Hello There, Guest! Login Register


Upgrade gaggia classic

#1
Cred că a venit vremea să iau în considerare ideea de a schimba gaggia classic cu ceva mai bun.
In general beau una sau câteodată la diverse evenimente câteva espresso pe zi. Nu m-au pasionat specialitățile, dar nu strică să fie la o adică.
Bugetul până în 1000 euro.
Mulțumesc anticipat Smile
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#2
Lelit Mara X,daca esti dispus sa mai aștepți până la primăvară.
Lelit PL41LEM cu PID si dimmer, Eureka Mignon Specialita 15BL
 
Reply
#3
(08-12-2019, 14:34)amarok Wrote: Cred că a venit vremea să iau în considerare ideea de a schimba gaggia classic cu ceva mai bun.
In general beau una sau câteodată la diverse evenimente câteva espresso pe zi. Nu m-au pasionat specialitățile, dar nu strică să fie la o adică.
Bugetul până în 1000 euro.
Mulțumesc anticipat Smile


Înțeleg ca e o cerere de păreri. Wink

“Religia mea “ zice DB + PID, grup saturat / integrat. Asta ca prima alegere.

Dacă nu vrei specialități (lapte) du-te pe ceva SB cu PID. Tot saturat/integrat.

Personal deși îmi plac E61, pentru acasă nu as lua. Durează prea mult încălzirea.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#4
(08-12-2019, 14:51)cataony Wrote: Lelit Mara X,daca esti dispus sa mai aștepți până la primăvară.

Nu-i grabă. Orice cumpăr o fac ori pe îndelete ori dintr-un impuls de moment

Am înțeles eu bine, îi trebuie 24 de minute să ajungă la temperatura optima?
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#5
Chiar 30-45 ca sa fii mai sigur
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
#6
E vreo varianta cu pid care să se încălzească mai repede?
Si la gaggia, dacă uit să-i dau drumul, merg la automat să fac o cafea rapid. E yume si acolo, dar, evident că nu e la nivelul lui gaggia... Smile
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#7
Nu de PID e problema, ci de toata imbarligatura aia de design al circuitului apei, care in numele stabilitatii termice si-au complicat viata de au uitat de unde au plecat si a iesit exact pe dos...
La Mini Gaggia al meu apa ajunge la 92 inainte de a termina eu de cantarit boabele si preparat pucul... rasnit manual, shake si tampat, iar de stabilitate... ce sa zic mai mult de atat... dar banuiesc ca nu iti doresti un open boiler Sad
 
Reply
#8
(10-12-2019, 09:57)renatoa Wrote: Nu de PID e problema, ci de toata imbarligatura aia de design al circuitului apei, care in numele stabilitatii termice si-au complicat viata de au uitat de unde au plecat si a iesit exact pe dos...
La Mini Gaggia al meu apa ajunge la 92 inainte de a termina eu de cantarit boabele si preparat pucul... rasnit manual, shake si tampat, iar de stabilitate... ce sa zic mai mult de atat... dar banuiesc ca nu iti doresti un open boiler Sad

Arcul pare scufundat in apa si nu stiu din ce material e, dar pare foarte fain design-ul. Ar fi interesant ca un producator sa reia asa un design simplu si sa faca o masina cu levier cu arc, nu stiu insa cat de profitabil ar fi. Scuze pt offtopic Smile
OE Apex, Mazzer Mini E + SSP (brew)
 
Reply
#9
Știu că nu e la pid problema, doar am scris că aș vrea un echipament cu pid care să aibă timpi mai mici de start.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
(11-12-2019, 00:23)amarok Wrote: Știu că nu e la pid problema, doar am scris că aș vrea un echipament cu pid care să aibă timpi mai mici de start.


Îți scrisesem ca cele mai rapide la încălzire sunt cele cu grup saturat/integrat.
Sunt cu și fără PID.
Este un thread pentru cele integrate vs saturate. Ambele se încălzesc rapid sau mai rapid ca grupurile standard E61.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#11
Nu am mai intrat pe forum de mulți ani. Atâtea acronime  sunt sunt prea multe pentru mine. Aș prefera modele specifice ca să știu ce să caut.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#12
Cred, în condițiile date (timp de pornire cât mai mic), că o variantă optimă ar fi PL91T. Sper să fie o alegere buna.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#13
Comandat ieri după-amiază și a ajuns azi dimineata. 
Impresionant de repede. Urmează "lectura".
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#14
Ne mutam cu discutia despre preparare
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...e-mai-mare
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)