilibrat in ceasca (dpmdv). In schimb, daca vreau profilare din aceeasi cafea light sau daca vreau un gust mai "bright", SSP-urile High Uniformity de pe EK intra imediat in functiune. Si pot da exemplu aici cafelele cu tenta de ferment pe care le voi prefera intotdeauna extrase fara profilare si prajite light.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salut

Si eu sunt intr-o situatie similara si probabil ca voi lua G-Iota si, daca nu voi fi multumit, voi da retur in cele 14 zile.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Voi cam ce gramaj folositi ?
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.

Reply
(21-09-2021, 17:50)Chiordiacul Wrote: Voi cam ce gramaj folositi ?

18-19 grame
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)